לגביי כביש בר אילן.

blablash

New member
לגביי כביש בר אילן.

ב"ה (ואני לא מתייחס כרגע לזריקת האבנים) כמעט כל שבת אני נמצא באיזור ההוא אני הולך גם בירמיהו גם בבר אילן עצמו וגם בצפניה. ואני חושב שזה ממש מגעיל שיש שם מכוניות שנוסעות, האיזור הוא כולו ללא יוצא מן הכלל חרדי, וכמעט ולא עוברות שם מכוניות, כך שזה לא נראה ממש כביש שצריך אותו (נכון שאומרים שזה ציר תנועה ראשי אבל המציאות היא שיחסית לכבישים אחרים כמעט ולא עוברות שם מכוניות) לעומת זה מס' האנשים החרדים שעוברים שם בכל שעות היום, הוא עצום. לא נראה לי הגיוני שבשביל מכונית אחת, בין 50 ל100 איש יצטרכו לסבול. וגם הפשרה שעשו לסגור את הכביש בשעות התפילה, היא פשוט מצחיקה, א' כי כל מניין שם מתפלל בשעה אחרת לגמרי, חלק מתחילים בשש חלק מתחילים בשמונה חלק מתחילים בתשע וחלק בעשר. ואף אחד מהמנינים גם לא מסיים באותה שעה. חוץ מזה, שהחרדים הולכים ברחוב לא רק בשביל הבית כנסת אלא גם כדי לבקר חברים/קרובים או סתם שפצירען (טיול) ושלא תבינו לא נכון, אם יש עיר שהיא חילונית ב90% אז שיהיו שם מצידי אפילו אוטובוסים, אבל איזור כזה ש100% ממנו חרדים לא ייתכן שיעבורו בו מכוניות בברכת, א'גיטען שבעס (שבת שלום:)

מתנדב

New member
blablash, טענה צודקת אתה טוען....

כנראה שצרכים להזיז שם בעיריה, שיבינו את זה....

blablash

New member
וזה כלכך אבסורדי שיש ראש עיר חרדי.

ב"ה כי עכשיו כל דבר שהוא יעשה בשביל החרדים, גם אם ההחלטה תהיה ענינית לחלוטין, הוא לא יעשה אותה, כי מיד יקפצו ויגידו שראש עיר חרדי, עושה רק למען החרדים...

מתנדב

New member
יש משהו במה שאתה אומר....

אבל זה לא מדוייק כל כך, כי האיזור כולו חרדי נטו, כך שאני לא רואה סיבה שצרכים לנסוע שם בשבת....

אתה צודק

באמת אפשר לחשוב , הרי מה הבעיה לעשות סיבוב קטן ובכך לכבד את השכונה זה לא שזו הדרך היחידה להגיע לאן שהנהגים נוסעים ,זה בסה"כ הכל ל 24 שעות לא יותר ושאר השבוע הכביש פתוח

vizini

New member
ורק להזכיר כי השכונה היתה פעם

חילונית... מה שמראה את הסכנה של אפילו 10% חרדים...

tamarhp

New member
סכנה???

תודה רבה על המחמאה! תיזהר שאני לא אבוא אליך מאחורה עם סכין!

vizini

New member
לאין יאוש

ששאלה אם איימו עלי אי פעם - מה דעתך?

mayakol

New member
תמר צחקה...

בגלל המשפט המטופש שלך על הסכנה... אתה באמת חושב שהיא הייתה רצינית???

vizini

New member
א - אין לי אפשרות לדעת

ו-ב - מה שנראה "בצחוק" למישהו עלול להיראות רציני מאוד למישהו אחר. יש דברים שלא צוחקים עליהם. תארי לעצמך שלתמר יש מעריץ אלמוני וחמום מוח שלא מבין את הצחוק ומחליט לממש את רצונה?

mayakol

New member
טוב, אז ככה...

אני חושבת שכבר תמר תענה לך, אבל לי יש לומר שתמר ממש ממש לא התכוונה לזה, היא הייתה צינית בגלל מה שכתבת, והתבטאת בצורה מאוד מוגזמת... אבל צודק באיזה שהוא מקום. אבל בוא ניתן לה להגיב טוב?

tamarhp

New member
אני לא מאמינה שחשבת

שאני רצינית! אתה כתבת "סכנה" - מה החרדים נראים לך? רוצחים? פסיכופתים? ודיברתי על זה שא-נ-י אבוא עם סכין, לא המעריצים שלי (חח.. יש הרבה..). בכל מקרה, אני מתעלפת כשאני רואה דם, אז אין לך מה לדאוג.. חוצמזה שיש איסור מפורש בתורה "לא תרצח". יום נעים!

vizini

New member
כבר הסברתי לך שלא חשוב מה אני חושב

אלא מה שחושבים אחרים. לגבי האיסור "לא תרצח" - זה לא איסור כללי. רק דוגמא אחת (מיני רבות): האם "לא תרצח" חל כאשר אוסרים מלחמה על עם אחר? לגבי הסכנה שבחרדים -הסברתי מה היא (סיפוח זוחל) והמציאות מספקת לנו דוגמאות רבות לכך...

mayakol

New member
אתה מתחסד...

היא הסבירה לך את מה שאמרה, ובכ"ז, אפשר לחשוב שבציבור החילוני האימרה "אני אהרוג אותך", "אני ארצח אותך" וכו' לא קיימת. ולא שחלילה אני מצדיקה לדבר בצורה כזו! אפילו לא בצחוק! אבל אל תנסה להתחסד כשהציבור שאתה בא ממנו לוקה בעניין הזה אפילו יותר... ואצלו זה מתבטא הרבה גם במעשים... ולא שאני מכלילה, יש ויש. אבל אצל הדיבור הדתי אין התבטאויות כאלה, ואין ב"ה גם מעשים כאלה של אנשים יראי שמיים אמיתיים.

tamarhp

New member
?????

רגע, אתה רוצה להגיד לי שבאמת יש פה אנשים כ"כ מטומטמים שחושבים שאני הרגע הולכת לברר איפה הם גרים, ולרצוח אותם??? הלו??? ולא הבנתי מה הסכנה שבחרדים. מה, שהאוכלוסיה שלהם גדלה? יש כאלו שרואים בזה סכנה, ויש כאלו שלא. וזה ממש מעליב שאתה פוגע ככה בציבור שמאד קרוב אלי.

vizini

New member
תתפלאי, אבל יש פה אנשים

הרבה יותר גרועים מזה... הסכנה שיש בחרדים היא לא רק שהאוכלוסיה שלהם גדלה. הסכנה היא שבכל מקום שב הם הופכים לרוב, הם משנים את האופי של המקום (סוגרים כבישים בשבת, תוקפים נשים בלבוש לא צנוע לדעתם) כך שחילונים לא יכולים לגור שם. יתרה מזו - אם ינסה חילוני לבוא ולגור בשכונה חרדית, הוא צפוי למצוא זבל מפוזר על סף דלתו, או את דירתו נפרצת ומוצתת, ואת רכושו נפגע. ואני לא מדבר סתם - הדברים האלה קרו.

tamarhp

New member
סליחה?

כאילו שבמקומות חילוניים זה לא קורה, מה זו ההיתממות והצטדקות הזו? אני לא יודעת על מה אתה מדבר, אתה מתייחס פה לציבור החרדי כאל זבל. זו לא מטרת הפורום! אז קרו מקרים כאלו, אולי, זה אומר על כל הציבור? זה אומר שצריך להפוך אותו ל"סכנה"? ומה עם הצד השני? החרדים רואים בחילונים סכנה - שימשכו את הילדים שלהם להתפקרות, שיפריעו להם בשבת, לצניעות ושמירת העיניים, מבחינתם - החילונים הם סכנה לא פחות! אבל הם לא באים לכתוב בפורום שמשותף לדתיים, חרדים וחילונים ש"חילונים זה סכנה, תיזהרו מהם!" למה? אולי כי הם יותר אנושיים. אני לא יודעת.

tamarhp

New member
אני מחכה להתנצלות

זה ממש מגעיל לכתוב שהחרדים הם סכנה, מעל גבי פורום משותף.

למעלה