לג´סטין

BomberMan

New member
לג´סטין

תראה, אני באמת רואה שאתה חכם ויודע הרבה (כנראה) אבל משהו פשוט לא מסתדר לי בראש. קודם כל - אתה מתנשא בצורה מבחילה, דבר הגורם לי לחשוב שאתה סה"כ טיפש-עשרה ממוצע שלא יודע מה הוא רוצה מהחיים שלו, מצד שני אתה בקיא בפיזיקה ואמרת לי שאתה לומד פיסיקה בטכניון (נדמה לי)... כך ש... כנראה אתה באמת יודע. הבעיה השניה היא שאתה מדבר כך שאתה בטוח ב100% על מה אתה מדבר, במשך מאות (אם לא אלפי) שנים מאגיסטים רבים השתמשו בעקרון הצאקרות הנפתחות, בעקרונות המאגיה הישנה (טקסים וכ"ו...) וזה עבד להם. עכשיו אתה בא ומבטל הכל ומסביר הכל בצורה פיסיקלית ופסיכולוגית. לפי דעתי (!!!) פיסיקה אינה קיימת באמת, היא מה שאנחנו יצרנו, כמו המתמטיקה - היא אינה קיימת באמת בעולם, האדם המציא אותה וכך גם את הפיסיקה. אתה מנסה להסביר תופעות שאינן בגדר הבנת אדם בעזרת נוסחאות (או הסברים) פיסיקליות שלא נועדו למטרה זו. אתה שולל 99% מהדברים הנאמרים כאן וחושב שאתה מחזיק בדרך האמת, אך אולי הדבר לא כך? אני אספר לכם סיפור קצרצר כאן: לשיעור פסיכולוגיה באוניברסיטה הביאו חולה סכיזופרניה והושיבו אותו. הסטודנטים דנו במחלה שלו, בסימפטומים וכ"ו, וכעבור כשעה האדם אומר להם - אתם יושבים כאן ומדברים עלי ואומרים שאני איזה משוגע, אבל מנקודת המבט שלי - אתם משוגעים. התשובה שהוא קיבל הייתה - "אולי אתה אכן צודק, אבל אתה אחד ואנחנו הרוב - ולכן אתה המשוגע ואנחנו הנורמליים" זה דומה לך - אתה יושב ומבטל את כולם, אולי אתה באמת צודק - אך אתה אחד, ואנחנו רבים, ולכן אתה נחשב כאן למשוגע... כי לפי דעת רובנו אתה מדבר שטויות. אז אם תוכל להפריך את דעתי, בבקשה מחכה לתגובה :)) ואני יודע שהיא לא תאחר לבוא

Justin Angel

New member
תגובה

מה שאתה תופס כהתנשאות היא הדרך שלי לגרום לכם לזכור מה שאני אומר. אני למדתי בפתוחה ואז בתל אביב (לא שזה משנה או מעניין מישהו). צאקרות הן מציאותיו של איזה בן אדם סיני מתחילת המאה ה19 (לא זוכר את השם) , הוא מצא אותם במקדש בודיהסטי עתיק. אני יכול להגיד לך בבטחון מוחלט שדוריאדים לא השתמשו בצאקרות או שום דבר שדומה לקך ובבטחון יחסית טוב שלא שמאמינים ואסטרו גם לא השתמשו בכך אז אני לא רואה בדיוק מי כן השתמש בהם בטקסים עתיקים חוץ מאותו מקדש בודיהיסטי. תגובה מצויינת "אנחנו יצרנו פיזיקה". כאלה דיבורים יחזירו אותנו ישר לימי הביינים תוך שנים ספורות. פיזיקה היא ביטוי באמצעות נוסחאות של חוקי הטבע. חד וחלק. אני לא בא ומבטל מישהו אלא אני אומר חד וחלק את התאוריה שלי בנושא ולמה מה שאתם אמרתם לפי דעתי זאת טעות.

BomberMan

New member
אמממ....בערך כך

גורם לנו לזכור? אתה צוחק, נכון? אם אתה אומר דברים מעניינים וחכמים - אנשים זוכרים אותם גם ככה, כאשר אתה מתנשא - הדברים נשכחים גם כשהם חשובים (אני לומד פסיכולוגיה :)) הצאקרות אכן מציאותיו של אדם מהמאה ה18 או ה17...לא ממש זוכר הצאקרות מתייחסות למיסטיקה/מאגיה החדשה "ניו אייג´" - זה הזרם החדש במאגיה והמיסטיקה. אני התכוונתי לטקסים העתיקים של הפאגאנים, השאמאנים ועוד... אני חושב שמדיאה יסכים איתי בעניין המדובר, כי הרי הוא היה שם (לא בציניות). עכשיו לגבי הפיזיקה, אתה צודק שדיבורים כאלו יחזירו אותנו לימי הביינים, אך עדיין הטענה צודקת, ולא אומר שהפיסיקה אכן נכונה, היא נכונה לעת אתה!!! כמו שפיסיולוגים רבים נדהמו לגלות במרוצת השנים שהתיאורים הלכאורה נכונות שלהם - אינן נכונות!!! אני לא רוצה לנקוב בשמות של המדענים, כי אולי אני אטעה ואני לא רוצה להטעות פה אנשים סתם כך. אתה אומר שמה שאנחנו אמרנו זו טעות - רוב הדברים שאנשים אומרים פה נקראו מספרים, שלמעשה חוזרים על עצמם... כך שמסורת של המאגיה די דומה בכל העולם המערבי, והיא אכן עובדת... לא משנה איך ולמה, אבל היא עובדת - ואתה שולל אותה!!! למה? הוכחת שהיא אינה נכונה? כמובן שלא!!! אני לא אומר שדבריך אינם נכונים כלל, אך גם דברי האנשים כאן אינם נכונים ממש. תודה על תשומת הלב, אבל אני חייב לזוז הפעם באמת... לילה טוב לכולם, מקווה שתהנו מהתגובות שלי :)

Justin Angel

New member
הממ...

טוב אתה בחלט כאן זקוק למכרים שיש להם ידע נרחב בפסיכולוגיה :) מדיאה מטורף וזהו. שום דבר יותר ,רק מטורף שרוצה תשומת לב וזהו. אין שום תאוריה אחת ולא אחת שאושרה על ידי חצר המלכות האנגלי (מבצר הפזיקה עד 1850) שלא נכונה אפילו בימים אלו! שום תאוריה אחת! אם אתה רוצה להתחיל להתווכח על ה"פיזקאים" הרומאים והיוונים זה כבר דיון אחר אבל חצר המלכות האנגלי לענייני מדע לא אישר שום תאורייה שלא נכונה עוד היום! זה שאנשים מאמינים בזה לא אומר שזה אמת , אנשים האמינו בעבר הרחוק של המג´יק (תחילת\אמצע המאה) שיש רק סוג אחד של אנרגיות ועד מהרה הם ראו שהם טעו. אני פשוט צריך לחכות 50 שנה וההיסטוריה תוכיח את צדקתי :)

BomberMan

New member
או שאתה טועה וישכחו אותך

אתה מדבר כאן רק על חצר המלכות האנגלי, היו עוד הרבה פיזיקאים שלא היו קשורים לשם... ואכן כן, אני מדבר על הפיזיקאים הרומאים והיוונים, אך גם פיזיקאים מודרניים שטענו הרבה דברים... ורובם לא היו נכונים. האנשים בעבר הרחוק של המגיק אולי האמינו שיש סוג אחד - אבל הם השתמשו בו החוכמה והצליחו לעשות את המגיק איתו, אז זה אומר שהם לא טעו, אולי פשוט לא היו יעילים עד הסוף. ומה אומר שאתה צודק? מי אומר? אף אחד!!! אולי את עוד אחד מאלו שיישכחו בעתיד בגלל שאינם צדקו, מי יודע? ואולי לא... נחיה ונראה.

Justin Angel

New member
אכן כן

נחיה ונראה , אבל ביינתים יש לי זכות להביע את העניין בנושא. ורק לציין שעד הקמת וועד הפיסקאים הבין-לאומי לפני כ50 שנה כדי לאשר תאוריה בפיזיקה היית עדיין צריך ללכת לבריטניה. שם היה ממקום בזמנו אולם מאוד גדול עם לוח יותר גדול (אני לא בדיוק זוכר את השם) ושמה אישרו וביטלו תאוריות פיזקאליות. ואת ה"פיזקאים" הרומיים והיוונים לא הייתי מכנה בכלל פיזיקאים. הם ערכו ניסויים בחוקי הטבע וקבעו מושגי יסוד לפיזיקה ולכן הם זה מכונה כ"פרה-פיזיקה".

BomberMan

New member
כמובן שיש לך זכות

אני אף פעם לא אמרתי שאין לך זכות להביע את דעתך בעניין, אני להפך מדרבן אותך להביע את דעתך בעניין. ולגבי האולם באנגליה, אולי האנשים שהגיעו לשם - אכן צדקו, אך היו עוד אנשים שלא הגיעו לשם, פרסמו מאמרים ואספו קהל מאמינים - אך בסופו של דבר טעו.

למעלה