לב

טשטושה

New member
לב

משנולדה, יפת פני לב צחות עייני שקד חומות ,אפרסק אפה ודובדבן שפתותיה סרקה אימה את פלומת ראשה ובחיוך חייכה לעומת פרי ביטנה, מאושרת משלמות גופה ומייפי פניה הקורנים קראה שמה "לב". בחלוף החודשים, הבהילה האם את ביתה הענוגה אל מיטב הרופאים, קינן בה הפחד שמא משהו בילדה לא היה כשורה, התקשורת בין השתיים לא הייתה דומה לאותה תקשורת שידעה עוד מלידתה הראשונה: הימים הקדומים של ראשית המאה התשע עשרה, הרפואה אף כי התקדמה ביחס לשנים קודמות, עדיין לא דמתה לאותה רפואה שחיפשה האם לביתה הצעירה. לאחר בדיקות חוזרות ונשנות, למדה האם כי ביתה הקטנה נולדה עיוורת וכי הסיכויים שאי-פעם יאיר לה מאור עיניה קלושים עד מאוד ואף אפסיים. כאשת דיפלומט הייתה עסוקה באירוח נשות דיפלומטים רבים אשר מילאו אחר האינטרסים של בעלה איתו אך לעיתים רחוקות נפגשה למפגש אינטימי של בין השניים: מפאת אזלת ידה, בושתה הגדולה וחוסר ידיעתה כיצד לגדל את ביתה היפה, חסרת מאור עיניים, החליטו יחד בני הזוג לשלוח את ביתם הקטנה לגדול בכפר מרוחק בו נודעה משפחה ביכולתה ללמד גם ילדים עיוורים לקרוא, לנגן ואף להתקדם ולשרת את עצמם בחיים. חרף הקושי הנפשי העצום בפרידה, שלחה האם את ביתה בליווי האומנת לבית אותה משפחה בכפר אותה ציידה במלבושים ,סכום כסף שיספיק למילוי צרכיה לשנה הקרובה וסביב צוואר הילדה – ענדה שרשרת זהב ובה מושחל לב קטן עשוי יהלום. * * * בית המשפחה היה בית חווה ממוצע מימדים ומאוכלס ברעש ילדים רבים: לב הייתה עדין תינוקת כבת מחציתה השנה וחיש הפכה לכוכב הבית שהתמוגג מפנֵי הלב הקורנים, צחוקה המתגלגל שסחף אחריו את כל ששומעו: הימים חלפו ועברו, לב כבר הייתה ילדה כבת שלוש, רצה וקיפצה ברחבי החווה רחבת הידיים של המשפחה וידעה בדיוק להיכן אסור היה לה לגשת. ובקול פעמונים מתקתק טרחה להסביר לכל המעוניין להקשיב למוצא פיה, כי עיוורת הינה ואסור לה ללכת לסדנת העבודה של אמא מאריה. כמו-כן, אסרה עליה מאריה להתקרב לאגם ללא השגחה וליווי אחד המבוגרים ולב, דאגה תמיד לבקש ממרקו להתלוות אליה ולטייל איתה ליד האגם כך שתוכל לחוש ברוח הקרירה הנושבת ליד המים, שתוכל להקשיב לקול האדוות הקטנות ולקול רחשי החיים שבקעו מן האגם. עם השנים, האגם היה מקום המפלט של לב, המקום בו שפכה חרש דמעותיה, המקום בו פצחה בשיר, המקום בו רחצה את גופה ב"אין רואה"... המשך...

טשטושה

New member
המשך

מרקו, היה ילד בן שבע שמגופו כמו שתמיד אמרה לב, נדף ריח של טבע משכר. למרקו הייתה הסבלנות להקשיב לכל רחשי ליבה של לב הקטנה, היה לו מקצב נשימה נינוח זה אשר אפשר ללב הקטנה להמשיך את חוט ההגיג אותו התחילה ולהמשיכו באין מפריע. יותר מכל רצתה לב לראות את פניו של מרקו, תמיד קראה לו מרקו היפה שכן בשבילה, כל אשר סימל עבורה – היה התגלמות היופי. שעות רבות היו יושבים מרקו ולב ומדברים, מטיילים, מקשיבים לרחשי העצים והטבע שבצל האגם כך נהגו כילדים וכך המשיכו עד שבגרו. כשהייתה לב כבת 14 שנה, זכתה שוב לאחד מביקוריה הנדירים של אימה, זו אשר טרחה בכל פעם לצייד אותה במיטב המלבושים, זו אשר מעולם לא הקשיבה לדבריה של לב הקטנה – זו שמבטה של לב בעיניה שנראו כלא מסתכלות לשום מקום, הבריחו אותה כלעומת שבאה והרחיקו שוב את ביקורה הבא בחווה. אלא שהפעם, לב כבר הייתה נערה מתבגרת וסימני התבגרותה נכרו בגופה הקט: מבין כל הפעמים בהם הצליחו כן לנהל שיחה, הייתה זו שיחתן הארוכה ביותר בה גיששה האם באין ספור דרכים על מנת להבין האם בגרה ביתה והפכה לאישה או שמא טרם בשלה דייה. יחסיה של ביתה עם מרקו לא היו אהודים על האם, אך בהתחשב במרחק בו התגוררה ובזמנים שחלפו בין ביקור אחד למשנהו, לא היה בידה לשנות דבר למעט דיבור סתום משהו, בגנותו של אותו מרקו - חברה משכבר הימים של לב שכבר בגרה. משהתארכה השיחה בין השתיים, ההינה לב לבקש מאמה בפעם הראשונה לגעת בפניה על מנת לנסות ו"לראות" את פניה להכירן ולהבדילן מפניהם של שאר חבריה לחיים בחווה. אמה נרתעה וקפצה כנשוכת נחש לאחור, "לעולם אל תבקשי לגעת בפני" גערה האם בחוסר סבלנות מופגן, איני יכולה לסבול את המגע המהוסס הזה הסבירה האם ובכך, סתמה שוב את הגולל על מערכת היחסים שבין השתיים: אותו אחר הצהריים, ישבה בגפה אצל האגם לב וחשבה על המפגש עם אימה: מרקו שמרחוק הבחין בדמותה המכונסת ידע שהביקור לא עלה יפה כפי שקיוותה לב. התיישב בשקט מרקו ליד לב ושתק: היא לא הסכימה אמרה בשקט לב, היא לא הסכימה – אולי אתה מרקו, שמאור עיניך מאפשר לך לראות תוכל לאמור לי מדוע לא הסכימה אימי שאגע בפניה בעוד שכל כך רציתי לראות את פניה של אימי מולידתי: שתק מרקו, כמי שהצליח להבין את עומק כאבה של לב שאך דרך מגע ידיה יכלה ליצור אשליית ראיה עם פני היושב מולה, עם אימה שהקשר עימה הוצב יותר כאין קשר או כקשר שנאסר. לב ישבה מכונסת בעצמה, באין מילים שתהוונה מוצא לתחושתה הכבדה אגב המפגש האמור: ליבו של מרקו התפקע נוכח כאבה, התקרב וישב קרוב לצידה ואחז בכף ידה ארוכת האצבעות ואמר: את יודעת לב, דרכו של הסומא לעיתים נוחה יותר דרך היצירה, ולך לב אצבעות ארוכות שיכולות לאפשר לך לעשות דברים רבים בידייך גם אם עינייך אינן רואות, בואי – נלך לבקר את גוסטב, אולי הוא ידע כיצד לעזור. ביום שלמחרת כבר ניצבה לב בביתו של גוסטב דרך קבע, שם למדה את שפת הצלילים שבקעו מבין אצבעותיה שריחפו על הפסנתר שהוצב במרכז ביתו. אבל בעיקר, אהבה לב את המגע של החומרים איתם נהג גוסטב לעצב את כלי המטבח שברשותו: לראשונה חשה לב את קרירות המגע של החמָר, את התגמשותו בנוכחות סביבה מימית המגע והחיבור בין נפשה של לב שביקשה מפלט לבין החומר שנמהל שוב ושוב במים היה אך תחילתו של הליך. בתחילה, למדה מגוסטב את התורה, הכינה יחד איתו צלחות, קעריות, קומקומים ואף ספלים משהפכו אלו למשעממים, ביקשה לפרוץ לב את הקווים המוכרים והחלה מפסלת את הדמויות שראתה במוחה ותרגמה אותם לפסלים קטנים. את תוצריה שנצבעו ונשרפו בידי גוסטב נהגה להביא למרקו כתשורות של חיבה לחבר קרוב. באחד הערבים עת ישבו כהרגלם להקשיב לטבע שליד האגם, ביקשה לב לגעת בפניו של מרקו, בבקשה מרקו, אתה קרוב לליבי, אין דבר שאיני חולקת עימך – הרשה לי לגעת בפניך... באצבעות מהוססות רועדות קמעה שרטטה לב את תווי פניו של מרקו ולמדה אותן על פה. את הימים הקרובים העבירה בביתו של גוסטב בפיסול פניו המדויק להפליא של מרקו: צבע אותן בצבעי הטבע, ביקשה לב מגוסטב שנותר הלום נוכח הגדרות הצבעים בפיה של זו שמעולם לא הבחינה בין שחור ולבן. המשך...

טשטושה

New member
סוף...

בחלוף השנים התפתחה עבודתה של לב בפיסול, ואת ראשית חייה הבוגרים, עשתה בדירת חדר רחב מימדים שחלקו האחורי הוקצה לעבודתה בחמר. החיים בעיר היו שונים מאותם חיי הכפר אליהם הורגלה לב כל ילדותה וקולות הטבע חסרו לה עד מאוד. עם מרקו, שהיה עסוק בלימודי רפואה מפרכים הצליחה להיפגש אחת לשבוע למה שנולד והפך לטקס מפגש עבור שניהם: היו מתבוננים האחד בשנייה, הוא בעיניו היא באצבעותיה – כשמרקו היה מקשיב לדבריה, הצליחה היא ללמוד בחושיה המפותחים את רמת יכולת הקשבתו, את סבלנותו, את רמת הטִרדה שאספה אותו חרף רצונו אל חיקה. חברות נפלאה חלקו והימים שחלפו אך העמיקו את חברותם. משסיים מרק את לימודיו, החליט להתמתחות ברפואת ילדים ואת שנת הסטאז' שהיה עליו לצבור החליט לערוך בכפר שדמה לכפר בו גדל ולימים התפוגג. המחשבה הראשונה שחלפה בראשו הייתה להזמין את לב לעבור איתו להתגורר לשנה באותו כפר, ובטרם הספיק לסיים את המשפט וללמוד כסברה את תוצאות בקשתו זו, הסכימה זו כמו הייתה מוצעת לפניה אפשרות למילוי משאלת לב של חיים שלמים. החיים בכפר, לא דמו לאותו כפר ילדותם כפי שביקשו שניהם לשחזר כבוגרים החווים את ילדותם בשנית, אך עדיין רחוק היה מרחק רב מחיי העיר הסואנת בה לא מצאו מנוחה לנפשם. האגם שהיה פעם אותה נקודת מפגש לשיחות נפשם, לא דמה כלל לאגם שמצאו בכפר, זה אשר דמה יותר לאמבט שהספיק למשפחת ברבורים קטנה – אך עדין שימש מקור נחת הן למרקו והן ללב. בשעות הערב לאחר שהיה שב מעבודתו, התפנו שניהם לטיול אל הפארק כשהאגם היה כמובן נקודת המוצא אליה המתינו להגיע וממנה נפרשו איש אל מחשבותיו ותחושותיו. אך כדרך איש ואישה החיים בקִרבה שכזו, המכירים ומוקירים איש את רעותו, זימנה להם צפיפות ובידוד הבית הכפרי מפגש מסוג אחר, דומה ששניהם העבירו את התרחיש במוחם לא פעם, ריח החשש של שניהם מהמפגש השונה הזה בלט באוויר עד כדי צריבה. עוד בטרם נותקו שפתותיהם, ידעו גם היא גם הוא, שהמפגש הוא בלתי ניתן לדחייה או ביטול, ובה במידה ידעו כי יהא מיותר לעולמים. אך לגוף ולהורמונים הזורמים בו יש את השפה והכמיהה משלו, והמפגש הפד עד מהרה להשלמה של רגעי מתח רבים שצברו משך שנות חברותם המיוחדת. את השקט שחרץ שבילי בריחה מנוגדים, ניתן היה לאחוז כהוויה גשמית, ניתן היה להוכיח כשמש בשמים וככוכבי הליל. החודשיים שנותרו עד לתום שנת הסטאז' של מרקו, עברו בעצבנות על שניהם – הדיבור הפך קצוב, הזמן הפך מדוד, החדר הפך מחניק והתחושות שתמיד שותפו עד לפרטי פרטים הפכו רק למחול ניחוש מוצלח ככל שיהא. שנים ארוכות עברו מאז ימי הכפר המשוחזר ועד לימים בהם התגוררה לב עם בעלה ושני ילדיה בכפר נידח. התערוכות שערכה לפסלי נשמתה החדשים, גזלו כוחות רבים מנשמתה – כבידות עזיבת הכפר הקטן אל מול העיר הגדולה מעולם לא הסבו לה אושר גדול, המרחק מילדיה הכביד על נשימתה, ואף כי בעלה נהג לשהות איתה ולסייע בעדה משך כל תקופת התערוכה עדין לא מצאה את חווית התערוכה מהנה, למעשה, אם לא היה בכך כורח קיומי בעולם אמני הפיסול, לא הייתה כלל טורחת לקיימו. יחד עם זאת, תחושת המועקה של העיניים שחסרו לה יותר מכל, אפפה אותה בכל חידוש תערוכה פעמיים בשנה. ימי האביב הבכירו להגיע, לב אספה את פסליה האחרונים ונתנה אותם בארגזים מיוחדים שנשלחו בטרם עת מהמוזיאון איתו נהגה לעבוד. יום שלם הסתובבה בסדנא ולא מצאה מנוח לנפשה: דבר מה חסר בה – שוב בדקה ובדקה את הפסלים שמא שכחה אחד מהם, שמא לא נארז היטב אחד מהם וסכנת שבר צפויה לו – אך דבר לא השיב את נפשה למקומה. כשנכנסה ביתה לסדנא, טרם פתחה פיה לאמור דברה – קלטה לב בחושיה כי דבר מה מטריד את ביתה הקטנה. "מה לך קָמליה", "מה מטריד מנוחתך "? וזו – בטרם הצליחה להוציא מילה מפיה, פצחה בבכי גדול... א מ א...........בכתה הקטנה, הילדים בכיתת הגן פגעו ברגשותיה של הקטנה כשכינו אותה "ביתה של העיוורת". זו מיררה בבכי על העלבון ואימה – לב, מיררה בבכי כשלפתע הבינה את שחסר בה ולא הניח לנפשה היא עצמה. לעת ליל, טרם עלתה על יצועה, נכנסה לסדנא כשליבה מחסיר פעימה הפעם ידעה מפורשות, הבינה מה היה הדבר שחסר בה כל כך ונחישות זו אשר אפיינה אותה כל כך הובילה אותה הישר את החמר. שוב אותם המבקרים האומנותיים, אותן הידיים המתחלפות, אותן נשיקות לא מנשקות, אותם משפטים שמעולם לא השתנו עמדה לב בכניסה למוזיאון להצגת פסלי האביב. הרגעי לחש לה בעלה, נחכה ונראה מה יאמרו – אולי אנשים רואים אחרת את הפסל הזה, אולי לא כולם יכולים להבין את עוצמת פירושו כמוך, לא לכולם אותן חוויות חיים לב – אמר סבב ולבקשתה הסתובב בקרבת הפסל האחרון שהכינה כמו מבקש לראות את תגובות העיניים המביטות ומתרשמות מעבודתה. וכך, בעמדה בכניסה חסרת סבלנות ונרגשת, הרגישה כי מרחוק – מתגנב אליה ריח מוכר שכבר זמן רב לא הריחה, הסתובבה כמו מגששת אחר שובל הריח ונתקלה בו – הצלחת לפסל את פניה במדויק אמר מקור הריח המוכר, מרקו – נאבקה לב ברגשותיה המבולבלים, איך הגעת לכאן – איך ידעת – מה.... את יכולה להשיב נפשך למקומה אמר מרקו, הפסל אכן מתאר בדיוק מופלא את פני אימך המנוחה. עבודה נפלאה לב, עבודה מופלאה...

חן (*_*)

New member
וואווווווו...טשטושה, בנשימה עצורה..

קראתי את הסיפור. כמו סרט טוב, עברו הדמויות מול עיני. מדהים ומרגש עד דמעות. תודה.

טאKילה

New member
טשטושה..מדהים..../images/Emo91.gif

מרתק מרגש
את כותבת נפלאה..

נפש,שרגישות בה שוכנת

לא זקוקה למראה עיניים כדי "לראות". טשי,ונפש שרגישות בה שוכנת לא זקוקה גם למראה העיניים כדי לתאר ולכתוב.

Mוניk

New member
טשטושה ../images/Emo24.gif

קראתי בצהריים ועכשיו אני מגיבה סיפורייך כמו ספר טוב מרתקים וסוחפים ממש כייפ לקרוא וסיגנונ הכתיבה גם הוא מיוחד מאוד
א
ה
ב
ת
י
שוב ריתקת אותי זה אמיתייייייי ערב טוב טשטושה

טשטושה

New member
Mוניק נשמה, תראי מה את עושה לי...

אני מסמיקה, אני מאדימה, הגי'נגי'ם והפנים מתחברים..... ואם לא די בכל אלו, אני משמינה... זהו, הדיאטה עלייך עכשו ! את אחראית גם לצאת איתי להליכה בבוקר... תרשמי... תודה Mוניתוקה

Mוניk

New member
טשטושה נו נוווו

מה לעשות את באמת כותבת מקסיממממ ואויי לי שיאווו לי אסור לעשות דיאטה אני נלחמת על כל ק"ג שיורד ממני בואי אלי שבוע אחד תראי איך מורידים משקל ללא כל מאמץץץץץץץץץץץץ עד ששמנתי איזה קילו רוצים לקחת לי אותו טשטושה

טשטושה

New member
../images/Emo12.gif

את מוכרחה ללמד אותי את השיטה, בינתיים אני אנדב לך כמה עודפים וככה העסקה תהיה מושלמת - לא? מיתוקה

Mוניk

New member
מתאים ליייי יששש

זהו אני יכולה לישון בשקט עכשיו מחר אני אקום ככה מלאה יותר יואווווווווו איזה כייפ לי טשטושה את רואה מ'זה אחד רוצה להשמין אחר רצה להרזות ככה זה תמיד סביב המשקל אופפפ בעיית נשים בעיקר צ'או מאמי}{

למעלה