לבת שלי נגנב הגלקסי..

לבת שלי נגנב הגלקסי..

אתמול בלילה נגנב לבת שלי הפלאפון... הודעתי לפלאפון כמובן על האובדן והם השביתו את השיחות היוצאות. אני יודע שרוב האנשים יגידו לי לשכוח מהמכשיר, ובכל זאת, איך זה שחברות הסלולאר מאפשרים המשך שימוש במכשיר כשמספר ה IMEI הוא מספר חד ערכי ומשייך רק למכשיר הזה. למה אני צריך להמשיך לשלם עליו כשהם יכולים לדעת בדיוק אצל מי הוא נמצא ??? והאם יש אפשרות לגנב להחליף את המספר הזה?? והאם אני יכול לעשות משהו נגד חברת הסלולאר ? נגיד לתבוע אותם? מה דעתכם?? אגב, המכשיר חדש, עלה לי הון, והבת שלי ממש שבורה. תודה.

ronengeles

New member
לתבוע על מה?

אתה משלם על המכשיר כי קנית אותו (כן כן, אני יודע שאתה חושב שקיבלת אותו "במתנה", אבל לא, קנית אותו). חברות הסלולר לא מאפשרות שימוש במכשיר. הרי אתה בעצמך אמרת שהתקשרת לפלאפון והם חסמו אותו... אם התכוונת לזה שאפשר עדיין להשתמש בתכונות אחרות של המכשיר, אז מה לעשות, אי אפשר לחסום הכל. הגנב יכול לצרוב מספר IMEI חדש, ולהשתמש במכשיר (למרות שתיאורטית גם אז אפשר לחסום אותו). כמו כן, ניתן להשתמש במכשיר בחו"ל ללא כל בעיה. חברות הסלולר יכולות לבדוק איפה המכשיר נמצא (אצל מי זה קצת לא אפשרי), אבל בשביל זה צריך צו בית משפט. אם תצליח להשיג אחד כזה, ישמחו לנסות לאתר את המכשיר בשבילך. ניתן להתקין מבעוד מועד על המכשיר אפליקציות שיכולות לאתר את המכשיר ולשלוח לך את המיקום המשוער שלו ואפילו להשבית אותו לחלוטין, אבל את זה צריך לעשות כשהמכשיר אצלך, ולא בדיעבד. בסופו של דבר, כרגע אין לך מה לעשות, ועם כל הצער וההרגשה הרעה של הבת שלך, הלקחים מבחינתך הם לשמור על המכשיר יותר טוב ואולי לא לקנות את המכשיר הבא בחברת הסלולר, מכיוון שאז הוא יעלה "הון" קטן הרבה יותר.

Zמבוש

New member
ל HTC יש אפליקציה

מובנית במכשיר שניתן לאתרו ולמחוק אותו בתנאי שאתה נרשם לשרות שלהם , דבר שלא עולה אגורה שחוקה

metrocard

New member
האופציה של HTC מוגבלת למכשירים מסויימים בלבד

לדגמי ה DESIRE HD ומעלה.

voguemaster

New member
כזה יש גם לסמסונג

כנסו לאתר samsungdive.com ושם יש רישום וכל השטויות האלה.. חיפשתי אפליקציה כזו שלא דורשת רישום - סתם להתקין מהמרקט..

sandbird4

New member
לא הבנתי משהו בסיסי

כנראה שאני לא מבין משהו בסיסי: הגנב יכול בקלות לעקוף את האפליקציה הזאת: 1. לא להתחבר לאינטרנט. 2. להסיר את האפליקציה או לפחות לנטרל אותה. 3. או סתם לצרוב גירסת ROM נקיה ולדרוס את הכל (הכי מהר ופשוט).

kintaro

New member
תאורטית הכל נכון..

אבל.. בהנחה והמכשיר נעול, ובהנחה ולוקח לגנב הממוצע זמן עד שהוא מגיע למישהו שיודע לנתק את האינטרנט או לדרוס את הרום, ניתן בינתיים לאתר את המכשיר, או במקרה הגרוע ביותר, למחוק את המידע כמה זמן לוקח לך להבין שהטלפון אבד? חצי שעה? שעה? אני מעריך שבזמן הזה הגנב עסוק בלהתרחק מהמקום , ולא להחליף רום

sandbird4

New member
מה קשור נעול? הצריבה מורידה הכל

הגנב מוכר את זה לאנשים שמבינים והם צורבים בלי להסתכל מה יש עליו. מה יש לדעת לנתק את האינטרנט? להוציא את הסים או בכלל לא להדליק את המכשיר. חוץ מזה מי עוד קונה מכשירים נעולים? חשבתי שזה כבר עבר מהעולם ב-2004. לפחות זאת השנה האחרונה שבה היה לי מכשיר נעול. פחחח... כבר שכחתי שפעם היו דברים כאלה

kintaro

New member
כנראה שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך

1. כשאמרתי "נעול" התכוונתי שרוב האנשים שאכפת להם מהמידע שלהם, נועלים את המכשיר עם סיסמא. זה אמור להשהות את היכולת של הגנב להסיר את תוכנת המעקב. 2. כמובן שאם הגנב מיד מוציא את הסוללה, או מיד מחליף רום, לא תהיה יכולת מעקב. אני מניח שחלקם פשוט שמים את המכשיר בכיס ויש לך יכולת מעקב מסוימת אחרי המכשיר . ברגע שהגנב יפעיל את המכשיר לפני שהוא צורב רום, המכשיר משדר את המיקום שלו ותהיה לך יכולת תאורטית להתאפס על המיקום שלו ושוב, אף פעם לא תהיה לך יכולת מעקב של 100%.. או אפילו 50% - אבל מן הסתם הסיכויים גדלים בצורה זו

TheDevilInside

New member
נרשמתי,עדכנתי. ניסיתי להשתמש

(גילוי מיקום)- רושם כי השימוש לא ניתן בחלק מהארצות עקב בעיות משפטיות...

קצת חורה לי יצר הנקמנות

גנבו? כן לצערך ולצערה, האם היה אפשר להימנע מגניבה? בהחלט!! לגבי מניעת שימוש והנאה מהמכשיר מהגנב, נניח שגנבו רכב, או טלוויזיה, הרי אלו גם מוצרים יקרים מאוד, הגנב יכול להנות מהם ואף אחד לא יכול לחסום את השימוש בהם, אז מה ההבדל?

metrocard

New member
אני מבין מאוד את הנקמנות

ואם היה את האופציה לאפליקציה שגם תפוצץ את המכשיר ועל הדרך תוריד לגנב איזה אצבע , מה טוב. ההבדל , שמכשיר סמארטפון נותן לך יותר אפשרויות להשבית את המכשיר ובכך להפוך את עניין הגניבה שלו ללא כדאי, ובנוסף , אפילו לאתר את הגנב. מבחינת חברות הסלולר , אין להם אינטרס גדול למנוע את הגניבה. את הכסף על המכשיר הם ממשיכים לקבל וסביר להניח שהקורבן יאלץ לקנות מכשיר חדש...

voguemaster

New member
נקמנות נגד הגנב - ניחא

אבל למה לתבוע את חברת הסלולר ? הם אשמים שנגנב המכשיר ? לא, הם לא. ויש סיבות טובות למה קשה להוציא מהם את המיקום המדויק של מכשיר מסוים (מה שאפליקציות מאפשרות לנו לעשות בקלות יתר).

הם ממש לא אשמים בגניבה ממש לא , אבל !!!!

ויש פה אבל גדול ... לא ייתכן שאני משלם על טלפון 110 שקל כל חודש, ומישהו אחר שהוא לא גנב מתוחכם ואפילו לא החליף את המספר האלקטרוני ה IMEI משתמש בשירותי אותה הרשת בדיוק.. כלומר אותה רשת, רק בגלל רצון להרויח יותר, גוזלת כסף גם ממני וגם מהגנב... אתה הבנת את זה??. ואגב, הידעת שחברות הסלולאר לא מאפשרים את תוכנת המעקב וההגנה של סמסונג (אותה לפחות בדקתי..)

למעלה