לברק מהבוקר

nirliv

New member
לברק מהבוקר

נתחיל בזה שכבר שבוע יש לי סט חדש, קצת יותר "כבד" ממה שהיה לי עד עכשיו.
רולר שימנו SYMETRE גודל 4000 שקניתי דרך אמזון וגיסי הביא איתו לארץ ומקלDAIWA CROSSFIRE באורך 2.7 עם משקלי זריקה 10-40 שקניתי בארץ. בפעם הראשונה קניתי חוט בד (גם דרך אמזון) של 15 ליברות.
3 גיחות קצרות לים בשבוע האחרון לא הניבו דגים ורק נתנו לי אפשרות להכיר קצת את הציוד החדש. אתמול בשקיעה הים עדיין עבד די חזק אבל היה נראה שהיום בבוקר יהיו תנאים מתאימים לחפש לברקים.
מתחיל לעבוד ב 11, אז שם את הילד בבית ספר וגונב כמה שעות ים.
הים אכן נראה טוב. רוח חלשה, ויש גלים די מסודרים של מטר פלוס. הרבה קצף.
מתמקם באזור מלון מרידיאן, לפי ההמלצה של מאמון
. קרקע חולית עם הרבה אבנים. לא עמוק. לא מאמין שיותר ממטר-מטר וחצי.
בשביל לכסות יותר שטח בלי להירטב (יש לי עקרונות ברורים בנושא של להירטב), ובשביל לנצל את הציוד החדש, עובד עם בומבט של 20 גרם וסיליקון רגלו (לבן פנינה גב אפור) על ג'יגהד של 7 גרם על טלאי.
אחרי שעה בערך, קצת מתחיל להתייאש, ומתחיל לפזול לכיוון השבלולים על הסלעים. אולי נשים אחד על קרס רק בשביל להרגיש איזו נקירה על הציוד החדש. מודה, שבעוונותי, ברגעי חולשת ז'רז'ור, כבר פיצחתי שבלול פה ושם.
ואז נזכר במילותיו של מאמון מלפני שבוע-שבועיים: "באת לחפש לברקים- תמשיך לחפש לברקים". ממש כמו חבר דמיוני.
לא עוברות כמה דקות, זריקה רחוקה אבל די לרוחב החוף. גלגול איטי פלוס ויש עצירה...ומשיכות...
הרבה יותר חזקות מכל המשיכות שהרגשתי עד כה. הרגיש כמו הרבה זמן עד שהוא יצא, תוך שאני משפר עמדה בזהירות על הסלעים למקום שאפשר יהיה להרים אותו מהחוט.
וכשהוא היה בחוץ- באמת אושר גדול. בכלל לא הגיונית עצמת הרגשות שזה מייצר.
לברק של 1.4 ק"ג. הלברק הכי גדול שתפסתי עד כה. בעצם הדג הכי גדול שתפסתי בז'רז'ור עד כה. בעצם הדג הכי גדול שתפסתי עד כה לא משנה איך. עקף בקלות את מחזיק השיא עד עכשיו- לברק של 800 גרם שהיה הדג הראשון שתפסתי בז'רז'ור לפני איזה 5 שנים אני חושב.
אם יש מי שחושב שעקומת הלמידה שלי איטית משהו, אז דעו לכם שיש לי תירוצים מעולים ואל תתחילו איתי אפילו
.
הדבר הזה בתמונה זה שק ביצים? אפשר לאכול את זה?

shragam

New member
סחטיין על הלברק המכובד בסט החדש

בתמונה השניה זה נראה כמו הקיבה עם דגים בפנים ולא שק הביצים.

alonps

New member
מברוק ניר!

הדו"ח מעביר בהחלט את ההתרגשות והחוויה.

לגבי עקומת הלמידה, זה פשוט עניין של חשיפה (כמות היציאות) לים.
הרבה ימי בסל, ומדי פעם זורח יום אסל (דבש).

שאפו!

nirliv

New member
חזל"ש

קודם כל, תודה על התגובות והפרגון.
אתמול מסיים את חובותיי לחברה מוקדם, ומוצא את עצמי בחוף הים כבר ב 11, מבסוט ממזלי הטוב של 2 גיחות לים תוך יומיים.
הים ירד באופן ניכר, אז מוותר על הנקודה שהניבה את הלברק ביום שני ומדרים עוד קצת לחלק החולי של חוף הכרמל.
אותו ציוד, אותו בומבט ואותו רגלו.
הדבר הראשון שאני נתקל בו בחוף מבאס...צב ים מת. כנראה די טרי כי לא הייתה הצחנה האופיינית.
הדבר השני שתכף לוכד את העין הוא כבר הרבה יותר מלבב - זרם בלתי פוסק של פרפרים קטנים כתומים בתעופה צפונה. בבדיקה בבית מסתבר שזה זה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4506175,00.html
יום שמשי ונעים, רוח חלשה, רוב הזמן שקט, לפעמים גלים 30-40 ס"מ. אפשר כבר לדוג בבגד ים עם הרגליים במים.
צעדתי כק"מ וחצי דרומה תוך חיפוש בורות ותעלות מעניינים עם קצת קצף- לא היו הרבה, אבל היו, וזה דווקא הרגיש שיש שם פוטנציאל לאיזה לברק. הרגשה לחוד ומציאות לחוד...
את הדרך צפונה כבר עשיתי יותר מהר כי החלטתי בכל זאת לבדוק את הנקודה מיום שני לפני שצריך לאסוף את הילד מבית ספר.
כמו שאתם רואים בתמונה, כשהים נמוך היא כבר נראית הרבה פחות מבטיחה.
אחרי כמה זריקות נכנעתי ליצר ופיצחתי כמה שבלולים. היו אכילות...
יאללה, חזרה לשגרה.

תתקשר בבקשה בדחיפות למספר חרום ש רט"ג

ותמסור דיווח על הצב ים , מיקום מדויק, אלו צבים אשר נמצאים בסכנת הכחדה חמורה ביותר ונעשים
מאמצים כבירים לשמר אותם וכל מקרה של צב ים מת צריך היות מדווח על מנת שיוכלו לברר את סיבת המוות.
הטלפון שלהם- 6911*

תודה על שיתוף הפעולה

למעלה