לברק בג'ירג'ור

danyyrs

New member
לברק בג'ירג'ור

נתפס בתל ברוך ע"י רמי הכריש, משקל הלברק מעט פחות מ-2 קילו. שעת תפיסה 0445 בבוקר ולפני אור ראשון, גובה גלים 50-60 ס"מ מים מעט עכורים, רוח מערבית קלה, שמים מעוננים קמעא. הלברק נתפס בזריקה השלישית באיזור זרם חוזר עם מעט קצף על המים ובאיזור חולי עם סלעים ומשטחי סלע נמוכים. הזריקות התבצעו עם בומבט למרחק 40-50 מטר. הלברק נתפס כ-10 מטר מקו החוף ובעומק כחצי מטר. ציוד: מקל DAM GREEN CROSS POWER , רולר SHIMANO CATANA , חוט DAM IMPERIAL SPINNING 0.28 דמוי STRIKE PRO באורך 5 ס"מ צבע בורי ומשקל 2.7 גרם. אני עסקתי באותה עת בדייג פתיונות אקטיבי, רוצה לומר המקל כל הזמן ביד ואני משוטט מנקודה לנקודה בחיפוש אחר הדגים ומציאת מקומות פוטנציאלים לנוכחותם ( בשיטה הזאת מצליחים למצוא אותם) . עבדתי עם טונה שחורה וסרטני סלעים. נתפסו אך ורק קאראסים( סרגוסים) שהיו מרוכזים מתחת למדפי סלע ובין ריכוזי סלעים באיזורים חוליים. כיון שהים לא עבד חזק, המים היו שקופים יחסית והבוקר עמד לעלות התקיפות שלהם היו מהוססות והם לא הרחיקו מתחום הסלעים בחיפוש אחר מזון. מנסיוני גם בג'ירג'ור במצב ים ומזג אויר ואור כזה, הסרגוסים לא ממהרים לרדוף ולתקוף דמויים וגם כשהם עושים זאת הם לא מתרחקים מהמחבוא. לעיתים הם יוצאים למרדף קצר ונסוגים חזרה למחבוא . סרגוסים מגודל בינוני ומטה הוחזרו לביתם, נלקחו מספר חתיכות יפות לארוחת ערב שישי. דני

FishFishGarden1

New member
שאלה

האם השתמשת בבומבט לזריקה של הדמוי? תוכל לתאר איך הדמוי היה קשור לחוט? תודה.

אדון פיש פיש

אם היית קורא, ולא פוסח על אף תג ותו מהנכנב בדו"ח, אזי היית חוסף את שאלתך. הרשה לי לתת לך ציטוט מהדו"ח : "הזריקות התבצעו עם בומבט למרחק 40-50 מטר" כולי תקווה שבאת על סיפוקך

FishFishGarden1

New member
אדון ינשוף, אכן כתוב... אך אין צורך לתקוף...

ועדיין, שאלתי מופנית לכותב הדוח - עם איזה סוג של בומבט השתמשת? צף או שוקע, ואיך היה בנוי הריג? שוב תודה.

sweat1

New member
כל הכבוד רמי

נקבת לברק יפיפייה ,תשמור לנו גם קצת דגים. אל תוציא את כולם

למעלה