לבקשת אסתי... :)

• פותח הנושא nayoo
  • פורסם בתאריך

nayoo

New member
לבקשת אסתי... :)

עמ``י עש``ו היי אסתי מה קורה? מה נשמע? איך הולך? באתי לכתוב לך משהו שכבר כמה ימים אני מנסה לאמר ולא יוצא :) באותו רגע כשכתבתי על כסף קונה הכל חשבתי על זה: כסף קונה חיים והרעיה -את יודעת שיש תרופה נדג הזקנה??? מדענים גילו איך אדם יכול להשאר בין 20 כל החיים :)))) מה הבעיה למה אנחנו לא יודעים על זה??? מדענים... הם מדענים אוהבים לשמור הכל לעצמם לא אבל זה לא רק זה תארי לך הדור הזה היה נשאר וזה שאחריו וזה שאחריו בקיצור פיצוץ אוכלוסין מה שמביא לחיים לא כ``כ טובים אז כל אחד יגיד רק לי רק לי בסופו של דבר שיחליטו לשווק מי יקבל ראשון?... ואם לא דיי בכך שהרי אנשים סקפטיים בקשר לזה לא כ``כ מאמינים שזה עדיין קיים את יודעת שתרופה לאיידס יש אמנם רק ל24 שעות ראשונות אבל יש!!! אותה מקבלים רק הרופאים שמטפלים ב חולים כאלה וגם אלה שיש להם קצת יותר כסף מאדם ממוצע... (על סרטן עדיין לא שמעתי על טיפול ב100% הצלחה אבל גם אלה שיש לא ממש זולים) אז בא נעזוב את החיים הגשמיים כסף קונה עולם הבא ותפילה ותשובה ו-צ-ד-ק-ה מעבירים את רוע הגזירה וסליחה אם בילבלתי שם את הסדר דיי ברור לא צריך להסביר יותר מזה נכון? הלאה כסף קונה חברים כן כן עכשיו יתחילו הווכוחים על חברי אמת אבל ``דיל וויז איט`` הוא קונה אותם אדם שיש לו ומבזבז פתאום כולם חברים שלו כולם סובבים אותו אני יודעת שתכעסי אבל אני לא מאמינה בחברות אמיתי ככה שאין אותה בכלל היא לא קיימת אצלי בתאוריה אז איך אפשר לקנות דבר שלא קיים??? ונעבור הלאה כסף קונה דעת דעת ,בעיני מי בעיני או בעייני החברה? תמיד אפשר לרכוש מורים ... תמיד יגידו עליך בעל המאה הוא בעל המאה וחוץ מזה אדם שגילגל כ``כ הרבה אני לא חושבת שהוא יכול ליהיות טיפש וכשלבנאדם יש הכל בחיים למה לו ליהיות עצוב??? מה שהתקיל אותי לפחות זה שלפעמים עוברים ליד איזה עץ ומסתכלים על העלים וזה עושה משהו בלב שם עמוק אם זה שמח או עצוב? לא`דעת אבל זה עושה משהו וזה יכול לבא פתאום מאיזה זיכרון ילדות דבר כזה אי אפשר לקנות... רגשות אי אפשר לקנו... אז למרות התפתחות הטכנולוגיה אפשר ליצור /לדכא רגשות באדם(-תרופות בד``כ לפסיכים... ) אבל עדיין ואם תתחילי לתת דוגמאות משפחה ,אהבה וכו זה הכל עינין של רגש זהו מקווה שהבהרתי את עצמי אוהבת נטלי

ST

New member
איזו חמודה! תודה...

בס``ד (במקור המכתב היה אמור להיות לנטלי... שיניתי אותו קצת, אבל לא לגמרי... ככה שנשארו בו סימנים של מכתב פרטי :))) ו... מצטערת, אבל יצא לי די ארוך... :) ) נטלי... אצלי הכל בסדר, ברוך ה`.... :) ורק דבר אחד אני מבקשת... שהדיון הזה, לא יהפוך להיות ויכוח, בבקשה... את צודקת במה שאת אומרת, למרות שההסתכלות שלי על הכל היא קצת שונה. את אומרת שכסף קונה חיים.... לעניות דעתי - כסף קונה איכות חיים עוד מילה -אבל המשמעות שונה אני רואה אנשים שיש להם כסף, ורואה את איכות החיים שלהם... אז אולי היא יותר טובה משלי, או משל אנשים שיש להם פחות כסף מלהם. אבל אדם חכם ממני אמר - ``עושר אינו ערובה לאושר`` ואני מסכימה עם המשפט הזה במאה אחוז.... (מה גם שיותר מדי כסף, מביא לפעמים צרות לא-עלינו.... ע``ע ויצמן, ביבי... וכל השאר.... ;-) ) וגם את בעצמך אומרת - שיהיו הרבה אנשים, ואז יהיה פיצוץ אוכלוסין.... אז מה שווה לכל אלו שיש להם כסף, להשקיע בכזו איכות חיים? בקשר לתרופות - אמת. זה מה יש. מי שיש לו כסף, יכול להשיג תרופות טובות יותר. ואני מצרה על כך. (למשל, לנו יש ביטוח רפואי. ושברתי את הרגל לפני חודשיים וחצי. אני יודעת שאם לא היה ביטוח, הטיפולים היו מסתכמים בהרבה כסף. אבל זאת סתם דוגמה) ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזרה. לא קבועה כמות שאדם צריך לתת צדקה. אדם צריך לתת כפי יכולתו. וגם האדם העני ביותר צריך לתת למרות ש``לא יחדל אביון מקרב הארץ`` (דברים ט``ו, יא) מישהו אמר לי על זה פעם משהו, שאני לא זוכרת בדיוק, אבל מדבר על זה ש-למה אנחנו צריכים לתת צדקה, והרי הקב``ה יכול להפוך בן רגע אדם עני לעשיר, וגם להפך. אלא שזה בא לתת לנו משהו - הנותנים. לחזק אצלנו את מידת הנתינה וכד`... (סליחה, אבל אני לא זוכרת את המילים המדויקות.) ואני מאמינה, שכל אדם, אם הוא רוצה, יכול לתת צדקה... (עכשיו יתקיפו אותי, ויגידו שיש אנשים שאין להם ממה... אבל צדקה, לדעתי, זה לא רק לתת את השקל לקבצן שיושב בפינת הרחוב. זה גם להזמין אותו אליך הביתה, לשתות כוס קפה, להראות לו שאיכפת לך. לפעמים זה נותן הרבה יותר... זה איך לתת, ולא רק כמה) (המשך בהודעה הבאה... הפורום לא נותן לי להעלות את ההודעה בגלל האורך... ;-) )

ST

New member
המשך...

אני שומעת ברקע את השיר ``כמו צועני`` של יגאל בשן ועוזי חיטמן (אם אני לא טועה...) פתאום נפלה עלי מן הרגשה כזו של צועני עגלה, נדודים, כינור וניגונים בדמיוני לנדוד מעיר לעיר, ולנגן לי שיר כינור שמייבב מרטיט מיתר בלב והוא ממש בנשמתי כמו צועני מסתובב לי בעולם, והעולם כולו ביתי כמו צועני מסתובב לי בעולם, והשירים בנשמתי ללל... פתאום נפלה עלי מן הרגשה כזו של נדודים לשיר לאנשים ולנשים, לשיר לילדים לקחת אדמה, ושמש אדומה להיות כמו צועני, פשוט כמו שאני כי זה ממש בנשמתי כמו צועני מסתובב לי בעולם, והעולם כולו ביתי כמו צועני מסתובב לי בעולם, והשירים בנשמתי ללל... כמו צועני מסתובב לי בעולם, והעולם כולו ביתי כמו צועני מסתובב לי בעולם, והשירים בנשמתי כמו צועני מסתובב לי בעולם, והעולם כולו ביתי כמו צועני מסתובב לי בעולם, וה-ש-י-ר-י-ם ב-נ-ש-מ-ת-י... כמו צועני, כמו צועני, והשירים בנשמתי! [זו הייתה פינת השיר העברי.... :) זה יוצא לי ככה כמעט בכל מכתב... אז סליחה... :) ] נזכרתי בשיר הזה... אדם שאין לו הרבה... צועני. מסתובב לו בעולם... הוא מאושר, לא? ככה אני מבינה את זה לפחות... את אומרת שכסף קונה חברים ואני אומרת... שכסף קונה אנשים, שרוצים להיות בחברתך בגלל הכסף... כסף, אף-פעם, אבל אף-פעם, לא קונה חברים! כסף קונה דעת... עם זה אני יכולה להסכים, אבל בהסתייגות. ידוע על הרבה עניים שלמדו, והפכו לגדולים בתורה (הדוגמא הידועה שעולה לי בראש עכשיו - ר` עקיבא. אני לא חושבת, שאת יכולה להגיד שהוא היה עשיר.... אבל כֹח הרצון שלו, והחיזוק מרחל, אשתו, הביאו אותו ללמוד, ולהיות גדול בתורה...) ככה שזה לא רק בגלל כסף... :) וחוץ מזה... לא כל מי שיש לו הרבה כסף, הוא בהכרח חכם מאוד... יש אנשים שלא תמיד יודעים להשתמש בכסף שלהם בצורה חכמה. וד``ל. את אומרת ``וכשלבנאדם יש הכל בחיים למה לו ליהיות עצוב???`` אין סיבה להיות עצוב, בגלל חוסר כסף, או דבר דומה (לפחות לדעתי) כשיש לבן-אדם, חברים אמיתיים, ואהבה.... הוא מאושר... אני אומרת לך... :))) רגשות אי אפשר לקנות... ומזל שכך. כי רגשות שהייתי קונה, לא היו מגיעים לקרסולי הרגשות האמיתיים שלי. ועל הרגשות האמיתיים שלי, לא הייתי רוצה לוותר... אני מקווה שהצלחתי להסביר את דעתי. ואני אומרת שוב... זאת דעתי... כולם מוזמנים לחלוק עליה. שנשמע בשורות טובות, אוהבת, אסתי.

nayoo

New member
קראתי אפשר לנשום

עמ``י עש``ו ראיתי את האורך וחשבתי g-d יש עוד חלק אבל אמרתי זה אסתי כתבה אני חייבת לקרא :) ואפילו את המילים של השיר שאני מכירה קראתי אחת אחת :)) טוב מה שרציתי בגדול לאמר זה שכשאני הולכת לפעמים לתאטרונים לפעמים מעלה את זעמי הקיצוניות שבה מועבר המסר... אבל אחרי כמה פעמים הבנתי שרק ככה זה עובד זה תמיד מוקצן אז התחלתי לעבוד ככה גם אני לא קיצונית הטענה לא נכונה במלואה ניסיתי להביא אותה בקיצוניות ברור לי ששנינו באמצע רק שאני קרובה יותר לשמאל ואת טיפה יותר לימין (ולהיפף בלי קשר לפוליטיקה...) יש עדיין על כל דבר ודבר המון מה להגיד וזה יכול להיות כבר נושא בפני עצמו אז אני אשאיר לפעם אחרת ברשותך נטלי

נטלי , אני חייב להסכים ?

יש בי את הרצון לסתור את דברייך אחד לאחד ... אבל , אני אתעלה על עצמי ... בכל אופן מגיעה לך גם מחמאה קטנה , את יכולה לשכנע אנשים בדברים שאת לא מאמינה בהם ....

ST

New member
אנשים... ביקשתי מ-nayoo במיוחד

שתעלה את האימייל שהיא שלחה לי, לפורום... ואף אחד לא מגיב, חוץ ממני? :-(

ST

New member
כדי להיות מאושר?

:) הממממ... אפשר להסתדר מ-צ-ו-י-ן בלי זה.... (אני חושבת...)

למעלה