לבעלי

ד י צ ה

New member
לבעלי

שנים רבות שאנחנו יחד, נישאנו מיד כשהכרנו, ללא אהבה אמיתית. אתה כדי לשקם את עצמך מאהבה נכזבת ואני כדי לפתוח דף חדש בחיי. אז נפגשנו ולא היה לי ספק שזה הולך להיות חתונה. ובאו ילדים ובנינו לנו קן אך ללא אהבה. אני ניסיתי להחיות רגשות שידעתי עם אחרים קודם שנפגשנו, אך ללא הצלחה. אתה לא ניסית לאהוב אותי אך תמיד ידעת לענות לי שאתה כן אוהב אותי, הרי התחתנת איתי... שנים שאינני יודעת מהו חיבוק אמיתי, מהו להט של נשיקה, ומהי תאווה. גון קולי הפך למעין קול רובוטי, יבש וללא החן שהיה בו פעם. מבטינו מעולם לא דיברו אהבה. כיום רק מדברים אך לא מביטים זה לזה בעניים, אולי בשל השקר של כל אחד מאיתנו, הכעסים היומיומיים, המועקות. הערב צחקתי לראשונה מזה חודשים רבים, וגם זה לא היה איתך אלא עם הילדים שלנו. העצב שולט בי ואינני יודעת אם אני רוצה שלא לקום מחר בבוקר או שלא לקום איתך. אני מדמיינת לעצמי חיים בלעדיך, ללא הצעקות שלך, ללא הטונים הגבוהים והלא נעימים שאתה משדר, מדמיינת את עצמי קמה ליום חדש ומאושרת בלעדיך, ללא דפיקות הלב עם כל טעות שאני עושה כי הנה אתה תרד עלי, עם כל הכעס על כל מילה שאתה אומר, כל בקשה שאתה מבקש. אני מדמיינת לי שאהיה אמא טובה יותר בלעדיך, שאתפקד הרבה יותר יעיל, שלא אפחד לטעות, שיעלה לי שוב החיוך על השפתיים והצחוק שוב יהיה חלק מחיי. אני אהיה מאורגנת יותר בבית ובחוץ, אחליף מקום עבודה מבלי להתעמת איתך קודם. אלך להרצאות על פי רצוני ולא אצתרך לתרץ כל דבר ולהרגיש שזה לא מוצא חן בעיניך. אני רוצה להיות גבירה לעצמי. וכן... כמובן שיהיה לכל זה מחיר. שוב לא אנהג ברכב היוקרתי שלנו, לא אגור במקום היוקרתי הזה שלנו, לא אשלם בכרטיס האשראי בלי להניד עפעף, שוב לא תהיה לי מישהי לנקות, לכבס ולבשל, יודעת שכל מטלות הבית ירבצו עלי. ובכל זאת זה מה שהכי הייתי רוצה עכשיו. אינני פוחדת להיות לבד ואינני חוששת כלל, שהרי גם איתך אני בודדה וילדיי הם גם חבריי ולא אתה. אינני יודעת עד מתי, דוחה את הפרידה לעוד שנה ועוד שנה, שהרי ילדים צריכים אבא, ואתה אבא טוב עבורם. אבל עד מתי??? אתה כלל לא יודע מה עובר לי בראש, ואינך מתאר לעצמך בכלל שאני רוצה להפרד. למה נדמה לך שמישהי תהיה מוכנה כל חייה להתנזר מאהבה? למה שמישהי בשבילך תעשה זאת? למה שאני אהיה מוכנה לסבול את הגבר השתלטן שבך, שלא נותן לי לחשוב ולעשות מה שאני רוצה? למה אתה חושב שאני מוכנה לוותר על הצורך להיות אישה, נאהבת, נערצת על ידי בעלה? אני אישה יפה , מושכת ונראית צעירה מכפי גילי, אך בשנים שאנו יחד הספקתי לשכוח כל זאת ושקעתי במין מיאוס עצמי ועליבות נוראה. רק היומנים שכתבתי יודעים לספר ולהזכיר לי מי הייתי פעם. זהו בעלי, עכשיו עם כתיבת שורות אלו אתה נתון בשינה עמוקה ואני בבעירה נוראה. ככה לצערי גם נראים חיינו... לצערי...

י רדן

New member
דיצה יקרה בוקר טוב לך..

קראתי את מה שכתבת ואכן את מעלה חיים לא קלים ללא אהבה, ללא התיחסות בפחד ומועקה... למרות שאני מבינה שמבחינה חומרית דבר לא חסר לך.. ניסית לדבר איתו ולהעלות בפניו את הרגשתך? כי חשוב מאוד שידע מה את מרגישה ומה היית רוצה. שולחת לך חיבוק חם ועוטף ומאוד מבינה לליבך אף אחת ואף אחד לא חייב לסבול חיים ללא אהבה ורגש... שתהיה לך שבת נעימה במידת האפשר ותנסי להנות מהדברים שכן עושים לך טוב.

הרה48

New member
הגיע הזמן כנראה...

רוב הטיעונים שלך אומרים לקום וללכת, אבל זה לא נכון סתם לקום וללכת, אלא אם כן עתידך הכלכלי בטוח ואני לא מתכוונת למה שיש לכם במשותף, אלא משהו מוחשי שיש לך ורק לך ביד. העובדה שיש לך זכויות, היא רק עובדה שהן יהיו ברות מימוש, לפי מה שאני רואה במאבק כנראה לא קל, "בעל שתלטן" לרוב יהיה לו מאוד קשה לוותר על השליטה, בלי קשר למידת אהבתו אלייך, אלא אם כן תסדרי לו מישהי ואז יהיה לו אינטרס משותף לפרק את החבילה. עד עכשיו התיחסתי רק לפן אחד והוא התמונה "העגומה" אותה את מציגה. רוצה להדגיש שיש תקופות שהאינטרסים הפנימיים שלנו משתנים וכך הראייה שלנו. ואגב, זה בכלל לא קשור אם הטריגר הוא גיל המעבר למשל... (שבלי שום קשר, אם זה מתחבר לך, כדאי מאוד לטפל בזה, כדי שאם את נכנסת למשבר, רצוי למזער מצוקות הורמונליות למשל...) סביר וזכותך להרגיש אחרת ממה שאת מרגישה, זה בידייך. עם בעל שתלטן, את צריכה לנהוג בחוכמה ולהיות שקולה, כדי לחסוך ממך מאבקים מתישים לעתים. לכן, כדאי שתגשי ליועץ אישי טוב, תבררי לעצמך איפה את ומה חשוב לך ולקבל שם תמיכה וחיזוק ולהגיע להחלטות. הייתי ממש שם, מזדהה איתך מאוד. היום אני אחרי מה שעומד לפנייך ובשלישי למרץ אני אמורה לקבל גט, שמחה ומאושרת.

בוקר טוב דיצה.. ../images/Emo140.gif

למה את עדיין שם? בגלל הילדים, הוא תמיד יהיה האבא שלהם. בגלל המצב הכלכלי, בגלל הלבד, כתבת שאת לא פוחדת. להיות אוהבת ונאהבת, אולי ייקח זמן עד שתמצאי את המיועד. אבל עבור השקט הנפשי, ללכת לישון עם חיוך ולקום בבוקר עם חיוך ובמיוחד להיות אמא טובה יותר, כן, אמא טובה יותר אחרי שכל המועקות, כל הכעסים, כל הפחדים וכל הכאב כבר אינם. אבל זו את שצריכה להחליט, זו את שצריכה להיות מוכנה לעשות את הצעד הזה וכשתביאי את עצמך למקום הראשון ותחשבי עליך אז תרגישי שאת מוכנה לעשות זאת... הייתי שם החיים לא קלים אחרי אבל היום מתעוררת עם חיוך ונרדמת עם חיוך והשקט הנפשי שווה הכל... תאמיני לי... משפט של פבלו נרודה אומר - "אני מאמין - שכל אדם יכול להמשיך הלאה, הרבה אחרי שהוא חושב שכבר לא."

יאצפן

New member
לבעלי

קשה מאוד לקרוא את אשר כתבת, אך ברור מה מעיק עליך, הרי את האמת שנכם יודעים, ופשוט כעת יש חבילה שנופלת עליך, כי ילדים הם לא חבילה ששמים בתחנת רכבת,נסי לבקש יועץ לבד,ותשמעי מאיש מקצוע, ואז תחליטי, כי מגיע לך חיים טובים ומאושרים, וחייבים להבדיל במערכת זוגית בין שני דברים, א. מאבקי כח לשליטה, ב. רצון לחיות בהרמוניה וויתורים אחד לשני, כי בסוף הילדים גדלים, ואתם נשארים לבד,ואז המצב יותר קשה אם יש משקעים רעים, עשי מה שליבך, ושיכלך אומר לך בקצת יעוץ מבחוץ. ונישלח כולם

ניצה

נישאתם לפני הרבה שנים מכל מהבחינות הלא נכונות, בעלך כדי לשקם את עצמו מאהבה נכזבת ואת כדי לשקם את חייך, נשאתם ללא אהבה, התפכחת למציאות יומיומית שוחקת,(אי אפשר "לאהוב" לפי פקודה, או שאוהבים או שלא אוהבים) את מרגישה שאינכם משדרים ובעצם אף פעם לא שידרתם על אותו גל, כל אחד מכם חיפש בזוגיות משהו אחר. מציעה לך כמו קודמים לפני, לפני שאת עושה צעד משמעותי לכאן או לכאן לפנות לייעוץ, לבד. כי לעזוב הכל ולהתחיל בדרך חדשה , זה קל רק ברומנים, במציאות היומיומית זה נטל כבד מאוד, ואני לא מדברת על המכונית היוקרתית ועל עוזרת הבית, אלא על משכורת אחת - הכנסה הרבה יותר קטנה - פתאום כל התשלומים נופלים עלייך, ופתאום הכסף לא מספיק, ופתאום צריך לוותר על דברים לפעמים אפילו בסיסיים כמו, טיפול שיניים, או זוג משקפיים חדש, (הדברים האלה יקרים מאוד מאוד, אלה הוצאות גדולות מאוד שמשום מה לא נלקחות אף פעם בחשבון בסך ההוצאות השוטפות)פתאום צריך לחשב כל דבר ולעשות סדר עדיפויות בקניות, כבר אי אפשר לראות בחנות בגד יפה , ולהכנס ולקנות בלי חשבון, זה נשמע חומרני מאוד - אבל זו המציאות של רובנו כאן בפורום הזה. גשי לייעוץ, קודם כל בשבילך בשביל הלב, ושנית כדי לדעת מהן זכויותייך הכלכליות - במידה ותחליטי לפרק את החבילה.

דיצה יקרה

מבלי לקרוא את ההתייחסות של חברי בפורום למה שכתבת, אני רואה שאין לך מוצא, אלא באמת לקום ולעשות את הצעד הנחשק. צאי לחייך וחיי אותם. הגיע הזמן. אל תמעיטי בערכך. עד מתי תתני להרגשותייך להחבא בתוכך? קדימה, היי חזקה והחלטית.

דיצה יקרה את חיה בג'ונגל קטן החיים

בחוץ הם ג'ונגל גדול ואכזרי. ללכת תמיד אפשר. אל תחשבי שבחוץ קל וטוב יותר. נכון שקשה בלי אהבה אבל קשה יותר מלחמת הקיום ב"חוץ", לא מחכה לך שם גן ורדים ואל תשכחי גם בורדים יש קוצים והרבה. במקום ללכת תנסי להיות "חזקה" יותר מולו, אל תתרגשי מהרמת הקול שלו, אל תפחדי אם עשית טעות שהוא ירד עליך - הוא צועק ויורד עליך כי הוא מכיר את חולשותיך ומנצל זאת לטובתו. כשתראי לו שאת עמידה ומחוסנת שאת לא נבהלת מהרמת הקול "ומהירידה" עליך, הוא יפסיק להשתמש בנשק הזה כשיראה שאיננו יעיל. כשיראה שאת חזקה מולו הוא גם יעריך אותך, גברים מעריכים נשים חזקות, דעתניות ועצמאיות, אל תאשימי רק אותו במצבך גם לך כנראה יש חלק במצב כל מה שכתבת כאן בא ממצב של חולשה, וחוק הג'ונגל אומר שהחזק הוא המנצח. לפני שתקבלי החלטה פני ליועץ נישואין אולי יש מה לתקן.

לגדרופ

New member
דיצה

אני כל כך מבינה אותך כי אני כל כך שם, כשקראתי את שכתבת זה ניראה כי הכתבתי לך, גם אני בתוך כל ים השאלות והתהיות ועדיין אחרי כל כך הרבה שנים של יחד טווה עוד חלומות ומנפצת אשליות, אבל... כן יש גם אינטרס כלכלי, אכן המצב לא ורוד בחוץ, ולכן לאט לאט ומתוך חולשה אני עומדת יום יום על רגלי האחרויות יש נפילות לא אכחיש אבל החלטתי שכרגע אעשה את מה שטוב לי בתוך המסגרת כי יש לי בטחון כלכלי, אולי יום אחד גם הוא יתעשט ויבין שיש לו מה להפסיד אבל כרגע... את ה-זה מה יש, אני מנסה להפוך ליש לי, ואעשה איתו מה שטוב לי הרבה לפני פירוק... אז מאחלת לך בהצלחה ואל תשכחי,,, חיים רק פעם אחת, אבל.... צריך שתהיה פעם טובה.... שיהיה לך את כל הטוב שבעולם

טל וצח

New member
ל:לגדרופ

אני לא מבינה איך אפשר לחיות עם מישהו שלא אוהבים אבל יש ממנו ביטחון כלכלי. כסף הוא כלי עזר לחיים אבל לא הכל. ואהבה היא ממלאת את האדם, היא נותנת לו כח להמשיך ולהבין שיש מישהו מאחוריך שאוהב אותך, דואג, איכפתי, שיש עם מי לדבר, עם מי לבלות ולא רק כסף כסף וכסף כי אז הלב של האדם כ"כ ריק ורע לו. וברור שהמצב בחוץ לא ורוד אבל לכל אחד מחכה אהבה שתגיע!!!! הרי הוא (בעלך) בחיים לא יתעשט כי הוא מכיר אותך ואת חולשותייך ואי אפשר לשנות ולחנך את האדם שאת חיה איתו פשוט אין דבר כזה!! אני לא מציעה לפרק את החבילה אבל אולי ללכת ליעוץ שיקרב ביניכם ושתהיו יותר מאושרים מבפנים ולא רק כלפי חוץ עם הדברים היקרים!!

אומברה

New member
דיצה, איך אפשר לדעת מה נכון...

אם יהיה לך מזל, את תקבלי כאן דעות שונות ומשונות והן לרוב על פי תפיסת עולמו של המגיב אלייך... והם יכולים רק לשקף לך מי הם ומי את ומה מתאים לך. לכן הדבר הנכון שאת צריכה לעשות כדי לדעת מה נכון לך, הוא ראשית לברר לעצמך מי את, מה טוב לך, מה חשוב לך ומהי תפיסת עולמך וגישתך לחיים, והם אלה שיעזרו לך לגבש החלטה שתוכלי לחיות איתה בשלום. יש אנשים שחיים בפחד תמידי מחוסר כלכלי, מחוסר בטחון אישי מגישה שלישית לחיים ואלה בוודאי יעודדו אותך להישאר "ולהנות" ממה שיש לך והאחרים בעלי הגישה החיונית, האופטימית שיש להם אמון בעצמם וביכולות שלהם יעודדו אותך לא לחשוש ולעשות שינוי. ההבדל בין שתי גישות אלה (בהכללה...) היא אלה שחיים בחשש וחוסר אושר פנימי תמידי עם תרגילי ראציונליזציה...בלי קשר למה יש וכמה יש להם . האחרים שיותר ממצים את החיים ולוקחים "סיכונים" ואלה מוכנים לרוב להתמודד וגם לשלם את המחיר. אלה שלא מוכנים לשלם מחיר, לא יקחו שום סיכון לרוב, מה שמבטל גם את הסיכוי לשינוי כלשהו. אז בררי לעצמך, עם עצמך, את הכי מכירה את עצמך ורק את יודעת את כל האמת שלך ואת היכולות שלך. בהצלחה.

למעלה