לבעלי מאזדה 3

• פותח הנושא karpe
  • פורסם בתאריך

itay180

New member
נצל"ש, יש לך במקרה

מעין קליק כזה מהגלגלים הקדמיים כשאתה מעביר מרוורס לדרייב ולהפך?

karpe

New member
לא משהו ששמתי לב

יש לך מאזדה 3 ? 2000 ? אתה גם סובל מהבעיה הזו עם המזגן ?

Rיקושט

New member
בדיוק אתמול אספתי עם חבר

מאזדה 3 2000 סמ"ק חדשה מהסוכנות. 1. המזגן ממש לא מספק את הסחורה, גם אחרי נסיעה של שעה (עמידה של שעה בפקקים של תקלות החשמל) עדיין לא היה לי קר. 2. לא התרשמתי לחלוטין מהמנוע (150 כ"ס) וגם לא מהתיבת הילוכים שנשארת הרבה יותר מדי זמן על הילוכים לא מתאימים (הילוך 3 ב30-40 קמ"ש !!) למזלי המזגן בסובארו (צבע שחור!) מקפיא את הרכב כאשר הוא עומד בשמש! תוך כמה דקות.

karpe

New member
דווקא התיבה

מתפקדת יפה, קיקדאון בזמן, כמה הילוכים שצריך. לא חכמה מדי - שונא את התיבות של PSA שמורידות הילוכים בבלימה, זה מעצבן מאד. הטיפטרוניק עובד יפה, רק יחסי ההעברה הורסים הכל. שיפור אחד שהייתי מכניס בתוכנה - אם אתה מנסה להוריד הילוך - למשל מ-3 ל-2, והמהירות גבוהה מדי, ההילוך לא ירד כמובן, והתצוגה מהבהבת. אחרי זה אתה צריך לנסות שוב להוריד, וזה רע. למה זה רע - נגיד אתה מגיע לסיבוב בשלישי, רוצה להוריד לשני, אבל הכי מוקדם שאפשר - כדי להיות כבר בהילוך המתאים בתוך הסיבוב. אם קורה שנתת פקודת הורדה במהירות קצת גבוהה מדי - התיבה צריכה לחכות כמה שניות - ואם אתה נכנס למהירות המותרת תוך כמה שניות - להוריד לבד. בתיבה של הפוקוס לדוגמה, תיבה פשוטה לגמרי - הייתי מוריד מ-D ל-2, וכשהייתה מהירות מתאימה ההילוך היה יורד לבד. אחרת אתה עסוק בתוך הסיבוב בלהוריד הילוך במקום בסיבוב עצמו - גז/ברקס הגה.

TSpot

New member
מקריאה של השרשור

נראה לי שאתה מצפה מהמאזדה שלך ליותר מדי. היא החזקה בקטגוריה, אבל אולי לא מספיק בשבילך. שליטה מלאה על ההילוכים - עדיף היה לבחור רכב עם גיר ידני. אני לא סבור שאתה מצפה שמחשב התיבה האוטומטית לא יגן על המנוע והתיבה בהורדת הילוכים. דווקא לזכות מאזדה ייאמר שהטיפטרוניק לא מעלה הילוכים בסל"ד גבוה, אלא מאפשר להגיע למנתק ההצתה. קשה לצפות מהגיר לבצע את המהלך שביקשת כמה שניות קדימה כשאתה כבר בתוך סיבוב. למעשה יש בכך גם סיכון מסוים. אם עדיין נחוץ לך להוריד הילוך והרכב כבר במהירות המתאימה - אני לא מבין מדוע זה מסובך לעשות זאת. אתה צריך ללמוד את האוטו ולדעת מתי לא מתאים להוריד הילוך, ולהכיר בכך שאולי הרכב אינו חזק מספיק עבורך. הסל"ד גבוה מדי להורדת הילוך? גם בגיר ידני היית צריך להמתין למהירות מתאימה לסל"ד של ההילוך הנמוך יותר. אני מניח שתצטרך להתרגל אליה ולהתפשר, או להחליף את הרכב. אולי לסובארו 2000 ידנית.

karpe

New member
כמה נקודות

כן - ציפיתי ליותר ממנוע של 150 כ"ס. אני יכול אפילו להגיד שכשקיבלתי את האוטו והתחלתי לנסוע - עצרתי בצד לבדוק ברשיון שזה אכן מנוע 2000...הייתי בטוח אם רצועת הכוח לא הייתה כל כך צרה וההילוכים מחולקים כל כך רע - לא היה לי קריטי להוריד הילוך בדיוק במקסימום מהירות האפשרית. פשוט חייבים לנצל כל רגע אפשרי בסל"ד גבוה - כי אין כוח בכלל בסל"ד נמוך. ולגבי עניין מנתק ההצתה - זה משהו שממש לא ברור לי - נחמד מצד התיבה שהיא נותנת להגיע למנתק (7300) ולא מעבירה באדום (6500) אבל - למה זה טוב להשאר כשמגיעים כבר למנתק ?? במצב ידני - שהתיבה תעלה הילוך במנתק. קורה לא פעם שנוסעים על ידני, ואז עוצרים ברמזור למשל, ההילוך יורד לראשון. ירוק - גז, סל"ד עולה עולה, ואז - מנתק..שכחת שאתה בידני.. לאיזה נהג יש אינטרס להשאר על המנתק ? זה גם מסוכן - למשל - סיבוב, שני, פול גז ביציאה, סל"ד עולה - ואז - מנתק..הרכב מקבל תאוטה בלתי צפוייה ויכול לצאת משליטה. כנ" לגבי עקיפה - אתה מרוכז בתנועה ממול - שוכח להעלות הילוך בזמן - נדפקת..

חן 1111

Active member
תחליט כבר מה אתה רוצה

רצית ידני, קיבלת ידני. לפי התיאור שלך זה מתנהג כמו גיר ידני עם כל היתרונות שלו, וגם עם החסרונות. אם זה היה מחליף לפני המנתק היית אומר "שיתנו לי להחליט" (ציטוט שלך בנושא ניתוק המזגן). לגבי הכוח, זה מראה לך מה אפשר לצפות מהספק מירבי "על הנייר". התחרות בין היצרנים היא בין היתר על ההספק הכתוב בפרוספקטים. לא במציאות. די קל להעלות את ההספק בסיבובים הגבוהים. כשמגזימים בזה זה בא על חשבון המומנט בסיבובים בינוניים. ואז אתה נוסע ברכב שעל הנייר הוא תותח, ועל הכביש הוא לא "סוחב" כמו שציפית.

karpe

New member
למה אתה לא מתייחס עניינית ?

הטיעון של "גיר ידני עם החסרונות והיתרונות" ממש לא תופס פה. זו פשרה - שצריך להוציא ממנה את המיטב. זו לא מגבלה של התיבה כמו למשל - השהייה בתגובה בגלל הממיר מומנט. זה סתם תכנות של המחשב, שלכאורה אין בו שום הגיון - אין שום מצב שאני יכול להעלות על דעתי שמישהו ירצה להמשיך להשאר בהילוך נמוך כשהגיע כבר למנתק. יש לך דוגמה כזו ? זה לא כמו המזגן - זה עניין של העדפה - יש אנשים שאולי במקרים המעטים שצריכים כח - מוכנים לוותר על מזגן. ולגבי הכח - אתה צודק, רק מוזר שלא שמעתי אף תלונה על זה עד עכשיו, מאף אדם פרטי ולא בשום מבחן דרך..זה באמת מוזר. ואני לא מצפה לביצועים של אימפרזה טורבו, אבל זה ממש מוגזם.

חן 1111

Active member
דוגמה? יש לי

אף אחד לא רוצה כמובן להגיע למנתק. אבל אני יכול להעלות בדעתי נהג שרוצה להישאר קרוב למנתק, ובאותו הילוך, למשל כי הוא מתקרב לעקומה במסלול שזהו ההילוך המתאים לה. הוא יעדיף להרפות טיפה מהגז או מראש להיות רק כמעט על המנתק ולא ממש עליו, ולא להחליף הילוך. ככל שאתה יותר רגיש ומיומן, כך תוכל לעשות את זה בלי להגיע למנתק. זוהי הטכניקה בגיר ידני, ולכך אנחנו שואפים במצב הידני של גיר אוטומטי. לגבי הביצועים, רוב הנהגים, במיוחד של רכב משפחתי אוטומטי רגיל, לא בודקים את גבול הביצועים. לכן אין להם תלונות. שים לב שגם לאנשים שעברו מרכב כזה לרכב עם הרבה פחות כוח "על הנייר" אין שום תלונות על חוסר כוח.

karpe

New member
אבל הדוגמה שלך

לא סותרת - כל עוד אתה על הגבול - ולא עובר את המנתק - בכיף - התיבה לא תעביר. שים לב שאני מדבר על העברה במנתק, לא בקו האדום ! שזה מה שקורה במצב אוטומטי. אבל אם הגזמת ואתה כבר במנתק - שתעביר. אפשר אפילו לשכלל את זה - אם אתה במנתק עם פול גז - שהתיבה תעלה הילוך, אחרת - לא. מה דעתך ? אפשר לכתוב למאזדה הצעת שיפור ?

חן 1111

Active member
קודם כל, אפשר להציע ליצרן שיפור

אני מניח שהם פתוחים לשיפורים ויש להם מומחים שיבחנו את זה בצורה מקצועית. במחשבה שניה, אני לא מכיר את המזדה, יכול להיות שהמחשב או התוכנה של תיבת ההילוכים היא נפרדת, ומיועדת לעבוד עם כמה מנועים שבכל אחד מהם הניתוק שונה. ולכן אם יעשו את מה שהיצעת, יהיה צורך לתכנת את התיבה כך ש"תכיר" את המנוע. כפי שזה נעשה במערכות אחרות. במחשבה שלישית, אולי זה בכלל ככה, ורק אצלך לא תכנתו נכון, והתיבה חושבת שהיא מחוברת למנוע אחר. ???

karpe

New member
לא הבנתי מה זה קשור

הניתוק אצלי נעשה בנקודה נכונה..ואם זה נתון - נשאר רק להחליט אם להעביר הילוך באותה נקודה, או לא. ואת זה לקבוע לפי מצב הדוושה..לא קשור למנוע כזה או אחר. אבל העלית לי נקוה אחרת שלא חשבתי עליה. את הניתוק הצתה עושה המחשב מנוע. הוא יודע מה הסל"ד המירבי למנוע. התיבה לא יודעת, היא יודעת או להעביר הילוך ב-6500 (קו אדום) או לא להעביר בידני. אין לה נתון של נקודת ניתוק. אבל זה פתיר..באמת בתכנות פר מנוע.

W R X

New member
לא חסרות תיבות

שמעבירות הילוך בצורה עצמאית במצב ידני כשאתה כמעט מגיע למנתק.

itay180

New member
כן, יש לי 3

אבל המזגן מקרר סבבה לגמרי (בינתיים) ולגבי הפול גז, לא יוצא ללחוץ על הדוושה עד הסוף יותר מכמה שניות (עוד לא מצאתי כביש מספק ארוך או נטול מצלמות בשביל זה...) ככה שאני לא יכול להגיד לך מה קורה במצב הזה. ולגבי התלונות שלך על האוטו שהוא לא מספיק חזק, הוא בטוח יותר מהיר מה-V5 שהייתה לי לפניו... אני לא מתלונן.

karpe

New member
מה זתומרת ?

מספיק ללחוץ מ-0 ל-100-120 אתה אמור להרגיש את זה. תנסה לבדוק ותגיד לי. אם אפילו את זה אין לך איפה לעשות..אז אני באמת משתתף בצערך :)

itay180

New member
בדקתי לך

הייתי בפול גז מ-0 עד ל-160 והמזגן לא כבה בכלל, בקיצור, לך למוסך, יש לך אחריות.

karpe

New member
תודה !

יש לי אחריות וזה ליסינג..אז זה טוב ורע...אני אבדוק את זה.

למעלה