לבעלי מאזדה 3

• פותח הנושא karpe
  • פורסם בתאריך

karpe

New member
לבעלי מאזדה 3

יש לי מאזדה 3 2000 שנת 2006. מה שמטריד אותי (מעבר לזה שהמנוע הרבה פחות חזק ממה שאמור להיות מנוע של 150כ"ס...) זה המזגן : - לוקח לו די הרבה זמן להתחיל לקרר ביום חם (דקות ארוכות). - גם אחרי הרבה זמן שהוא כבר מקרר , ברגע שאני בפול גז, הוא מפסיק לקרר. ממשיך שוב כמה שניות אחרי שאני מרפה מהגז. מוכר למישהו ? יש פתרון ?

wil

New member
אני חושב שניתוק מדחס בפול גז זה

פיצ'ר ולא באג. או, במילים של מיקרוסופט: This behavior is by design.

karpe

New member
מה זה השטות הזאת ?

נראה להם שאנשים מוכנים למות מחום בשביל עוד חצי כ"ס ? זה הפיצ'ר הכי טיפשי שיש. ברור שחשבתי שיש מצב שזה פיצ'ר, השאלה אם בעלי מאזדה אחרים יכולים לאמת את זה..ואם אפשר לשנות את זה.

wil

New member
זה יותר מחצי כ"ס

והפרנציפ הוא שרוצים לתת לך מקסימום כח בזמן עקיפה ובד"כ אתה צריך את המקסימום הזה לאולי 8-10 שניות, ולא תרגיש בכלל שהמדחס לא פעל השניות האלו (כי יש עוד קור במערכת ויוצא אוויר די קר, כל עוד זה שניות ספורות) אתה יכול לנסות לתת טיפה פחות מפול גז (כלומר ללחוץ עד סוף המהלך אבל לא להפעיל את המיקרוסוויץ' שברצפה).

karpe

New member
אצלי זה לא ככה

א. לדעתי אין מיקרו סוויץ' - זה לא קורה בנקודה מאד מוגדרת. ב. אני נמצא בפול גז הרבה יותר מכמה שניות - רוב הנסיעה בעצם, בעיקר בכבישים הרריים- עליות וכו' - אז זה ממש מתסכל. ועם כל הדבוד - שיתנו לי להחליט אם אני רוצה כוח או קירור ! זה ממש לא מובן מאליו, בטח שלא בארצנו הלוהטת...

חן 1111

Active member
זה קיים אצל הרבה יצרנים

שכשנדרש כוח מרבי, כלומר בלחיצה על הגז מעבר למידה מסויימת שהיצרן קבע, המדחס מנותק. לא צריך מיקרוסויצ'. מחשב ההזרקה מבצע את זה לפי חיישן מצב דוושת הגז. לכן גם לא ניתן לבטל את זה.

../images/Emo45.gif לא רק, אלא שזה פיצ'ר בטיחותי

כמדומני ישנן מדינות שהתקנה מחייבת את התכונה הזו אחרת לרכב אסור לעלות על הכביש.

לא נראה לי שה3 עם המנוע 2000 תהיה

פחות בטיחותית עם מזגן אפי´ בעקיפות יותר מה1600

זה לא פיצ'ר טפשי, והוא קיים

by design בכל (או כמעט בכל) מערכת ניהול מנוע ממוחשבת. התוספת שלו היא הרבה יותר מחצי כח סוס, ובשקט יכולה לתת גם עוד 10% כוח (אני לא זוכר בעל פה נתוני עומס מומנט של מדחסי מזגן) מטרתה העיקרית לתת כוח שיא לכשזה נידרש - ומן הסתם כשלוחצים על דוושת התאוצה עד הסוף זה בדר"כ ברגע קריטי כמו עקיפה למשל, ובטיחות (במקרה הזה בטיחות אקטיבית = תאוצה) היא ערך עליון! הרבה לפני מזגן

karpe

New member
אין בעיה

שיתנו לי להחליט - שיהיה כפתור ביטול למצב הזה, לא ייתכן שאני נוסע דקות ארוכות בעליה ומזיע כי המנוע החליט שאני צריך את שיא הכוח עכשיו. אני מצטער בשבילכם - תושבי הפקקים,אבל בצפון - נסיעה בפול גז היא דבר מאד שכיח..אצלי זה יותר שכיח מכל מצב אחר..

חן 1111

Active member
אז בקיצור, אין כפתור ביטול

וכך זה בכל המכוניות החדשות שאני מכיר עם מזגן מקורי. מצד שני, יש פתרון. תלמד באיזו נקודה של דוושת הגז זה קורה, ותן פחות גז. רצוי גם שתוריד הילוך. תיסע אמנם יותר לאט, אבל המזגן ימשיך לקרר.

Rשף

New member
באג הקירור ידוע ב 1.6

יש workaround מקומי שלפעמים עוזר (קצת), אם המזגן זהה ב 2.0 אל תצפה לקירור בקיץ....

enigo

New member
לגבי הכח

כנראה שיש לך ציפיות מוגזמות. ה-3 2.0 ל' היא החזקה בקבוצה במבחני הביצועים.

karpe

New member
אז זהו שלא

הייתה לי פוקוס 2.0 (הישנה) עם 132 כ"ס והרגישה יותר חזקה רוב הזמן. בפתיחה ברמזור היא ממש מביישת..מתחת ל-4500 סל"ד אין שום כוח, אחרי זה שיפור משמעותי - אבל עד אז זה כבר מאוחר מדי... מעבר לזה - יש בור עצום בין הילוך ראשון לשני - מאד מאד מתסכל כשמנסים לצאת מסיבוב חד בשני במהירות שבין 50 ל-80. מה שכן טוב - השני נותן כח בין 80 ל-120 - מאד שימושי לעקיפות ועליות ארוכות... בקיצור - חלוקת הילוכים יותר טובה, או עדיף - תיבת 5 הילוכים כמו במזדה 6 - היו עושים הבדל גדול.

enigo

New member
מה לא?

מה בעצם אמרת, שהפוקוס שהיתה לך הרגישה יותר חזקה? מה זה בעצם מוכיח? כלום. העובדה היא שבכל ההשוואות שהיו של משפחתיות שני ליטר ה-3 ניצחה בסעיף הכח. מה שכן - היא לא נבדקה מול הפוקוס החדשה. זו רק עוד הוכחה לזה שלפעמים תחושות יכולות להיות מטעות.

enigo

New member
מה בדיוק רצית להגיד?

אם אתה רומז שההונדה חזקה יותר, אז אתה טועה.

enigo

New member
אולי בנתוני היצרן...

במציאות, הפער בין ה-3 לסיביק רק גדל עם המהירות.

karpe

New member
המאזדה שלי

ראתה כבר 225 על השעון..לא פעם. אמנם עם קצת עזרת ירידה, אבל בכל זאת. במישור - 200 בלי בעיה.

למעלה