לבעלי זמן פנוי

• פותח הנושא Sch
  • פורסם בתאריך
לדעתי - לא ... ../images/Emo141.gif

ואם אתה חושב שבגלל שהוא קיבל את ה"הסברים" של חברו, הוא כבר "נעול", אז יש לי הפתעות בשבילך. הוא יכול להתעלם מההשוואה, ולומר "המערער טען לפנינו טענות שונות ,,, נחה דעתנו שלא נמצא פגם בפסקי הדין של בתי הדין של הלשכה. הערעור נדחה". ולידיעתך: יצאה בימים אלה החלטה של ביהמ"ש העליון, האוטמרת כי לבית המשפט מותר להתעלם מטענות בעלי הדין. "לצפצף על בני אדם", כלשונו של כבוד השופט הד"ר מישאל חשין. וכיוון שהייתה זו החלטה בעתירה לדיון נוסף, אמנם לא ע"י כב´ הנשיא, אבל ע"י שופט אשר מונה לכך ע"י הנשיא, הרי מכאן ואילך זו מדיניותו הרשמית של כבוד בית המשפט העליון: מותר לשופטים לצפצף על בני אדם! ומה שמפריע לי יותר מכל הוא שהם כבר לא מתביישים לומר את זה בגלוי!!! האתר של קימקא

אתה מתכוון להגיד ... ../images/Emo141.gif

אתה מתכוון להגיד ש"לא הפנמתי" ... אכן זה הטיעון, אבל השאלה שלי הייתה אחרת: האם אותו אהרן ברק, אשר "קיבל" את ההסברים של חברו, נשיא ביה"ד הארצי לעבודה, היה מקבל את אותם ה"הסברים", אם היו אלה באים מפיו של שמחה ניר?! האתר של קימקא

igalgolan

New member
חקירה

המשטרה חוקרת חשדות שאנשים הציגו תארים וקבלו טובות הנאה. בתגובת הפרקליטות מצויין במפורש שהשופט אדלר לא קיבל כל טובת הנאה. יגאל גולן

דוידוף

New member
טובת הנאה בעלת ערך כלכלי, לא, אבל

פסקי הדין שלו נהנו מהילת כבוד של אדם בעל השכלה משפטית פורמלית מתקדמת ביותר כשאינו כזה. יש שופטת שתהדרת בתואר ד"ר אך אינה מציינת בצד שמה שאינה ד"ר למשפטים, ויש כמה עו"ד שנושאים בגאוה תואר ד"ר למרות שתארם אינו במשפטים. זה מנהג מגונה של אנשים שזקוקים לטריקים עלובים כדי לזכות בהערכה שאינם יכולים לקבל על סמך הישגיהם המקצועיים. בכלל נוכחתי לדעת שיש עו"ד שהם משפטנים מצויינים ואנשים חכמים ומוערכים למרות שלא המשיכו לתואר שני, ויש גם "דוקטורים" שהם סתם טכנאים.

אז ככה ... ../images/Emo141.gif

לגבי עורכי-דין, שישתמשו בתואר איך שהם רוצים, אם כי גם כאן ישנה בעייה מסויימת: אם לקוח פוטנציאלי רואה על שלטאחד סתם עו"ד, ועל השני עו"ד-ד"ר, הוא עשוי להעדיף את השני, מתוך הנחה שהוא ד"ר למשפטים, ואף לשלם לו יותרשכ"ט, ע"ס ההנחההזאת. ולגבי שופטים - אם נפתור את שאר הבעיות הנובעות מאיכות השפיטה, וזו תישאר הבעייה האחרונה - הגענו לימות המשיח. אבל בינתיים רצוי לפרסם את שמה של השופטת, כדי שהציבור יחליט מה הוא עושהעם האינפו הזאת. התחלת במצווה, דוידוף, גמור| קימקא

mel007

New member
לרוב היחיד שמלא התרגשות מתואר

ה"דוקטור" שלו זה עורך הדין עצמו. לפעמים זה מפיל אותו. כך מישהו שלא ביצע מסירה של צו העיקול והוא פקע טען שניסה למסור והצד השני סירב לקבל ואמר אתה והדוקטור שלך לא מפחידים אותי. השופט הבין כי סיפור הנסיון להמציא היה בדוי שכן וא הניח שהצד השני כלל לא נמלא התרגשות מהעובדה שאותו עו"ד מתהדר בתואר דוקטור (אגב לעורך הדין היה תואר דוקטור בלתי מוכר באופטיקה ממכללת לטביה)

sunflowers

New member
ואגב,

התואר JD הוא "חדש" --> עד מתישהוא בשנות השבעים קראו לתואר הזה, כמו במקומות האחרים המוכרים לנו, LL.B. באיזשהוא שלב אמרו עוה"ד האמריקאים לעצמם "שהם לא פראיירים" ואם רופאים הם דוקטורים, אז גם הם, ופשוט הביאו לשינוי בשם של התואר. כשמעיינים בקורות חיים של - למשל - מרצים למשפטים בארה"ב, רואים שלותיקים בהם יש תואר LL.B, בעוד לחדשים יותר JD. כמי שסיימה תואר שני (LL.M) בארה"ב (תואר ראשון באונ´ העברית), אין לי שמץ של ספק שאדלר ידע היטב מה משמעות דרך הילוכו. כל הענין פשוט מעיד על האיש ואינו מביא לו ולמערכת כבוד. חבל מאד.

מתבשמים מניחוחות-עצמם../images/Emo141.gif

מתבשמים מניחוחות-עצמם, מרימים את עצמם במשיכה בשרוכי-נעליהם, ואומרים שהם "אוהבים את הביקורת", אבל על כל ביקורת הם מתריסים "באיזה סגנון אדוני מדבר", ומכים עד חורמה את המבקרים אותם. האתר של קימקא

תן לי את הקרדיט ../images/Emo141.gif

תן לי את הקרדיט שאני ילד גדול, ושאני יודע שכאשר יוצאים למלחמות, יש גם נפגעים. באשר לספינת הדגל שלך, לדעתי היא אכן משקפת את מצבה של מערכת המשפט כולה, רק שהמלחים והנוסעים עדיין חוגגים, כמו בטיטאניק. כשהם יחטפו את המכה האנושה, זה כבר יהיה מאוחר, וכל מה שייוותר לי לעשות הוא להגיד "אמרתי לכם". האתר של קימקא

Sch

New member
וחשש קטן בחצי פה

שהאפשרות שאם יסיים הנשיא אדלר תפקידו, מסיבה כל שהיא, תתמנה סגניתו תחתיו, ותתגלינה במלוא עוצמתן הבעיות הקשורות ב והעולות מן החיכוך שבין השתייכותה המשפחתית להחזקתה במשרה בה היא נושאת,רחפה האויר בעת ניתנה חוות דעתו של הנשיא. גדולים געגועי לכבוד השופט אליאסוף.

אם ברק היה מעסיק ... ../images/Emo141.gif

אם אהרן ברק היה מעסיק יועץ-תקשורת אמיתי, במקום דוברת-תוכי, היועץ היה אומר לו צ´מע, בעניין הזה (הבאת עניין של שופט לולב"ש, לצורך סע´ 7(4)) יש סמכות מקבילה הן לך והן לשר המשפטים, ואני מציע לך להעביר את הנושא אל השר, משום שכל החלטה אשר תקבל תמשוך אליך את האש: אם תגן על סטיב, יגידו שאתה מגן על הבוס של אשתך, ואם תעיף אותו, יגידו שזה כדי לקדם את אשתך. טעות דומה, הנובעת מחוסר ייעוץ מקצועי בענייני תדמים ותקשורת, עשה ברק גם בפרשת אריה דרעי. וא-פרופו געגועים לאליסוף: מי היה מאמין ששמחה ניר יתגעגע לזוסמן? אז כן, הוא מתגעגע! האתר של קימקא

למעלה