לבלונדה

nepthys

New member
לבלונדה

חשבת ששכחתי אותך, הא? :) ועכשיו, לאחר שעדיין אין בי החלטה לגבי המאגיה ואני חושבת שאני אפריד את זה לשתי גישות שונות שמבחינתי לא ידוע מי מהן הצודקת (שוב, בהנחה שמאגיה זה באמת מושג קיים), אני אעבור למה שדיברנו עליו ממקודם. האם הנפש משפיעה על הגוף הפיזי? מבחינתי, אני בהחלט מסוגלת להאמין שכן. אם יש שני דברים מטפיזיים שאני קרובה ללהאמין בהם עם כל הרציונל והסקפטיות שלי, זה ההשפעה של הנפש על הגוף, ושינוי המציאות ע"י מחשבה (מה שגורר את "צירופי המקרים"). נושא ראשון - אפיוני גוף דומים תואמים לאישיות ובכן, שמתם לב פעם שלאנשים בעלי אפיונים דומים יש תווי פנים דומים? שמתם לב שלעיתים קרובות לחברים יש גם איזושהי הבעה או איזשהו פן פיזי משותף? כל חיי חשבתי שזה נגרם פשוט פסיכולוגית, אדם נולד עם פנים מסויימות והוא לומד שבאופן מתאים לפניו הוא אמור להתנהג. אדם עם משקפיים ופנים "לא אופנתיים" (במקרה שלנו הפנים האופנתיים לשנות האלפיים הם קוצים שחורים, עיניים כחולות וגוון עור ממוצע, אם אתה מתעקשים..:), ירגיש שהוא חייב להידבק לסטיגמה של הגיק (חנון), פשוט כי היא מתאימה לו. זוהי נבואה שמגשימה את עצמה, והיא דומה מאוד לאדם שנולד עם צבע עור כהה ובגלל הסטיגמות על בעלי עור כהה (נניח, נטיה לעבוד עבודת כפיים ולא בתחום ההומני) הוא מוצא עצמו ממלא את הסטיגמה. אדם שמן תמיד ירגיש עצמו דוחה ולא סקסי, וככה הוא גם יתנהג. אבל לפעמים אני חושבת שיש משהו מעבר לזה. שאולי הסממנים הפיזיים נגרמים בגלל מה שאנחנו, ולא ההפך. מה דעתכם? נושא שני - השפעת הנפש על מצב פיזי אבל הדבר הולך מעבר לתווי פנים, מבחינתי. מכיוון שאני מאמינה שמצב פיזי (לא מראו אלא מצבו) מראה הרבה פעמים על מצב נפשי. דוגמא מוכחת מדעית לחלוטין תהיה דוגמת הדיכאון של בלונדה, אדם שחש בדיכאון לרוב פניו יהיו אפורים וחסרי חיים, עורו ושערו יבשים, וכולו צנום. עוד דוגמא תהיה אקנה - שנגרמת, או מוגברת, בד"כ בגלל לחץ נפשי. מה לגבי סרטן? אני מאמינה שאפילו מיקום הסרטן מעיד על מצב נפשי. סרטן הרחם יכול להראות בעיה עם ילדים, סרטן באברי העיכול - בעיה בהתמודדות עם החיים, וכו´. זה נקבע, כמובן, בגלל שאנחנו רואים את האיברים האלו כסמלים. אם ככה כיצד שאנחנו תופשים את עצמנו משפיע על המחלות שלנו. האם זה קיים? האם זה פסיכולוגי או מאגי?

Almost Blonde

New member
כרגע תיארת את הבסיס לרפואה אלטר´

ואני משוכנעת בכוחה של הרפואה האלטרנטיבית אפילו אם היא משפיעה רק באופן פסיכולוגי, בכל מקרה יש קשר הדוק בין גוף לנפש, זה לא חדש. אבל יש הבדל בין תכונות גוף למחלות שלו. אני אומרת, שיש סיבה לזה שאנשים נולדים בצבעים מסויימים ועם תכונות גוף מסויימות, אבל אני לא בטוחה בעניין. למשל - פעם חשבתי שגובה נמוך נובע מילדותיות או מרצון למזער את עצמך את כמה שניתן לעומת העולם. אבל אפשר לראות אנשים ממש גבוהים הולכים כפופים, ואנשים נמוכים שהולכים בצורה כ"כ זקופה שזה כמעט ולא בולט. סטיגמות והבעות בהחלט משפיעות, אבל אני בטוחה שיש בזה יותר מזה.

nepthys

New member
סיפרתי לך פעם

שסטטיסטית הצבע עיניים בגוון שלי הוא הכי נפוץ אצל חולי דיכאון? :))

הדברים שאת מדברת עליהם הם לא

עד כדי כך חדים. בנאדם ש"נולד" עם מבנה גוף שמן, לא בהכרח יהיה לא מושך (ע"ע ריקי לייק - "I´m fat and I´m alllll that...."). כל נושאי הפסיכולוגיה, המאגיה, המיסטיקה הם תחומים לא מוגדרים, ובלתי מדידים. אני בכלל לא מבינה את הצורך למדוד כל דבר. מחלות יכולות להיות מסיבה פיזית לחלוטין, ויכולות להיות פסיכולוגיות לחלוטין. מחלות פסיכוסומטיות הן בדרך כלל תוצאה של 2 הפקטורים ביחד. מכירים את האימרה "נפש בריאה בגוף בריא"? אם למישהו יש בעיות בחיים, נניח דברים שמכניסים אותו ללחץ, יש דברים פיזיים שקורים בגוף בזמן לחץ - המערכת הסימפטטית והפאראסימטטית נכנסות לפעולה (נפטיס, את תלמדי את זה בכיתה י"ב בשיעור פסיכו), וזה גורם לשיחרור של כל מיני רעלים לקיבה. בגלל זה אנשים שנמצאים באופן תמידי בהרבה לחץ, סובלים מבעיות בעיכול, מאולקוס, מכאבי בטן, מאקנה וכו´. זה לא אומר שכל מי שיש לו בעיות בעיכול, סובל מלחץ. תפתחי ספר של לואיז היי, באחד מהם יש מילון של המחלה והבעיה הנפשית שקשורה אליה. הבעיות הפסיכוסומטיות שנוצרות בגוף בעקבות בעיות נפשיות, הן לא בגלל הסמלים שאנחנו משליכים עליהם, כי אז הייתי יכולה להגיד שמי שיש לו בעיות ברכיים (נניח) סימן שיש לו בעיה להתקדם בחיים - וכל זה מבוסס על בולשיט שנמצא במוח שלי. אני לא יודעת על איזה ניסויים לואיז היי מתבססת, אבל זה בטוח לא על סמלים פשוטים שאנשים משליכים על דברים. זה פשוט לא עובד בצורה כזאת.

Almost Blonde

New member
אני סתם חייבת

כמה מהall that של ריקי באמת היו סקסיים?? :))) אבל זאת לא הנקודה. אף אחד לא אמר שזה מדע מדוייק, יכול להיות שכן ושפשוט לא עלינו על ההגיון שלו. מה גם שלכל אדם יש כ"כ הרבה מרכיבים באישיות וברור שגם הם ישפיעו.

זה מה שאני מנסה להגיד!

גם במאגיה, וגם בפסיכולוגיה יש כל כך הרבה משתנים, שאי אפשר באמת לחקור את זה!

Almost Blonde

New member
אפשר לנסות למצוא קווים כלליים

אבל לדעתי זה יוריד חלק מהקסם. כי כל העניין בחיים זה לחקור ולגלות דברים בעצמך. הסיבה שנכנסנו לנושא הזה היא פשוט כי בד"כ אנשים לא מייחסים לזה חשיבות.

nepthys

New member
אבל זו שאלת המיליון דולר

האם מאגיה באמת פסיכולוגית, או שמא מדעית?

על גנים שמענו? מחלות תורשתיות?

יורשים את כל הבולשיט הזה... לעזאזל את לא בוחרת את הפגמנטים שלך,את יורשת אותם. מה שכן,ממש אהבתי את הרעיון שאת מתאימה את עצמך אליהם,אבל אמונתי העמוקה נשברה לאחרונה,למשל אנשים שנראים ערסייתיים לחלוטין מתגלים כמסבירי פנים,או אנשים שמקרינים משהו אחד והם בעצם משהו אחר,עכשיו לכל כלל יש יוצא מהכלל אבל השאלה זה כמה...

Almost Blonde

New member
אני כ"כ שמחה שכתבת את זה!

כי עכשיו אני יכולה לשאול: שאלת את עצמך למה רק חלק מהמשפחה מקבלת את הגנים האלה? למה דווקא ילד מסויים נולד עם מחלה מסויימת ולמה ילד אחר נולד עם צבע מסויים בשיער כשהשניים האחרים לא?

לא למדת בכיתה י´ את הסיפור על

השרקנים שנולדו להם X גורים בצבע שחור ו-Y גורים בצבע לבן, כי גן אחד הוא דומיננטי והשני פחות דומיננטי? ככה זה בחיים.

Almost Blonde

New member
דווקא למדתי

אבל אין הסבר ללמה דווקא השני, נגיד, נולד ככה במקום הראשון או השלישי. לכל אחד מהם יש סיכוי שווה ורק אחד יוצא ככה. ובכלל,לא למדת בגן שככה זה לא תשובה? :)

זה כדי לדפוק בשקרנים השחורים,

כי השחורים תמיד נדפקים. למה? אני אגיד לך למה - כי בטבע אין כל כך הרבה משמעות לצבע. אני לא מדברת עכשיו על חיות שצריכות צבע להסוואה, כי הן נולדות איתו. אבל שרקנים לדוגמא, לא זקוקים להסוואה (הם חיים בכלוב
), אחרת לא היו להם כל מיני צבעים, ולכן זה בכלל לא משנה להם איזה צבע הם. השאלה אולי צריכה להיות למה בכלל יש צבעים שונים לחיות שלא זקוקות לזה? התשובה היא ככה. וככה זה כן תשובה, תשאלו את המורה שלי לתנ"ך.

גידלת פעם שרקן?

כי אני כן. *מוקדש לג´ינג´י,השרקן הכי מגניב בעולם,ז"ל* <שקל למי שמנחש מה ציבעו של שרקני האהוב ז"ל> עכשיו,שרקנים התאימו את עצמם לסביבה בדיוק כמו כל חיות הסביבה האחרות,יש שרקנים אם פרווה ארוכה .קצרה..וכ´...הצבעוניות היא חלק מזה,גם שרקנים זקוקים לצבעים,אבל בגלל עירבובובים שונים ועוד כל מיני דברים פויה שעשה האדם יש היום גוונים רבים וחביבים של שרקנים למרות שהם לא צריכים אותם,נו..תגדלי שרקנים בכלוב במך כמה מילירדי שנים...והם יסתגלו מצויין לחיי הכלוב שלהם ובטח יהיו לבקניים ויזוזו במהירות 0.001 קמ"ש..אבל עד אז..הציבעוניים שולטים!

בדיוק!

כבר מהרגע השנוצרים התאים הראשונים של העובר אפשר לדדעת איזה מחלות הוא ירש,איזה פגמנטים וכ´,...זה לא מקרא,זה באמת נקבע לפי הגנים הדומיננטיים..בלה בלה ... והגנים האלה לא הולכים לעיבוד!,אם נניח ילד אחד באמת כיבל את העיניים הכחולות,והשני את החומות אז בדור הבא יכול להיות שיוולדו לו ילדים אם עיניים כחולות,יש לזה חוקיות...

למעלה