לבלונדה
חשבת ששכחתי אותך, הא?
ועכשיו, לאחר שעדיין אין בי החלטה לגבי המאגיה ואני חושבת שאני אפריד את זה לשתי גישות שונות שמבחינתי לא ידוע מי מהן הצודקת (שוב, בהנחה שמאגיה זה באמת מושג קיים), אני אעבור למה שדיברנו עליו ממקודם. האם הנפש משפיעה על הגוף הפיזי? מבחינתי, אני בהחלט מסוגלת להאמין שכן. אם יש שני דברים מטפיזיים שאני קרובה ללהאמין בהם עם כל הרציונל והסקפטיות שלי, זה ההשפעה של הנפש על הגוף, ושינוי המציאות ע"י מחשבה (מה שגורר את "צירופי המקרים"). נושא ראשון - אפיוני גוף דומים תואמים לאישיות ובכן, שמתם לב פעם שלאנשים בעלי אפיונים דומים יש תווי פנים דומים? שמתם לב שלעיתים קרובות לחברים יש גם איזושהי הבעה או איזשהו פן פיזי משותף? כל חיי חשבתי שזה נגרם פשוט פסיכולוגית, אדם נולד עם פנים מסויימות והוא לומד שבאופן מתאים לפניו הוא אמור להתנהג. אדם עם משקפיים ופנים "לא אופנתיים" (במקרה שלנו הפנים האופנתיים לשנות האלפיים הם קוצים שחורים, עיניים כחולות וגוון עור ממוצע, אם אתה מתעקשים..
, ירגיש שהוא חייב להידבק לסטיגמה של הגיק (חנון), פשוט כי היא מתאימה לו. זוהי נבואה שמגשימה את עצמה, והיא דומה מאוד לאדם שנולד עם צבע עור כהה ובגלל הסטיגמות על בעלי עור כהה (נניח, נטיה לעבוד עבודת כפיים ולא בתחום ההומני) הוא מוצא עצמו ממלא את הסטיגמה. אדם שמן תמיד ירגיש עצמו דוחה ולא סקסי, וככה הוא גם יתנהג. אבל לפעמים אני חושבת שיש משהו מעבר לזה. שאולי הסממנים הפיזיים נגרמים בגלל מה שאנחנו, ולא ההפך. מה דעתכם? נושא שני - השפעת הנפש על מצב פיזי אבל הדבר הולך מעבר לתווי פנים, מבחינתי. מכיוון שאני מאמינה שמצב פיזי (לא מראו אלא מצבו) מראה הרבה פעמים על מצב נפשי. דוגמא מוכחת מדעית לחלוטין תהיה דוגמת הדיכאון של בלונדה, אדם שחש בדיכאון לרוב פניו יהיו אפורים וחסרי חיים, עורו ושערו יבשים, וכולו צנום. עוד דוגמא תהיה אקנה - שנגרמת, או מוגברת, בד"כ בגלל לחץ נפשי. מה לגבי סרטן? אני מאמינה שאפילו מיקום הסרטן מעיד על מצב נפשי. סרטן הרחם יכול להראות בעיה עם ילדים, סרטן באברי העיכול - בעיה בהתמודדות עם החיים, וכו´. זה נקבע, כמובן, בגלל שאנחנו רואים את האיברים האלו כסמלים. אם ככה כיצד שאנחנו תופשים את עצמנו משפיע על המחלות שלנו. האם זה קיים? האם זה פסיכולוגי או מאגי?
חשבת ששכחתי אותך, הא?