לבטל את האבחנה של הגבוליות?

רעה22

New member
לבטל את האבחנה של הגבוליות?

שמעתי ממישהי שהולכים לבטל את האבחנה של הגבוליות, כי זה בעצם טראומה מורכבת. זה נכון?

נגד האבחנה של גבוליות

לפעמים שומעים שמישהי מאוד מפורסמת, בשם ג'ודית הרמן חשבה כך.
היא זו שכתבה ספר חשוב בשם "טראומה והחלמה".
חזרתי לספר כדי לראות מה היא כתבה באמת.
היא באמת היתה נגד האבחנה של הפרעת אישיות גבולית,
אבל לא בגלל שחשבה שההגדרה של טראומה מורכבת מספיקה.

האבחנה הנודעת לשימצה

רבים מנפגעי התעללות בילדות צוברים אבחנות מרובות... שעלולות להיות בעלות משמעויות-לוואי שליליות .
האבחנות האלה טעונות משמעות משפילה
הנודעת לשמצה ביותר היא הפרעת האישיות הגבולית.

היו שראו באבחנה זו כ"פח האשפה" של הפסיכיאטריה.

הפסיכואנליטיקאי אוטו קרנברג אמר בזמנו –
"לעולם אל תטפל ביותר מגבולית אחת בו-זמנית בקליניקה שלך".

אבל

אבל מצב זה השתנה בעקבות הגדרה יותר ברורה של הקריטריונים (בספר האבחנות של הפסיכיאטרים בארה"ב שנקרא DSM4)
וגם בעקבות הפיתוח והוכחת היעילות של הטיפול ב DBT

כיום לא מייחסים גישה כל כך שלילית לאבחנה הזו, כי יש טיפול מועיל.

סופרימו

New member
ויש הבדל ברקע ?

מה הטראומה בטראומה מורכבת ומה הטראומה בהפרעה גבולית? חברה שלי גם רוצה לדעת

בהחלט לא כולן

ג'ודית הרמן כתבה שהמחקרים על הפרעת אישיות גבולית מצאו היסטוריה של טראומה חמורה (לאו דוקא מינית) בילדות ברוב המקרים (81%)
והיא סיכמה ש"הקשר הספציפי בין הסימפטומים של הפרעת אישיות גבולית ובין היסטוריה של טראומה בילדות נתאשר בינתיים בהרבה מחקרים אחרים".
זה מה שהיא כתבה ב 1992.

מחקר יותר עכשווי מצא שבין 28 – 40% מהמאובחנים כהא"ג סבלו מהתעללות מינית בילדותם.
וזה מספר גדול, לדעתי.
אז לא כולן, אבל אחוז משמעותי.

אז למה לא אבחנו אותי בגבולי

אני עברתי תקיפה מינית קבוצתית על ידי נוער ועוד תקיפה על ידי פדופיל ממושך , ועוד במשפחה מסבא כנראה ומסבתא בטוח שנגע בי או התקלחה איתי והתערלה ועוד , ואבחנו אותי בפוסט טראומה מורכבת בגיל עאני חושב אחרי המוות של אחותי שראיתי הכל , ואז נתנו תיוג , אז השאלה למה אבחנו אותי בפוסט טראומה ולא גבולי האם כי אין לגבוליים פלאשבקים או סיוטים, כי שמעתי מחברה גבולית שיש לה והיא לא מאובחנת בבגבולית , אשמח להבין איך מבדלים בין מורכבת לגבולית ..

אנחנו לא נותנים אבחנות בפורום

אבל הרקע שאתה מתאר מתאים יותר לטראומה מורכבת מאשר להפרעת אישיות גבולית.
אתה מספר על דברים הרבה יותר חמורים מאשר סביבה לא מתקפת, שלפי מרשה לינהאן מאפיינת את הרקע של אלה שאח"כ מפתחים הפרעת אישיות גבולית.

גם אצלי יש חרדת ניטשה קשה

זה הגיע למצב שאני נסיתי להתאבד כי חשבתי שיעזבו אותי איזה בחורה והיא נורא נלחצה מסכנה וניתקה קשר רציף כי פחדה ממני וחשבה שהיא מסכנת אותי אני גם נסיתי לקפוץ מהחלון של חברה שלי כי לא ענתה לי כמה ימים והיא נורא פחדה אבל לא נתיקה קשר היא גם מורכבת כי עברה גלוי עריות קשה אב בת .. והתמכרה לסמים קשים אני גם אבל לא ברמת התמכרות שלה לסמים אלא אלכהול .

דימוי עצמי

בטראומה מורכבת הדימוי העצמי תמיד שלילי,
ואילו בהא"ג הדימוי העצמי לא מגובש ולא יציב
אבל כולל גם אלמנטים חיוביים, ואפילו חיוביים מאוד

לא גם לי לפעמים יש דמוי חיובי

למשל לפעמים אני חושב שאני יותר רגיש מהסביבה בהרבה וכל מיני כאלו אני לא תמיד חושב על עצמט באופן שלילי והכרתי עוד נשים כאלו שבירור הן טראומה מורכבת קשה כי עברו גלוי עריות הדמוי הנחות הוא בהקשר לפגעיה ואני גם כועס על הורי ויודע לומר כבר לאבי שפגא בי לא שזה מזיז ןו הוא צוחק לי בפנים ואומר אס תחפש אבא אחר אבל אני כן פתחתי את זה איתו ולא פעם אחת . ואצלו זה בעיקר סביבה לא מתקפת הוא לא כל כך היה אלים פיזית אלי ובטח לא מינית זה מי שהוא אחר שהוא משפחה קורבה שאני לא ספרתי להורים ולא אספר לעולם

מערכות יחסים בין אישיות

בפוסט טראומה מורכבת ההפרעות ביחסים הבין-אישיים מאופיין בהימנעות כרונית מיחסים בין-אישיים.
ובהפרעת אישיות גבולית - יש דפוס עז ובלתי יציב במערכות יחסים.

כן אבל לפי מה שקראתי

גם היחסים במורכבת הם קשים מאוד ונטייה להיות עם סביבה חברית לא טובה למשל עבריינים כמו אני למשל , כי לי כן היו חברים כאלו ולא מעט כן באופן כללי אני מבין מה אתה אומר אבל גם אצלי זה מאוד סוער והרבה דרמות שיש קשר בטח עם נשים . אבל באופן כללי כן המנעות זה נכון אף כרונית

ויסות רגשי

בפוסט טראומה מורכבת הבעיות בויסות הרגשי מאופינים ברגישות רגשית, כעס תגובתי, וקשיי התמודדות.
גם בהפרעת אישיות גבולית יש בעיות בויסות הרגשי, כולל כעס רב וקושי לשלוט בו. יש האומרים שבהפרעת אישיות גבולית יש יותר נסיונות אובדניים ופגיעות עצמיות (ושאלה פחות שכיחים בפוסט טראומה מורכבת)

מי אמר את זה

אני מורכבת ויש לי כל כך הרבה נסינות אובדניים כמעת סיימתי את חיי ואני מכיר לא מעט כמוני , אך יכול להיות כי באמת יצא שם לגבוליים כאלו שפוגעים בעצמם הרבה ואני יודע ש 20 אחוס מאושפזים בתי חולים לחולי נפש הם גבוליים בגלל זה אז יכול להיות , אני אישית לא גבולי ויש לי אותן תופעות .

ברוב המקרים

הסביבה הלא מתקפת רחוקה מאוד
ממה שהגדירה הרמן ב CPTSD -
היסטוריה של הימצאות בשליטה רודנית

למעלה