לבחור חיית מחמד

Kalla

New member
מניסיון של גידול הרבה חתולים

(וגם הרבה ילדים) מקרים כאלה הם אפסיים, אפילו אם חתולים שהמזג שלהם פחות נוח. חתולים בדרך כלל מזהירים לפני שהם שורטים, ובהחלט ניתן לחנך ילדים שאסור להציק לחתול ואם הם רואים סימני עצבנות יש להתרחק. גם החתול עצמו לרוב יעדיף להתרחק ולא לשרוט אם ילד קטן מעצבן אותו. גם אני הייתי אשת כלבים במקור, אך בגלל תנאים אובייקטיביים לא יכולתי לגדל כלב וגיליתי שחתולים הם חיות מופלאות. אגב - לגבי זה שמישהו אחר יטפל בכלב, זו אשליה. לכלב יש הרבה צרכים ולא תמיד ניתן להעביר את כל האחריות לידיו של ילד בן 11. הוא לרוב תובעני יותר מחתול, עושה יותר רעש (נובח) ולא יכול להישאר לבד בבית יותר מכמה שעות כי הוא חייב לעשות את צרכיו בחוץ, חייבים להוציא אותו מספר פעמים ביום בכל מזג אוויר ולרוב צריך לצרף אותו לנסיעות משפחתיות.ויש לזכור שגם לכלבים יש מזג שונה, ואלא אם לוקחים כלב בוגר שאופיו מעוצב, לא תמיד ניתן לדעת מה יצא ממנו. הייתי מתה לקחת גם כלב אך אני יודעת שלא אוכל להקדיש לו את הזמן ותשומת הלב שהוא צריך.

noa_f

New member
ברור שבסוף אמא מטפלת בחיה, לא?

מזכיר לי משהו: אחותי וטרינרית. כשהיא למדה, היא אמרה לחבר שלה שהיא חייבת חיה, כי איזה מין דבר זה שסטודנטית לוטרינריה לא מחזיקה חיה? הוא בחור פדאנטי כזה. איש מחשבים. יום אחד היא חזרה הביתה והוא חייך חיוך מאושר ואמר שיש לו חיה בשבילה. הוא סידר לה את הדג הוירטואלי של HP ...
בסוף כמובן שהיתה כלבה ואיזו כלבה מופרעת שהיא היתה (גזעית, כמובן. הם הכי מופרעים)

Kalla

New member
גם לנו יש דגים, אבל אמיתיים.

קיבלנו בגן של הקטנה מתנת סוף שנה מועד ההורים איזו צנצנת קטנטונת ועלובה עם דגי זהב.
אז כמובן שמשוגעים כמונו לא יכלו להשאיר את הדגים בתנאים האלה או להניח להם למות, ולכן נאלצנו לקנות אקווריום נורמלי ואת כל הציוד (וזה, כידוע, הכסף הגדול לעומת הדגים שעולים כמה גרושים). אני מאוד נהנית מהדגים בדיעבד, אבל לדעתי זה ממש לא לעניין לתת מתנה כזאת.

פלגיה

New member
גם אותי יצבנה "מתנת דגים כזאת"

הם היו נורא מסכנים שם. יש לי חברה שהכניסה אותם לאקוואריום הביתי ואז נאכלו כולם

Kalla

New member
לא יאמן שלל הדגים הטורפים

שאנשים מחזיקים באקווריום הביתי. כשמכניסים דגים חדשים תמיד חייבים לוודא שהם מהסוג שמסתדר עם האוכלוסיה הקיימת (גם כשלא מדובר בטורפים, אלא למשל דגי מים קרים מול דגים טרופיים וכו').

noa_f

New member
גם אנחנו קיבלנו מתנה כזו

מבת דודה. דוקא השקיעה בצנצנת יפה וחומרים מסביב, אבל הדג הבין לאיפה הוא מגיע והתאבד בלילה הראשון, לפני שהספקנו אפילו לשקול קניית אקווריום. אבל אקווריום גדול ומושקע זה דבר כ"כ יפה וכייפי להסתכל עליו, לא?

Kalla

New member
צנצנת עגולה ממש לא טובה לדגים.

זה מעוות להם את הראיה ועלול אף לעוור אותם, וגם לא מגיע לדגים מספיק חמצן.

noa_f

New member
פלא שהוא קפץ החוצה לעולם שכולו

טוב? אני ודעת לגבי הצנצנת, אבל לא הספקנו לעשות כלום. קיבלנו אותו בערב, בבוקר הוא היה דג מיובש על הרצפה.

דורית1900

New member
ממש לא

לנו יש חתולה מאד נוחה שכשמעצבנים אותה היא פשוט קמה והולכת. חתול נוח זה מאד מקסים.

noa_f

New member
נסי לעצבן אותה כשהיא תקועה בפינה

בעצם, אולי לא כדאי

../images/Emo4.gif היינו שם

בקיץ לפני שנה לקחנו כלבלב הביתה. חמוד, לא גזעי, מצער בעלי חיים. חיסנו, שיבבנו וכל היתר. קיווינו שיעשה לבנות טוב לטפל בו. הוא מאד מאד חמוד, שובב וחיובי, אבל הוא רוב היום לבד בבית, והטיפול בו הוא עול בשבילן. אנחנו מחפשים בית טוב שירצה בו ויקח אותו. לא נזרוק אותו לרחוב, ולא נחזיר לצב"ח (כי אנחנו אוהבים אותו) - אבל מגיע לו בית אמיתי שבו יהיו לו חיים נחמדים יותר מאשר אצלינו.

Kalla

New member
../images/Emo10.gif זו הסיבה שלא לקחתי כלב.

עם חתולים זה הרבה יותר פשוט, בייחוד שתמיד יש לנו לפחות זוג וכך לא משעמם להם לבד.

אמאדובה

New member
מה דעתך על ארנב?

(וסליחה על ההידחפות לפורום) מסייגת מראש - אין לי נסיון אישי מכל סוג בנושא הזה. אבל אחד האחיינים של בעלי ממש שיווע לחיית מחמד (גם הוא לא ביקש - אבל היה ברור שהוא רוצה יצור חי שיוכל לתת לו חום ואהבה). גם שם ההורים ממש לא היו בעד חיות בבית אבל הגיעו למסקנה שהילד זקוק לזה. מדובר בבית חרדי כך שחתולים וכלבים זה לא בא בחשבון, גם ארנב זה קצת חריג אבל הילד קיבל אותו וזו היתה הצלחה גדולה. שוב, אני מדברת מצפייה מהצד - לא יודעת עד כמה זה מסובך "לתחזק" ארנב בפועל.

noa_f

New member
ארנבים די מסריחים

עדיף קביות (חזירי ים/ שרקנים)

פלגיה

New member
בשביל זה יש פורום מיוחד למכרסמים

ממה שקראתי שם - ארנבים לא מומלצים. לא מספיק להם הכלוב והם צריכים לאמן את הרגלים שלהם (עכשיו אני מבינה את הבת של השכנים שכל יומיים היתה פוצחת בחיפושים אחרי הארנבות שברחו) מעבר לכך רוב הארנבים לא אוהבים שמרימים אותם ומלטפים אותם, ואבוי לפינות הליטוף. אוגר סביר יותר אבל חי כשנה וחצי. מה שנשמע עדיף זה שרקן, שגם חי מספר סביר של שנים וגם נוח יותר לטיפול. בהחלט אופציה.

דבורי

New member
לנו יש שרקן

בעצם התחלנו עם שניים, אבל אחד נפח את נשמתו בוקר אחד. לאחר בירורים דומים לשלך החלטתי על שרקן. אצלנו כמובן היה ברור עוד יותר (בגלל גילאי הילדים) שכל הטיפול עלי, כך שהיה ברור לי שכלב או חתול לא בא בחשבון כרגע. אולי בעתיד. השרקן נוח מאד, יותר חכם מהמצופה, קל יחסית לטיפול. אבל אני לא בטוחה עד כמה ילד בן 11 יוכל ממש להיקשר אליו. אם הוא זקוק לחיה שממש תגיב אליו, זה לא מתאים. נראה לי שחיה כמו שרקן מתאימה לילדים יותר קטנים, אבל אולי אני טועה. השכן שלנו גידל ארנבים בגיל 13.

למעלה