לבחור חיית מחמד

פלגיה

New member
לבחור חיית מחמד

האיש טוען שכדאי שנביא לבן שלנו חיית מחמד. אני אוהבת חיות - אצל אחרים. לא מתחשק לי לטפל בשום חיה. הילד בן 11 ויכול לקחת אחריות בעצמו. איזו חיה מומלצת במקרה כזה?

פלגיה

New member
הילד לא העז לבקש

כששאלנו אותו אם הוא רוצה אורו עיניו. היתה לו בקיץ מקלונית שהוא קיבל במתנה מקיטנת גן החיות, אבל זה ממש לא אותו הדבר כי אי אפשר ללטף אותה (וזה פסל את האקווריום שרציתי להביא כפשרה)

Kalla

New member
אני בעד חתול.

אם את לא מתה על בעלי חיים, לדעתי חתול הכי פחות "מפריע" ודורש פחות טיפול מכלב, פחות מסריח, אך יחד עם זאת הוא חיה חכמה שאפשר "לדבר" איתה. מה שכן, לא הייתי לוקחת גור ממש קטן, אלא אחד בן 3 או 4 חודשים לפחות, שכבר לגמרי מסוגל לדאוג לעצמו.

Kalla

New member
ומומלץ לא לקנות בחנות

אלא לפנות לאגודה לצער בעלי חיים, לפורום חתולים כאן בתפוז או לכל מי שמוסר חתול שאחרת ייזרק לרחוב. ניתן למצוא במקומות האלה חתולים מדהימים לא פחות, שאם לא יקחו אותם גורלם עלול להיות מר.

פלגיה

New member
יש לנו חתולי רחוב

(חלקם ממש בחצר שלנו). עד כמה זה בעייתי "לביית" אחד כזה?

Kalla

New member
זה תלוי מאוד בחתול.

אם החתול ידידותי, הולך בעקבותיכם, מנסה להיכנס הביתה, מתלטף ורגוע - יש סיכוי. אך יש לזכור שאם מדובר בחתול בוגר, רוב הסיכויים שלפחות במידה מסוימת הוא תמיד יישאר חתול רחוב וירצה לבלות זמן רב בחוץ. אם לקחת חתול רחוב - עדיף לקחת גור סביב הגיל שציינתי קודם - אותם יש יותר סיכוי לביית. אישית, כשאני מחליטה לקחת חתול, אני פונה או לאגודות צער בעלי חיים או לפורום חתולים כאן בתפוז. גם החתולים האלה ממש זקוקים לבית, רק שכאן אלה חתולים שלרוב כבר היו בבית של מישהו ולכן האופי שלהם יותר צפוי, הם לרוב עברו בדיקות של וטרינר ובקיצור - זה לא "חתול בשק". מצד שני, זה באמת תלוי - אם יש חתול רחוב שהתפתח איתו "רומן", מאוד ייתכן שיווצר מזה סיפור הצלחה. בכל מקרה, דבר ראשון שיש לעשות, במיוחד אם לוקחים חתול מהרחוב, זה לקחת אותו לוטרינר לבדיקות, תילוע וחיסונים ולרכוש לו אוכל חתולים המתאים לגילו וארגז עם חול לצרכים, עדיף ארגז סגור מלמעלה.

פלגיה

New member
יש גם גורים

כי אחת החתולות המליטה ממש לאחרונה. הם לא בני יומם, אבל עדין צעירים מאוד (לא יותר מארבעה שבועות לדעתי)

Kalla

New member
אם האמא עדיין איתם

כדאי להמתין לפחות עד שיהיו בני 6 עד 8 שבועות לפני שמפרידים.

Kalla

New member
ועוד דבר - אם יש יותר מגור אחד

מומלץ לקחת 2 אחים. כך הם יעסיקו אחד את השני ולא יהיה להם משעמם כשלא יהיה אף אחד בבית או לא תהיה אפשרות להקדיש להם תשומת לב.

הרבה מחתולי הרחוב הבוגרים

הם כאלה שלא נולדו ברחוב. אם חתול הולך אחרי בני אדם ולא בורח מהם סביר מאוד שטופל ע"י בני אדם, ככה שגם אם החתול לא גור בהחלט יש על מה לדבר. אצלנו מסתובבת חתולה שהייתה שייכת פעם לסטודנטיות לרפואה שעזבו והשאירו אותה כאן, היא הייתה שמחה להכנס אלינו הבייתה באופן קבוע.

Kalla

New member
אה, ואם תחליטו על חתול

ותצטרכו טיפים - אני כאן.

noa_f

New member
אני לא יודעת לגבי חתול

מצד אחד - לא צריך ללכת לטייל, שמים ארגז עם חול ואם הוא כבר מספיק בוגר הוא דואג לעשות רק שם את צרכיו אבל ראשית חתול הוא לא חיה שכל אחד מתחבר אליה והיא גם יכולה לשרוט שנית, שערות החתול ממלאות את הבית והנשמה (ופתאום מגלים שמישהו אלרגי) שלישית, צריך להבין שחתול מגיע לכל מקום - מטייל על השיש, טועם מהאוכל, הולך על חבלי הכביסה
, ישן לך במיטה, בודק את ציפרניו על הרהיטים (אל תספרו לי על כל הגאדג'טים עבור שריטות, זה לא עובד), וכו' חתול לא ממש ניתן לחינוך. אבל אם כן - אל תלכו על "גזעי", הם בד"כ בטטות לא ידידותיות. לכו על "פחתול", הם הרבה יותר חמודים. כשאני הייתי ילדה ניתן היה לגדל צב. איזו חיה מופלאה: לא רעש, לא לכלוך, אפשר ללטף ואם הילד קשור אליה - הוא מאמין שהיא אפילו נהנית מזה. כמה חבל שגילו שהוא מעביר מחלות. אני, בעקרון, מעדיפה כלבים. אבל לא אגדל אחד כי אין לי כח לטרחה. מספיק שיש אחד אצל כל דודה של הילדים (ובזמנו היו גם אצל הורי). ותמצאו וטרינר קרוב.

פלגיה

New member
אני איתך

מעדיפה כלבים - אבל שמישהו אחר יטפל. חתולים אני פוגשת אצל חמותי, ובאמת אני לא מאוד מסמפטת אותם. השאלה היא אם אני צריכה לסמפט את חיית המחמד של הבן שלי. וחתולי רחוב - אין לי בעיה למצוא. יש לנו בחצר איזה חמישה. השאלה היא אם להכניס אותם הביתה.

noa_f

New member
חיה כמו חתול או כלב את חייבת לסמפט

לפחות קצת, כי הם מסתובבים בבית והופכים לחלק מן המשפחה. הבשורה הטובה היא, שאנחנו מתרגלים ולבסוף מסמפטים

3תיתי

New member
פלגיה, אני ממש נגד לקחת חיה

בצורה כזו. ואל תביני אותי לא נכון. יש לי כלבה (נפלאה) חתול (נורא ואיום. מופרע!) דגים באקווריום ודגים בבריכה. שוקלים אימוץ כלב נוסף. חתול אי אפשר, כי המופרע שלנו יהרוג אותו. לא חושבת שבגיל 11 ילד יכול להיות אחראי בעצמו על חיית מחמד. כמו שלא היית מצפה שיהיה אחראי לגידול ילד. זה אמנם לא אותו דבר, אבל די קרוב. אם מביאים חיה הביתה, חייב להיות ברור שכולם אוהבים אותה. אחרת השידוך צפוי להכשל, והעוול לחיה גדול מאד. וגם לכם. חוץ מזה, צריך לקחת בחשבון לעולם, לעולם לא לקחת חיה "בשביל הילדים". פשוט צפוי מאד, שההורים יצטרכו לטפל בה. אצלינו, הילדים מגיל די צעיר, מטיילים עם הכלבה. נותנים אוכל לחתול ולדגים. אבל בכל זאת האחריות המלאה היא עלינו, המבוגרים. אנחנו דואגים לבריאותם, לנקיון, לתרופות, לסרוק, וכמובן מקבלים באהבה את הנזקים, כולל פרווה על כל השטיחים, שריטות ונשיכות של המטורלל, הצורך לקום בלילה לפתוח לו את הברז, כי ככה הוא אוהב לשתות, ואפילו לצחצח שיניים לכלבה. מלבד זאת, אם תחליטי בלב שלם לקחת חייה, ממש נחמד לקחת חמוס. זו חייה סימפטית מאד. נבונה ומתוקה. הבעיה שלהם היא ריח אופייני. לי אישית ממש לא מפריע הריח הזה. כמעט ולא חשה בו. יש כאלה שזה ממש מפריע להם. אנחנו שקלנו חמוס, אבל הם אוהבים לשחות ולאכול דגים, דבר בעייתי, כשיש בריכת דגים.

פלגיה

New member
אין סיכוי שכל בני הבית יאהבו אותה

ואם נחכה לזה (כפי שחיכינו עד היום) לא יהיו חיות בבית. כאשר יש 8 בני משפחה בבית אחד צריך לדעת שיש צרכים של כל מיני אנשים מהמשפחה, שלא מתאימים לכולם. זאת גם הנטיה שלי לקראת חתול כי אז יש סיכוי שהאיש יסתדר איתו טוב וייענה לקפריזות שלו.

דורית1900

New member
חתול

אם בוחרים אותו בגיל כמה חודשים כמו שהמליצה קאלה, ניתן לראות את אופיו ולבחור חתול ידידותי שאינו שורט או נושך. חשוב גם לעקר / לסרס ולחסן. קל מאד לגידול, בפרט שיש בית עם גינה שהוא יכול לצאת החוצה לעשות את צרכיו ואין צורך להחזיק עבורו חול בבית.

noa_f

New member
גם החתול הכי ידידותי ישרוט אותך

יום אחד, במיוחד ילדים, שלא יודעים לשים לב מתי הם לא רצויים.

למעלה