לבוש גבר

• פותח הנושא pdib
  • פורסם בתאריך

pdib

New member
לבוש גבר

איך גבר צריך להתלבש כדי להראות מדוגם ולא כמו איזה סמרטוט? מהם כללי האצבע? יש לינק? מאמר?

goldy

New member
תחליט מה הטעם שלך ואיך אתה רוצה להראות

בלי חורים, בלי כתמים. אצלי זה מכנסים כהות וחולצה בהירה באותו צבע.

pdib

New member
משהו מדוגם וייצוגי.

יש מישהו שמבין למה אני מתכוון?

goldy

New member
חולצה גברית רגילה מכופתרת, שרוולים ארוכים

ומכנסים מחוייטות. יעלה לך כ-250 ש"ח.

pdib

New member
אני צריך יותר כללי אצבע, מאשר דוגמה ספציפית.

חוקים ברורים.

goldy

New member
ספר בדיוק איך אתה יוצא החוצה

ביום-יום, ונתקן אותך במידת הצורך.

pdib

New member
אני מחפש משהו סמי אקדמאי כתוב זה.

לא משהו שקשור למישהו או משהו.

מדוגם? יש מילה כזאת או אופנה רשמית לזה?...

מראה מדוגם, במידה ואתה לא רוצה להראות "כמו כולם" יכול להיות גם משהו שאתה מעולם לא חשבת שיתכן שיראה כך... מראה מדוגם בארצות אחרות ובחוגים אחרים יכול להיות שונה. גם מרה "סמרטוטי" הוא אופנה. תלויי איך אתה רואה אותה. הכל פתוח. בקיצור אם אתה רוצה להיות "כמו כולם" ( מדוגם ? ) לך למראה הרשמי של ראשי ממשלה ושל כל יתר השרים.... אין הרבה דמיון במראה שלהם ולא צריך לחשוב הרבה איך להתלבש כמוהם.

pdib

New member
כן, אבל ראש ממשלה זה כבר הסחפות

עם כל החליפות והעניבה. אין דברים יותר פשוטים? אין כללים מסודרים לזה? מוזר שזה לא מעוגן בלימודי האופנה או משהו מהסוג הזה.

eboy10

New member
כדי להבין אותך לגמריי לפני שאני חופר לחינם -

אתה מתכוון ללבוש יומיומי שפשוט לא תראה כמו איזה סדטודנט חסר אגורה או ללבוש יותר רשמי, מחוייט, שיותר מתאים לעבודה במשרד ולאירועים?

pdib

New member
אני מתכוון לכללים שאסור לעשות, כדי לא לצאת

מפגר, לדוגמה: ללכת עם חולצה קצרה וצעיף (ראיתי אנשים שעושים את זה!) או עוד דברים מהסוג הזה. ואני מדבר בעיקרון על לבוש יומיומי, כן.. ואשמח לחפירה שתלמד אותי!!

Cardian

New member
מה רע בחולצה קצרה וצעיף?

אני עושה את זה מדי פעם, וזה לא כזה נורא. הכל במה שעושה לך נוח. אין הרבה חוקים של "עשה ואל תעשה", כמו שבמסעדה אין דברים שמותר ואסור לאכול. אם המטרה שלך בגדול היא "לא לצאת מפגר", אז אל תיקח יותר מדי סיכונים בלבוש. חולצה, ג'ינס, וצא החולצה. אנחנו מנסים להתמקד בכל מה שמעבר, לנסות למתוח את הגבול הזה שבין טרנדי ומוזר. אתה מוזמן להתסכל בכל מיני אתרי גלריות ללבוש. רמי הביא אתר מצויין לפני כמה ימים - http://www.chictopia.com/browse שאני חופר בו כבר שעות ומעביר זמן. זה יכול לתת לך רעיונות לדברים שנראים טוב, ודברים שלא. הכל תלוי בטעם האישי שלך. בהצלחה.

eboy10

New member
גם לדעתי חולצה קצרה עם צעיף זה לא כזה מפגר,

אבל אני גם מבין פחות או יותר למה אתה מתכוון. בכל מקרה, למרות שלקח לי הרבה זמן (סורי על זה), אני אנסה לתת כמה טיפים ונראה אם זה מה שאתה רוצה
דבר ראשון כדי להראות מדוגם, מן הסתם אסור בתכלית האיסור ללבוש חולצה עם חורים (שלא נדבר על מכנסיים). יותר בסיסי מזה אין ואני מקווה שזה ברור לך
דבר שני זה לא ללכת עם כל החולצות "סוף מסלול" האלה, החולצות האלה נועדו לשמש בתור פיג'מה מקסימום, למדנו את זה מצויין בשרשור שהיה פה לאחרונה שנתן לנשים לפרוק קצת זעם על אופנת הגברים ולהפך. עוד דבר שלמדנו מהשרשור המדובר הוא להתאים את הגרביים! לא ללכת עם גרבי ספורט ככה ביומיום לפעילויות שלא קשורות לספורט. את הצבע של הגרביים צריך להתאים או לנעליים או למכנסיים והן צריכות להיות חלקות (ע"י פורום אופנת נשים, כן?). צבעים... אם אין לך ממש סגנון משלך ואתה מרגיש קושי קל להתאים צבעים, פשוט תלך לפי ההגיון שג'ינס מתאים לכל צבע. בכללי אני ממליץ ללבוש מכנסיים "שקטים". שחורים, או ג'ינס או כל מה שיעלה על דעתך, ואז להכניס קצת צבע עם החולצה. רק שים לב לא ליפול לעניין שאם הג'ינס ממש בגוון כחול אז לא ללבוש חולצה כחולה או אם המכנס שחור אז לא ללבוש חולצה כהה מידיי. תמנע מכפכפים פתוחים, לדעתי הם נועדו בעיקר לים. עוד מילה על גרביים - אם המכנסיים קצרים, גם הגרביים צריכות להגיע מקסימום עד לעצם שמעל הקרסול. חלילה לעלות למעלה. דוגמאות - לא ללבוש מכנסיים משובצים (לדוגמא) ואיתם חולצה עם פסים. זה סותר אחד את השני ומציק בעין. באותו עניין, פסים אפשר ללבוש במצבים הבאים: מלא או נמוך - פסים אנכיים בלבד! פסים מאוזנים יצרו אשליה לא מחמיאה. רזה או גבוה - פסים מאוזנים בלבד! פסים אנכיים יגרמו לך להראות יותר רזה וגבוה ויותר "שרוכי". טוב, זה מה שיש לי כרגע, נראה לי שיצאתי קצת טמבל(
) ולא עזרתי בכלום אבל שיהיה לכל מקרה
בנוסף אני גם מפנה אותך לשרשור הבא, מומלץ לקרוא הכל ולהפיק לקחים - http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2061&MessageId=134998780

pdib

New member
בא אני אוסיף ואחדד את דברי:

קודם כל תודה על ההשקעה :) אבל אני אקח לדוגמה את הצבא. לצבא יש כללי דיגום מסויימים: חולצה בתוך המכנסיים, כפתורים רכוסים פרט לעליון, גומיות מחזקות את המכנסיים מעל הנעליים, צעיף/כפפות רק עם מעיל, ועוד כמה כללים כאלו ואחרים. כללים אלו, מעבר לכך שנועדו להציק לחיילים, יש מאחריהם היגיון מסויים. נשמע שמישהו ישב וחשב על זה (או העתיק את זה מצבא אחר כלשהו). אני רוצה לבודד את ההיגיון הזה באמצעות כללים אולי קצת יותר מופשטים, ויותר כלליים שיהיו נכונים גם לאזרחות. עשית את זה במעט..

אזרחות זה לא צבא, כן? ../images/Emo3.gif

יש למדים כמה תכליות, לדוגמה: לגרום לכל החיילים להיראות זהים, לטשטש הבדלי מעמדות בין החיילים, להבליט את נושא המשמעת (הבדים המחורבנים נראים מעולה בלי גיהוץ כדי שתמיד תיראה מגוהץ וממושמע), להביא לזיהוי מהיר של המקצוע בקרב האוכלוסיה וע"י זה לפרסם את הצבא ועוד ועוד. אני חושבת שכל עוד אתה לובש מכנסיים מסודרים ומגוהצים באיכות טובה (כלומר, לא נראים מתפרקים, ויש כאלה), שלא גדולים עליך (אחרת אתה נאלץ ללפף חגורה סביב המתניים ואז נהיה לך בלון במקום אסטרטגי) ולא קצרים עליך, בצבע ניטרלי (שחור, אפור, ג'ינס - שלא חייב להיות מגוהץ) ובגזרה שאתה מרגיש בה נוח; חולצה, שוב, מגוהצת ומסודרת, מתכפתרת או לא, בלי קשקושים גדולים מדי ובלי שתיצמד לכרס אם יש; ונעליים נקיות - זו התחלה טובה. אפשר לדבר שעות על אסור ומותר, אבל בוא תתחיל בדברים בסיסיים ואחר כך תתקדם. ההתקדמות תבוא מעצמה ככל שתתעניין בתחום, ותרצה או לא תרצה אתה תתחיל להיות מודע לדברים. הכי פשוט? קח איתך מישהו לקניות ותרכיבו שני אאוטפיטים: אחד ליומיום ואחד חגיגי יותר. לא חייבים לקנות, העיקר שתתפוס את הקטע.

למעלה