לא תנאפי? לא תנאף!

למרות איסורי קדשה, ולא ירבה לו נשים

עכ``ז אם אותו חרמן לא הסתפק ב7 נשותיו, ו10 פילגשיו, ו400 ילדים היו לדוד וכולן בני יפת תואר ``ע``כ 400 נשים היו לו``(שו``ת הריבש שצח) ואם ``כל האומר דוד חטא`` כאשר התחרמן על כבשת הרש ``אינו אלא טועה`` אולי מוטב שתפסיקו לבלבל את המוח בשם התורה המתירה א``א ביפת תואר...

נחלקו הפרשנים בעניין זה

רש"י מפרש כי הביטוי "ניאוף" הוא מיוחד לקיום יחסים עם אשת איש ולראיה מביא פסוקים נוספים המתייחסים לכך, "וְאִישׁ אֲשֶׁר יִנְאַף אֶת אֵשֶׁת אִישׁ, אֲשֶׁר יִנְאַף אֶת אֵשֶׁת רֵעֵהוּ, מוֹת יוּמַת הַנֹּאֵף וְהַנֹּאָפֶת:" (ויקרא כ' י'), "הָאִשָּׁה הַמְּנָאָפֶת תַּחַת אִישָׁהּ, תִּקַּח אֶת זָרִים." (יחזקאל י"ז ט"ז) אך אבן עזרא והחזקוני חולקים עליו וסוברים כי ניאוף הוא ביטוי כללי ליחסים מיניים אסורים, שאחד מביטויו הוא קיום יחסים עם אשת איש. גם הספורנו סובר כמותם, אם כי הוא סובר שעיקרו של הביטוי הינו באשת איש בגלל נפיצותו אצל עוברי העבירה. (ויקיפדיה)

והפני יהושוע

אומר שגם אוננות היא ניאוף.ויש מחלוקת גדולה אם רק נשואה או גם מאורסת נמצאת בקטגוריה של נשואה.בקיצור העניין של לא תנאף הוא נושא גדול מורכב שצריך הרבה עיון ולמידה כדי למצות את כל הנושא.

משאלה2

New member
שובינזם ברוח התורה

הנה אחד הדברים הכי מעצבנים שיש בתורת ישראל. הקטע בו אשה קשורה לגבר כל חייה והוא מחליט על גורלה. הם יכולים להיות פרודים 10 שנים, הוא זכותו לשכב עם מאה בחורות, ואתם יודעים מה אפילו לא יקראו לו זונה או שרלילה כי אין מילה כזו בזכר. והיא כל ה10 שנים האלה אסורה לכל העולם כי היא אשת איש ואם היא תעיז לגעת במישהו הרי היא נואפת ומכשילה אותו באשת איש ואם היא תיגע ביותר ממישהו אחד הרי היא זונה. יש לכם הסבר הגיוני למציאות הפטתית הזו? למה אנחנו צריכות להיות קשורות לגחמות הגבר כל חיינו. ורק במידה והוא ממש ירצה לכתוב את הפאקינג 10 שורות המזוינות האלה שבהן אנחנו "מותרות לכל אדם" יש לנו זכות ללכת. למה????

זה ההסבר לפי הגמרא

'דאסר לה אכולי עלמא כהקדש' - ו'הרי את מקודשת לי', כלומר להיות לי, מקודשת לעולם בשבילי, כמו הרי הן מקודשין לשמים. להיות לשמים; ופשטא דמילתא: 'מקודשת לי', מיוחדת לי ומזומנת לי" התוספות מביאים שני הסברים. לפי ההסבר הראשון, משמעות המלה "לי" היא שהאישה מקודשת לעולם בשבילי, ואילו לפי ההסבר השני, שלפי דברי התוספות הוא ההסבר הפשוט, משמעות המילה "לי" היא שהאישה מיוחדת לי.

מחממנוע

New member
בסוף נפתח פה שעור דפיוימי

רק שיש לך רק גמרא אחת, טוב אולי אביא אותה היום מהישיבה

24 CTU

New member
תשובה

הרי לפי התורה מותר לגבר לקחת כמה נשים שהוא רוצה ואם לקח אשה בלי חופה וקידושין היא נקראת פילגש,ובכלל גם גבר רווק שבא על אשה פנויה אם היא טבלה הוא עובר רק על לאו של לא תהיה קדשה,רק שיש גזרה מרבנן שלא יקלו ישראל ראשם שלאשה פנויה אסור לטבול ולכן היום כל מי שבא על פנויה עובר על נדה וממילא הוא בכרת.

תשובה למי?

אני עניתי לההיא מעלי לגבי השאלה שלי אתה כבר נכנס לנישה אחרת. כל עניין הקידושין והניאוף וכו זה יריעה גדולה מאוד אי אפשר במספר משפטים לתמצת את זה.

שאלה לי אלייך אנטיגוני

למה לבחורה שעומדת להנשא (או שכבר התחתנת) לייגע את מוחה בדברים כאלה? את מתכוונת לחיות בנישואין פתוחים, ואת רוצה לדעת אם זו עבירה רק לגבייך, או מה? סתם תהיה שעוברת לי בראש.

למעלה