לא תנאפי? לא תנאף!

לא תנאפי? לא תנאף!

ברור לי שהחטא של ניאוף עובד ככה: אשה נשואה שוכבת עם גבר (רווק או נשוי), היא נאפה והוא נאף, לשניהם מגיע למות. לעומת זאת גבר נשוי ששוכב עם אשה לא נשואה הוא לא נואף. ולרגע אני לא בטוחה מה פתאום ברור לי כל כך ש"לא תנאף" שבעשרת הדברות מדבר רק על מצב שבו היא נשואה ולא על מצב שבו הוא נשוי. מלבד משהו אחר בויקרא כ' שבו מדובר על כך שאסור לגבר לשכב עם אשה נשואה, יש למישהו עוד הוכחות וראיות לכך שלגבר נשוי מותר לשכב עם מי שהוא רוצה (ואל תדברו אתי על ההגיון הפטריארכלי של עולם שבו גבר יכול לשכב עם מי שהוא רוצה - אני רוצה ראיות מהכתובים) תודה....

לשכב לישון במיטה

הדת היהודית מחלקת בין המעשה ומתמקדת באדם. נקודה א. לאישה נשואה אסור לשכב עם אף גבר זר. האיסור הזה הוא עליה בלבד. ולא על כלל המעשה. נקודה ב. לגבר לא משנה רווק/נשוי/גרוש אסור לשכב עם משהו שהוא לא קידש אותה. או משהי שאסורה עליו. אשת איש/שיקסע. בכוונה לא אמרתי בתולה כי בקטע הזה יש פירצות בחוק.

Le Fay

New member
אבל, אבל, ד. אומרת שנשואים זה הכי

טוב
נ.ב. לא בדקתי.

``לא תנאף``

הולך על לעשות ביד ולא על לשכב עם אשת רעהו או עם רעת אשתו כמיטב ידיעתי. לזה יש כנראה פסוקים אחרים

אגב

יש אומרים שאם עושים את זה בעמידה ולא בשכיבה אז שרי וצע``ג. ועיין באחרונים.

חחה אהבתי

איפה כתוב מה שאמרת.. יש שמנסים לשייך את האיסור של ז``ל (זרע לבטלה) לניאוף ולגילוי עריות- ערותך.

שוב ראיתי

בהלכות מרן הראשלצ לשעבר שדרן רשת ב לשעבר רבי שייח עבדאללה יוסוף (עובדיה יוסף בלע``ז) שכותב שם שלכל הדעות יש להקל בעמידה או בישיבה עם אשת איש וזה מותר אבל לא לשכב.

justchip

New member
לגבר מותר להרבות לו נשים

לאישה אסור ראי את הפרוט בנביאים למשל לגבי שלמה כך וכך נשים כך וכך פילגשות וכדו', למה שיהיה אסור לגבר נשוי לשכב אם אשה אחרת עם הוא ממילא יכול לקחת כמה שהוא רוצה.

תודה. זה קרוב למה שאני מחפשת

בגדול זו גם התשובה היחידה שאני חושבת עליה (זה לא רק עניין של פוליגמיה אלא גם של פלגשות. מוסד שהיה מבוסס ולגטימי ברמה כזו או אחרת מאז ימי האבות) אבל זה מוזר לא - זאת אומרת זה שלא כתוב בשום מקום באופן מפורש ש"ניאוף" משמע יחסי מין בין אשה נשואה לגבר כלשהוא. דהיינו כשכתוב בעשרת הדברות (בשני המקומות - ספר שמות וספר דברים) "לא תנאף" ברור לכולנו שהכוונה לזה שלגבר אסור (מעניין, אגב, שהאיסור חל על הגבר ולא על האשה) לשכב עם אשה נשואה ולא לשום דבר אחר. איך זה יכול להיות כל כך ברור? אני מנסה לברר אם אין איזה מקום בתורה (מלבד ויקרא כ) שבו נאמרים דברים מפורשים וברורים שמבהירים מה המשמעות של חטא הניאוף, על מי הוא חל, איך ומתי וכו' (אחרת יש לכאורה מקום לסבור גם כפי שהציעו כאן שניאוף זה בכלל חטא של אוננות - אגב, מאיפה הרעיון המוזר הזה? לא שמעתי על הפרשנות הזו מעולם) בכל אופן אשמח לראיות מפורשות מהכתובים

justchip

New member
אין לי תנ"ך בביתי כך שלא אוכל לעזור

יותר מידי, אבל האם אין די בכך שלא מזכירים איסור לגבר כדי להראות שהאיסור לא קיים עבורו בניגוד לפרשת אישה סוטה לגבי נשים

אוף

זה בגלל החשש שאישה נשואה תיכנס להריון מהמאהב שלה ולא מבעלה, ואז הילד יהיה ממזר. לעומת זאת, הגבר, גם אם הוא נשוי, יכול להפיץ את זרעו ללא חשש ממזרות. כמו כן, אם אישה נשואה מקיימת יחסים עם אדם אחר, היא "אסורה על בעלה ועל בועלה" דהיינו שלאחר סקס סוער עם מישהו אחר שהוא לא בעלה, אסור לה ולבעלה לקיים יחסים. גם אם היא מתגרשת, אסור לה להתחתן עם זה שאיתו קיימה יחסים. בזמן ההוא , אם הבעל חשד באישתו, היה לוקח אותה לבית המקדש לשתות "מים מאררים". זה היה תהליך שלם, מאוד לא נעים, בלשון המעטה. ואם היא אכן נאפה, בטנה היתה מתנפחת והייתה מתה בייסורים. ואם לא- הפרס שלה היה להכנס להריון מבעלה. וידוע הסיפור על אותה אחת שנאפה, ואחותה התאומה הזהה התנדבה לעבור את התהליך במקומה- ואף אחד לא ידע שהן התחלפו. ואז... מספרים לנו, אחרי שכולם ראו שהיא בסדר, ולא חטאה, היא נפגשה עם אחותה להודות לה ונשקה לה. ההיא (שנאפה ) הריחה את ריח המים- ומיד צנחה ומתה.

פקה פקה פקה

הכול בולשיט! תחשבי על הסיטואציה של המוני אנשים מביטים בך. אם באמת חטאת המוח שלך יכנס לטראנס של שיכנוע עצמי. סוג של היפנוזה דבר שיכול לגרום לדום לב בלי בעייה.

ephi79

New member
אממ.. דיני סוטה מתייחסים רק לאשה,

(למרות שסוטים כנראה שיש יותר), דבר נוסף - בתוך עשרת הדברות עצמם יש את ההמשך של "לא תחמוד אשת רעך", ולא הפוך.

inner grin

New member
מחשבות אסורות כניאוף

כפי שקודמי ציינו, משמעותו של הניאוף נידונה רבות בהגות היהודית. ההרחבה של הניאוף לתחומים נוספים, מעבר למשגל בלבד, נמצאת כבר אצל חז"ל. והנה דוגמא ידועה: תלמוד בבלי מסכת נדרים דף כ.-כ: שאלו את אמא שלום [אשתו של רבי אליעזר] מפני מה בניך יפיפין ביותר? אמרה להן: אינו מספר עמי לא בתחלת הלילה ולא בסוף הלילה אלא בחצות הלילה, וכשהוא מספר מגלה טפח ומכסה טפח ודומה עליו כמי שכפאו שד. ואמרתי לו: מה טעם? ואמר לי כדי שלא אתן את עיני באשה אחרת ונמצאו בניו באין לידי ממזרות. תמיד מציגים את רבי אליעזר כנציגה של הפוריטניות היהודית (דבר שיאה לאישיותו באופן כללי), אך אולי הוא דווקא נציגה של המונוגמיה היהודית ובעיקר של האינטימיות המינית (אליה חתרו חז"ל בדרך-כלל). ובכלל, להשתמש במטאפורה (אם כי, במקור אינה משמשת רק כמטאפורה) של סיפור ודיבור כייצוג של המעשה המיני יפיפה בעיני (ואינטימי), כמו "לתנות אהבים". אגב, באותו הקשר יש דיון האם מחשבות של גבר על אשתו האחת בזמן שהוא שוכב עם אשתו האחרת גם הן נחשבות לניאוף. ולעניין שאלתך השנייה: מדוע ניאף נוהג באשת איש ולא באדם נשוי הבא על פנויה. ובכן, אולי כדי להבין את ההגיון של התורה צריך להיכנס לעולם המושגים שלה, ולא לפרש אותה על פי עולם המושגים שלנו (שמניח שניאוף הוא בגידה במערכת הנישואין ולכן גם בעל ששוכב עם אישה פנויה בוגד ונואף). ייתכן והבעיה המרכזית בממזרות זו אינה שיחסי המין לא היו תקינים, אלא בשל העובדה שהאישה הנשואה נחשבה לרכוש של הבעל, וכל הבועל אישה נשואה (ולהפך: כל אישה נשואה שנבעלת, לכל איש) היא פגיעה ממונית ברכוש. אין מדובר רק בפגימה במערכת הנישואין אלא בהזקה לרכוש. מכאן, שגבר נשוי יכול לשכב עם אישה פנויה (וזה יהיה בעייתי מסיבה אחרת ולא בשל ניאוף), בעוד אישה נשואה לא יכולה לשכב עם אף אדם (ורק בגלל האיסור לנאוף).

למעלה