OK אם אתה דורש תגובה
אני אסביר בקצרה ובפשטות כי לדעתי אני די מבין את המצב בשטחים שנשלטים ע"י ישראל. בנוגע לחמאס שתומכיו נמצאים בכל השטחים הכבושים והם לא הורגים כל יהודי שבא במגע איתם: הרעיון שעומד מאחורי הארגון הזה (שאני לא מסכים עם דרכיו כמו שאני לא מסכים אתך), הוא זכות שיבה לארץ ישראל ועם זה אני כן מסכים. מה לעשות הפלשתינים גורשו ביד קשה ע"י התנועה הציונית שעד היום מפלאת קבוצות בתוכה. ה"מדינה היהודית" היא לא שוויונית עפ"י איך שהיא נראית ולכן הם מתנגדים לה. "אהה צה''ל הורס סתם בתים? צה''ל הורס בתים של אנשים שקשורים בצורה כלשהי לפעולה עוינת כלפיי ישראל.... הורס את הבתים של המשפחות שלהם, ובצדק! שאדם, לפני שהולך לפגוע בנו בצורה כלשהי, ייקח בחשבון שפעולה זו תשאיר את משפחתו ללא קורת גג..." אני מניח שאם אני מתנהג לא יפה המשפחה שלי לא יכולה לעצור בעדי וכשאני עושה משהו למען אחרים אני לא חושב על המשפחה שלי. אבל נעזוב את זה כי זה לא העניין צה"ל הרס ב4 שנים האחרונות 4100 בתים והותיר יותר מ1700 ילדים בלי בית אני מניח שכך אתה רוצה לעשות שלום. לפלשתינים אסור לבנות באחוזים רבים מאדמותיהם ולכן הצבא מוריד את הבתים המטרה היא הפקעת קרקעות בעיקר לטובת התנחלויות ועסקי נדל"ן. "כ-60% מכלל הריסות הבתים מתבצעות במהלך פלישה צבאית, הריסות אחרות (כ-30-35% מכלל ההריסות) נעשות בעקבות צו הריסה שמוציא המנִהל האזרחי בשטחים, או משרד הפנים והעירייה במזרח ירושלים ("בנייה ללא אישור")." (הוועד הישראלי נגד הריסת בתים) הנה לך כמה סעיפים מתוך אמנת ז'נבה: סעיף 3 אוסר על "פגיעה בכבוד האדם, ובייחוד אסור יחס משפיל וזלזול". פגיעות והשפלות הן עניין שבשגרה בחיי הפלסטינים בכיבוש הישראלי. סעיף 32 אוסר על מעשי רצח וכל התאכזרות כלפי האוכלוסייה האזרחית, לרבות היחס שאוכלוסייה זאת זוכה לה במחסומים וב"חיפושים מטעמי ביטחון". סעיף 33 קובע כי "פעולות גמול נגד מוגנים ורכושם אסורות" - זהו בבהירות המקרה של הריסות בתים של אנשים חפים מפשע במהלך פשיטות של הצבא הישראלי, אבל בהתחשב במספר האדיר של המקרים של ההריסות חסרות האבחנה, הוא חל גם עליהם. סעיף 33 אוסר גם על ביזה, ואפשר להחילו על השימוש הנרחב שישראל עושה במקורות המים של הגדה והרצועה, בעיקר מכיוון שהיא מונעת את המים מהאוכלוסייה המקומית, ובוזזת אותם לשימוש אזרחיה. סעיף זה גם אוסר על שימוש בענישה קולקטיבית הבאה לידי ביטוי בסגרים, עוצר, הריסת בתים ופעולות שגרתיות אחרות של רשויות הכיבוש. סעיף 39 קובע: "בני חסות [=נכבשים] שאיבדו את מקור פרנסתם כתוצאה מהמלחמה, יהיו זכאים להזדמנות למצוא פרנסה". "סגר" קבוע על השטחים הכבושים, כזה שישראל מטילה מאז 1993, עומד בסתירה לכך. סעיף 49 קובע: "אסורה העברה בכפייה של מוגנים, יחידים או רבים, וכן אסור גירושם של מוגנים מתוך שטח כבוש אל שטחה של המעצמה הכובשת או אל שטחה של כל מדינה אחרת, כבוש או שאינו כבוש, יהיה המניע להם אשר יהיה", ובכך הוא אוסר גירוש וכל "טרנספר בכפייה" ונוגע ישירות לנהלים שגרתיים, כמו שלילת תעודות תושבות של תושבי ירושלים הפלסטינים, או איסור על פלסטינים לחזור הביתה לאחר עבודה בחו"ל, לימודים או נסיעה. ניתן לטעון גם שפועל יוצא מובן מאליו וצפוי של ההריסות הוא העברה בכוח של פלסטינים מאדמתם. מדיניות זו מייצגת צורה של טרנספר אלים, האסור בחוק הבינלאומי. סעיף זה גם מציין: "המעצמה הכובשת לא תגרש ולא תעביר חלקים מאוכלוסייתה האזרחית שלה לשטח הכבוש על ידה" - איסור ברור של מדיניות ההתנחלויות של ישראל. סעיפים 50 ו-51 ב"נספחים לאמנת ז'נבה מ-1949" מדגישים את ההגנה על אזרחים בזמן מלחמה. "האוכלוסייה האזרחית מורכבת מכל בני האדם שהם אזרחים. האוכלוסייה האזרחית ואזרחים אינדיבידואלים יזכו להגנה כללית מפני סכנות הנובעות מפעילות צבאית". בסעיף 53 נאמר: "חל איסור על הכוח הכובש להרוס כל רכוש השייך באופן אישי או קולקטיבי לבני אדם פרטיים". במסגרת סעיף זה חל איסור על הנוהג להרוס בתי פלסטינים, כמו גם על הריסה סיטונית של התשתית הפלסטינית (לרבות הרס המוסדות האזרחיים וארכיוניהם ברמאללה), כפי שנעשה בכיבוש מחדש במרס ואפריל 2002. סעיף 64 אוסר שינויים במערכת המשפט המקומית הגורמים, בין השאר, לניתוק האוכלוסייה המקומית מאדמתה ומרכושה, כפי שישראל עשתה בהפקעות קרקע נרחבות, ובהתקנת תקנות למכביר. סעיף 146 מטיל אחריות אישית על מי שהפרו בצורה בוטה את האמנה. על פי סעיף 147 הפרות בוטות כוללות פעולות רבות שנעשות בדרך שגרה בכיבוש כמו: הרג מכוון, עינויים או יחס בלתי אנושי, גרימה מכוונת של סבל רב או פגיעה חמורה, גירוש בלתי חוקי, לקיחת בני ערובה, הרס נרחב של רכוש ותפיסת רכוש. עד כה לא הועמדו לדין קצינים ישראלים, אנשי צבא או משטרה שביצעו מעשים כאלה. זה שצה"ל הרס כמה בתים של מחבלים זה לא העניין היחידי בהריסת בתים, למרות שגם זה לא חוקי ולא מוסרי. בנוגע להפגנות הללו אתה צריך להיות בהן כדי להבין או לראות אותן, כנראה שלא ראיתה אותן כי כל פעם שמישהו מתקרב יורים בו גם כדורי גומי (לא חוקי) .ברור לכל מי שנוכך בהפגנות (כולל החיילים), שלא נשקפת סכנה לאף חייל. צה"ל יורה בהרבה אנשים שאין לי ספק שהם בחיים לא ירימו יד על בנאדם, כל מי שאני מכיר שירו בו הוא ללא ספק פעיל למען שלום. תקח את מה שאני אומר בחשבון ואל תתגונן בבקשה תענה ברצינות בבקשה.