לא רוצה אבחון - צריכה עצות

shavririt

New member
כנראה הרב שי פירון..

שיש לו קשר קרוב לנושא. הרב פירר עוסק במשהו אחר לגמרי (רופאים וטיפול רפואי).

shavririt

New member
והמילה "לקות" לא נועדה מבחינתי..

להגדיר אדם כלקוי אלא לציין קושי, וזו לא היתה בכלל הנקודה כאן (אני האחרונה לראות בבת שלי אדם לקוי). כתבתי למעלה שהאבחון יתן הגדרה "רשמית" לקושי, ומה לעשות שיש הגדרות "מקצועיות" שמאפשרות קבלת סיוע נרחב לעומת הגדרות שהסיוע בהן מועט.

מנסיוני זה טבעי לא"סים להצמד להגדרות

ולכן יכול להיות שהמילה "לקות" מאד צורמת לאוזן ומאד הדגישה את ה"אנטי" של האולם נגדו. במיוחד שמדובר לא בילד שיגדל לתוך עולם המושגים הזה, אלא בכור בוגר שעבורו זה יהיה קשה לאמץ לעמנו משהו מלשון "לקוי", אפילו אם זה מטבע לשון בעולם הספקטרום...

dina199

New member
במיוחד אם כל הזמן מתמקדים

במשהו שהוא לא מצליח ו'צריך ללמוד' .

אולי להפגיש אותו עם אנשי ספקטרום מבוגרים?

אולי מישהו מהפורום מוכן לעזור? כדי להסביר לו שזה לא עניין של יש רק קושי כזה וכזה וכזה, ויטפלו, וירחמו, ויסתקלו עקום. אלא שאוטיזם זה זהות, שזה שוני שאם יש לך כדאי להכיר בו ולהבין את עצמך מה מתאים לך ומה לא, ולא להכניס ראש ברי למיטה חולה?

נ.ב. כמה א"סים טוענים שהם מזהים א"סים אחרים

אולי הם יסכימו להיות מאבחנים ראשוניים"?

ננאא

New member
אבל איך נפגיש?

זה לא שהוא מכחיש שיש לו קשיים הוא מאד מודע להם ומאד אבוד בעולם אבל לנסות להיפתח למישהו שהוא לא מכיר יהיה לו קשה ואיך אמצא אנשים טובים בספקטרום שירצו לדבר איתו??

dina199

New member
תנסו לא להתמקד על הקשיים בינתיים.

למה שלא לרשום אותו לאיגוד השחמט ?

dina199

New member
אני מעתיקה תגובה

כי זה נדבק למקום אחר בשרשור
: אולי לפני שכולם יגידו לו‬ מה 'הוא צריך לדעת' ואיפה יש לו לקות (דברים כאלה אף אחד לא אוהב לשמוע) להתמקד בהצלחות שלו ( ויש לו הרבה): 1. הוא סיים תיכון .ז"א סיים 12 שנות לימוד. גם ללא בגרות , הרבה אנשים לא עושים את זה (רק שלא מדברים עליהם) 2. הוא עשה צבא . הצלחה גדולה . לא כולם עושים ולא כולם מגיעים לסוף השירות. 3. לומד בישיבה . זה לא חשוב שלא נהנה. העיקר מצליח ללמוד (הרי גם כל השנים בבית ספר הוא לא נהנה , אבל הצליח לסיים תיכון) 4. חזק בחשבון 5. חזק בשחמט 6 מנגן בפסנתר ולגבי סעיפי 4-6 : כמה אנשים שסיימו תיכון רגיל עם בגרות רגילה חזקים בחשבון, חזקים בשחמט ומנגנים בפסנטר? הבעיה שבגלל החרדות שלו (כמו הפחד ללכת למכולת) ההורים מתייחסים למה שהוא לא עושה ("מה שהוא צריך לדעת") ולא יודעים להעריך את ההצלחות שלו. ואני בטוחה שהוא השקיע המון אנרגיה בהצלחות שלו רק שכנראה אך אחד לא אמר לו שהוא מצליח במשהו אלא שהוא מרגיש שהוא כל הזמן מקבל ביקורת. אז קודם כל צריך להגיד לו כמה מעריכים אותו על כל הדברים שהוא הצליח ומצליח לעשות. גם הבן שלי למשל מפחד ללכת למכולת (גם אני אישית לא אוהבת את זה ). עדיין אפשר להסתדר. הרי היום אפשר לנהל את רוב הדברים באינטרנט. ואני חוזרת על ההצעה של קבוצת רעים. בין שאר הדברים הם מלמדים גם איך קונים במכולת וכו'. איפה הוא משחק שחמט ? יש איגוד ישראלי לשחמט. ואצל אח שלי השחמטאים הם החוג החברתי שלו. לגבי בגרות אפשר להתחיל מבחינת בגרות אחת . יש בתי ספר אקסטרניים ואיזי וואי למשל מתמקד בלקויות למידה. אמנם זה עולה כסף , אבל כל דבר עולה כסף. ואת הנגינה בפסנטר אפשר לנצל לטיפול במוסיקה בשבילו. זה לא איבחון , לא מגדיר לקויות אלא משחרר מתחים. וזה טוב לכולם . אז אהי חושבת אם להתמקד אפילו בחלק מהדברים האלה בסוף הוא יסכים ללכת לאיבחון (בבחירה שלו ובלי לחץ) או אפילו לא יצטרך.

arana1

New member
אלא שבדיוק בגלל זה הם לא "מאבחנים"

את הקטע של האבחון עדיף להשאיר לעולם המחורבן של הנ"ט וזה לא מקרי שגם האדם הנידון כאן לא רוצה להתקרב יותר למבט העקום הכרוך בעצם התפישה שלו כמי שזקוק ל"אבחון" אולי יש א"ס שמרגישים שמעצם היותם כאלה אז יש להם עניין וזכות או חובה לפגוש ולזכות באמון של א"ס אחרים לי נדמה שיש בגישה הזאת משהו שטחי שכופה שוב את חוסר ההבנה של הסביבה לטבע האישיות והזהות הזאת בגלל שזה שמישהו הוא א"ס זה ממש לא אומר שהוא אמור ליצור קשר יותר טוב עם א"ס אחר רק בגלל שגם הוא כזה ממש הכי לא זה אומר שהוא יכול ליצור יחסי אמון בתנאים שהם יחודיים לא"ס שזה אומר מישהו שבאמת נמצא איתו עד הסוף ולחלוטין כשאני מזהה א"ס אני לא מתנפל עליו כאילו מצאתי אח אובד בדיוק להפך אני שומר מרחק כי אני יודע שזה מה שהוא צריך

סליחה אם אני נשמעת שטחית

לא התכוונתי "שיפגוש א"סים אחרים ויוכל להתיידד איתם כי הם באותה רמה", ממש לא! התכוונתי בידיוק את מה שאני מבינה מאמירות שלך "יכול ליצור יחסי אמון בתנאים שהם יחודיים לא"ס", אתה לא פעם דיברת על זהות א"סית, על שפה משוטפת, על הבנת מציאות במימדים שונים מזו של נ"טים. אז חשבתי שיהיה יותר קל לתקשר עם מישהו שרואה ומרגיש את המורכבות הזו. וגם קראתי פה לא פעם על פורומים של א"סים שמבינים אחד את השני, וגם שסתם פוגשים מישהו ברחות (או בשכבה בבי"ס זה היה?) ובטוחים שהוא א"ס, כי א"סים מרגישים אחד את השני. כך הבנתי... ובטח ובטח לא התכוונתי ש"תתנפל עליו כאילו מצאתי אח אובד", אני מבינה שזה יהיה פולשני ולא נעים לא לו וגם לא לך. סליחה שוב אם טעיתי, אם במוח הנ"טי שלי (לא בטוחה כמה נ"טי...) הבנתי לא נכון את מה שאתה מנסה להסביר בדרך כלל (ואני תמיד מנסה להבין אותך, אבל לא למיד מצליחה...) וסליחה אם הייתי בוטה מדי בלנדב א"ס אחר (ובאמת, בראש שלי היה מישהו כמוך עם מודעות שלך לא"סיות וגם עם דעה מגובשת לזהות שלך)

arana1

New member
אין צורך להתנצל כי ברור שהכוונה טובה

וגם לא קראתי את זה כי "יוכלו להתיידד כי הם באותה רמה" רק ניסיתי להבהיר שלפחות לדעתי ומנסיוני אחד הדברים ששונים אצל א"ס מהממוצע זה גם המרחק ממחשבה לפעולה שמתבטא גם כקשר אחר בין עובדות למסקנה לדעתי ומנסיוני אחד מהדברים שמבלבלים אנשים בקשר לא"ס ומה גם מבטא במה שנראה כפערים תפקודיים מוזרים מאוד כמו למשל במקרה כמו שלו שיש יכולות מאוד גדולות במקום אחד עם רגישות שלא מאפשרת את המיצוי שלהם במסגרת מקובלת נובע בדיוק מכך שא"ס הם איפשהו גם פשוטים מאוד בדיוק כשם שהם מורכבים,זה גם מה שנותן את התמונה של צרכים רגשיים שנתפשים בטעות כילדותיים ולא מפותחים עם יכולות אינטלקטואליות וקוגנטיביות של אנשים מאוד מבוגרים ומנוסים ובהקשר של ההצעה שלך(שאני יודע שהיא באה מכוונה הכי טובה ואולי היא אפילו יכולה לעבוד) רציתי להבהיר שבשביל לא מעט אוטיסטים תנאי לאמון נובעים ותלויים גם בדברים הכי קונקרטים ופשוטים ומיידים,שזה אומר שלא מספיק שיבוא אדם ויגיד שהוא א"ס ומבין אותו ואת קשייו אלא שאין טעם למילים שאין אחריהם מעשים, בפשטות, אני לא אהיה שם כשהוא יפול וירגיש רע ואני לא אהיה שם כשהוא ירגיש טוב ונפלא ולכן המילים והמעשים שלי יתפשו בעיניו כחלולים וחסרי משמעות בצדק כך גם אני הייתי מרגיש במקומו אוטיזם זה סוג של חיבור בין הרוח לבשר מילים שלא מגובות במעשים עדיף שלא יאמרו בכלל

schlomitsmile

Member
מנהל
מפגש עם אנשים זרים עלול להלחיץ את מי שמפחד ללכת למכולת
אבל הכיוון יכול להיות טוב- אולי להתחיל מקריאה באתר אס"י או בפורומים בינ"ל של א"סים. אגב- אולי שווה שגם ההורים יקראו שם. אם בהמשך יהיה לו עניין להפגש עם א"ס בוגר ולשמוע ממנו על חוויותיו בהקשר לאיבחון והחיים בכלל- אני יכולה לשאול את בעלי. ננאא- אם זה יהיה רלוונטי, הודיעיני

galitkm

New member
האם הוא באמת צריך אבחון כדי להיות יותר עצמאי?

אולי אבחון דווקא לא יעזור לו ואולי אפילו יזיק? אני מאמינה שכל בן אדם יודע בתוך תוכו מה הוא צריך, מה יעזור לו ומה לא יעזור. אפשר לנסות לוותר לתקופה מסויימת על הלחץ לאבחן אותו ולנסות במקום זה לשפר את הקשר והתקשורת איתו. לנסות להתקרב אליו, לבלות איתו, להכיר אותו ולהתחבר אליו. להתמקד ביכולות שלו - במה שהוא כן יכול לעשות, ולהעריך את זה, במקום להיות לחוצים ממה שהוא לא מסוגל כרגע לעשות. זה שהוא לא עצמאי עכשיו זה לאו דווקא מנבא שהוא לא יהיה עצמאי בעתיד. הכל יכול להיות. אפשר לנסות לחזק לו את המוטיבציה והרצון להיות עצמאי דרך אפשרויות שהוא כן פתוח אליהן. אולי לנסות לברר איתו למה הוא נמנע ללכת למכולת. אולי יש לו סיבה כמו משהו לא נעים שקרה לו שם? לנסות לדבר איתו ולשתף אותו על הקשיים הכלכליים במימון הישיבה ולשאול אותו מה דעתו ואם יש לו רעיונות משלו איך לפתור את הבעיה.

dina199

New member
הוא יודע לנגן ולשחק שחמט.

צריך להשתשמש ביכולות האלה כדי לעזור לו בדברים אחרים.

למעלה