פתאום באמצע שיעור המורה אומרת לנו: "הרגשתם את זה??? אני זזתי.. מה זה????" ואז כולם התחילו להגיד שהם זזו ושהכיתה רעדה... פתאום ילדה אחת אמרה שצריך לצאת החוצה ובסוף לא יצאנו והמשכנו ללמוד...אבל ב-11 הוציאו את כולם החוצה ושיחררו אותנו הבייתה!!!! אמא אני נילחצתי משו פחד!!!
רעידת אדמה חזקה יכולה להתרחש כל רגע. הערכות סטטיסטיות מצביעות על הסתברות גבוהה, שרעידת אדמה תתרחש בתוך חמישים שנה לאורך השבר הסורי אפריקאי העובר לאורך גבולה המזרחי של ישראל.
האם יש אזורי סיכון גבוהים במיוחד במדינת ישראל? אם נזכור, שרעידת אדמה חזקה משפיעה בטווח של עשרות ק"מ ממוקד הרעש, הרי שכל השטח המאוכלס בישראל קרוב מאוד לאזור פעילות סיסמית. יחד עם זאת יש לזכור, שהסיכון לאוכלוסייה ולרכוש הוא מפגיעה בבניינים .האזורים המסוכנים הם אותם מקומות שבהם יש בניינים שאינם בנויים לעמוד ברעידת אדמה. בדיקת הבניינים הקיימים היא פעולה מורכבת מאוד ויקרה וטרם נמצאו לכך המשאבים התקציביים.
האם רעידת האדמה הראשונה היא בד"כ החזקה ביותר?
בדרך כלל כן ,אבל לא תמיד .. במרבית המקרים ,כמו ברעידת האדמה מנובמבר ,1995 הרעש החזק הוא הראשון. האם צפויות רעידות אדמה נוספות לאחר רעידת אדמה חזקה? כמעט תמיד. לאחר רעידת אדמה חזקה מתרחשות רעידות אדמה חלשות יותר וחלקן עשוי להיות מורגש על ידי האוכלוסייה. אורך הזמן שהפעילות הזו נמשכת משתנה ממקרה למקרה: זה יכול להמשך ימים ושבועות בודדים וזה יכול להמשך חודשים ואפילו שנים
באייסי ובמסנג'ר שואל אם גם אצלנו היו רעידות.... מסכן אחי, הוא התעורר מזה, המיטה שלו התחילה לזוז חחחחח. אני לא השתחררתי בגלל זה פשוט אף מורה שמלמדת אותי לא באה היום (איזה כייייייף) אז הלכתי ב-9 הביתה חחחחח
המורה לביולוגיה לא הייתה אחרי זה היה מיבחן בספרות (קל) אחרי זה היה אנגלית מתי שהיה את הרעידת אדמה וגם לא היה לנו אנגלית כי היא לא הגיעה ואי זה היה מזה מפחיד.. אחרי זה הלכנו לאולם ספורט כי היה אמור ליהיות הרצאה לגבי שנה הבאה של היחידות ואחרי זה אמרו לנו שהמנהלת אמרה לצאת החוצה פיתאום ראיתי את כל הבצפר בחוץ וזה היה מזה לחץ ואז שיחררו אותנו!