לא קשור למ"ת אבל

אפילו שתי הראשיות בקושי

שתי ה"קרניים" של הג'ירפה נחשבות לקרניים מזוייפות, כי הן מצופות בעור ולא בחומר קרני. הבליטה המרכזית עשויה מגידול עצם, שמופיע רק אצל זכרים מעל גיל מסויים, והיא לא יותר קרן משהסנטר הכפול של עמרי שרון הוא קרן.

panters

New member
מה הקשר בין בירה ונשר?

תארתי את המשחק שאני מחפש משחק כמו שאת תארת יכול להיות סתם אסטרטגיית בניה בסגנון ימי הביניים. אני רוצה משהו שמכיל בתוכו גם קסם ודברים דומים. במשחק מחשב פנטסיה צריך שיהיו בו אלמנטים של פנטסיה משחקית ולא ספרותית. אני לא ממש הבנתי את ההערה שלך למה שאני מחפש...?

panters

New member
לא אמרתי שלא

אבל פנטסיה בלי קסם, בלי יצורים מיוחדים, בלי אלים ובלי אלמנטים של פנטסיה... מממ זה אולי לא פנטסיה?

ננסק

New member
בדיוק מה שהיא מנסה להגיד לך,

שיכולה להיות פנטסיה בלי קסם, יצורים מיוחדים ואלים.

panters

New member
אבל זה לא קשור

יהווה עולם מקביל לעולם בימי הביניים למשל אבל לא באירופה או בעולם שלנו הוא משחק היסטורי ולא פנטסיה. לעומת זאת אם זה יהיה משחק בעולם שלנו בתקופת יוון העתיקה וישלב את האלים והיצורים המיתולוגיים יהיה משחק פנטסיה רק לזכור שאני מדבר על משחקי מחשב ולא על מ"ת....

Nihau

New member
למה למה למה (duck)?

1. למה משחק בתקופה עתיקה משלנו בעולם שאיננו העולם שלנו מוגדר אצלך כ"לא פנטזיה"? 2. למה שילוב של אלים ויצורים מיתולוגיים כמציאות יומיומית במשחק הכרחי להפיכתו לפנטסטי? 3. למה אתה מדבר על משחקי מחשב כאילו שהעלילה שלהם חייבת להיות מוגבלת יותר ומצומצמת ויתר מעלילות של משחקי מ"ת- אפילו בשלב הכתיבה? (4. ברווזים יודעים לשחות מיד עם בקיעתם)

אפרופו ברווז

ברונקווסט היה גזע שנקרא "ברווזים" - הם היו בערך בגובה מטר-ומשהו, ונראו כמו ברווזים עם ידיים במקום כנפיים. היה ידוע שמדובר בתוצאה של קללת האלים, אבל לא היה ברור אם הם אנשים שקוללו להיות ברווזים או להיפך.

major mouse

New member
אני זוכר סרט משנות ה-80

שסיפר את סיפורו של ברווז אחד מפלנטה מרוחקת שתושביה התפתחו מהברווז ושוגר לכדור הארץ בטעות. הקטע ה"יפה" הוא שלמרות שהגיבור הוא ברווז הוא עדיין מצליח להשיג את הבחורה תוך כדי הצלת העולם.

BluePrint

New member
ואני זוכר סדרה משנות ה-90

Mighty Ducks. על קבוצת ברווזים שחקני הוקי (duh) מעולם של ברווזים שחקני הוקי, שמגיעים לכדור הארץ לתפוס מישהו רע. (לא זוכר מה הוא היה) סדרה משעשעת מאד, עם המון בדיחות תרבות, הברווזים צוחקים על עצמם, ועל היותם כוכבים בסדרת טלביזיה.

panters

New member
כמה תשובות

1. משחק שמתאר את העולם שלנו רק עם סידור שונה של הערים והמפות הוא משחק הסטוריה ולא פנטסיה. גם אם הוא לא מתאר אירועים הסטוריים, הוא מתאר את החיים בעולם בתקופה ההיסטורית. אין שם אלמנטים של פנטסיה ולכן הוא אינו משחק פנטסיה. 2. יצורים מתולוגיים ואלים לא צריכים להופיע כמציאות יומיומית ואף לא חייבים להופיע בכלל. אבל אלו הם שני אלמנטים של פנטסיה. בפנטסיה לא חייבים להתקיים כל האלמנטים שמאפיינים אותה בשביל להיות פנטסיה אבל אם אין כלל אלמנטים של פנטסיה הרי שהיא אינה פנטסיה. 3. במשחקי מחשב (אלא אם מדובר במשחקי MMRPG) לא ניתן להרחיב אותם כמו במ"ת אמיתי. העלילה מצומצמת משום שהדמות לא יכולה באמת ללכת לכל מקום שתחפוץ בכל רגע נתון כמו במ"ת סביב שולחן. (ברמת העיקרון). מה עוד שבניית הרפתקאות למשחקי מחשב היא הרבה יותר מורכבת ודורשת הרבה יותר השקעה (שאינה תמיד ישירה בבניית ההרפתקאה אלא לעיתים גם בסמי-תכנות שאינו מעניין את בונה ההרפתקה (קרי - אני). ובכלל לא דיברתי על משחקי תפקידים למחשב דיברתי על משחקי אסטרטגיה בדגש על משחקי אסטרטגיה-בניה...

Nihau

New member
תגובות לפי הסדר + דוגמאות

1. משחק שבו ניו יורק של 2005 היא עיר אנידיאנית פורחת והבריטים מיעוט קיצוני באי נידח שמסרב להקריב קורבן לאלים ובכך פועל בניגוד לטובת הציבור- זו פנטזיה לכל דבר. ואפילו לא הזזתי ארצות עדיין- רק שיניתי כמה פרטים קטנים בהיסטוריה של הכיבוש האנושי. החלטתי שהאינדיאנים כבשו את אירופה במקום להיפך ואז המשכתי משם. אם אתה רוצה להזיז ארצות- עולם שבו השבר הסורי האפריקאי התעקל בקציהו ופרץ לים התיכון ובכך הפך את הירדן + החולה+ הכנרת+ ים המלח + ים סוף למיצר אחד גדול והפריד סופית בין ישראל ויהודה לארצות ערב, מנע אחת ולתמי ד מעבר רגלי של צבאות מאירופה לאפריקה דרך ישראל ופתר אחת ולתמיד את כל בעיות ההתבוללות של העם היהודי שהוכרז כמקולל ע"י האלים לאחר "הרעידה הגדולה". או לחלופין - עולם שבו אין אמריקה וקולומבוס מת באוקיינוס השקט הענק הרבה לפני שראה יפני אחד לרפואה. אם אתה רוצה לשנות קצת גיאוגרפיה פלנטרית- תוסיף עוד ירח. קח את העולמות הללו, תריץ אותם לימינו ותקבל פנטזיה נועזת למדי בעלת פוטנציאל משחק מ"ת לא קטן. ועדיין לא ראית מפלץ אחד או אל אחד וגם לא צריך אותם וזה עדיין פנטזיה. 2. מפלצות ואלים הם אלמנטים עתיקים של פנטזיה ומושרשים היטב בפולקלור של רוב העמים המוכרים לנו. זה לא אומר שכל פנטזיה חייבת אותם או חייבת להתחיל מהם. זה נוח, זה קל, כולם מזהים את זה כסימן היכר, אבל זה לא הכרחי. אלמנטים של פנטזיה הם אלמנטים של דמיון- עץ שמגיע מהקרקע עד לירח הירוק הוא פנטסטי לא פחות מסוס עם כנפיים או שור מוזהב בועל בתולות יווניות. 3. במשחקי מחשב אפשר לבנות את העולם בחתיכות כך שדמות כן יכולה ללכת לכל מקום שתחפוץ- ראה דוגמא divine divinity. ההגבלה על משחק מחושב נובעת בראש ובראשונה מהעולם שהמתכנתים יצרו. בנה את זה נכון ולא יהיו לך את הדילמות הללו. תיצור הגבלות מתאימות על המשחק מבחינה גיאוגרפית ותראה מה יקרה. אם אתה לא רוצה ששחקנים יגיעו מערבה שים שם ים. אם הןם רוצים הם מוזמנים לבנות רפסודה ולצייד אותה כמה שרק יוכלו. כעבור שבוע של שייט על המים הם יחזרו לחוף... או שכעבור שבועיים הם לא יחזרו כלל. בנה לך הרי קרחונים מצפון ותן להם לטפס עליהם- משלב מסויים הציוד שלהם לא יספיק להם וזה יהיה סוף הטיפוס. הגבלת המשחק לא חייבת להעשות כך שהבחירות של השחקנים מוגבלות חיצונית.

רמץ

New member
Heroes of Might & Magic

משחק אסטרטגיה של בניה, כיבוש ו.. כן, גם קרבות - אבל קרבות בתורות עם דגש יוצא דופן על אסטרטגיה. המשחק ללא ספק שופע קסם, חפצי קסם, מפלצות קסומות וכל אלמנט פנטזיה אחר שאני יכול לחשוב עליו. למיטב ידיעתי, יצאו עד עכשיו 4 משחקים ועוד חמישי ממש בחבלי לידה. Heroes1 חמוד, אם כי מוגבל. Heroes2 משחק טוב מאוד. Heroes3 שיפור ניכר בגרפיקה ותוספות יפות - משחק מצויין, לדעתי - ניתן להשיג אותו בסלסלות ה"please take me" של רשתות רבות (כמו office depot) במחירי מציאה באזור ה-50 ש"ח. מאוד מומלץ. Heroes4 המשחק שוכלל יתר על המידה עד כדי סיבוך מרגיז. לא אהבתי. שמועות אומרות ש-Heroes5 צפוי להשיב מעט מהפשטות האבודה ולהיות משחק טוב. עוד משחק מוצלח מאוד של בניה ואסטרטגיה הוא Settlers of Catan שביסודו אינו משחק מחשב אולם הומר ממשחק קופסה למשחק מחשב בגירסת אונליין שלמרבה הצער כבר עולה כסף. במחשבה שניה - מאוד לא פנטזיה.

panters

New member
הרבה לא אהבו את 4

אבל אני יכול להגיד לך שהחמישי צפוי להיות הצלחה מדהימה מהרבה בחינות... :)

למעלה