לא קשור למ"ת אבל

panters

New member
לא קשור למ"ת אבל

בכל זאת לא ממש מצאתי מקום טוב יותר לפרסם את השאלה הזו: מישהו מכיר משחק מחשב אסטרטגיה-בניה פנטסיה? משהו כמו ceaser, Children of the Nile וכו', אבל פנטסיה ומשהו חדש?

GreatGTM

New member
אמ...

אני לא מכיר את השניים שציינת אבל אני מניח שאתה מתכוון למשחק עם קסמים וכו' אם כן אז MAJESTY הוא די טוב (רק שאתה לא יכול לשלוט על הגיבורים שלך) וכן גם BLACK&WHITE שבו אתה משחק אל (גרסה מס' 2 שלו תצא בפסח).

panters

New member
באמת???

סוף החודש יש B&W2????? יווו אני כבר לא יכול לחכות....

panters

New member
את שניהם אני מכיר

אבל מג'סטי הוא לא אסטרטגיה בניה הוא אסטרטגיה מלחמה אסטרטגיה בניה זה כמו Simcity כלומר רק בונים שם. בלי מלחמות או שמלחמות זה חלק קטן או צדדי. ובכלל דיברתי על דברים חדשים. בני פחות משנה... (אבל תודה על הנסיון בכל מקרה :))

GreatGTM

New member
במג'סטי

נראה לי שאתה יכול לעשות משימה עם מינימום של אוייבים. אם אתה מוכן לוותר על הקסמים וכו' אז תנסה את STRONGHOLD ואולי גם BATTLE FOR MIDDLE EARTH (אני לא מכיר אותו ממש, לא יודע מה יש שם)

panters

New member
שוב תודה אבל

אני מחפש דברים חדשים חדשים זה אומר שיש עליהם הטבעה של 2006 על שנת ייצור

GreatGTM

New member
Stronghold 2 יצא לפני איזה חודש

בהנחה שאתה מוכן לוותר על הקסם.... אין הרבה משחקים בתחום האסטרטגיה ואם אתה עוד מגדיר תחום ספציפי בתוך האסטרטגיה אז בכלל קשה למצוא משהו ועוד חדש. אני משחק רק משחקי אסטרטגיה וגם הייתי מעדיף למצוא איזה אחד עם קסם אבל לא הולך לי ממש... אגב, אתה בטח מכיר איזה משחק אסטרטגיה-פנטזיה שיצא לפני צאת שנת 2003 (אין לי מחשב ממש חדש...)?

panters

New member
גמרתי אותו...

וזה אסטרטגיה מלחמה לא בנייה. אוף לאן העולם מתדרדר קודם נעלמים לנו הקווסטים ועכשיו האסטרטגיות :(

BluePrint

New member
"no school like the old school"

אם לא היית מחפש משחק חדש, הייתי מציע לך כמה כותרים וותיקים כגון Stronghold (הישן), Fantasy Empires, וBlood & Magic.

panters

New member
מממ דם וקסם?

את זה אני לא מכיר הבעיה שלי עם Fantasy Empire זה שהוא מהיר יותר מדי בשביל המחשבים היום :(

BluePrint

New member
זה מה שרצית לא?

DOSBox פותר לך את בעיית המהירות של משחקים ישנים על מחשבים חדשים, אבל לא בטוח שיעזור לך במקרה של Blood & Magic, הפועל עם DOS4GW.

Serpent Axis

New member
משחקי אסטרטגיה טובים נעלמו מזמן

ברגע שהתחילו להתלהב מהאפשרויות של גרפיקה תלת-מימדית לדברים כמו "עלילה", "תוכן" ו"משחקיות" כנראה לא היה מקום בלו"ז של המתכנתים. ישנם יוצאי דופן מעטים פה ושם, אבל זהו.

panters

New member
קסם לא חשוב

אבל אם אין קסם ואין יצורים מיוחדים אז זה כבר לא פנטסיה

Nihau

New member
למה לא?

מה הקשר בין יצורים מיוחדים וקסם לפנטזיה? פנטזיה יכולה להיות מקומות מיוחדים, אירועים מיוחדים, זמנים אחרים.. מה הקשר לקסם? המסע אל בטן האדמה איננו פנטזיה בגלל שיש בו דינוזאורים אלא מעצם המיקום המיוחד והדמיוני שהסופר לוקח אותנו אליו. פנטזיה קשורה יותר ליכולת לדמיין ולא לטיב הדמיון עצמו כפי שהוא מתבטא בקסם או ביצורים שמעולם לא ראית. יצור פנטסטי יכול להיות חיה ארוכה מאוד שנראית כאילו היא מורכבת מקיסמים בצורה שבה רגליה וצווארה עשויים מעצמות ענקיות ועור מתוח עליהן עד דק, גופה נראה כאילו עשוי שני בלונים גדולים כמעט שווים בגודלם ולחוצים זה אל זה במרכז. זנבה הוא משהו מצחיק שכזה- מעין סרט קטן וחסר כל יעילות בסופו של הבלון האחורי של גופה. היא כולה גמלוניות ולשונה סגולה וארוכה ומשתמשת ללפות פירות ועלים שגפיה המקלוניים לעולם לא היו יכולים לתפוס ולהביא אל הפה. יש לה שתי קרניים קטנות ומרובעות ומגוחכות לא פחות מהזנב חסר התועלה ובנוסף לכל היא כל כך ארוכה שאם היא רוצה לשתות היא צריכה כמעט ליפול למים בניסיון להגיע אליהם עם הראש הקטנטן בקצה של הצוואר הארוך. זו חיה כל כך פנטסטית שאם היא תיפול היא בטח תמות בגלל שהיא לעולם לא תצליח לקום. זה פלא שהצאצאים לא מתים מהנפילה מרחם האם בלידה. (ג'ירף היא חיה חביבה שאירופאים רבים האמינו שקיימת בדמיון בלבד)

Fenris

New member
יש להן שלוש קרניים.

שתיים שרואים בקלות ועוד אחת קטנה יותר בין שתיהן וקצת קדימה לכיוון החוטם.

JuffoWup

New member
וואו, זה הנימוק הכי טוב ששמעתי בזמן

האחרון. חשבת אולי לצרף סימוכין? כמו לדוגמא פיסת מידע משעשעת זו: A lumpy head Both male and female giraffes have two distinct, hair-covered horns called ossicones. Male giraffes use their horns to playfully fight with one another. As male giraffes age, calcium deposits form on their skulls and other horn-like bumps develop. Giraffes can have up to three of these large bumps, two in the rear of the skull and one in the forehead region, so that it may look like they have five horns.

למעלה