לא קשור אבל מעניין

lubia

New member
ניחוש שלי

התמונה מראה לוח שחמט שבו כל המשבצות לבנות. לוחות כאלה היו בשימוש רק לפני למעלה מ-1000 שנה! בכלל, התמונה מזכירה לדעתי את גליון המזכרת הזה מפראגוואי.

lubia

New member
שני הפריטים הללו

מכילים איורים הלקוחים מ"ספר המלכים" - יצירה ספרותית מרשימה של המשורר פירדאוסי מהמאה העשירית. בין השאר, היצירה מתארת כיצד הגיע השחמט מהודו על ידי שליח מיוחד, שהציג אותו בפני המלך הפרסי. בהנחה שאני צודק, והדמיון בין ההדפס האיטלקי לפריטים בולאיים שהצגתי אינו מקרי, אז ההדפס האיטלקי הוא איור הלקוח מהספר של פירדאוסי (לאו דווקא מהמקור, אלא ממהדורה מאוחרת יותר). כדאי לציין שיצירתו של פירדאוסי נחשבת ליצירת פאר. אנחנו נחלוק לו את הכבוד המגיע לו בעזרת הבול של פקיסטאן.

ke1234

New member
אכן יש דמיון מסוים הן בתלבושות

והן בצורת הלוח וצבעו .

doroni10

New member
ו. כהן-ברנשטיין?

מה הקשר בין כהן לברנשטיין?.. אילו היה אישה, במקומותינו נהוג להזכיר גם את שם המשפחה הקודם. אבל מאחר ומדובר בגבר לכל הדעות הרי מדוע הקישור הזה?.. מעניין... דורון,

ואם כבר מדברים על הרצל, אז מחר

הוא יום פטירתו, בדיוק לפני מאה שנה. וכפי שהבטחתי - מחר אני עוברת את הגבול להרצליה, ומחתימה שם את גלויית המרב הראשונה שלי. אני מאוד שמחה שהבול בהיר, כי הגלויה כהה (אבל מה יהא על החותמת
אני מקווה שיראו אותה).

אההההההההה!!! למה לא הזכרת לנו??

מאיפה עכשיו נשיג גלויות עם תמונה של הרצל? לחץ!!! אני חושד שעשית את זה בכוונה, כדי שלך תהיה גלוית מירב של הרצליקו ולנו לא. בסדר, נתחשבן בבול הבא. ירון - הא לך קונספירצית השבוע. אני כבר הולך לחפש גלויות הרצל. להתראות לכולם.

אויש מתנצלת ביותר!

נזכרתי בזה פתאום עכשיו, לא יודעת למה, ואצתי לבדוק באתר של ההתאחדות (שכמובן לא יודעים מכלום) ובאתר של הדואר, ובפוקס גיליתי שזה מחר. יש לי 2 גלויות זהות, ואני מוכנה למרב את שתיהן (ואז למכור למרבה במחיר, מוהאהא
). מה שמפחיד אותי ביותר, זה שמחר לא אמצא את הבול באף סניף בהרצליה, וגם לא בסניף הביתי שלי. הוצאתי את רשימת הסניפים בהרצליה מאתר הדואר, ואני מתכוונת להתקשר לכולם עד שאמצא סניף בו יש בולי הרצל!

טוב, אז זה מה שעשיתי:

מכיוון שלא ניתן למצוא גלויות עם הרצל, ייצרתי אתמול מעטפות עם כיתוב ותמונה, והיום הדבקתי עליהן את הבול החדש והחתמתי בדואר. לקחתי גם שתי מעטפות ישנות - האחת מעטפת יום העצמאות מ-49, עם חותמת "תאודור הרצל, מדינת חזונך קולטת היום באהבה את ארונך", והשניה - מעטפתהיום הראשון של בולי הרצל ווייצמן מ-78, וגם עליהן הוספתי את הבול החדש והחתמתי אותו.

והנה הגלויה שלי -

כמו שחששתי, לא כל כך רואים את החותמת עם העיר והתאריך, כי הגלויה כהה, אבל העיקר הכוונה
יצירת הגלויה היתה מבצע צבאי ממש: ראשית, הוצאתי באתר הדואר את רשימת סניפי הדואר בהרצליה. שנית, התקשרתי לסניפים, כדי לוודא, שאכן יש להם את הבולים (מניסיון מר של בולי אילן רמון). מתוך תשעה סניפים, רק בשניים היו (באחד הסניפים היתה פקידה אדיבה, שהסבירה לי שתמורת תוספת כסף, הדואר ישמח לשלוח אלי את הבולים ישירות הביתה...). לבסוף, נטלתי את יותם ונסענו לטיול בהרצליה (עם מפה!), ובגלל שהוא כזה חמוד, הפקידה הרשתה לי להחתים בעצמי את הבולים, בלי להתחרפן, כמו שפחדתי (לאור ניסיונו המר של פיתון בעכו). אמנם מכרו לי שלושה, בתואנה שהם באים בשורות של שלושה (מזל שלא בגיליון של 100!), והתעריף בכלל מוזר: 2.50 - לא מתאים לכלום. אבל היה כייף.

ke1234

New member
לאש"י ולאש"נ יצא לכם ממש מוצלח

כדאי לדעת שהגלויה שאש"י הדביקה עליה בול צוירה על ידי הרמן שטרוק שיצר את התחריט המעולה ,הגלופה של התחריט הנ"ל נמצאת במוזיאון הכט שבאוניברסיטת חיפה . לפני שהגלופה הגיעה לשם משהו דאג לשכפל המון תחריטים ממנה כך שמחירם ירד משמעותית בשוק . (כמובן ללא חתימה מקורית של הרמן שטרוק .)

../images/Emo51.gif לכולם.

ואכן, גיל, המידע שמסרת כתוב על הגלויה, וחשבתי לציין את זה אבל שכחתי. ראיתי גם את הגלויה באוסף שהעלית כמה שורות מעלי. לא ידעתי לגבי השכפול של התחריטים. האם יש תחריטים עם החתימה המקורית? או שנותרו רק הזיופים? ואכן, כדאי להתקשר לסניפים, כי כמו שאמרה לי אחת הפקידות: "יצא היום? אז זה יגיע אלינו בעוד כמה שבועות". ואני שואלת, אם כך - איזו חשיבות יש לתאריך ההנפקה, אם זה מגיע לסניף רק אחרי כמה שבועות? בכלל נראה לי שהשירות הבולאי עלה על הרעיון של עשיית כסף מבולים ונלוויהם, ומנפיק בולים מעצבנים בעריכים לא קיימים (כמו 2.50 ש"ח של הרצל, כשמכתב לארה"ב עולה 2.30) או 7 ש"ח של הביטוח הלאומי. והמשימה הבאה - גלויות מירב של האולימפיאדה. למי שלא ידע, ב- 6.7.04 הונפקו גם שלושה בולים לכבוד אולימפיאדת אתונה 2004, ועליהם הענפים בהם ישראל זכתה במדליות (ג'ודו, קיאקים וגלשני מיסטרל). הרעיון שלי הוא למצוא גלויות המציגות ענפים אלה (נראה לי מסובך למדי, אולי בקרב אספני הגלויות החינמיות), להדביק את הבולים, ולהחתים בעוד חודש בערך, ביום פתיחת המשחקים.

python 4

New member
להתקשר לסניפים!

למה אני לא חשבתי על זה..?
אש"י, יצא לך ממש יפה.. שכחתי לגמרי מזה.

רק עכשיו ראיתי את המעטפה -

יפה ומצחיקה.
סרוק את המעטפה השלמה
האם "מותר" להוסיף בולים למעטפת יום ראשון? האם יש ערך אספני למעטפת יום ראשון? האם בולים שהוספו מורידים/מוסיפים לערך של מעטפת יום ראשון?

אסרוק אותה מחר.

כן, גם לי מכרו בשלשות, אבל אני השקעתי בכמות גדולה יותר: ל מי שקיבל ממני היום דואר קיבל אותו במעטפה מיוחדת לכבוד הארוע עם בול הרצל, למרות שהתעריף מופקע. הצחיק אותי כמה פריטים שונים ומשונים הנפיקו מאותו הבול. זה כבר הופך מגוחך, הנסיון להוציא מאיתנו כסף. לשאלות ה"מותר ואסור" אענה באופן כללי שאותי זה לא ממש מעניין. שימח אותי להכין את המעטפות האלו, אני חושב שיש משום סגירת מעגל - מהעלאת עצמותיו של הרצל ועד חגיגת מאה שנה לפטירתו. רמז לכך שאנחנו עדיין על המפה, למרות הכל. בעיני זו בלבד סיבה למסיבה. ערך אספני? הרי את מבין המטיפים ל"אני אוסף מה שבא לי", לא? אז גם אני רוצה. אי אפשר להציג אותן בתערוכה, והן לא ממש מתאימות לשום אוסף, ומחירן לבטח לא יעלה עם השנים. הערך היחיד שיש למעטפות האלו ככל הנראה הוא הסיפור, וזה די מספיק לי.

למעלה