לא קורה לכם ?

כן

אני אומר לו "אלוהים, תעזור לי, הרי סיכמנו שאני רשע וטוב לו, אל תקלקל את זה עכשיו"

שבי 83

New member
לא ראיתי את החמסה החדשה

היא נראית יעילה נגד כמה קללות בדרך.

מתלבט13

New member
קורה שמתחשק לי

אבל זה בקטע הסנטימנטלי. אני לא רגע לא מוצא את עצמי מאמין של אלוהים "משנה עתים ומחליף את הזמנים" אבל אני יודע שאני אוהב את המנגינה של תפילת ליל שב, והאווירה. ליל שבת האחרון מצאתי את עצמי חובש כיפה (נו, בכל זאת כבוד למסורת) ומתחיל להתפלל ערבית של ליל שבת עם המנגינה לאט לאט. כשהגעתי ל"שמע ישראל" התחלתי להתעצבן, שהרי המלים האלה לא בדיוק מתאימים לדעותי. איפה שהוא בהמשך נמאס לי והבנתי שהמשיכה שלי להתפלל, לא יכולה להחזיק ליותר מכמה דקות תפילה. מכובדי הרבנים והפוסקים שליט"א: מה הנוסח הראוי למי שחשקו מוגבל לשלוש וחצי דקות?

פנדיאני

New member
כבר חשבו עליך

רמב"ם הלכות תפילה פרק ב' הלכות ב-ד: ב בְּכָל תְּפִלָּה מִשָּׁלוֹשׁ תְּפִלּוֹת אֵלּוּ שֶׁבְּכָל יוֹם, מִתְפַּלֵּל אָדָם תְּשַׁע עֶשְׂרֵה בְּרָכוֹת אֵלּוּ עַל הַסֵּדֶר. בַּמֶּה דְּבָרִים אֲמוּרִים, בְּשֶׁמָּצָא דַּעְתּוֹ מְכֻוֶּנֶת וּלְשׁוֹנוֹ תְּמַהַר לִקְרוֹת; אֲבָל אִם הָיָה טָרוּד וְדָחוּק, אוֹ שֶׁקָּצְרָה לְשׁוֹנוֹ--מִתְפַּלֵּל שָׁלוֹשׁ רִאשׁוֹנוֹת וּבְרָכָה אַחַת מֵעֵין כָּל הָאֶמְצָעִיּוֹת וְשָׁלוֹשׁ אַחֲרוֹנוֹת, וְיָצָא יְדֵי חוֹבָתוֹ. ג וְזוֹ הִיא הַבְּרָכָה שֶׁתִּקְּנוּ מֵעֵין כָּל הָאֶמְצָעִיּוֹת: הֲבִינֵנוּ ה' אֱלֹהֵינוּ לָדַעַת אֶת דְּרָכֶיךָ, וּמוּל אֶת לְבָבֵנוּ לְיִרְאָתֶךָ, לְסוֹלֵחַ הֱיֵה לָנוּ, לִהְיוֹת גּאוּלִים, רַחֲקֵנוּ מִמַּכְאוֹב, וְדַשְּׁנֵנוּ וְשַׁכְּנֵנוּ בִּנְאוֹת אַרְצֶךָ, וּנְפוֹצִים מֵאַרְבַּע תְּקַבַּץ, וְהַתּוֹעִים בְּדַעְתְּךָ יִשָּׁפֵטוּ, וְעַל הָרְשָׁעִים תָּנִיף יָדֶךָ, וְיִשְׂמְחוּ צַדִּיקִים בְּבִנְיַן עִירָךְ וּבְתִקּוּן הֵיכָלֶךָ, וּבְהַצְמָחַת קֶרֶן לְדָוִיד עַבְדֶּךָ וּבַעֲרִיכַת נֵר לְבֶן יִשַׁי מְשִׁיחֶךָ; טֶרֶם נִקְרָא וְאַתָּה תַּעֲנֶה, טֶרֶם נְדַבֵּר וְאַתָּה תִּשְׁמַע, כִּי אַתָּה הוּא עוֹנֶה בְּכָל עֵת צָרָה וְצוּקָה, פּוֹדֶה וּמַצִּיל מִכָּל צָרָה. בָּרוּךְ אַתָּה ה', שׁוֹמֵעַ תְּפִלָּה. ד בַּמֶּה דְּבָרִים אֲמוּרִים, בִּימוֹת הַחַמָּה; אֲבָל בִּימוֹת הַגְּשָׁמִים--אֵינוּ מִתְפַּלֵּל הֲבִינֵנוּ, מִפְּנֵי שֶׁצָּרִיךְ לוֹמַר שְׁאִילָה בְּבִרְכַת הַשָּׁנִים. וְכֵן בְּמוֹצָאֵי שַׁבָּתוֹת וְיָמִים טוֹבִים--אֵינוּ מִתְפַּלֵּל הֲבִינֵנוּ, מִפְּנֵי שֶׁצָּרִיךְ לוֹמַר הַבְדָּלָה בְּחוֹנֵן הַדַּעַת. [הטקסט נגזר-הודבק מאתר www.mechon-mamre.org]

נראה לי

New member
כן.

שלשום, על אוטובוס בדרך לצפון, מצאתי את עצמי מתפללת באדיקות...(אפילו את שירת הים, שזה אחד הקטעים שאני לא התפללתי כבר לפחות שנה+) היה מוזר, כי מצד אחד זו הייתה אופוריה מטורפת, מצד שני, זה עבר לי מאוד מהר.

את אנא בכח

יוצא לי לזמזם, מאז שהיתה פה כותרת בשם הזה. שירי סעודה שלישית, יותר נכון המנגינות, הן דבר נעים. אני גם אומרת ברוך ה' בהזדמניות שראוי לאמר הגיע הזמן, ושמע ישראל כשראוי לאמר אימאלה, לסרוגין.

למעלה