לא צריך תפוח בדבש

התנ"ך סותר את המציאות שבה אני חיה??

פרטי נמקי והדגימי. להפך, התורה היא תורת חיים, היא דרך לחיות בה, בכל תקופה. התנ"ך הוא בסיס לכל המוסר בעולם אם תבדקי את זה. ולמה לא אפשרי שבריאת העולם הייתה בזמן שבה בתנ"ך נאמר שהיא הייתה (ד"א התנ"ך נברא לפני בריאת העולם). הסתירות שיש לכאורה בתנ"ך, הן רק סתירות
לכאורה
, ולכולן יש יישוב. מה שקרה בתנ"ך אינו אמיתי? הנאמר בתנ"ך השתמר בדיוק נמרץ במשך אלפי שנים. איך אפשר להסביר את זה
איך עם שלם שמר באותו נוסח את סיפור יציאת מצרים, אם בעצם "עבדו" עליו
על עם שלם אפשר היה לעבוד ולשכנע בכך
קברי צדיקים מספר בראשית קיימים עד היום הזה, ומה עם המגילות הגנוזות שנמצאו במדבר יהודה
כיצד חזונם של נביאים התקיים אם התורה היא גיבוב "שטויות"?

«NAngel»

New member
תסתכלי על

תסתכלי על המחשב. הוא קיים... הוא ויזואלי = משמע הוא אמיתי. ותוכיחי לי שיש אלוהים

נכנסת ללינק בכלל../images/Emo35.gif

לא משנה. אמיתיות לא מתבטאת בויזאוליות. תוכיחי לי שיש אוויר
אוויר לא ניתן לראות. אבל את בטח ברגעים אלה חושבת לעצמך- לא ניתן לראות אבל ניתן להבחין ע"י כל מיני תופעות ודברים שהאוויר גורם להם- ברור שאוויר קיים. אותו דבר עם אלוקים. לא ניתן לראות, אבל דרך הסתכלות בדברים שקיימים בעולם קשה שלא להגיע למסקנה שמשהו אחראי לזה. ע"י התבוננות בתהליכים שקורים בעולםאפשר לראות שיד אלוקים בדבר. ובאמת, אם את רוצה תשובה יותר מקיפה, כנסי ללינק שנתתי מקודם.

«NAngel»

New member
נכנסתי...

והספיק לי המכתב הראשון. את יודעת מה ההבדל בינינו לבין המחשב? אנחנו צירוף של רקמות חיות שמשתנות ועוברות אבולוזציה עם הזמן. המחשב והפלאפון לא. זה דברים דוממים, בגלל זה לבד הם לא יכולים ליצור את עצמם, מה שאנחנו כן. כל מיני מוטציות שיש בDNA בשנים האחרונות מוכיחות את זה. אלא אם כן את רוצה להגיד לי שאלוהים ממשיך ליצור ולשנות אותנו עד היום ולכן הוא משפר את גופנו. המוטציות שיש, מראות לך שהגוף שלנו ממשיך להשתנות, כתוצאה מתהליכים טבעיים.

קצר ולעיניין!!!!../images/Emo150.gif

אני מגיבה פה לכל מה שנכתב כי אין לי כוח להכנס ולהגיב לכל משו בנפרד... אכן יש המון סתירות בתנך.. ואפילו המורות לתנך אומרות את זה, וזה גם חלק מהבגרות בתנך.. בגלל זה יש את כל הפרשנין האלו. נועה: אני אכן מכירה במנהגי היהדות... אני מכירה בחגים... יודעת הכל עליהם.. וגם חוגגת את רובם... חלקכם תקראו לי דו פרצופית.. בגלל שאני מצד אחד חוגגת חגים אך גם לא מאמינה ב ה'... אז מה!!! תקראו לי ככה... לא אכפת לי... אני מאמינה במסורת של העם... ביום כיפור אני צמה (ולא בשביל ל"קבל" סליחה מה', אני עושה את זה בשביל השקט הנפשי שלי...), בראש השנה אני אוכלת תפוח בדבש, בפסח אני לא אוכלת לחם, בחנוכה אני מדליקה נרות... ... פיות הן יצורים קטנים מאוד...הם מגינות על היער וחיות בתוכו.. זה שדוד של.. לא זוכרת מי... חי ליד יער זה לא אומר שהוא חייב לראות את הפיות... ואני אכן מאמינה שבתולות ים היו קיימות בשלב מסוים של האבולוציה, אך הן כבר נקחדו. אני גם מאמינה שהיו חדי קרן.... ובטח שאני מאמינה בנימפות ושדונים. אני לא מאמינה בכל זה כי קל להאמין בזה.. ובגלל שלא צריך להתאמץ בשביל זה... אני מאמינה בזה כי זה יפה, וזה טוב, וזה טהור... ואני פשוט מאמינה בזה... אההה... ואל תגידו לי שאני התבלבלתי עם עצמי טוב?!?!?!?!?!?! זכותי להאמין במה שבא לי... וזה לגמרי לא קשור אליכם במה אני מאמינה וזה.. בדיוק כמו שלי לא אכפת ממה אתם מאמינים בו... תאמינו במה שבא לכם.. זה לגמרי לא ענייני...

Shaaaki

New member
אוייש שטויות!!!!!

המורות לתנ"ך שלכן אומרות לכן את זה בגלל שהן לא יודעות!! הן מדברות מחוסר ידיעה!! ככה זה שמורות חילוניות מלמדות תנ"ך!! פיות מגינות על היער?!?! אני יכול להתערב איתך שגם אם אני אשרוף יער שלם לא תבוא לי שום פייה!! דיי לדבר שטויות! "אני לא מאמינה בכל זה כי קל להאמין בזה.. ובגלל שלא צריך להתאמץ בשביל זה... אני מאמינה בזה כי זה יפה, וזה טוב, וזה טהור... " זה שתאמיני במשהו לא יעשה אותו אמיתי! גם אלוהים טוב וטהור ואת לא מאמינה בו!! את חיה בעולם האגדות מותק, תתעוררי

דיייייייייייייייייייי../images/Emo150.gif

טוב.. מה שתגיד.. "הן לא יודעות" פסדר... הסתירות האלו הן חלק מהבגרות... אתה רוצה להגיד לי שגם זה חילוני??? או פליז... ברגע שאתה שורף תיער אתה הורג את הפיה... הפיה חייה למען היער ובזכותו. "את חיה בעולם האגדות מותק, תתעוררי"... זה מאוד העליב אותי!!! אני לא אומרת לך במה להאמין ובמה לא!!! אני לא אומרת שהתנך זה שטויות...אני לא אומרת את זה לך ולכל מי שמאמין... אני בכלל לא אומרת את זה... ואני גם לא העשה.. כי אין לי את הזכות לעשות זאת.. אני מאמינה שלכל אחד יש הזכות להאמין במה שבא לו... זו זכותו... אז למה את אומר לי שמה שאני מאמינה בו זה שטויות?!? זכותי המלאה להאמין בזה... זכותי המלאה!!! אני לא צריכה להגן על דעתי... ועל אמונתי... נב. אני לא מותק של אפחד!!! טוב....!!!!! (אם כבר אז מתוקה.. אבל רק של עופר!) איכס.. אני לא סובלת את המילה מותק... בעעעעעעעע

Shaaaki

New member
כמו שאת בטח יודעת,

יש בגרות לחילוניים ובגרות לדתיים, ויש הבדל בין שניהם! כשתהיה סתירה המורה לא תגיד לך כל מיני דעות של פרשנים! היא פשוט תגיד לך שיש סתירה! למרות שאין סתירה ופשוט היא לא מבינה! אז איך בדיוק הפיה שומרת על היער?!?!?!?!?!!?!?

הספיק לך?

אני תוהה האם את אתאיסטית כי זה נוח לך או שבאמת עשית מחקר מקיף
ולרינה- בדיוק כמו שאמרת- יש "סתירות" (אני הייתי אומרת חילוקי דעות אבל לא משנה) ועליהן יש פרשנים, כמו שאמרת, וזה בדיוק היישוב של הקשיים...!

«NAngel»

New member
אתאיזם לעולם לא נובע מצורך ב"נוחות"

אתאיזם לעולם לא נובע מצורך ב"נוחות". נוחות זה אפקט העדר, ללכת אחרי כולם, ולהאמין בדת. הרבה יותר נוח להאמין שיש מישהו עם כוחות יותר גדולים משלי ששומר ועושה דברים... אתאיסטים הם אנשים שלא מסוגלים להאמין בזה למרות שלפעמים היו רוצים, כיוון שבסופו של יום - להיות דתי זה הרבה יותר נוח.

העדר? דתיים הם כל כך לא הרוב

ולהיות דתי זה בכלל לא נוח. יש הלכות לגבי כל דבר, וכמו שאומרים "החל מבית הכיסא (כן!) ועד לבית בחירה". אפשר לומר על להיות דתי הרבה דברים, אבל נוחות זה לא חלק מהעניין

«NAngel»

New member
העדר במובן של הארץ...

והכוונה ליהודים מסורתיים ודתיים. והרבה הרבה יותר נוח לחיות בידיעה שיש מישהו מעליך, שמנווט ומכוון... מאשר להיות כמו אתיאיסטים. אתיאיסטים, ברובם, הם אנשים שהיו מתים להיפטר מהכאב ראש של להוכיח כל דבר, והיו מתים פשוט להאמין לכל מה שאומרים להם ולהאמין שמישהו יושב שם למעלה... אבל הם לא יכולים... תקראי לזה טמטום, אני קוראת לזה חכמה שמעבר למקובל במסגרת דתית כלשהי (לאו דווקא יהדות), ולכן הבעיה מתחילה.

יש להאמין ויש לעשות וזה בכלל לא קל

ואנשים נוטים לבחור בדרך הקלה, כן קלה- כי אתה לא מחוייב לשום דבר, מאשר ללכת ולקיים מצוות שזה באמת שגרת חיים מורכבת מאוד שקשה להתרגל אליה וקשה להשיגה בשלמות. וזה לא משנה שזה הציבור בארץ- כי באיזהשהו שלב כל יהודי דתי יש לו ספקות והרהורים ונפילות כך שלמעשה כל יהודי שממשיך להיות דתי לא עושה את זה מכורח ההרגל אלא מתוך אמונה. אין דתי בוגר (שהוא לא ילד קטן שעושה כך פשוט כי הוא דתי ולא מעבר לכך) שבוחר להמשיך להיות דתי בלי להיות שלם עם זה פנימית. "אתיאיסטים, ברובם, הם אנשים שהיו מתים להיפטר מהכאב ראש של להוכיח כל דבר"- הבחירה של האתאיסטים היא לנסות ולהוכיח לעצמם ולאנשים האחרים שדרך התורה כביכול שגויה. זאת הבחירה שלהם, אחרת הם לא היו אתאיסטים בכלל
ולא היו להם "הוכחות" שאין אלוקים ...

«NAngel»

New member
אין הוכחות שיש....

ופה מתחילה הבעיה העיקרית של האתאיסטים. עד שלא תוכיחו שיש, אנחנו לא נאמין. אנחנו לא מאלה של יש אלא הוכח אחרת, אנחנו מאלה של אין עד שלא הוכח.

«NAngel»

New member
זה הוכיח לי רק..

שמי שכתב אותם עבר שטיפת שכל... קראתי רק את הראשון והטמטום שנשפך שם הספיק לי, סורי... אי אפשר להשוות בניית מחשב להיוצרות אדם, כיוון שהאדם מורכב מתאים חיים שעוברים שינויים והמחשב לא.

למעלה