לא צריך תפוח בדבש

«NAngel»

New member
גיתית...

רוב היהודים חיים לפי לוח שנה לועזי לגיטימי, מזה, שהם יחגגו את ראש השנה הלועזי גם, לא במקום

טוב אז ככה... ../images/Emo150.gif

כיום אף בן נוער לא באמת יודע תתאריך העיברי... או שאת תגידי לי שאת כן חייה לפי התאריכים העיבריים?!?? אנחנו חיים ע"פ התאריכים הלועזיים... והסילווסטר זהו לא באמת סילווסטר... רק אנחנו בישראל קוראים לזה ככה וזה דיי מעשה דפוק... בכל שאר העולם יום זה נקרא השנה החדשה.... ואצלנו פתאום קוראים לזה על שם נאצי שהרג המון יהודים?!?! אתם לא חושבים שזה טיפשי??? כל הקטע הזה של לחגוג את תחילת השנה זה אדיר... הרי אנחנו חיים ונושמים תתאריכים הלועזיים אז מין הסתם אנחנו גם צריכים לחגוג את תחילת השנה הזאתי... זה שאנשים חוגגים את זה זה לא אומר שהם עכשיו נוצריים או משו... הם פשוט חוגגים את זה שבאה השנה החדשה.... שעכשיו במקום 2004 יהיה עכשיו 2005... ורק שתדעי שלהיות יהודי זה לא רק אמונה באל וזה.... אני מחשיבה את עצמי ליהודיה לכל דבר... ואין לי שום קשר לאמונה.. אני לא מאמינה באלוהים.. לא מאמינה שקיים שם משו... לא מאמינה בתנך.. אני חושבת שזה סתם אוסף סיפורים שמישו כתב... וזה לא הופך אותי לפחות יהודיה מהחרדים... פשוט אני מביעה את היהודיות שלי בדרך אחרת... אני בן אדם ציוני.. אני אוהבת את ארץ ישראל... אני מאמינה בדברים מוכחים ומדעיים... אני מאמינה באבולוציה!!!... זה באמת קרה.. וזה מוכח... אני מאמינה בנפש, במלאכים ובפיות... אני מאמינה בגלגול נשמות אני מאמינה בשלום עם הערבים אני מאמינה ...... יש עוד רשימה ארוכה... אבל בתנך אני לא מאמינה... וזה לא הופך אותי לנוצריה או מוסלמית או משו... פשוט אין לי אמונה באלוהים... וזה לא דווקא דבר רע... כמו שכבר אמרתי אני מראה את היהדות שלי בדרכים אחרות.. באהבה לארץ הזאת... וברצון לשנות אותה לטובה... אמונה זה לא הדבר הכי חשוב בעם... וזה לא משנה שהעם שלנו הוא קטן..

אז כן, אני חיה לרוב על פי התאריך

העברי. התאריך העברי אינו שייך לדת, הוא שייך לעם ישראל, כמו שלעם הסיני להבדיל יש תאריכים משלהם ולוח משלהם והם לא מתביישים בו אלא להפך, ככה ראוי שגם יהיה פה. לא, בפירוש לא, חס וחלילה, אמרתי שרק שמי שדתי הוא יהודי. ממש לא. העניין הוא שאם אתה לא הולך על פי הרוח היהודית והולך לפי הנצרות, אז מה נשאר בדיוק?? {סתם דרך אגב אם את לא מאמינה בשום דבר מהתנ"ך, אז... אז... במה מתבטאת היהדות
<אני לא שופטת אני
באמת
רוצה להבין...> לאהוב את הארץ זו ישראליות, אבל במה היהדות מתבטאת
} כככל, בתור עם, אני חושבת שאם ננסה לחקות עמים אחרים, נאבד את עצמנו, וזה באמת מה שקורה בשנים האחרונות

Shaaaki

New member
גם הערבים אוהבים את הארץ...

זה לא עושה אותם יהודים... פיות??? חחחחחחחחחחחחחחחח טווווווב

Shaaaki

New member
אהה עוד משהו

"אני מאמינה בדברים מוכחים ומדעיים" - זה לא קצת סותר את הקטע של הפיות והמלאכים?? " אני מאמינה באבולוציה!!!... זה באמת קרה.. וזה מוכח... " לא זה לא מוכח

TziMHoNoa

New member
רינה..../images/Emo19.gif../images/Emo103.gif

בשנתיים וחצי האחרונות בכל המחברות שלי כתוב, בנוסף לתאריך הלועזיף גם תאריך עברי. ואני ממש גאה בזה
חוצמזה, בלי רק לכתוב אותו במחברת, אני בודקת כל בוקר מה התאריך העברי היום, סתם, בשביל לדעת

גאה בכן... באמת ../images/Emo150.gif

אני באמת גאה בכן על זה שאתן חיות גם עפ התאריך העיברי... לי זה קשה.. באבולוציה זה אכן דבר מוכך... כבר שנים שבודקים את כל הדברים האלה... את כל מה שעבר על כדור הארץ... ואכן מצאו עפ בדיקות שתורת האבולוציה נכונה. פיות ומלאכים אכן קיימים... הם לא סתם משו כזה... המלאכים שומרים עלינו... וגם הפיות.. למורות שהן יותר שובבות ואוהבות לעשות שטיויות... זה שאני מאמינה בדברים מוכחים ומדעיים לא סותר את אמנותי בפיות ומלאכים. מה מאפיין את יהודתי? לא יודעת... נולדתי ככה.. ההורים שלי יהודים. הסבים שלי יהודים. הבסים רבים שלי יהודים וזה ממשיך עוד... מה בעצם מאפיין יהדות??? זה בדיוק לשאול מה מאפיין נוצרי?? הרי לא כולם מאמינים יש כאלה חילוניים... ומה הם יגידו לך שמאפין אותם??? אנחנו עם... לא דת!!! הדת היא לא הכל בעם שלנו... אני מסכימה לגמרי עם עופר.. גם אם הייתי נולדת נוצריה, מוסלמית, בודהיסטית וכו.. לא הייתי מגדירה את עצמי כמאמינה... וגם לא הייתי יודעת איך להגדיר את הנוצריות/מוסלמיות/בודהיסטיות/ וכו שלי...

«NAngel»

New member
יותר מוכח מהתנ"ך../images/Emo70.gif

פיות הרבה יותר ממשיות ומוכחות ממה שיש בתנ"ך

Shaaaki

New member
וואללה?

מעניין אותי הנושא הזה של פיות... לא חשבתי שיש כאלה שמאמינים שהן באמת קיימות... יש לך אולי חומר בנושא? הוכחות? משהו? בא לי לצחוק קצת...

יש גם ספר שלם לתנ"ך לא../images/Emo35.gif

אפילו טיפה'לה יותר מספר. יש ספר שלם שטוען כי רצח רבין זאת קונספירציה אחת גדולה. יש עשרות אם לא מאות ספרים שטוענים כי העם היהודי זומם להשתלט על העולם. ובהחלט, לספר על פיות- הכי צריך להאמין... פיות קיימות
איפה הגופות שלהן
למה הן לא נצפות
לדוד שלי יש יער ליד הבית- מעולם הוא לא ראה פיות שם
טוב אולי כי הוא חסום אנרגטית לתפועה המדהימה של הפיות. (*לא מאמינה שהגענו לנושא כזה
*)

«NAngel»

New member
אמממ

התנ"ך מלא סתירות בתוך עצמו, הכל שם גיבובי שטויות שקשה מאוד להאמין להן.... וחוצמזה - תמצאי לי בן אדם שיכול להוכיח שמה שקרה בתנ"ך אמיתי התנ"ך סותר אפילו את המציאות שאת חיה בה, לא אפשרי שבריאת העולם הייתה מתי שהתנ"ך אומר

Shaaaki

New member
אממםםם...

בא לך לתת לנו דוגמא ל"מלא סתירות" שיש בתנ"ך? תמצאי לי בן אדם שפוי שיכול להוכיח שיש פיות... אולי את מאמינה גם באלפים? בנות ים? נימפות? מה עוד?!

«NAngel»

New member
לתת דוגמאות לסתירות בתנ"ך...

תפתחו מחברת תנ"ך לומדים על זה מלא גם תקופת הזמן שהעולם קיים לפי התנ"ך לא תואמת את המציאות ותראה, מי שמאמין בפיות - לא חי לפי זה. זה משהו חמוד להאמין בו, בלי להאמין שהן משפיעות על כל העולם, בלי לצום בשבילן פעם בשנה (=יום כיפור) ובלי להפוך ימים נחמדים לימי אבל (=סילבסטר=שנה חדשה לועזית). הפיות לא מונעות ממך להתערות בעולם ובקדמה... והדת כן. להיות יהודי ולהאמין באלוהים, זה מלא מגבלות... יום שבת וכו'. להאמין בפיות - זה משהו שלא משפיע עליך, ובכלל לא מדובר בדת... זה כמו להאמין ביש או אין חיים בחלל...

TziMHoNoa

New member
המ..../images/Emo19.gif../images/Emo103.gif

" ובלי להפוך ימים נחמדים לימי אבל (=סילבסטר=שנה חדשה לועזית)" ה"סילבסטר" לא נחשב <אצלי לפחות> ליומאבל.. הממ.. לא ניסיתי להשפיע על איש להפסיק לחגוג אותו. מי שניסה לשכנע אותי לצאת לחגוג לא הצליח.. מצדי שיחגגו, אני נשארת בבית
הפיות לא מונעות ממך להתערות בעולם ובקדמה... והדת כן. להיות יהודי ולהאמין באלוהים, זה מלא מגבלות... יום שבת וכו'. להאמין בפיות - זה משהו שלא משפיע עליך, ובכלל לא מדובר בדת... זה כמו להאמין ביש או אין חיים בחלל... " הדת לא מונעת מאפ'חד להתערות בעולם ובקדמה. איך אנשים לא מבינים, שהניסיון שלהם להיות "חלק מהעולם הגדול" פשוט פתאטי... אני לא אומרת לא לנסות.. אבל אנשים שמוותרים על הדת שלהם, ועל.. על מה שהם.. זה פשוט.. איכ. אם את מפסיקה לקיים מצוות יהודיות בשביל "להתערות בעולם ובקדמה", את.. בע.. לורוצה להגדיר.. איכ
בכל מקרה, אני מאמינה, שומרת שבת <עד גבול מסוים>, וזה לא מפריע לי בכלל, להפך, אני חיה חיי חברה מהנים ביותר

Shaaaki

New member
אין פה שום סתירה...

עוד פעם... השערות של מדענים.. וגם אומרים שהקב"ה יצר והרס עולמות כמה פעמים עד שהשאיר את העולם הזה... לכי תדעי אם הממצאים של המדענים זה לא מהעולמות הקודמים... גיתית בטח תוכל לספר לך על זה יותר בהרחבה... לפי מה שאת אומרת, את מאמינה בפיות כי זה קל... כאילו, אם היה צריך לצום אז לא היית מאמינה בהן... כזה פתטי...

למעלה