לא פוקו, פוטר

ToryMaster

New member
אויש, בבקשה בואו לא נעשה מזה דיון פוליטי

זה דיון תאורטי, על פוסט מודרניזם, לא על מי צודק ומי טועה במלחמה עם הטרור

kordilia snake

New member
../images/Emo54.gif../images/Emo190.gifאני מסכימה איתו "טוב" ו"רע" זה מושגים יחסיים וזה תלוי מי שופט זאת אומרת בעיניו של וולדמורט מה שהוא ואוכלי המוות זה עושים זה טוב אבל בעיניו של הארי/דמבלדור/מישהו מהמסדר זה רע. זה תלוי מי שופט ומה צורת החשיבה שלו והערכים שעליהם הוא גדל/החינוך שהוא קיבל והתנאים שבו הוא גדול אני מאמינה שגם הארי אם הוא היה גדל באופן אחר היה גם יכול להיות אוכל מוות. "טוב" ו"רע" זה לא שחור ולבן וההבדל בינהם יכול להיות מאוד דק וזה מתבטא מאוד יפה בספרים(הזכרון של סנייפ בחמישי למשל)

Guy24Gold

New member
אף אחד פה לא הבין אותו לעזאזל???

הוא לא אומר שבהארי פוטר אין הבדל מוחלט בין רע לטוב, ולא ברור מי נגד מי. להפך. הוא טוען שבפוסט מודרניזם הייתה גישה כזאת, של אין טוב ואין רע, יש רק נקודות מבט שונות (עיינו ערך "שיר של אש ושל קרח"). פלוצקר טוען שהארי פוטר (ו24) "מוחים" כנגד המגמה הזאת. בהארי פוטר יש דמות טובה בהחלט - הארי פוטר, שצריכה לנצח דמות רעה בהחלט - וולדמורט. אבל הארי פוטר מתפתה לפעמים "לצד האפל". הוא לא נאור לחלוטין. וזו הגדולה שלו - הוא לא סתם עושה דברים טובים, הוא עושה אותם כשהוא בוחר במודע לא לעשות דברים רעים.

Hinamori

New member
../images/Emo45.gif

אבל אני לא מסכימה שלהיות טוב במודע זו כזאת גדולה. אם שני אנשים תורמים אוכל לאנשים עניים בצורה שווה ולאחד מהם איזה בא איזה ערס ואומר "מה, אתה פרייאר?!", אבל הוא ממשיך לתרום בכל זאת, זה עושה אותו יותר טוב מהשני? :X *הולכת לעשות שיעורים במתמטיקה במקום להמשיך לקרוא T___T*

Mikey Weiss

New member
אבל למה לעזאזל?

וחוץ מזה, אני לא חושבת שהדיון שהתפתח כאן הוא דיון ספציפית על הבנת מה שפלוצקר אמר, אבל מה שהוא אומר הוביל לדיון על טוב ורע.

LiRs Lullaby

New member
מה אתה קופץ בראש?

מי פה אמר שהוא טען ש"בהארי פוטר אין הבדל מוחלט בין רע לטוב, ולא ברור מי נגד מי."? נראה לי שאתה לא קראת בכלל את השרשור
כולם פה אומרים את אותו הדבר - אין שחור ולבן, הכל תלוי מנקודת המבט שלך.

שרוֹן

New member
לפי סבר פלוצקר

יש שחור ולבן, והוא מדבר על זה שיפה שרולינג עשתה דמויות באפור כהה ובאוף-וויט.

LiRs Lullaby

New member
לא, לפי סבר פלוצקר ../images/Emo58.gif לסוף הספר

הפוסט-מודרניזם טוען (הוא עצמו לא מחזיק בעמדה הזו) שהכל הוא עניין של נקודת השקפה, ושאין בעולם חלוקה ברורה של הדברים, ושלא הכל הוא עניין של שחור ולבן. אבל אז הוא אומר שבהארי פוטר, יש חלוקה כזאת של הרעים נגד הטובים, ולכן היא משפיעה על הדור של הקוראים את החלוקה המוסרית הזו. עם זאת, לא כל הדמויות בספר הן טובות לגמרי או רעות לגמרי. דוגמאות טובות: סנייפ, דראקו, מנדנגוס, הארי, אפילו דמבלדור.

שרוֹן

New member
ומה ההבדל בין מה שכתבת למה שכתבתי? ../images/Emo58.gif

אני לא מאמינה שאני ערה בשעה כזאת. אני בפרק שלושים ואחת. ראבק, איך אני עוזבת את כל הפרטיה בהוגוורטס דקה לפני שוולדרמורט מגיע והולכת לישון? רק שהעיניים כבר שורפות, ופתאום כל העניין הזה נראה לי לא הגיוני. אבסולוטית, אגב

LiRs Lullaby

New member
אה,

את כתבת שסבר טוען את הדברים על השחור לבן, ואילו אני אמרתי שהוא לא בדיוק מחזיר בדעה הזו, אלא חושב את מה שהוא חושב על הספר. אני עייפה מכדי לכתוב הכל, נו. מה אבסולוטית, מה?

שרוֹן

New member
זה לא הגיוני באופן אבסולוטי להשאר עד שעה כזו

בגלל ספר. אבל כנראה שאין דבר כזה, אבסולוטי. עובדה , אני עוד ערה. אני מצטטת: "סדרת הארי פוטר היא אפוא המענה המרשים ביותר לפוסט-מודרניזם - כאידיאולוגיה ולא כשיטת ניתוח - ולמאמיניו." בקיצור, "מענה" במובן- משיב מלחמה שערה. נראה שהוא בעניין של השחור והלבן. אבל לא מהצד הפשטני, אלא אכן מצד המורכבות של הטוב והרע. אבל את צודקת, אלה דיונים שאין להם מקום בשעות ההזויות האלה. לילה טוב

שרוֹן

New member
ועלה בדעתי עוד דבר!

יש לי הוכחה על דרך השלילה שאין הגיון בפוסט מודרניזם. אם הוא מנצח את תאוריית הטוב והרע, בזאת הוא מכריז על עצמו כעל הטוב המועדף ולכן...אהה!! מ.ש.ל.

LiRs Lullaby

New member
מה, לא...

הוא לא מחזיק בדעה כלשהי לגבי הנושא, הוא רק שוטח את מה שהוא חושב לגבי הארי פוטר כ"תשובת נגד" לפוסט-מודרניזם. לא כתוב שהוא בעניין של שחור ולבן. למרות שלא ממש הבנתי את הקטע של האידאולוגיה/שיטת ניתוח... אני אמרתי שאין מקום לדיונים בשעות כאלה?
את מבלבלת אותי עם מישהו אחר.

ועוד דוגמא

דתות. חילוניים אומרים שהם צודקים, יהודים אומרים שהם, ונוצרים אומרים שהם. תתחילו דיון
איך אני אוהב לעשות עבודה קשה ליעל אחר כך כשהיא צריכה למחוק הודעות D:

gurke

New member
מה? איך זה קשור?

לא הבנתי מה הקשר..לכל אחד יש את הזכות להאמין במה שהוא חושב, ולהאמין שהוא צודק. אבל ברור שאני צודק

למעלה