לא נשכח ולא נסלח...

שרוך

New member
לא נשכח ולא נסלח...

בס"ד לאחר שרשורו של אלעד ... הורדתי ברגע זה את הצמיד הכתום שלי אחרי חצי שנה שהייתי איתו יש עליו את המשפט שאומר "לא נשכח ולא נסלח"... החלטתי להוריד אותו בגלל המחשבה שאני לא הסכמתי עם הגירוש אבל פתאום אחרי יום השואה אני מבין שדוגרי אם יחזירו את עזה מתישהוא ליהודים עוד 50 שנה המשפט הזה לא יהיה חשוב ואם המדינה תעזור הוא שוב ודוגרי מה לעשות שאת השואה את כל ה6 מיליון נפשות דודים שלי הכל כל המשפ' שלי ושלכם לא יצליחו להחזיר וגם לא לקבר ישראל אז תסלחו לי אם כל הכבוד לגירוש ולי כואב ועצוב לי אבל רק אחרי השרשור של אלעד עם הבקשה המוצדקת שלו לגבי יום העצמאות הבנתי שאם כל הכבוד ל10 אלף תושבים בלי הבתים זה בכלל לא אותו דבר ואין שום צדק שאת המשפט לא נשכח ולא נסלח ישתמשו בו הוא שייך רק לשואה האיומה... זאתי דעתי... שרוך

../images/Emo45.gif

בס"ד אני מסכימה איתך יוני... באיזשהו מקום... למרות שאני לא בטוחה שאני שלמה עם זה. אבל אתה צודק. כל הכבוד על ההחלטה! אני בטוחה שזה קשה....

לא מסכימה בכלל.

ברור שהשואה זה בין הדברים הכי נוראים שקרו בהסיטוריה, אם לא הכי נורא. אבל מה הקשר? אז הגירוש הופך להיות פחות נורא? הפרופורציה שלך לא נכונה! נכון שיש מדינה, ונכון ששואה כזאת שוב לא תקרה. זה לא מצדיק כזה רוע. כן, רוע. אנשים גורשו מהבית ע"י מדינת ישראל ועכשיו גרים במעברה, אף אחד לא דואג להם... אני מאמינה שלא צריך להסביר לך כמה המצב מזעזע שם. אני עדיין אחגוג את יום העצמאות השנה, אבל הדגל כבר לא מעורר בי גאווה כמו פעם. מדינת ישראל בתור מדינה בגדה בנו. אחרי הגירוש ועמונה, קשה. זה לא אומר שצריך לזרוק הכל (מדינת יהודה וכו'), אבל אם אין לך בעיה בכלל עם המדינה - כנראה שאתה בבעיה. כנראה שמרוב סרטי שואה בשבוע האחרון איבדת את הרגישות למי שסובל גם בהווה. נכון, הם לא במחנה ריכוז, אבל זה לא משנה את זה שהמציאות כיום מעוותת. ונגד כל עיוות צריך להלחם. "לא נשכח ולא נסלח"- לא מסכים עם המשפט? סבבה. אבל להשתמש בטיעון של השואה כדי להוריד את הצמיד, קצת תמוה. יש אנשים שאני לא אשכח ולא אסלח להם על מה שעשו. קודם כל, לפחות, שיבקשו סליחה. זה עוד לא קרה. ואנחנו מחכים...

שרוך

New member
אז ככה סניפלסית...

בס"ד וואי ממש קשה לי להגיב לי כואב לי לי להגיב אחרי הדברים אבל אני ינסה... האם ראית בהודעה שלי שהגירוש לא נורא? משהו אמר שאני לא כואב את כאבם של המפונים? בשבילי הדגל מעורר גאווה ענקית שללכת באשוויץ בתור דור 3 לניצולי שואה ולדעת שתחתי קבורים דודים של אבא אח סל סבתא מה צריך להרגיש יותר גאווה בדגל של המדינה של העם שלי? שיהיה עליו סרט כתום? האם אנחנו זורקים 58 שנות של ציונות דתית רק בגלל תקופה קשה ? משהו אמר שאין לי בעיה כואב לי אבל אם יש בעיה צריכים לתקן לפתור לא להגיד אני ימות וזהו... בבקשה את המשפט הזה " כנראה שמרוב סרטי שואה בשבוע האחרון איבדת את הרגישות למי שסובל גם בהווה. נכון, הם לא במחנה ריכוז, אבל זה לא משנה את זה שהמציאות כיום מעוותת" אל תכתבי לי מכל הדברים אין לך בושה רגישותתתתתתתתת???????? משהווווווווווווווווווווווווווווווווווווו מה זה הדיבור הזה ראיתי יותר מידי סרטי שואה זה רע? לראות סרטי שואה? את לא יודעת מה אני עובר ומה עברתי אין לך בושההההההה???? דור 3 לניצולי שואה שכל דמי זה שואה כל הבית זה שואה כל החיים שלי ילוו תשואה כי יש לי שם 2 על משהו קרוב ממש קרוב דוד של אבא שלא שרד שקבור באשוויץ כי הוא יהודי ולהזכירך ילדה יקרה רק בגללו ובגלל אותם אנשים צדיקים אנחנו פה במדינה להזכירך הוא גר בין גויים את גרה בין יהודים? אחיך הולך עם כיפה הוא לא יכל כי הוא היה יהודייייייייייי אז איפה הערך לאותם 6 מיליון נשמות שבגללם ראבק את פהההההההההההההההההה מה את יודעת האם אני לא חיי תהווה לא כואב לי תכאב של המגורשים אבל סורי הם בחיים המשפ' שלי גם גורשה מהבית להזיכרך הם גרו בגטו גם עברו גירוש אבל אח"כ הם הומותו כי הם היו יהודים בדיוק כמוך וכמוני... כן אני יוריד תצמיד הזה כי עליו יש תמשפט הזה כי רק היום הבנתי כמה שהוא לא נכון להגיד על הגירוש יש משפטים אחרים ויפים אבל זה לא במקום!!! שרוך

EL ad1

New member
כל הכבוד../images/Emo45.gif

כל נסיון לעשות השוואה לשואה, הינו זלזול ב6 מיליון אחים, שנפלו קורבן לרוע אנושי.

אל תגזים.

עכשיו אני מבקשת שתקרא את כל ההודעה, ולא רק מה שבא לך. אני לא מזלזלת בשואה. אפילו לא לשניה, להפך. אני חושבת שבדיוק כמו שכועסים על "המתנחלים" שהם יוצרים את זילות השואה בגלל ההשוואה לגירוש, ככה אתה עושה. אין מה להשוות את השואה, היא לא דומה לכלום ובעז"ה לא תהיה דומה לכלום. זה שאתה מוריד את הצמיד הכתום בגלל שהגירוש לעומת השואה נראה לך עכשיו יותר קטן- זאת גם השוואה לשואה. ואני נגד זה. נקודה. מצד שני, לא כל פעם שמשתמשים בביטוי שמזכיר לך את השואה גם לנושא אחר, זה בעיה. השתמשו ב"לא נשכח ולא נסלח" גם לרצח רבין. לא שמעתי אותך או אנשים בכלל זועקים.. השואה היא טראומה של העם היהודי, לא רק אם הסבא וסבתא שלך ניצולי שואה. זה שעכשיו אנחנו פה, חיים טוב ב"ה, לא נותן לאף אחד זכות לגרש אותנו מהבית. די להצטדק. אם אתה כועס על ההשוואה, אל תשווה בעצמך. אם בגלל זוועות השואה, אתה לא מצליח להזדעזע מדברים אחרים, אולי קטנים יותר, אז כן- אתה קצת פחות מדי רגיש. אחרי הקיץ האחרון קשה לי להסתכל על הדגל באותה צורה. בעיה שלי. אני חושבת ששל כולנו. אני עדיין שרה את התקווה בגאווה, אבל כשחיילים עברו מבית לבית עם הדגל על הכובע והבגדים וביצעו כזה פשע- אז זאת התוצאה. אל תהיה קטנוני בבקשה. לא זילזלתי בשואה לשניה, אבל זה פשוט לא קשור. צריך להסביר את זה גם לך וגם לצד השני. יאללה, תוריד את הצמיד. למי אכפת?! השאלה אם בלב עוד אכפת לך, לא ביד. אבל אני עדיין עם שלושה צמידים על היד.. ועדיין לא שוכחת ולא סולחת. מקווה שתבין. להת'.

שרוך

New member
תפסיקי בחייאת

בס"ד די שלומית די כבר סורי... למה את חושבת שאני קורא רק מה שבא לי די כל פעם לפגוע די נמאס... אבל בכל זאת אני ינסה לא לפגוע ולענות לך ברמה... סליחה את לא מזלזחת בשואה אז למה מדוע רשמת לי כנראה שראית השבוע יותר מידי סרטי שואה למה את אל מגיבה על המשפט הזה? מה המשפט הזה שכל היום אני חושב על המום שרשמת את זה שמשהו יהודי רשם את זה... אני מוריד תצמיד בגלל הכיתוב עליו לפי דעתי אין שום קשר בין המשפט הזה שהיה רשום עליו לבין הגירוש ובגלל שהוא קשור לשואה וכמו שאת אומרת אין שום השוואה לשואה ולגירוש... לפי הפרטים ש'ך את בת 16 שהיה רצח רבין אני הייתי בן 8 מה ידעתי מה הבנתי מהחיים שלי סורי לכן לא הגבתי בזמנו ... משהו אמר שהוא רק מקרה פרטי שלי???? זה מה שהראתי לך שראבק שזה קשור לעם ש'ךךךךךךךךךךךךךךך נכון אולי לי יותר קשה לוקח יותר ללב כי נכון אין לי משפ' בגלל השואה אין לי בני דודים אין לי דודים בגלל השואה... האם ראית הבנת מבין מילותי שהצדקתי את הגירוש? אז לפי שאת רושמת לי תקרא הכל אולי תעשי חושבים עם עצמך ואז תגיבי על דברי?... מי אמר לך שלא כאב הגירוש שלא בכיתי שלא ניסיתי למנוע מה את בגלל יודעת שאני לא רגיש אני לא יביא לך דין וחשבון כי זה לא מגיע לך אבל תחשבי שניה בחייאת... אם זה בעיה אז תנסי לפתור אבל בעצם את לא מנסה לפתור רק להחמיר תמצב אם את רוצה להביע את רגשותיך יש דרכים אחרות לגבי הגירוש יש גבול לאן להגיע לא ע"י חסימת כבישים ולא ע"י תליית דגל שחור כמו נטורי קרתא אלא ע"י דיבור ע"י פנים מול פנים רק ככה תגיעי ולכן לפני הגירוש רוב העם היה איתנו אבל ממש לפני רוב העם היה נגדנו בגלל הדברים שעשיתם... אל דאגה הורדתי אותה כמה שזה היה קשה אבל היום אני שלם עם זה כי לא מאמין במשפט הזה שרשום עליו למזלי הרב היה כמה משפטים שכן יכולתי להזדהות אבל עכשו לא מסוגל עם המשפט הזה... שרוך

EL ad1

New member
אין כל ויכוח לגביי הטרגדיה

של אחינו מהגוש ומצפון השומרון. אני רק יכול לתאר לעצמי אותי במצב שלהם בעוד שנה. אבל: - אחדות ישראל חשובה מכל שנאה ונקמה. אסור לעשות דבר שיפגע באחדות עמ"י. - שימוש בשואה, כל שימוש בשואה, הינו בזוי כלפינו ונוראי כלפי הקורבנות.

סוף סוף אנשים מבינים את זה

אגב בחתימה שלי זה ככה כי אני לא ישנה את זה כי אז אני יצא חרד"ל פלצן אז בקטנה

Mrs ButterFly

New member
../images/Emo204.gif אני מנצלת את השירשור שלך..

כדי להגיב על השירשור שאלעד פתח. חבר'ה, אין לי מושג מה קורה לכם בזמן האחרון. כל אדם שנכנס לפורום עם דעה קצת שונה מהדעה הממוצעת שלנו-חוטף ממנו כל כך הרבה האשמות וצעקות ומילים שלא במקום.. תקשיבו, זה לא יכול להימשך ככה. עם ישראל, ריבונו של עולם, עם ישראל!!! מה קורה לכם אנשים?!?! אני לא יודעת לכמה מאוכלוסיית הפורום יש צמידי גומי על הידיים, ואני לא יודעת לכמה מאותם אנשים יש את הצמיד של ראש יהודי-"ואהבת לרעך כמוך". אולי פעם אחת תצאו מהקטע של הצבעוניות על היד (מכל הכתום, כחול, סגול ואנעארף..) ותסתכלו באמת על מה שכתוב על הצמיד שלכם. "ואהבת לרעך כמוך". מה הרעיון בלשים את הצמיד הזה מבלי לקיים את מה שכתוב עליו? באמת, אנחנו בני אדם שקולים, ב"ה. כולנו. עוד לא נתקלתי במצב של אי שפיות (שלא בידיעה, כן?) ממכם. אולי תחשבו קצת לפני שאתם שולחים את ההודעות? קצת שפה, קצת תרבותיות.. זה היה עם הלל (דתי מקורי), זה היה עם אלעד ולכו תדעו עם מי עוד זה יקרה. ואני כמעט בטוחה שבעוד פחות מחצי שנה, כשיגיע יום כיפור, לא יהיה לכם איך לבקש מהם סליחה, כי אתם מסלקים אותם בלי בושה. אז יכול להיות שעם הלל זה היה קצת מופרז, אבל זה עדיין היה יכול להתנהל בצורה אחרת ואפילו לחסוך ממנו את הבושה שבחסימה מהפורום. אחרי הכל, כל מי שנכנס לפה רוצה להכנס כי כאן זה פורום של בני עקיבא. אני לא יודעת כמה מכם מכירים את הקטע שמתחיל במילים: "אחלה חבר'ה בני עקיבא, אחלה חבר'ה" (או משהו כזה..), אבל אתם ממש רומסים את הקטע הזה כשאתם עושים עוול לאנשים אחרים. תצאו מהתוקפנות ותחשבו קצת על מה שאתם כותבים. אני יודעת שאם הייתי במקום הלל ואלעד-הייתי ממש מתביישת ונעלבת מאוד. אז בבקשה, אל תכנסו לוויכוחים מיותרים. זה ממש לא אנחנו.

Mrs ButterFly

New member
../images/Emo204.gif זה ממש לא נכון.

כי החבר'ה האלה-אני מכירה אותם. הם יכולים להיות הבני אדם הכי מדהימים בעולם, ובזמן האחרון יש לנו פה מקרים שגורמים לנו לפתוח את הפה יותר מדי ולא לחשוב על מה שיוצא ממנו. אני מבינה אותך, באמת, אני חיה בסביבה של אנשים שהם באמת צבועים, הם ממש ההפך מצבועים.

גורמים?

מה גרם להם לפתוח את הפה? שהוא העז לבקש מהם לכבד את יום העצמאות? שילמדו לשמור על הפה שלהם.

Mrs ButterFly

New member
../images/Emo204.gif תקשיב, ממש לא נעים לי

לדבר על זה על גבי הפורום. אם אתה רוצה להמשיך לדבר על זה-סבבה. אבל הם עדיין חברים שלי ואני אוהבת אותם ומכירה כמעט את כולם. אני לא רוצה לפגוע בהם, אז אם אתה רוצה להמשיך לדבר על זה-במסרים. באמת שקשה לי, וזה לא שיש לי משהו נגדך, נגד אלעד או נגד כל אדם אחר. אני פשוט לא רוצה שזה ייגרר למצבים שלא תהיה דרך חזרה, ואני יודעת שעכשיו עדיין יש דרך חזרה.

תלוי בשביל מי דרך חזרה:///

אבל זה בסדר אני מבין אותך

למעלה