animo argentina, que pusieron todo
תגובה קצת מאוחרת... רק היום חזרתי מהעיר רוסריו מתחרות שהייתה לי שם אתמול. וביום שישי כל מה שרציתי זה לישון ולשכוח מכל הסיוט הזה. בכל אופן כמה הערות לגבי המשחק (ואני לא מתיימר להיות פרשן או משהו): 1. משחק מכור? לדעתי כן. איך היה נראה הטורניר בלי המארחת? לפיפ"א כנראה זה לא השתלם, לחברות הפרסום זה לא השתלם, ומי בכלל רוצה לראות את ארגנטינה ממשיכים לשלב הבא חוץ מאוהדי ארגנטינה? בליגת האלופות, השופט הסלובקי היה אחד הטובים, ולפתע הוא מציג שיפוט כזה עלוב? משהו די חורק בהנהלת פיפ"א, ובלי קצת שחיתות הכל היה מתפוצץ. אז הפעם דפקו את ארגנטינה. מעניין מה יהיה עכשיו בחצי. 2. חבל שפקרמן התפטר? אנחנו יכולים לבכות 4 שנים על השיפוט המסריח, אבל האשמים העיקריים בהדחה של ארגנטינה הם פקרמן ונושא הדגל שלו ריקלמה. הרבה נאמר על ניהול המשחק הכושל של פקרמן. טורניר שלם שהתבסס על ראיית המשחק העקומה של ה"כישרון של רומן" (אוי ואבוי למי שהעז להשוות אותו למראדונה), חילופים תמוהים בדקות קריטיות (הגול של גרמניה היה פחות מדקה אחרי שחוליו קרוז נכנס!), ולפי מה ששמעתי כאן בתקשורת - ריחוק כמעט מכל השחקנים. שניים שממש נדפקו ממנו הם מסי ואיימאר, וחבל שכך. טוב מאוד שהוא עשה לכולם טובה ויחזור עכשיו להיות נהג מונית ברחובות בואנוס איירס כנראה. או אולי בעצם מאמן בית"ר הבא... 3. האמת היא שחוץ מריקלמה, כל השחקנים PUSIERON PECHO Y DEJARON LOS HUEVOS EN LA CANCHA, איך שאומרים. סורין וטבז היו לדעתי דוגמא לכולם, אבל גם אז'לה, מקסי רודריגז, סביולה, מסצ'רנו וקוצ'ו קמבריאסו שיחקו עם כל הלב. ושלא נדבר על PATO, אחד מהגדולים באמת, שנתן טורניר גדול, וכשפצעו אותו (עוד תרגיל מסריח של הגרמנים לדעתי) הוא ניסה להמשיך לשחק למרות הפציעה. כל כך כואב הלב על ההפסד הזה. מזל שברזיל ואנגליה גם עפו בשבת, כי כמו שכולם יודעים - צרת רבים היא חצי נחמה, במיוחד אם הצרות הן בשתי הנבחרות האלו. והברזילאי ההוא שהעיזו להשוות אותו לדייגו, רונל-משהו, הוכיח שהמרחק בינו לבין ה-10 שלנו הוא שנות אור. ואם אפשר עוד מילה אחרונה, תגובה למה שכתב כאן גרי רשף, ש"חבל שהפסד כזה הופך לחורבן כזה גדול". אפשר לשפוך הרבה מילים, ולהתווכח מי צודק, סה"כ אני מתאר לעצמי שלך יש יותר ניסיון בחיים משיש לי. למרות זאת, אני מעדיף לסכם את דעתי במשפט המפורסם: "FOTBALL IS LIFE. THE REST IS JUST DETAILS" אל דאגה, עוד יהיה לנו טוב. לא רק בכדורגל. שבוע טוב.