לא מתקדם מקצועית

Jarvan IV

New member
לא מתקדם מקצועית

אני עתיד לסיים תואר בטכניון עם ממוצע יפה (85+) בקרוב, אך מרגיש לא טוב מקצועית.
הלימודים היו לי יחסית קלים, זרקתי כל התואר למדתי כמה ימים לפני מבחן, הצלחתי, מחקתי והמשכתי הלאה לקורס הבא.
בנקודת זמן הזו כבר הספקתי לשכוח את כל החומר בלימודים, לא התמקצעתי בשום נושא בלימודים (למשל הפעלה, אלגוריתמים, מבני נתונים וכו' - יש לי ציונים גבוהים אבל אין לי מושג קלוש בפועל).
כרגע אני חתום לשנה בחברה (לא רוצה להיכנס לאיך הגעתי למצב הזה) שבה אני תקוע מקצועית ולא אוהב את התחום, החברה מתנהלת שכונה ואני יודע בוודאות שאהיה באותה רמה מקצועית גם בעוד שנה אם לא יותר גרוע אם אמשיך ברוטינה הזו.

לעזוב כרגע את החברה יעלה לי בהרבה כסף שכבר קיבלתי והשתמשתי על מנת לסגור הלוואות לימודים ולכן לא בא בחשבון.

אני חושש "לאבד" את זה ולהתקע. אני יודע שאלו שנים קריטיות להמשך הקריירה שלי ולכן אשמח לשמוע מניסיונכם מה הייתם עושים במצבי .
המטרה שלי להיות במקום אחר בעוד שנה מהיום, מקום שיקדם אותי מקצועית לרמות הגבוהות ביותר - אפילו אם זה על חשבון המשכורת (שהיום היא גבוהה ביחס לחבריי מהלימודים).

תודה על הקריאה, אשמח לקבל עזרה!

bismark1

New member
בהנתן שהחלפת עבודה לא באה בחשבון

1. מחליט על תחום שתרצה להתמקצע/לעבוד בו
2. לומד ברצינות בבית - קורסים/פרוייקטים אישיים/קוד פתוח
3. מנסה לשלב את הידע מ-2 בעבודה הנוכחית אם אפשר (גם אם זה במסגרת כלי פרטי סמי-פירטי).
4. מחליף עבודה בסוף תקופת ההתחייבות

BravoMan

Active member
צרות של אשירים

לפי התיאור שלך, אתה במצב נדיר ביחס לרוב האוכלוסייה:
* גם מצליח בלי מאמץ לסיים תואר מדמ"ח (אני מניח) מאוניברסיטה מובילה בממוצע גבוהה.
* גם עובד כבר בתחום ועוד במשכורת גבוהה יחסית לסטודנט.
&nbsp
מצב שרוב האנשים יכולים רק לחלום עליו...
&nbsp
ועם כל זה, נראה שחסר לך רכיב עקרוני שיש לרוב העילויים בתחום פיתוח תוכנה (שזה התחום שאתה עובד בו לפי מה שאני מבין מהודעתך):
למידה עצמית וסקרנות.
&nbsp
מה מפריע לך להעמיק לבד בכל הנושאים שכתבת שאתה תקוע בהם?
אם הצלחת ללמוד מספיק כדי להוציא ציונים של 85+ בקורסים הכי חשובים במדמ"ח וודאי יש לך מספיק יכולות מנטליות לפתוח לבד ספרים ואתרי אינטרנט.
&nbsp
תתחיל לעבוד על פרויקטים משלך בזמנך הפנוי. אם אתה יכול "לזרוק" בזמן התואר ועדיין להוציא ציונים גבוהים, וודאי יש לך מספיק זמן פנוי.
&nbsp
תפתח פרויקט תוכנה חופשית משלך. או תצטרף לפרויקט רציני שכבר קיים.
תתקן באגים, תתרום פיצ'רים.
&nbsp
זה יקדם אותך בשני מישורים במקביל:
1. זה יחדד את הכישורים שלך, ותקבל ביקורת על איכות הקוד והפתרונות.
לפרויקטים רציניים בתחום הזה יש כללים מאוד נוקשים לגבי מה נכנס ומה לא.
&nbsp
2. זה יצור תיק עבודות שתוכל להציג למעסיק הבא שלך כדי לשפר את סיכוייך להתקבל למקום שמתאים לך.
לא ששנה ניסיון וממוצע 85+ מהטכניון מצריכים עוד מאמץ מיוחד, אבל זה בהחלט לא יזיק.
&nbsp
בהצלחה, ורק תיזהר לא לקלקל את הממוצע!

הפרבולה

New member
לשם מה למדת ?

רק כדי לעבור מבחנים ולקבל תעודה? איך אתה מצפה לזכור את החומר אם למדתה אותו רק במשך כמה ימים? לא חבל על השכר לימוד ששילמתה ?הרי אתה לא זוכר כלום ממה שלמדתה.

לפחות תנסה בעבודה להתעמק קצת יותר בחומר ולא לעשות משהו רק כדי לרצות את הבוס\הלקוח או לעבור איזה פרזנטציה.

user32

Well-known member
מנהל
לפחות תחלק גם לנו קצת מהחומר הזה

וברצינות: שנה זה כלום. קצת חבל על הלימודים אבל לפחות תעודה טובה תשאר לך וזה יעזור לך למצוא את העבודה הבאה שלך בעוד שנה.
תחליט במה ואיפה אתה רוצה לעבוד, תתכונן לראיונות (יותר קל מהמבחנים בתואר, זה בטוח), תתחיל לעבוד ובהצלחה.

גם בחברות שמתנהלות שכונה יש מה ללמוד ולפעמים יש עובדים מתחילים שחושבים שדברים מתנהלים גרוע ורק אחרי שנים מבינים בדיעבד שככה דברים מתנהלים.

hadooper

New member
יפה,נשמע שקצרה הדרך מכאן ועד לתרומה מהותית לפרוייקט קוד-פתוח

נשמע שזה יפתור בקלות את הבעיה שלך וגם ימנף אותך גבוה בתעשיה תוך זמן קצר.

למעלה