לא מרץ. חד"ש!

לא מרץ. חד"ש!

ב- 2 הבחירות לכנסת הקודמות, שהשתתפתי בהן, הצבעתי "מרץ", אך הפעם אצביע "חד"ש". להלן 3 הסיבות שלי: 1. "מרץ" מגדירה את עצמה כמפלגה ציונית. זוהי הגדרה חריגה לדעתי, ביחס למיקומה היחסי בקשת הפוליטית. הייתי מצפה ממפלגת שמאל אמיתית, שלא תהיה חדורת רעיונות לאומיים. כמי שמתנגדת לרעיון הלאומי, אני סבורה, שמדינת ישראל צריכה להתבסס על עקרונות דמוקרטיים איתנים ולהיות מדינה לגמרי לכל תושביה באופן שווה - יהודים, ערבים, עובדים הזרים, מיעוטים. למשל, אני סבורה, שגם סמלי המדינה וגם חוקים כגון חוק השבות צריכים להתחלף בסמלים הומניים אוניברסליים ובחוקי הגירה נאורים ושיוויוניים בהתאמה. כשאני מציגה טיעונים כאלה, תמיד מציגים בפניי את השואה, כאילו שמה שיש ללמוד מהשואה, זה שצריכה להיות מדינה לעם היהודי, באופן ספיציפי. ואז אני משיבה, שצריכה להיות מדינה עם יסודות נאורים ודמוקרטיים מספיק בשביל לדאוג גם לעמים אחרים מאלו שמאכלסים אותה ושולטים בה, ובשביל שלא יקרה בה עצמה, מה שקרה בשואה, לאף-עם, לא רק לעם היהודי. 2. אני רואה במהלך הזה הצבעת מחאה כנגד "מרץ". משמעות המחאה היא: אי-אפשר יותר להיות מפלגה של אליטה כמעט באופן בלעדי. "מרץ" חייבת להיות קודם-כל המפלגה של הקבוצות המדוכאות, ולקבל תמיכה מהן. האליטה הנאורה חייבת לחבור למעמדות המדוכאים ולא לפעול במנותק מהם. אנחנו חיים במדינה, שמדכאת ומקפחת מעל 50 אחוזים מהתושבים הנתונים לשליטתה: פלסטינים ב"שטחים", ערבים אזרחים, עובדים זרים, מיעוטים שונים. לדעתי, אם רוצים לשנות את המצב, צריך לחבור אל הקבוצות האלה, ואל מי שמייצג אותן. צריך להגדיל את הזעקה שלהן, האמיתית, ולא להסתפק בביטוי המצוקות המצפוניות שלנו, בנפרד מהסבל, שחווות בעיקר אוכלוסיות אלה. אני לא מוצאת את "מרץ" - שמורכבת בעיקר מבבואות קהל בוחריה, הבורגנות הישראלית-יהודית הגבוהה - כמי שמבטאת מספיק את זעקתן של קבוצות אלה. אני רואה במצב הזה של פירוד בין תומכי "מרץ" לבין המעמדות המדוכאים-באמת מצב מנוון וחלש של התארגנות חברתית של השמאל. בהצבעה ל"חד"ש" אני מתכוונת להגדיל את קולם של הערבים אזרחי ישראל. נראה, שבמצב הקיים של התעלמות מאוכלוסיה זו - בתקציבים, בכנסת, בממשלה - רק הצבעה מאסיבית של יהודים לטובת רשימה ערבית, תזעזע קצת מערכות ב"מרץ", שהיא זו בעיקר שתפסיד קולות. 3. הצבעה מאסיבית של יהודים לטובת רשימה ערבית עשויה גם לזעזע את מפלגות השלטון הציוניות, ש"החרדה הדמוגרפית" הגזענית שלהן תקבל מימד נוסף ומפתיע. אולי אז הן יתחילו לעשות קצת יותר למען הערבים אזרחי ישראל, ומעז יצא מתוק. תחשבו על זה. שחף

התייחסות...

1. אם זוהי דעתך, אכן יש כן התנגשות בינך לבין מצע מרצ. בתור ציוני אין לי את הבעיה הזו עם מצע מרצ, אך אני יכול להגיד שאני סבור שציונות היא נושא בלתי רלבנטי בעליל בבחירות הקרובות. רוב מוחלט (70% לפחות) מהציבור מתנגדים לשינוי הגדרתה היהודית של המדינה. מעבר לכך שדרוש יהיה מעל 60 ח"כים על מנת לשנות את ההגדרה הזאת (זה מעוגן בחוקי היסוד של המדינה...). לא ברור לי בכלל מה ההתנגשות בינך בתור א-ציונית לבין עמדותיה של מרצ כמפלגה ציונית אך שתומכת בשוויון זכויות (וחובות) לכלל אזרחי המדינה: האם חוק השבות מפריע לך? האם סמליה (המנון, דגל) היהודים של המדינה הם שמפריעים לך? (את חושבת שלאזרחי בריטניה, שבדיה, נורבגיה וכו´ הלא נוצריים מפריע הצלב בדגל?) מדובר לפי דעתי בזוטות שבכלל לא משפיעים על ערכי הדמוקרטיה הישראלית - אני מצרף בזאת מאמר של אמנון רובינשטיין שמתקשר לנושא. 2. האמנם מרצ מפלגה של אליטות? המפלגה החברתית המובילה בכנסת? המפלגה היחידה שיש לה ח"כ נכה (ועוד מועמד נכה לרשימה הבאה...)? המפלגה שחוקקה את חוק הדיור הציבורי? המפלגה שכאשר היה לה את תיק החינוך חוללה מהפכות בחינוך בעיירות הפיתוח? המפלגה שפעלה הכי הרבה לקידום מעמד הציבור הערבי ישראלי? לציבור הנשים במגזר הערבי? כיצד את יכולה בתור אשת שמאל לתמוך במפלגה שתומכיה הנלהבים ביותר קוראים לניצחון האינתיפאדה? ששוקלת לצרף לשורותיה את טיבי אשר מתיר את דמם של אנשים המתגוררים מעבר לקו הירוק? שהח"כ היחידה שלהם שבאמת הייתה פעילה לא הולכת לרוץ בבחירות הבאות? 3. חד"ש אינה רשימה ערבית, או לפחות כך היא טוענת - אם באמירתך זו את חושפת את פרצופה האמיתי של הדו-קיום כביכול של חד"ש? לא תהיה הצבעה מאסיבית של יהודים לרשימות ערביות (או אפילו לרשימה ערבית-יהודית, כביכול, כמו חד"ש). גם אם כן, חד"ש היא בפירוש מפלגה שמחזקת את המגמות הבדלניות בקרב הציבור הערבי-ישראלי, ומשסעת יותר את הקרע בין שני הציבורים. לכן, מעז יצא עז, ולא מעז יצא מתוק. ותחשבי על זה. אלון.

תגובות

ראשית, תודה על ההתייחסות הרצינית. 1. אכן, מעולם לא הייתה חפיפה בין דעותיי לבין עמדות מרץ, והצבעתי עבורם בחירוק שיניים. לא מדובר רק בכמה סמלים, אלא מדובר באנשים ובהרגשה שלהם, שזאת לא המדינה שלהם. זכויות הגירה הם דבר מאוד חשוב, ולא צריך לזלז באפליה הברורה, שנעשית בתחום הזה. אולם, לא מדובר רק בזכויות וחובות פורמליות, שכתובות בספר החוקים. לחברה יש הרבה יותר כוח מספר החוקים, והיא מקפחת, מנדה ומדכאת את ערביי ישראל ואת העובדים הזרים (אלה מקופחים גם פורמלית, כמובן). 2. מרץ נתמכת ע"י אליטה אינטלקטואלית וכלכלית. זה קהל הבוחרים שלה. זה לא אומר, שבשם ציבור זה היא לא תומכת בקידום נושאים חברתיים, כפי שציינת. אבל עדיין, יש הבדל בין לעזור למדוכאים מעמדה מתנשאת אליטיסטית ופילנטרופית לבין להיתמך על-ידם ולפעול יחד איתם ומתוך תמיכתם. אי-אפשר להנהיג מהפכה חברתית, כשהציבור המקופח הגדול ביותר לא ניצב יחד איתך. 3. חד"ש נתמכת ע"י חלק מהציבור הערבי. יש לערביי ישראל את כל הסיבות לפתח גישה בדלנית, כשכמעט אף-אחד למשך כל-כך הרבה שנים לא באמת מוכן לשלב אותם לגמרי בחברה. במקום לבקר את הגישה הזאת, תבקר את מי שגרם לה - מפלגות השלטון הציוניות לדורותיהן.

תראו מי שמדבר...

את טוענת שאי אפשר לנהל מהפיכה כאשר אתה בעמדת מיעוט כה קיצונית, משמע הציבור המדוכא אינו תומך בך- אבל הרי, למרצ יש עשרה מנדטים בזמן שלחד"ש יש שלושה. הציבור המקופח הגדול ביותר לא רק שאינו תומך ברובו בחד"ש, אלא אפילו שונא אותה שנאה עזה (אם כי גם את מרצ). גם בקרב המגזר הערבי חד"ש אינה המובילה, היא קיבלה פחות מחצי מהמנדטים. בקשר לשילוב האוכ´ הערבית- אנשים קיצוניים כמו טיבי וברכה רק מעמיקים את השסע שבין האוכלוסיה הערבית והיהודית, לא הפוך.

בררר...

1. מה לעשות? 2. נקודתי הייתה כי מרצ לא רק מקדמת נושאים חברתיים, אלא מאז ומתמיד, ובעיקר עכשיו היא מתחילה לעשות מהפיכה של ממש בנושא זה. הכנסה של נציגים ממגזרים מקופחיים כמועמדים במקומות ריאליים לכנסת, חיזוק הדגל החברתי וכדו´. מרצ קיבלה חלק גדול מקולותיה בבחירות 99 מציבור הדיור הציבורי, אימהות חד-הוריות, נכים, תושבי עיירות פיתוח ושכונות מצוקה וכו´. בטבריה למשל אחוז המצביעים למרצ הכפיל את עצמו בבחירות 99 מבחירות 96, ואני מאמין שאחרי השינויים שהתחילו להיעשות שם בתקופת מרצ במשרד החינוך, גם הבחירות הללו אחוז המצביעים שם למרצ יקפוץ. 3. לא בחנתי בכלל האם יש לגיטימציה או לא לתחושות הבדלנות בקרב האוכלוסייה הערבית, טענתי שהבדלנות הזו מובילה להרחבת השסע, וזה בניגוד לטענותייך כי "מעז יצא מתוק". אני חושב שהגדלת התמיכה של הציבור הערבי במפלגה יהודית-ערבית (אך פרו-ישראלית) כמו מרצ יכולה לחולל מהפיכה של ממש ביחסי הציבורים היהודי והערבי. ד"א אם נבחן את הקולות שמקבלות המפלגות הערביות (כולל חד"ש) מדובר בכ 8% מכלל הקולות של הציבור, בעוד הציבור הערבי מהווה כ-17% מכלל האוכלוסייה (ובערך 70% אחוז ממנו טורח להצביע, כלומר אחוזי ההצבעה במגזר הערבי מהווים כ 13% - משמע כ-5% מהקולות הולך למפלגות פרו-ישראליות, אני משער שרוב מחמשת אחוזים אלו הולך למרצ).

Neta558

New member
כרגיל, מבלבל אותי עם מספרים ../images/Emo13.gif

לא זוכרת איפה קראתי את זה (באמת שניסיתי למצוא), אבל מדברים על התפלגות בין הקולות הערבים של (יתכן שאני לא אדייק, מספרים הם רק מספרים) 7-8% לעבודה, 5% למרצ, 2-3% לליכוד... משהו כזה. סביר להניח שזה אחוזים מכלל בעלי זכות הבחירה במגזר הערבי ולא מכלל המצביעים (לא זוכרת על איזה אחוז הצבעה דובר)

"מעשה שהיה"

אי שם בתחילת המאה ה-20 קמה בגרמניה המפלגה הנאצית. אט אט בהצלחה מרשימה הצליחה מפלגה זו לעלות לשלטון ולסחוף את כל המוני העם לקבל את הרעיון "האדיר" ! הפתרון הסופי. אכן, יהודים רבים מדי יש בעולם. צריך היה לעשות דילול אוכלוסין בקרב היהודים. הם מנסים להשתלט על העולם - עובדה. (תשאלו את אילנה דיין) עזבו את היהודים.. קחו את הישראלים. כבר קיום כולה 54 שנה אחרי קום המדינה, כבר יש ישראלים בכל חור שרק תרצו בעולם. לא סתם יהודים - ישראלים ! אחזור לקו המחשבה הקודם שקטעתי בחוצפתי כי רבה. היטלר פתח את אחד המעשים הזוועתיים שנעשו ע"י המין האנושי. ניסיון הכחדה של זן של אנשים בשל השתייכותם לאותו זן מסויים - היהודי. אבל היטלר לא היה הראשון שניסה. לאורך כל ההיסטוריה היהודית, היהודים תמיד התבלטו, היו חכמים יותר, עשירים יותר ועל כן גם נרדפו. וכמובן שגם מסיבות נוספות, דתיות וכדו´ השואה קרתה. זה ללא ספק. האם מישהו אז האמין שדבר כזה יכול להתרחש ? לא. האם מישהו כיום מאמין שדבר כזה יכול להתרחש ? במידה ואתם שוקלים לענות לא. תשאלו את עצמכם האם האמנתם שמישהו יצליח להפיל את התאומים של האומה החזקה ביותר של העולם כולו. נחזור לשאלתי. זו היתה שאלה רטורית לחלוטין. השואה יכולה לחזור על עצמה. נכון להיום, לא קיימת שום מדינה אחרת המוגדרת כשייכת לעם היהודי. יש מדינות נוצריות או המזדהות עם הנצרות לרוב. יש מדינות מוסלמיות (ומי שלא מזדהה שם עם האיסלם חבל לו על הזמן..) רבות. מדינות יהודיות או המזדהות עם היהדות, יש רק אחת - מדינת ישראל. הוכח לאורך כל ההיסטוריה שכאשר לא היה בית לאומי לעם היהודי הוא תמיד נרדף. לכל מי שלא יודע. מדינת ישראל הוקמה כבית לאומי ! לעם היהודי. אז מכיוון שיהודים תמיד היו אנושיים, כמובן שאנו נותנים גם למיעוטים בתוכינו לחיות חיים של כבוד. אבל זהו ביתנו הלאומי, הבית של היהודים בכל תפוצות העולם. לכן קיים חוק השבות. נגיע לשורה התחתונה חברים יקרים. מצב היפותטי. יש הפרדה בין דת למדינה. מדינת ישראל הינה מדינת כל אזרחיה - יהודים, מוסלמים, נוצרים, בדואים וכו´ יום אחד מתקיים רוב של מוסלמים במדינה. ביום שאחרי בהצבעות הדמוקרטיות נבחר ראש ממשלה מוסלמי. ביום שאחרי היום שאחרי. מחליט אותו ראש ממשלה באופן דמוקרטי לחלוטין, שליהודים אסור להכנס לבתי הקולנוע. ביום שאחרי ה... מחליט אותו ראש ממשלה נחמד להקים מחנה "נופש ליהודים בלבד" (ממש מתחשב מצידו..) והופ ! הפתרון הסופי 2 יוצא לדרך (סרט אימה חדש לחלוטין) מי שיעיז לומר לי שזה בלתי אפשרי שדבר כזה לא יכול להתרחש. שיפנה לאנשים שהוא מכבד וישאל אותם לדעתם. אולי יסתבר לו שהוא טועה..? יום טוב לכם אופטימים יקרים.

העובדות ההיסטוריות לא מסכימות איתך.

ההגדרה העצמית של העם היהודי צריכה להיות ממושת ומדינת ישראל צריכת להיות מדינתו של העם היהודי וזכותו של כל יהודי להגר לכאן בכל זמן. אכן הדבר חשוב ועזר ליהודים רבים להתרחק מאנטישמיות. אבל מכאן ולהגיד שקיום המדינה היהודית הוא מה שהיה מונע רצח עם נוסף של העם היהודי? רחוק מאוד. אם כל הכבוד שאני רוכש לצה"ל ולכוח הצבאי הרב שיש לו, צבא הרייך ה-3 היה צבא אימתני ממנו בכמה מידות, אם ישראל הייתה קיימת בתקופת הרייך והשלטון הגרמני היה שם לעצמו למטרה לכבוש את ישראל ולהשמיד את היהודים שבה - הוא יכול היה לרמוס את צה"ל תוך חודש-חודשיים של מלחמה... מניעת רצח עם נוסף יכולה להיעשות ע"י קידום דמוקרטיזציה, זכויות אדם וכו´. עד היום ההיסטוריה הוכיחה שאף דמוקרטיה לא רצחה את אזרחיה בצורה המונית (אם כל הגועל שאני רוכש לעונש מוות, אין להשוות אותו לרציחות האזרחים בבריה"מ לשעבר, כדוגמה)

העובדות המדוייקות..

" אבל מכאן ולהגיד שקיום המדינה היהודית הוא מה שהיה מונע רצח עם נוסף של העם היהודי? רחוק מאוד" תשאל כל ניצול שואה, אני חושב שרובם הגדול יאמר לך את ההיפך. קיום מדינה יהודית מונע רצח עם נוסף של העם היהודי וכל זאת מכיוון שברגע ששומעים במדינת ישראל שיש פגיעה של יהודים, מדינת ישראל נחלצת מיד לטפל בעניין ולעזור ליהודים. גם עצם קיומה של מדינת ישראל נותן ביטחון לכל יהודי ארצות העולם, בעצם הידיעה שיש להם לאן לברוח. לגבי עוצמתו של הרייך.. אתה ודאי לא ממש מעודכן. הכח הגרעיני והאטומי המצוי בידי מדינת ישראל הוא בעל יכולת הרס של הממ.. לפחות יבשת שלמה קומפלט. עם המטוסים החדישים (שכל מטוס חדש שמגיע לחיל האויר עובר שיפור אלקטרוני בכל המערכות שלו כמעט, ויש לי חבר שמתעסק בדברים הללו, השבחת המערכות במטוסים מעלה את ערכם פי כמה) יש לחיל האויר שלנו יכולת הגעה לכמעט כל מקום בעולם. (יש לנו מטוסי תדלוק שארה"ב לא הסכימה למכור לנו ועל כן פיתחנו לבד, ואם אני לא טועה מטוסי התדלוק שאנו פיתחנו עולים על שלהם.. כרגיל..) לפחות תיאורטית, כיום כל מדינה בעולם (כולל ארה"ב) שתנסה להשמיד את מדינת ישראל. מסכנת את עצם קיומה ועצם קיום היבשת בה היא נמצאת. מי שיגחך ויגיד "אתה לא נורמלי ! ישראל מול ארה"ב האימתנית ?? אם "בעבודה ערבית" הצליחו להפיל את התאומים. תאמינו לי שבעבודה עברית אנחנו מוחקים הרבה יותר.. העובדות ההיסטוריות אולי הוכיחו (אם כי אין לי ממש מידע מדוייק) שאף דמוקרטיה לא רצחה את אזרחיה. אבל מי דיבר על דמוקרטיה ? ברגע שנבחר ראש ממשלה על ידי רוב ברגע שרוב הצבא (מתוקף עניין - מדינת כל אזרחיה) יהפוך במהלך הזמן לצבא שרוב חייליו הם חיילים מוסלמים (מישהו מתווכח עם תהליך הדמוגרפיה ?) אז הצבא משתלט בקלילות על המדינה אין יותר דמוקרטיה יש פתרון סופי 2 להזכירך ! השלטון הנאצי עלה מכח הדמוקרטיה. היהודים נרצחו ונטבחו - בשם הדמוקרטיה ! ויוה לה דמוקרטיה. בלה בלה בלה

Sern

New member
חבר,

קודם כל, בדבר גרמניה: גרמניה היתה דמוקרטיה בתחילת דרכה, בעידן פרי-פאשיסטי בו דמוקרטיות לא ידעו להגן על עצמן. לחוקת גרמניה היה סעיף (מספר 48 אם אני לא טועה) שנותן לגיטימציה לקנצלר לקחת לעצמו כמות לא מוגבלת של כוח על-ידי עקיפת הרייכסטאג. היטלר ניצל את הסעיף הזה, ובכך בעצם ביטל את הדמוקרטיה. בימינו, אתה יודע כמה קשה להפיל דמוקרטיה? אפילו אם יש לך רוב מוחלט בכנסת, ואתה מתחיל לבטל חוקים על ימין ועל שמאל (pardon the pun), אתה לא תצליח לבטל את חוקי האזרח הבסיסיים ביותר. חוקי היסוד השמורים ביותר (חוק יסוד: האדם וחירותו, למשל) מעוגנים על-ידי מספר לא מבוטל של הגנות, שגורמות לכך שאי-אפשר לבטלם באף-צורה שהיא. וגם אם מבטלים אותם, צריך לחוקק חוק בעל אותו רוח במקומם. הדרך היחידה תהיה מהפכה אלימה, וביטול מוחלט של הדמוקרטיה מבחוץ. ולצערו של קומוניסט זקן כמוני, זה לא הולך לקרות בקרוב. ובנוגע להערה אחרת. ראש ממשלה מוסלמי לא יכול לחוקק חוקים כגון "ליהודים אסור להיכנס לבתי קולנוע" גם אם הוא רוצה, וגם אם יש לו רוב בכנסת. ראה את הפסקה שכתבתי באותו נושא למעלה. ועד כמה שהימין אוהב להשוות את הפלשתינאים לאפגנים, להרבה יהודים בארץ הזו (כולל כמה שנמצאים בממשלה ובכנסת) יש פחות אנושיות בסיסית מכל פלשתינאי עליו שמעתי (כן, כולל המחבלים). לא סתם את שרון מאשימים בפשעים נגד האנושות ואת ערפאת לא. (תברח, תברח לאנטישמיות - אין בעיה).

חבר מביא חבר (אין קשר, סתם קפץ לי)

לא מכיר את חוקת מדינת ישראל, קל וחומר את חוקת גרמניה אבל מכיר משהו אחר מעט מטבע האדם. והרבה מטבע האיסלאם - לא סתם למעלה מחמישים אחוז מהטירור בעולם יוצא מהדת הנהדרת הזו. כשאמרתי שעלול להיות ראש ממשלה מוסלמי, לא התכוונתי שרק ראש הממשלה יהיה מוסלמי וכל שאר אזרחי המדינה יהודים גמורים. כאשר מגיע מצב של ראש ממשלה מוסלמי זה אומר שמשהו כמו מחצית מאזרחי המדינה הם ערבים. נצא מתוך נקודת הנחה שגם חצי מהצבא הוא ערבי. נצא מתוך הנחה בסיסית ידועה מימי התנ"כ "בידוע הוא שעשיו שונא ליעקב" לא מדובר כאן על אזרחים שלא יתנו יד לפגיעה באזרחי אותה מדינה. מדובר כאן באזרחים ששונאים את האזרחים האחרים "מיעוט" ואותו רוב יחליט לחסל את ה"מיעוט" המעיק הזה. לא דמוקרטיה, לא בטיח ולא כלום יגן על אותו מיעוט אם רוב העם קרי המוסלמים יחליטו לנגע את הנגע היהודי. לא מדובר במדינה מתוקנת בעלת אזרחים שכולם באים מאותו מוצא ואין שנאה בסיסית אחד כלפי השני או שהאומה חלוקה. (ראה מקרים בכל העולם של מדינות עולם שלישי שחלוקות לגזעים שונים ובעיקר דתות שונות ובעיקר אחד מהדתות היא האיסלאם ואז האיסלמים כרגיל טובחים בבני הדת האחרת) מדובר במדינה - מדינת ישראל שתקרא להלן "מדינת הערבים" ורוב אזרחיה יהיו ערבים ערב הדמוגרפיה ואותם ערבים ישבר להם השבע מהיהודים והם יחליטו לחסל אותם. בלתי אפשרי ? גם להרוג 6 מליון יהודים היה נחשב לבלתי אפשרי back then עובדה. (תשאל את אילנה דיין)

Sern

New member
חוקה ישראלית?

הלוואי עלינו.
אבל את חוקי היסוד באמת כמעט בלתי אפשרי לעקוף. סתם שאלה - מאיפה בדיוק אתה מכיר את "הטבע המוסלמי"? ההודעה שלך כל-כך גזענית וגועלית שאני לא ממש מתכוון לקחת אותה ברצינות. בוא רק נגיד שאם אתה רוצה להסתכל על האיסלאם, אז בוא נעיף מבט קצר על היהדות? דת אליטיסטית ומגעילה. דת שכל ההיסטוריה התעלקה על שאר העולם, לקחה לאנשים מאותן ארצות עליהן היא התעלקה מסרות, גרמה לרעב... דת ש(לפי כל הגיון פשוט) החברים בה רוצים להשתלט על העולם. אפילו עכשיו כשיש לה מדינה, היא מתעלקת על ארצות המערב. היא אפילו התחילה את מה שעלול להתפתח למלחמת העולם השלישית, רק על-ידי עצם קיומה. איזה דת איומה. אסור לוותר ליהודים, לא משנה מה. נשמע לך מוכר? הפסקה שכתבתי למעלה* היא באותה רמה של בורות, חוסר ידיעה, וגזענות של ההודעה שלך. בימים אלה, היהודים הם הגזענים והטובחים שעלולים ליצור שואה שניה (אם האיחוד הלאומי תעלה לשלטון במקרה... נגיד איזה משבר כלכלי ייגרום לאנשים לרצות לתת לה רוב?... תייסם את הטרנספר... מה נעשה עם ערבים שלא יסכימו להתטרנספר? בוא נתקע אותם במחנות עד שנדע מה לעשות איתם... למישהו יש עודף ציקלון B שאני יכול להלוות?) ארם. *באמת שאני לא חושב כך על היהדות (חלק מחברי הטובים ביותר הם יהודים
), כתבתי את הדברים למעלה כדי להדגיש את הפן הגזעני של ההודעה לה הגבתי.

זוכר את מבצע חומת מגן ?

זוכר את ההודעה על "השחיטה" שמבצע צבא הגנה לישראל בערבים ? זוכר כמה בדיוק נהרגו שם ? לא יותר מ100 אנשים, אם אני זוכר בערך היו שם משהו כמו 70 הרוגים מתוכם לא יותר מעשרה אזרחים לא חמושים. יש לך מושג מה צה"ל עשה שם ? עם איזה סדר גודל של כוחות הוא הסתובב שם ? כל צבא אחר היה גורם לשחיטה כללית של אזרחים. כל צבא אחר כשחוטף צרור ירי משמיד את כל השכונה חוץ מהיהודים "הפראיירים" שמנסים להגן על "חפים מפשע" גם בצד של האוייב. לך תלמד קצת על האיסלאם על הטירור בעולם תבדוק מיהם "האלופים" בטירור. תבדוק היטב בכל ארצות העולם השלישי בהם יש מלחמות אזרחים, חפש ותראה מה עושים שם המוסלמים. שחיטות של כפרים שלמים, ילדים, נשים וזקנים לא רחמים ולא בטיח בשם הדת ! היא דת האיסלאם. לא סיפורים ולא אגדות זו מציאות. אני לא יודע דבר וחצי דבר על האיסלאם. אני רק רואה את התוצאות שלה וכיצד היא משפיעה על ארצות שלמות אומות שלמות אשר מנופפות בדגל האיסלאם. ואני רואה המון שנאה רצח נקמה ומה אתה רואה ? נ.ב. ארגון אל קעידה וארגוני טירור מוסלמים אחרים, מאיימים על כל העולם ועל ארה"ב בגלל שהיא עוזרת לישראל. יש לנו מדינה של מטר על מטר תפתח מפה חבר תראה מה גודל המדינה שלנו ותשאל את עצמך, האם באמת נראה לך הגיוני שבגלל פיסת אדמה בגודל כזה והאנשים החיים בתוכה תיפתח מלחמת עולם שלישית ? הרי מן ההגיון הוא שאם מדינה קטנטנה כזו עושה צרות פשוט מוחקים אותה מה כל כך מסובך ? מי אנחנו בכלל ? יש כל כך הרבה מוסלמים בעולם הששים להורגינו. אף אחד מכם בכלל לא קולט מה אתם למי אתם שייכים מה השורשים שלכם אתם עוורים. לא רואים את הנס שביכולת שלנו לעמוד כנגד כל ארצות ערב להמשיך לחיות את חיינו. ואם תספרו לי סיפורים על כך שארה"ב עוזרת לנו.. ארה"ב עוזרת לכולם. להרבה מאוד ארצות בעולם, אבל אף אחת לא הגיעה להישגים שלנו לא בתחום הרפואה, לא בתחום הטכנולוגיה, לא בתחום הצבאי. אתם פשוט עיורים, אין לי מלה אחרת. ומי שרוצה לדעת, רוסיה הגדולה עזרה לערבים ברוב המלחמות שלהם נגדנו, לא רק במטוסים ונשק, כי אם גם בטייסים רוסים, חיל האויר שלנו הפיל את טובי הטייסים של הרוסים. (אדם יכול לזכות בלוטו במליארד דולר, זה יכול להרים אותו וזה יכול להרוס אותו.. צריך יותר מרק כסף) אנחנו יהודים. תהיו גאים בזה ותכניסו לראש שלכם שבגלל זה כל המהומה ולא בגלל "שכבשנו" את "השטחים" תמיד אנחנו לא בסדר.. עושים את הדבר הלא נכון היהודים תמיד אשמים נכון ?

Sern

New member
על טרור, האיסלאם והיהדות (תגובה)

>>>לך תלמד קצת על האיסלאם על הטירור בעולם תבדוק מיהם "האלופים" בטירור>>> אני לא מבחין בין קבוצות מיליציה לא מאורגנות שלוחמות כדי לקבל חופש, לבין קבוצות טרור מאורגנות, הנתמכות על-ידי המדינה שהורגות אזרחים. למען האמת, אני כן מבחין... קבוצות טרור שנתמכות על-ידי המדינה (דוגמת צה"ל או צבא ארה"ב) עושות זאת בצורה הרבה יותר אכזרית ובניגוד מוחלט לאמנת ג´נבה, עליה חתמו (איסור על רצח אזרחים מכוון אומר לך משהו? הריסת בתים על-ידי צה"ל...?) אז לפי המשוואה הזו, היהודים והאמריקאים אחראים ליותר מקרי מוות ועינויים מכל האיסלאם גם יחד. >>>תבדוק היטב בכל ארצות העולם השלישי בהם יש מלחמות אזרחים, חפש ותראה מה עושים שם המוסלמים. שחיטות של כפרים שלמים, ילדים, נשים וזקנים לא רחמים ולא בטיח בשם הדת ! היא דת האיסלאם. לא סיפורים ולא אגדות זו מציאות.>>> מעניין מאוד. אפשר דוגמה בבקשה? >>>אבל אף אחת לא הגיעה להישגים שלנו לא בתחום הרפואה, לא בתחום הטכנולוגיה, לא בתחום הצבאי.>>> אני הייתי חוקר קצת לפני שאני אומר דברים כל-כך נחרצים. סקוטלנד לבד עברה את ישראל במדע הרפואה (הכיבשה דולי החביבה?) >>>אנחנו יהודים. תהיו גאים בזה>>> אודה לך אם לא תקבע עובדות כאלה אם אתה לא מכיר אותי (ולתוהים: לא, אני לא ערבי). >>>ותכניסו לראש שלכם שבגלל זה כל המהומה ולא בגלל "שכבשנו" את "השטחים" תמיד אנחנו לא בסדר.. עושים את הדבר הלא נכון היהודים תמיד אשמים נכון ? >>> לפסיכולוגיה יש שם לאימרות כאלה. אבל כדי לא לפגוע, לא אזכיר אותו כאן. ארם.

בר בי רב

New member
על מה אתה מדבר??

חוק יסוד: כבוד האדם וחרותו לא עבר אפילו ברוב של 61 ח"כים בכנסת, ניתן לבטלו במחי יד ממש כשם שנחקק. למעשה, 61 ח"כים יכולים למחוק את כל ספר החוקים בישראל פרט למספר חוקים שוליים דווקאץ 81 ח"כים יכולים לעשות ה-כל. ולצערנו זה הולך לקרות, כשאר בעוד 50 שנה יהיו 51 ח"כים ערביים בכנסת.

בר בי רב

New member
אז אינך ציוני

אדם החושב כי מניעת שואה שנייה תעשה ע"י קידום דמוקרטיה, זכויות אדם וכו´.. ולא על ידי הקמת מדינת לאום יהודית, איננו ציוני, עפ"י ההגדרה, אי אפשר להתחמק. באשר לטענתך לגבי צבא גרמניה, הרי שלא דובר במלחמת "ראש בראש" בין ישראל לגרמניה אלא מלחמה בה לגרמניה היו עוד חזיתות רבות, כך שלא הייתי ממהר להספיד את ישראל.

אני שמח שהחלטת בשבילי...

לא טענתי כי מדינת הלאום היהודי היא פסולה, היא קיימת, אני שמח שהיא קיימת, והייתי רוצה שתמשיך להתקיים. אני אישית סבור שעצם הקיום של מדינת לאום יהודית זה לא מה שימנע ג´נוסיידים נוספים בעתיד. כהוכחה לכך, התרחשו עוד כמה ג´נוסיידים בזמן קיום המדינה היהודית. לעומת זאת לא נתקלתי עדיין במדינה דמוקרטית שהתחילה לרצוח את אזרחיה או קיימה רצח עם אחר. (שוב פעם, עם כל הגועל שאני רוחש לעונש מוות, מלחמות לא מוצדקות וכו´... עדיין לא מדובר באותם סדרי גודל...)

למעלה