לא מרוצה מחוזה חדש

king iverson

New member
לא מרוצה מחוזה חדש

שלום
בשנתיים האחרונות עבדתי בחברת סטארטאפ במשרת סטודנט. לאורך השנתיים האלו, בכל משובי ההערכה קיבלתי את הציונים הגבוהים ביותר.
כעת, סיימתי את התואר וקיבלתי הצעה לחוזה עבודה במשרה מלאה. השכר בחוזה הפתיע אותי לרעה ואני נוטה לדחותו על אף חיבתי למקום העבודה ולאנשים בו.

בשבוע הבא נקבעה לי פגישה בנושא החוזה עם מנהלי הישיר ואני מתלבט כיצד לשטוח בפניו את דבריי. ברור לי שבשכר הנ"ל איני מתכוון להישאר במקום העבודה, אך כיצד אני מסביר זאת למנהל בצורה עדינה ללא הצבת אולטימטום? האם העלאה של כ-20%-15% הינה מקובלת או שכדאי לי מראש להתפטר ללא ציון השכר כגורם הראשי לכך.

אני מניח שלא תהיה לי בעיה להשיג משרה בשכר בו אני מעוניין ואין לי בעיית "תשלומים" שמחייבת אותי לעבוד. אני יכול להקדיש מספר שבועות למציאת עבודה. אך כמו כן חשוב לציין, שבמידה והחברה תענה לדרישות השכר שלי - אשמח מאד להישאר בה.

תודה לעוזרים
 

vinney

Well-known member
אין לך על מה להתנצל

תלוי באופי המנהל, אולי תנסח את הדברים בצורה עדינה יותר או עדינה פחות, אבל עקרונית שטחת את הטיעונים שלך פה בצורה מסודרת וברורה והם סבירים לחלוטין.
 

double X

New member
זה לא צריך להיות סוד

שהשכר לא מוצא חן בעיניך. להיפך, גם להם יש אינטרס לשמור אותך (מכירים ומעריכים אותך, אתה מכיר את האנשים, צורת העבודה והמוצר/ים), והם לא יוכלו להגיע איתך לעמק השווה מבלי לדעת מה מפריע לך. לא צריך להציב אולטימטומים, אבל ברור שהצעת שכר לא טובה באופן מובהק מהווה אולטימטום לשני הצדדים- עבורך אולטימטום להמשך העסקתך, ועבורם אולטימטום לעזיבתך. הרי גם אם תקבל את ההצעה לא תאריך שם ימים, זה לא משרת אינטרס של אף אחד אם תתחיל כשאתה כבר לא מרוצה.
&nbsp
בנסיון העבר שלי קיימים שני מקומות עבודה שבהם עברתי (או הייתי אמורה לעבור) ממשרת סטודנט למשרה מלאה, כאשר באחד מהם התנאים המשופרים היו לטעמי ללא ויכוח, ובשני עזבתי בסוף למקום עבודה אחר בגלל חוזה מעליב.
יש חברות שמבחינתן העובדה ש"צמחת" אצלן נותנת לגיטימציה להעביר אותך למשרה מלאה במשכורת נמוכה יותר משהיו מציעים למישהו שמגיע מבחוץ, כי זה חוסך לך חיפוש עבודה והתחלה חדשה במקום עבודה לא מוכר שבו אתה צריך להתחיל להוכיח את עצמך מחדש. לפעמים מדובר במשרה שאם היו מפרסמים אותה "בחוץ" היתה דורשת נסיון קודם שאין לך, ואז לא יציעו לך את המשכורת שהיו מציעים למישהו אחר כי אתה בעצם סוג של "מתלמד".
&nbsp
מה שאני מציעה לך הוא קודם כל לעשות שיעורי בית- לעבור על טבלאות שכר ולוחות דרושים, להתייעץ עם אנשים שכבר עובדים בתחום במשרה מלאה או מכירים עובדים בתחום, ולנסות להבין עד כמה התפיסה שלך לגבי המשכורת שאתה יכול להגיע אליה במקום אחר היא מציאותית.
אחרי שתיאמת עם עצמך ציפיות, קבע לעצמך רף תחתון של שכר/תנאים שמתחתם לא תהיה מרוצה וגם אם תחתום אתה יודע שתחפש עבודה אחרת במקביל או אחרי לא הרבה זמן. לפני המנהל שלך תנקוב בשכר הזה+נניח 1000 ש"ח.
אל תחשוש מלהעלות את נושא השכר בשיחה, זה לחלוטין לגיטימי ומקובל, אף אחד לא ייפול לריצפה מהחוצפה שלך.
 

HamsterGirl

New member
אתה יכול להיות מאוכזב גם בלי לתת אולטימטום

מאיך שאני רואה את זה החברה כרגע ב-win win situation:
* אם אתה נשאר בשכר נמוך הם קיבלו עובד טוב בשכר נמוך ללפחות שנה
* אם אתה הולך הם לא הפסידו כלום
החברה רואה אותך כלקוח שבוי - יהיה לך הרבה יותר נוח להישאר במקום שבו כבר הוכחת את עצמך ואתה יודע מי נגד מי...
מבחינתך אתה יכול להגיד להם שאתה מאוכזב מההצעה ולבקש שהם יבדקו איך אפשר לשפר אותה (בלי אולטימטום, לכולם ברור מה יקרה אם לא תגיעו להסכם).
אם יתנו לך כמבוקשך החיים שלך תותים, אחרת תוכל להישאר במשרת סטודנט ולחפש מקום חדש בזמן הפנוי שיש לך.
 

selalerer

New member
כדאי לפני שאתה עושה צעדים משמעותיים שיהיו לך אופציות ביד.

תתראיין במקומות אחרים ותקבל הצעות, רק אז תדע כמה השוק מוכן לשלם לך מחוץ לחברה.
 

אילן די

New member
מעולם לא הבנתי את הגישה הזו

איזו בעיה תיווצר אם עובד הולך למעסיק, מבקש משהו, בין אם זה העלאה בשכר או כל דבר אחר, ונענה בשלילה?
למה צריך לערוך סבב ראיונות, מבחנים והתרוצציות לפני שמבקשים משהו? לא עדיף להשקיע את המאמץ אחרי שהמעסיק נותן את תשובתו?
 

ipv6

Member
...

הסיכוי שלו לקבל העלאה תלוי בין השאר בעוצמת העמדה שהוא יציג (וכמובן במה שהמעסיק חושב שהוא שווה). הכי קל להציג עמדה נחושה זה כשיש לך הצעה ביד ואין את החשש להתפטר. כשיש לך הצעה טובה ביד, אתה יכול להתעקש ואפילו להתפטר במקרה שבו לא באים לקראתך כי אין לך את החשש של "מה יהיה עכשיו ואם אמצע משרה כמו המשרה הנוכחית"

בנוסף שיחה כזאת עלולה להדרדר לטונים לא טובים \ להשאיר כתם על היחסים.
בנוסף, כשהוא יענה בשלילה הוא יהיה תחת זכוכית מגדלת כי יבינו שהוא מחפש \ עשוי להתחיל לחפש ואז עלולים לחפש לו מחליף. יהיה יותר קשה להתראיין ויש יותר סיכוי שזה יתפוצץ.
 

ipv6

Member
תעריך כמה אתה שווה בחוץ

והדרך הכי טובה לעשות את זה להתראיין.
אם אתה אדם עם "רקע בעייתי" (נניח ממוצע נמוך ממוסד לא משהו) שקיבל הזדמנות אז אולי שווה לך להתבשל שם שנתיים שלוש כדי לצאת ממצב של בוגר חסר ניסיון.

אם אתה הכוכב של המחזור שלך בת"א\ב"ג\טכניון ויכול להשיג בחוץ שכר משמעותית גבוהה יותר, אין מה להשאר ממורמר.
 

rontech

New member
קבל את ההצעה שלהם בחיוב

ותמשיך לעבוד אצלם. ברגע שיהיה לך חוזה חתום במקום אחר, תגיד להם תודה ושלום ותעזוב אותם יפה ומהר בלי להסתכל לאחור.

בהצלחה.

 

אלון722

New member
לא מסכים - לדעתי תגיד כמה אתה רוצה בלי למצמץ

אתה יכול להגיד שיש לך הצעה בגובה X ואתה רוצה להשוות
 
למעלה