לא מרגיש נאהב

UniverSon

New member
לא מרגיש נאהב

היי. רציתי לספר על בעיה שכבר נמשכת הרבה זמן, אולי שנתיים ואולי יותר מזה. מה שבטוח אני מודע לזה שנתיים. אני בן 22. שמתי לב שכשאנשים מחמיאים לי, או אומרים שהם שמחים בישבילי אני לא מרגיש מומחא מזה לא מרגיש שום סיפוק או תחושה טובה מזה. גם כשהיו לי בני זוג(אני שלם עם הנטיה המינית שלי מאוד) הרגשתי אהבה אליהם אבל תמיד התלוננתי שאני לא מרגיש נאהב על ידם ומה לא קיבלתי מהם מבחינת יחס?הם היו באמת בני זוג טובים וזה השתקף גם בהתנהגות וגם במעשים שלהם. המערכת יחסים הכי ארוכה הייתה 5 חודשים. אף פעם לא הרגשתי נאהב שם, כן הייתי שמח שאוהבים אותי אבל לא הרגשתי נאהב לדעתי וגם אפילו השמחה שאוהבים אותי הייתה בספק הרבה פעמים. העיניין הזה תסכל אותי ותמיד סיפרתי על זה והם ניסו לעזור אך ללא הצלחה מרובה. עכשיו אני לבד. כשאני מדמיין את עצמי עם מישהו אני לא מרגיש נאהב, שאנשים אומרים לי שהם אוהבים אותי זה לא עובר פנימה. כשאנשים אומרים לי שהם אפילו שמחים שהשגתי משהו אני לא מאמין להם. מבחינת מי שאני חושב שאני אני מרגיש שאני נראה טוב(אולי יש לי קצת תסביכים עם זה אבל עדיין נראה טוב) ושאני בחור אינטיליגנטי. יכול להיות שזה קשור לבית מאוד כי אמא שלי בחיים לא התלהבה ממני גם כשהוצאתי ציונים גבוהים בלימודים(והייתי תלמיד סופר חכם) גם כשבאתי עם משהו שממש ראוי להערכה הרגשתי שאני לא מקבל את הערכה מבחינה ריגשית היא לא הגיבה בהתלהבות, מילולית היא אמרה אולי משהו כמו "יופי" או מקסימום "כל הכבוד". קורה לעיתים רחוקות שאמא שלי מגיבה ריגשית בתלהבות על משהו שראוי לזה, זה קורה אבל לעיתים רחוקות. וזה לא שהיא יותר טובה ממני היא אפילו לא סיימה בית ספר תיכון. מה לא מגיע לי???? ואבא שלי זה בכלל סיפור גרוע-הוא אדיש אלי לגמרי ואני מרגיש שבכלל לא אכפת לו הוא בקושי מראה התעניינות. כתבתי את כל מה שעולה לי ואני מקווה שנגיע לאנשהו. אני הולך לעבוד על זה בתקופה הקרובה מאוד. חשוב היה לי לפרוק את זה קודם כל. תודה תודה תודה!

בוניטה11

New member
להרגיש נאהב...

זה נכון שהעבר שלנו כילדים ובגיל ההתבגרות במסגרת הבית בעיקר מאד משפיע על העתיד שלנו, לוקח מאיתנו את האמון באנשים, ביטחון, הערכה עצמית וכו, אבל את העתיד שלנו יש באפשרותינו לשנות, לעשות בשבילינו את הבחירות הנכונות, מה אני רוצה מעצמי, מהסובבים אותי, איך אני מרגיש עם תגובות של אנשים, האם אני בוחר לקבל מהם יחס, מחמאות, חיבוק ואהבה, או לחשוב שזה כבר לא שווה כי בלאו הכי לא ארגיש כלום, אתה צריך להלחם בפחד הזה, הפחד בלקבל עכשיו את מה שלא קיבלת בעבר, ולומר לעצמך עכשיו אני אעשה הכל לשינוי, אני רוצה שיאהבו אותי, יחמיאו לי, יפרגנו, ואני יודע שזה צריך לבוא הרבה ממני, הרצון לקבל אולי אפילו יותר מלתת.

כמה שאני מבינה אותך ../images/Emo24.gif

תמיד הרגשתי ככה,שלא אוהבים אותי,שלא מתייחסים אליי כמו שצריך,תמיד לאחרים יש יחס יותר טוב מחברים,משפחה,מורים וכו'... אבל בסופו של יום,אחרי תהליך פסיכולוגי ארוך שעברתי עם עצמי,הבנתי שזה בגלל שאני לא אוהבת ומקבלת את עצמי ואת מי שאני, אז איך אני יכולה לאפשר ולקבל את האהבה מאחרים. יכול להיות שזה נבע אצלך מחוסר ההתלהבות וההערכה שהרגשת מצד המשפחה ולכן שום דבר שיגידו לא מספיק מבחינתך. תנסה להיפתח למחמאות,אולי תקפיד אתה לתת מחמאות וככה תרגיש טוב לקבל בהמשך. תנסה להסתכל על הדברים שאתה טוב בהם ולהתמקד בהם,בחיובי בך. מקווה שתמצא את הדרך להרגיש יותר טוב,אנחנו פה בשבילך
.

לנושנוש

New member
אכן,עליתה על שורש הבעיה.

תפיסת החיים שלך וההרגשה שאתה לא נאהב נוצרה בילדות ביחסים הכי ראשוניים והכי חשובים- עם הורים. גם לי לקח שנים לא מעטות עד הצלחתי להרגיש נאהבת. אצלי היה סיפור של גירושים של ההורים בגיל מאוד צעיר כשכל אחד מהם פנה לדרכו וסבתא גידלה אותי תקופה ארוכה לבד. בטיפול הצלחתי לשחזר עד כמה נבגדת ונטושה הרגשתי בתור ילדה. איזה תחושה שלא אוכל לשמוח על אף אחד הייתה בתוכי! ליפעמים עבודה עצמית מספיקה בדברים כאלה, הרי אתה כבר מבין מאיפה העניין צומח. פסיכולוג טוב או טיפול רגשי שמטפל בטראומות יכול לקצר את זמני השינוי עד מאוד. גם השיטה שאני למדתי (בחתימה שלי) מאוד מומלצת. מאוד ממליצה לטפל. זה יכול להרוס מערכות יחסים ולא מאפשר לחיות את החיים במלואם כפי שמגיעה לנו.

UniverSon

New member
תודה רבה על התגובה שלך

תודה רבה נשמה טובה :) עזרת לי להרגיש בטוח יותר בעצמי וגם שמח שהשקעת מזמנך לעזור לי. תודה ששיתפת אותי בסיפור שלך :)

למעלה