לא מרגישה טוב (שוב)

קולדון

New member
כשגרתי עם שותפים

והייתה סתימה, בעלת הדירה לקחה אחריות על זה ושילמה על התיקון..

בגדול, אני חושבת שבעיות כאלו נוצרים כשהדברים לא ברורים מראש...
ועל השאר הגבתי לך בהודעה מתחת...

לדעתי.. אחרי שהסערה הזו תרגע, את יכולה לדבר איתה להסביר לה שהיה לך שבוע קשה, ובפעם הבאה שתהיה התקלות כזו כבר תקחי את זה פחות ללב.. זה תכלס הכל חדש לך עדיין, בכל מה שקשור לחיים עם שותפה..

תלוי ממה זה נובע

אם זה בלאי של הצנרת ושל התשתית אז כן, זו בעיה שלי ואני צריכה לשלם, אבל אני לא צריכה לשלם את מלוא הסכום על פתיחת סתימה במקלחת שנובעת משערות שנופלות למקלחון, כש-80% מהן זה של השותפה, בן הזוג שלה, וחברה שלה שלפעמים מתקלחת פה. בחיים שלי לא הזמנתי אינסטלטור לפתיחת סתימה במקלחות כל שלושה חודשים. אני תמיד מקפידה לנקות את השערות והיא לא. וזה מרגיז במיוחד משום שהיא לא משלמת ארנונה, מים, אינטרנט, וגם חשמל רק 35%, אז כאילו מה זה הקטע הזה של להתקטנן על 100 ש"ח? ועוד במיוחד כשעורך הדין של החוזה אמר לי שמחובתה לשלם חצי... מה זה הבעיה של בעל הדירה שהשוכר שלו סותם את הג'ורה עם השערות שלו? אם זה משהו בתשתית הביוב אז כן, ובאמת כשהייתי צריכה לתקן את הצינור של מכונת הכביסה לא ביקשתי ממנה השתתפות, כי זה עליי. ובסתימה הקודמת במקלחון גם לא ביקשתי ממנה השתתפות למרות שכבר גרה פה. זה לא לעניין, ואפילו מכעיס.

והתפרקתי מולה מקודם בבכי וסיפרתי לה על התקופה הקשה שאני עוברת... אני לא יודעת איך מדברים עם אנשים בלי להתנצל כל הזמן מתוך הפחד הזה שיכעסו עליי, שיעזבו אותי. אני חסרת אונים לגמרי מול החרדה המשתקת הזאת.

ותודה.

קולדון

New member
נו, אם ככה..

אז בהחלט אפשר ללבן את העיניינים בלי להתערב רגשית.
ואולי לעשות גם שיחה לגבי זה.. אם עורך דין קבע שזו לא אחריותך- אז זו לא אחריותך, וכמו שאני בתור מישהי ששכרה דירה בעבר הבנתי אחרת (ואגב, כנראה שבעלת הדירה שלי לא ידעה שזו לא אחריותה), מאוד הגיוני שגם היא חשבה אחרת. סוג של אי הבנה..

אני חושבת שזה נכון להציע (אולי עוד שבוע או זמן מסויים) לשבת ולדבר על הדברים, באווירה רגועה וכייפית, על כוס קפה או משהו. ואז להגיד לה שמקור הסתימה בכך שהיא לא אוספת את השערות שלה (להזכיר שזה מפריע לך מאוד מאוד), ושהרבה אנשים מתקלחים- ששוב, אין לך בעייה עם זה בפני עצמו, אבל פראקטית- זה סותם. שעובדתית לא היו לך כל כך הרבה סתימות כשגרת לבד.
ולנסות לעשות את זה הכי קליל ובלי פתח לרגשות אשמה למינהם..

levshavur

New member
אור

שלום לך
יש דברים שהשותפה שלך צריכה לשלם ארנונה ומים ואינטרנט החשמל ושאר ההוצאות שאמורות להתחלק בין שתיכן...את צריכה לעמוד על שלך והיא צריכה למצוא דרך לשלם גם את הנושא הזה צריך לבדוק עם העו"ד שלך...
במיקרה של השותפה שלי היא חיה איתי בחינם תמורת ניקיון הבית ועזרה עם הבישולים. עדיין היא שילמה על ההוצאות למרות שהיא ניסתה להתחמק מהן בטענה שהיא לא אמורה לשלם את החצי של החשמל (אמרה שמגיע לה הנחה כי היא פנסיונרית, או לא רצתה לשלם על אחזקת הטלפון הנייד (היו לי שניים), אז בלית ברירה אני שילמתי אפילו על לחצן המצוקה אני שילמתי (אמרתי לה שהצלחתי לרשום אותה בחינם) היא אישה חולה מאוד ופחדתי שמשהו יקרה לה...היא גם תמיד ציפתה שיטלפנו אליה, היא לא רצתה לשלם כלום (בנוגע לכסף היא הייתה קמצנית)..ואני הייתי רכה אליה ושילמתי ...
בקיצור תנסי לעמוד על שלך כי מגיע לך!
לבשה.

אין מה לעמוד על שלי

זה רשום בחוזה שהיא לא צריכה לשלם את כל זה. עשיתי הרבה פשרות בקטע הזה. חוץ מזה אנחנו ממש בסדר, מוותרות אחת לשנייה המון, שוטפות אחת לשנייה כלים, לא מתחשבנות על כסף קטן... אני החלטתי לוותר בינתיים כי אין לי כוח להתעסק עם זה. פשוט מוסרת את זה לאלוהים וזהו. לא יכולה להרשות לעצמי להתמוטט בגלל 100 שקל.

נ"ב עכשיו חזרתי מבית חולים. אני מותשת.

קולדון

New member
שותפים זה קשה

ומבינה אותך לגמרי לגבי השערות במקלחת. יש אנשים שלא מפנימים את זה וזה די נוראי. ואין לי מושג מה לייעץ לך כי אישית ניסיתי המון דברים ובסופו של דבר כל שותף חדש שיצא לי להכיר, העליתי ממש על ההתחלה את האובססיה (טוב, בעיני זו לא אובסיה אלא לגמרי בסיסי!) לגבי אמבטיה ושירותים נקיים, וכשאומרים את זה ברור על ההתחלה, זה יכול לעזור.

אבל בסך הכל כן היית מרוצה ממנה, ואולי שווה לקבל את זה, וללמוד לא להגעל מזה איכשהו או להחליק את זה, כי בסך הכל אם לא תעשי את הסוויץ' בראש לגבי זה את כל יום תתבעסי ותגעלי מחדש.

ובעיניין של התשלום- יקרה, אל תדאגי. תבררי בצורה פראקטית מי אמור להיות אחראי על זה. ואם זו אכן את, ונראה לי שכן כי את בעלת הדירה אבל אני לא בטוחה ב100 אחוז, זה בסך הכל להתנצל (בלי יותר מידי התנצלויות ענקיות, פשוט בנימוס, לא פגעת בה או משהו, אלא רק עשית טעות תמימה) ולהסביר שלא ידעת ושאת מקווה שאתן סבבה.
אני בטוחה שגם אם היא נעלבה ממך או התעצבנה, זה עדיין במסגרת של מערכת היחסים של השותפות, ולא כמו אם היא הייתה נעלבת ממך אם היית מכנה אותה טפשה או פוגעת בה בכל צורה אישית אחרת.

וגם, אני בטוחה שתרגישי יותר טוב, כבר היו ימים יותר טובים, תניחי להם להגיע, ותנסי להחזיק מעמד כרגע...

חיבוק גדול !

תודה רבה על התגובה הזאת, ועל בכלל

levshavur

New member
אור יקרה

שלום לך
אני חושבת שצריך להפריד בין הציון הטוב שקיבלת לבין הקשיים עם השותפה. את צריכה לבדוק מה כתוב בחוזה. לדוגמא כשההורים שלי קנו את הדירה (שעכשיו אני גרה בה) והשכירו אותה עד שהיה הזמן שלי לעבור אליה, הם עשו ביטוח על הדירה והם גם שילמו על זה... ואילו המשפחה שהשכירה את הדירה שילמה את שאר ההוצאות כולל וועד דיירים וכל השאר. ההוצאות השוטפות של חיים בדירה...
את יכולה לתת קרדיט על הציון הזה, זה לא מובן מאיליו...הלוואי שיהיו לי ציונים כאלה בעבודות שאני כותבת...
לבשה.

רע לי (ט)

נסעתי היום לבי"ח לעבוד מול המשרד שלה, בחדר ההמתנה. הצלחתי להתרכז די טוב, אבל לא כמו בפעם שעברה לפני המבחן. היא שמחה לראות אותי, ולהפתעתי הרבה גם היה לה זמן להקדיש לי בתום יום העבודה, אחרי שכולם הלכו. לא ציפיתי לזה. הבאתי לה טקסט שכתבתי, משהו מאוד טעון שכבר מזמן אמרתי שאביא לה, והיא התחילה לקרוא, אבל אמרתי לה שלא תקרא עכשיו, שהיא יכולה לקחת את זה ובכלל הבאתי לה את זה במתנה (זו חוברת שיצאה לאור), והיא שמה את זה על השולחן. ביקשתי שלא תשאיר את זה שם כדי שאף אחד אחר לא יוכל לראות את זה, אז היא שמה במגירה. ביקשתי שלא תשים את זה בתיק האישי שלי. כבר היה לי סיפור מאוד קשה עם טקסט שכתבתי בילדותי ונתתי למטפלת ואחר כך היא השתמשה בזה נגדי בחוצפה רבה. הצטערתי שהיא לא לקחה את זה הביתה ורק שמה במגירה, ומן הסתם לא יהיה לה זמן לקרוא את זה, גם ככה אין לה זמן לנשום...

אני לא יכולה... סיפרתי לה על התנודות האלה במצב הרוח, האופוריה והדיכאון שתמיד בא בעקבותיה... השמחה מהציון של הקורס ואז הויכוח עם השותפה, הפגישה האחרונה שלנו והשיבה הביתה, והיא רשמה ורשמה וביקשה שאשתדל להביא לה כמה שיותר מהר את כל המידע שאני יכולה לגייס לגבי תרופות שלקחתי בעבר. עוד לא הצלחתי לעשות את זה, כי זה קשה לי נפשית להתחיל לחפור ולהיזכר. זה קשה לי. וגם דחוף. עצוב לי. ולא ידעתי אם אני אמורה להיות שמחה או לא כשיצאתי ממנה, והפרידה הייתה לי קשה. אני אפילו לא רוצה לדמיין מה יקרה לי כשהיא באמת תעזוב שם או אותי. משגע אותי שאין לי איך ליצור אתה קשר במקרה הצורך, אלא רק דרך הטלפון במרפאה ביומיים שהיא נמצאת שם. גם למייל שלה שם היא לא נכנסת בכלל ואין שום דרך... זה משגע אותי, זה עצוב לי, זה מחניק אותי.

והשותפה שלי טסה לחו"ל בלי להיפרד ממני, שזה מוזר, כי בדרך כלל היא אומרת לי ביי לפני שהיא סתם יוצאת מהבית, אז לחו"ל? הזוי. אבל מצד שני היא השאירה דברים שלה במקלחת, אז אני לא יודעת אם היא פה בכלל וסתם ישנה בחדר או משהו (כי היא הייתה כבר אמורה לטוס...).

אני מעורערת ורועדת מקור פנימי ובערה פנימית בו זמנית. לא יכולה להכיל את הקצוות האלה. והיום גם היה אסור לי לבלמס בגלל שמחר על הבוקר יש לי בדיקה שביום שלפניה מותר לאכול רק סוג מסוים של אוכל שבאופן רגיל אסור לי לאכול אותו. וכבר נגעלתי, כי כמה אפשר לאכול מהדבר הזה ורק ממנו... אז קניתי לעצמי "חומרים" למחר לטשטש את עצמי אחרי הבדיקה. לא יכולה להכיל את העוצמות האלה. הכול כל כך גדול וכל כך עמוק וכל כך מתחשק לי לפצוע את עצמי אבל אני פוחדת. לא ליפול למקומות האלה. לשמור על עצמי. כי אף אחד בעולם הזה לא יציל אותי.

אני מחכה שהבוילר יחמם את המים ואוכל כבר להתקלח ולישון. אני מנסה להיאחז בדברים טובים שצריכים לקרות לי, אבל אני יודעת במה אני אתעסק בסוף השבוע הזה: בנבירה במסמכים בשביל הרופאה שלי, בסריקת הציורים שלי למחשב, בעבודה על הטקסט, אחד ההזויים שקיבלתי. ממש הזוי. איזה סופר הזוי. ויש עוד שני טקסטים שהביאו לי היום בבוקר. איזה כיף שהדוור סוף סוף צלצל בדלת והעלה לי את החבילה (הכבדה!). בדרך כלל הוא לא טורח לצלצל בדלת וסתם משאיר לי פתק לבוא לקחת את החבילה מהסניף למחרת.

יאללה, מקלחת ולמיטה, אני רועדת מפחד, מי ישמע מה כבר רודף אחריי. זה רק הרגשות שלי, מבפנים. שום דבר חיצוני לא באמת מאיים עליי עכשיו. אבל זה הרגשות שלי, ואני יודעת מצוין מה קורה לי, רק שאין לי למי להסביר כי אף אחד לא יבין ולא ירצה ואני גם מתביישת בעצמי מאוד. אז אני הולכת מסביב. מאוד מסביב.

אני והפנטזיות שלי. אני יודעת בדיוק מה אני רוצה ומה אני עושה ולאן אני נשאבת, ולא מסוגלת לעצור את זה.

יש לי רעד של חרדה בבטן ובחזה, קשה לי לנשום. כל מה שאני רוצה זה חיבוק שיימשך ויימשך ויימשך כמה שצריך (לא מיני!), ושום דבר פחות מזה לא מספק אותי. וממילא אין. והקצת "יש" מכביד על הכל כך הרבה "אין", ומתגרה בו. אני לא יכולה להיות עם זה. החיים האלה גדולים עליי. רק לשרוד. מתפוצץ לי הראש ובמקום זה אני יושבת וכותבת כאן. ורע. הכול משתנה במהירות כל כך גדולה, אני לא עומדת בקצב.

במעט זמן ומחשבה שיש לי עכשו

רק לבקש שתנסי לזכור, שיש כאלו שירצו להבין, וינסו מאד.
ורוצה, וזוכרת אותך.
ומקווה שיהיה יותר פשוט היום.

בסוף השבוע הקשה הזה

רק רוצה להזכיר,
שהיו כבר ימים קשים ומפחידים, ואת צלחת אותם,
היו תקופות שחורות ובודדות וכואבות, ואת עברת אותן
היו כבר בורות עצמיים שנפלת אליהם, ויכולת להם.

אני יודעת שזה נראה כאילו עכשיו את במקום הכי נמוך, או מאוד נמוך,
אבל אני כל הזמן רואה דברים אחרים,
למשל זה שאת כותבת לנו, וממשיכה לכתוב למרות המסר המכוער והפחדני ההוא
[אם אותה כותבת קוראת אותי עכשיו, באמת, זו פחדנות לשמה. דברים קשים שאומרים בניק מוכר הם לפעמים להיות מגעיל ולפעמים לא. אבל דברים קשים שאומרים בניק לא מוכר הם תמיד פחדנות.]
ושאת לא מהססת לתפוס כאן מקום
ושאת לא מהססת לעשות את זה בחיים שלך מול המטפלת שאת אוהבת.
גם זה שיש לך שותפה, עם כל הקשיים שזה מעמיד [בעניין הזה אני עם קולדון, שותפים זה קשה מאוד מאוד לכל אדם. בעיני עצם זה שאין חשבונות בעניין כלים זה דבר גדול.] זה שינוי גדול ולא דבר שהיית יכולה שיהיה פעם.

אני מאמינה בך. ומחזקת אותך.
מקווה שיהיה סוף שבוע קל יחסית,
ורגוע,
שהבדיקה עברה בשלום,
ושתצליחי לנוח קצת בסופ"ש.

למעלה