לא מפריע לכם?

yospoter

New member
לא מפריע לכם?

תופעת האנשים המאוהבים כל כך בסדרות שלהם, בדמויות שלהם ובכסף עד כי הם לא מסוגלים לסיים סדרה או לפחות לקדם את העלילה בצורה משמעותית?

לגוטל

New member
הממממממ

דוגמאות ? אני משער שאם כתבת את זה פה אתה מדבר על שיר של אש וקרח, נגיד מרטין אוהב את הסדרה ואת הדמויות בה, זה אומר שהוא לא יושב כבר הרבה זמן על הספרים הבאים ? ויש לו גם חיים משלו, והוא לא חייב לאף אחד שום דבר, כמעריצים של הספרים שלו אנחנו צריכים להגיד תודה שהוא כתב אותם. אם אתה מחפש ספרים שהעלילה לא צפויה ומשתנה, מרטין הוא אחד המומחים בזה. אז גם החלק של קידום העלילה לא מובן.

yospoter

New member
מרטין = ג'ורדן = גודקינג

מדובר באותה תופעה ומאוסה של סופרים היודעים : they got a good thing going מצאו את האווזה המטילה המטילה ביצי זהב. כל המוזכרים למעלה סובלים מניפוח ספרים עד כי לפעמים נדמה שהתשלום הוא לפי שורה. מרטין יחסית לשניים האחרים מסוגל לרמת כתיבה סבירה ולעלילה סוחפת, אם כי בברור אפשר היה לדחוס את הסאגה לחצי או שליש מגודלה.

yospoter

New member
אני לא משווה רק לכותבי פנטזיה

שם השוק אכן מוצף בזבל מסוגים שונים. אם נשווה אותו לסופרים נורמליים כגון סטינבק או טווין או לרומן גארי או לפרימו לוי או לצ'כוב או לבולגקוב (off the top of my hat), הרי שמדובר בכותב בינוני בלבד.

ykblackjack

New member
מה?

להשוות את מרטין לסופרים שלא כותבים פנטזיה זה לא השוואה בכלל זה שטות. זה כמו שתשווה גיטריסט הייר מטאל לזמר נשמה,הייר מטאל משתייך לקבוצה של מטאל שמשתייכת לרוק ומוזיקת נשמה משתייכת לבלוז שמשתייך לג'אז,שתיהם מוזיקאים אבל מנגנים בכלים שונים ולא אותה מוזיקה,השוואה אפשרית בין השניים תהיה רק כמה אתה נהנית מכל אחד בתוך הז'אנר שלו. אותו דבר עם מרטין וצ'כוב וסטיינבק מרטין הוא סופר של פנטזיה היסטורית (שהוא די חלוץ של הסגנון הזה) שמשתייכת לז'אנר של פנטזיה שמשתייך לפרוזה בכלל, צ'כוב וסטיינבק הם סופרים חשובים ופופולריים מדי כדי לשייך אותם לקבוצה יותר קטנה מאשר ספרות קלאסית בגלל שכל אחד די בנה סגנון משלו שהיו כאלה אחריו שניסו להידמות אליו. ככה שדי קשה להשוות פנטזיה היסטורית לסטיינבק או לצ'כוב.

yospoter

New member
אני מדבר על רמת כתיבה בלבד

בלי להתיחס ל Genere של Fantasy. אם מוציאים את המילים מהקונטקסט של עולם הפנטזיה ומתיחסים אליהם כמלל נקי אפשר גם אפשר לערוך השוואה. ואם קראת את סטינבק או צ'כוב או דוסטויבסקי או את סלינגר או את פיטסג'רלד או עוד רבים וטובים תהיה חייב להודות שמרטין הוא כותב בינוני. העובדה שהוא כותב בתוך Genere שהרמה הכללית בו שואפת לאפס לא מצילה אותו. אגב גם בתוך הז'אנר של מדע בדיוני ופנטזיה קיימים כותבים מוצלחים. TAD WILLIAMS בינהם הוא אחד החביבים עלי. אמנם גם הוא נוהג לכתוב ספרים המתפרשים ע"פ אלפי דפים אבל לא כמו מרטין הוא נוהג לסיים את הסדרות שלו.

כריכרכה

New member
איני בטוח שהוא מורח את הסדרה

בשביל כסף, הוא כבר מן הסתם מיליונר לא קטן, נראה לי שהוא יותר "אני אכתוב מה שאני רוצה, כמה שאני רוצה ושכולם יקפצו לי". יחד עם זאת, ברור שההחלטה האחרונה שלו לחתוך קטעים ממשתה לעורבים נבעה משיקולים כלכליים, אחרת הוא היה מסיים את משתה לעורבים בקצב שלו ומפרסם אותו בשני חלקים אם צריך.

nedisrael

New member
אני חושב שאתה מדבר שטויות

בלי להעליב. מאיפה בדיוק אתה שואב שמרטין הוא מיליונר ועוד מיליונר לא קטן? אני לא חושב שההחלטה לפצל את משתה לעורבים נבעה משיקולים כלכליים. אם הוא החזיק 5 שנים, הוא היה יכול להחזיק גם עוד שנה. אני חושב שהפיצול נבע מכך שהספר באמת הפך הרבה יותר מדי גדול והוא לא רצה לחכות עוד שנה לפני שהספר יצא, בגלל שיכול בהחלט להיות שהרבה אוהדים כבר היו מחליטים להפסיק לקרוא את הסדרה לאחר כל כך הרבה הבטחות שהספר אוטוטו יוצא. כמו כן, אני לא חושב שמרטין היה כנה לגמרי כשהוא טען שהספר בשלבי סיום. אני לא כל כך בטוח לגבי המניעים שלו, אבל אני ממש לא חושב שהשיקולים היו כלכליים.

כריכרכה

New member
אז אנחנו מסכימים רק שאתה לא

קורא ל-"יכול בהחלט להיות שהרבה אוהדים כבר היו מחליטים להפסיק לקרוא" שיקולים כלכליים ואני כן. אבל כמו שאמרתי קודם, אני מסכים איתך שמרטין נוהג לשקר ושהוא כלל לא קרוב לסיום אותם 4 חודשים בתחילת מרווח 5 השנים, ולכן אני אומר שלדעתי הגישה שלו היא "אני אכתוב מה שאני רוצה ואיך שאני רוצה", וכבר היו לו התבטאויות שהזכירו מרווח של 20 שנה בין 2 ספרים בסדרה של ג'ק ואנס. כאמור, זכותו לכתוב כרצונו, אבל שלא יטען שלא מעל באמוננו.

tedster

New member
אתה יודע כמה זה פוגע בו כלכלית לא

להוציא ספר חדש במשך 5 שנים ?

Ergil

New member
../images/Emo31.gif

להשוות את מרטיל לג'ורדן זו בדיחה עצובה מאוד. אני יכול לדחוס את שר הטבעות לפסקה אחת אם אני מאוד רוצה, אבל אני לא מבטיח שזה לא יפגע באיכות. גם אם שמך היה ג'ורג' מרטין לא הייתי מקבל את הטענה שאפשר לדחוס את הסדרה ל1500 עמודים בלי לקצץ PoVים שלמים.

Cavalier3024

New member
בטח..

דוקא בספרים האלה העלילה בנוייה כלכך מדהים והסיפורים משתלבים כלכך יפה אחד בשני שזה מפליא. קודם כל התיאור של המלחמות על כס המלכות, אח"כ תיאור של של הקרבות בין הממלכות בישבשת. המדינות שמחוץ לה. הסכנה מעבר לחומה. איך שמגלים לאט לאט שדמויות שוליות (אצבעון) הם בעצם אלה שעושים את כל העבודה, ודמויות ראשיות הם בעצם סתם בובות בידהם. איך שואריז שוחט את המלוכה מבפנים.. מדהים! ו.. לא! הוא לא מאוהב בדמויות.. הוא רוצח אותן.. הם קיימות אם כבר אז אך ורק בשביל לקדם את העלילה, וברגע שהם לא עושות זאת, הוא לא ממשיך בתיאורם אלא הורג.

Guy24Gold

New member
רוב לא קידם את העלילה?

ואדארד? וקייטלין? וכל שאר הדמויות שהוא הרג? הוא הורג את הדמויות בלי קשר לחשיבות שלהם בעלילה. הוא פשוט הורג את מי שהוא רוצה.

אך חשוב לזכור שגם המוות מקדם את...

העלילה.. אני לא מכיר את מרטין אבל אני בטוח שהוא לא הרג את רוב רק משום שהזאב בכיפה אדומה אכל את סבתא.. יש לו סיבה לכל דבר שהוא עושה.. אותו דבר ניתן לומר על המוות של נד..ההשלכות של המוות השפיעו על העלילה באופן משמעותי.. וככה גם המוות של קייטלין ושאר הדמויות שהוא הרג..

YanivLib

New member
נו באמת

אתם מתייחסים כאן למרטין כמו לסופת הוריקן בלתי צפוייה לחלוטין, שפוגעת, הורגת ונעלמת. "בעולם של ששאוש"ק כולם עלולים למות בכל רגע". זה פשוט לא נכון. אני מודה שהמוות הפתאומי של כל מיני דמויות הדהים אותי, ובמיוחד נד, אבל עדיין יש הגיון. יש דמויות שהוא לא יכול להרוג. דאינריז לדוגמא, לא יכולה למות במסעותיה, מוכר היין לא יכול היה להרוג אותה, והכיבוש-שחרור של ערי העבדים לא יהרוג אותה. היא לא תמות לפני שתהווה איום כלשהוא על שבע המלכויות, או לפחות עד שלא תזכה לסיכוי כלשהו להגיע אליהן. הוא יכל להרוג את ג'ון, אבל עכשיו כג'ון מונה לראש החומה ולסטארק רשמי, הוא מוגן לזמן קצר. מרטין יכול להרוג כל דמות שתזעזע במותה את המאזן הפוליטי והעדין של שבע המלכויות ואין לכך שום קשר לקידום העלילה. הוא לא יכול להרוג דמות שנמצאת באמצע תהליך חשוב שיש לו סיום אפשרי. תבדקו את זה על כל דמות שמתה עד כה. נד, קייטלין, רוֹבּ, תיאון, טיווין, הקלגאנים (?), רוברט, ג'ופרי (שהיה באמת לא צפוי), באלון, שא'י, דרוגו, והיריעה קצרה מלהכיל.

למעלה