לא מפריע לכם?

כריכרכה

New member
באמת

מי קובע מהו תהליך חשוב שלא הושלם ומהו תהליך לא חשוב? מרטין. בינתיים נוכחנו לדעת שאחת המטרות המרכזיות של מרטין היא להחליט את ווסטרוז ולכן הוא מחסל או מרחיק כל דמות בעלת שיעור קומה מדיני, כמו נד, טייווין, סטאניס, רוב, טיריון וואריז. אבל לפי ההגיון הזה המוות של ג'ון מתבקש, למשל. מצד שני, דאני והדרקונים נראים כרגע היחידים שיהיו מסוגלים לעצור את האחרים ולכן גם השמדתם (ספוילר, שכבר החלה) מתבקשת. לסיכום, אם יש דבר שאני סולד ממנו יותר מהצגת העלילה כאקראית לחלוטין, הוא הצגתה כהגיונית. למרטין יש תאווה ידועה לדם, מין ומוות והיא שזורה בכל ספרי הסדרה ומכתיבה לא פעם את העלילה (למשל, את קייטלין הוא דווקא לא התכוון להרוג אבל תאוותו גברה עליו).

esfe

New member
מאיפוא הידיעה הזו שלמרטין יש תאווה

לדם, מוות ומין? הוא אמר משהו כזה פעם? או שאתה פשוט חבר קרוב שלו שמכיר אותו טוב יותר מכל אחד אחר בפורום הזה? הדם, המוות והמין מהווים חלק בלתי נפרד מהעלילה שהוא מספר לנו. זה לא כאילו הוא מתאר אורגיות פרועות או מספר לנו בדיוק איך חותכים אדם לחתיכות. אם אתה קורא ל"הוא שם לו חרב בבטן" תאוות דם אז אולי ששאו"ק זה יותר מדי בשבילך.

צער בעלי חיים-ואנשים

מרטין מנסה להעביר את הקרבות ומה שהלך בימי הביניים-זה לא שאיזה אלף יפה נפש חורר אורק בצורה חיננית מבלי ללכלך את עצמו וסביבתו מעניק ליצור המרושע מוות נקי ,חלק ואפילו נעים. באותה מידה אפשר להגיד שלמרטין יש בעיות עם חיות או משהו כזה: סוסים נאכלים ושוברים רגליים כלבים נהרגים ומשופדים על מוטות נו באמת -מרטין מנסה להעביר את הזלזול בחיים שהייה נהוג בימי הביניים-ואם אתה חושב שהוא עושה את זה בצורה גסה ומלוכלכת תקרא את "שערי האש" של פרספילד לדוג'

כריכרכה

New member
מרטין בוחר מה לספר ומה לא

ונראה לי שמינון הזוועות שלו עובר כל גבול מכל בחינה שהיא. לא יודע, אותי הוא לא שיכנע שכל משפט שני בימי הביניים נפתח ב-"זין", אפילו יותר מהמידה בה סופר שיתאר כך את החיים המודרניים לא ישכנע אותי.

לא אמרתי כלום אל דיבור אבל אתה ..

כנראה חי בעולם מנומס משלי-איך אתה מדבר או איך אנשים סביבך מדברים "יסלח לי אדוני על שנתקלתי בו" או יותר בסגנון "סתכל לאן אתה הולך מפגר" גם אצל מרטין הדיבור הגס לא קיים בכל מקום -בין הלאינסטרים או פשוטי עם או שכירי חרב מדברים ככה -ראית אי פעם את אדארד סטארק אומר זין? זה חלק מהתיאור של הדמויות

YanivLib

New member
לא, לא באמת

לרגע לא פיקפקתי בזה שמרטין כותב את העלילה של שיר של אש ושל קרח. אבל מכאן והלאה אני לא מצליח לעקוב אחרי תגובה שלך. מה הכוונה בלהחליט את ווסטרוז? מה בדיוק העניין של "המטרות" של מרטין? הוא כותב סיפור. רומן, אפוס, יצירת מופת אם תרצה. אין לו מטרה בכל הקשור לעלילה. תאלץ להפריד בין שני דברים. מרתין טווה עלילה. הוא מחליט מה הולך לקרות בסיפור, מאיזה מניעים שלא יהיו. ומנקודת מבט אחרת, מתקיים סיפור. ניתן לעקוב אחרי הדפוסים בסיפור, טיעון לוגי אם תתעקש, ולהסיק הלאה. אין שום שיטה שעובדת במאה אחוז. אין לסופר שום קשר רלוונטי לעלילה. מבחינתי ויקטור המתדלק הקרוב לביתך היה יכול לכתוב את הסיפור. אבל אם אתה מתייחס לסדרת הספרים הזאת כאל סיפור, אתה לא יכול להכחיש, או שלפחות תאלץ לנסות יותר כדי להכחיש את הטענה שלי כאן. כולכם עוסקים בשאלה מתי ג'ון ימות. השאלה רלוונטית. ניתן להגיע לתשובה על ידי שאילת השאלה - מתי יגיע הקרב עם האחרים אל שיאו. אי אפשר להגיע לתשובה על ידי שאילת השאלה "מתי ג'ורג' יחליט להרוג את ג'ון".

למעלה