לא מפסיקים להפתיע...

Augenapfel

New member
לקחתי אותה שוב, כדי לצלם :)

הייתי לפני כמה שבועות בסוף טיול של חודשיים בסין וביפן. התחלתי וסיימתי שם.

guanyin

New member
אופס - התבלבלתי

לא ראיתי שאתה לא אMור - סרבן בייג'ינג נודע.

אMור

New member
לא הייתי בבייג'ין

אני לא סרבן בייג'ין (להיפך, אני מת לבקר שם) ואני לא נכנס עם מצלמות לשירותים. פשוט קניתי גאדג'ט חדש שעדין לא יצא לשוק. אני מקווה שאת יושבת, כי זה שוס. טלפון סלולארי שיש לו מצלמה דיגיטלית, קולטת? ככה אני יכול פשוט לשלוף אותו (או אותם במקרה של שירותים
) ולצלם תמונה דיגיטלית איכותית. המצאת המאה לדעתי שאני בטוח שמתישהו בעתיד תצא לשוק...

guanyin

New member
אני מנסה להבין

אם זה צ'ינגליש שהתחרבש ונהיה נכון, העתקה שגויה של אדידס, או מין סוג של פרץ מקוריות (יחסית לסינים).

אMור

New member
צר לי לאכזב אותך

אבל אין מצב שתבין חוש הומור סיני ובמרבית המקרים - הם לא יבינו הומור שהוא לא סיני, let alone sarcasm... המקרה הזה לא שונה מכל שיחה עם סיני/ת ב- MSN שבאמצע משפט פתאום תוקעים איזה מילה מסורבלת שהם מצאו במילון והעתיקו אותה כי זה מה שהמילון הציע להם ולא שהם יודעים מה משמעותה... סינים נו...מה חדש...

guanyin

New member
לא רק הסינים

חברה ישראלית שלי ספרה פעם שבתיכון היא כתבה חיבור, ורצתה לכתוב 'מאושר' (מלשון שמח). HAPPY או GLAD לא נשמעו לה כ"כ מתאימים, אז היא הוציאה מילה מהמילון. אח"כ המורה ביקשה ממנה שתסביר למה היא כתבה AUTHORIZED...

אMור

New member
מצטער, לא בר השוואה

אין דין תיכוניסתית ישראלית כדין סינית so called English major graduate עם ניסיון של שנים ספורות בחברה שעוסקת בייצוא ובטח שלא כדין חברה שמדפיסה מילים לא רלוונטיות ע"ג המוצרים שלה... אגב, איתי צודק שזהו מותג הספורט הבכיר בסין, אבל הסכומים שכתבת הם לא בשמים... ההכנסות של חברות כמו TENCENT-QQ או ALIBABA גבוהות בהרבה.

yi tai

New member
תן לי 10% בחברה סינית שעושה 10% ממה שהם עושים

ולא תשמע אותי אומר מילה רעה על סין לעולם! (עם שולי רווח סבירים ואופציה להנפיק בהונג קונג, כן?) איתי - לא גרידי..

פנומן 72

New member
גם אני ... ../images/Emo122.gif

היתה תקופה שחברה של החברה היתה מתכתבת איתי במסנג'ר. בעיה - אותה חברה של החברה היא סינית שחיה בסין ולא יודעת אנגלית ומאוד רוצה לדבר. ואני כמובן לא יודע סינית. מה עושים ? גוגל טרנסלייטור ! היא היתה כותבת לי משפט, הייתי לוקח אותו ומדביק במתרגם - קורא מה שכתוב - מנסה להבין את הקונטקסט - כותב במתרגם את מה שאני רוצה לענות באנגלית - לוקח את התשובה בסינית ומדביק בחזרה במסנג'ר. ככה הייתי סוחב איזה 5-6 משפטים עד ששנינו היינו מבינים ששיח חרשים יותר ברור. אם זה לא היה סתם שיח של מה נשמע / מה קורה / טוב / איך אצלך / איך העניינים / סוחבים / הולכים / שלום / ביי - אז מעבר לזה כבר בלתי אפשרי להבין כלום. סתם היינו מתקשקשים עד שהבנתי שהשיח הזה קצת כבד עלי ומחקתי אותה מהמסנג'ר. (חוץ מזה שהיא היתה מנוולת לא קטנה)

yi tai

New member
סתם לידיעתך

אם תשתמש בGOOGLE TALK, אתה יכול לקבל את הגוגל טרנסלייטור בתוך הצ'ט, בלי שתצטרך לעשות קאט פייסט כל הזמן.. מצד שני אין הרבה סינים שמשתמשים בו :) איתי

yi tai

New member
אגב, סתם לידע כללי

לחברת הספורט הזאת קוראים לי-נינג, והסלוגן שלה הוא 一切皆有可能 שמשמעותו היא אכן.. Anything is possible זאת חברה גדולה עם חנויות בכל סין שב2007 הכניסה 473 מליון RMB .. כך שבסין אכן משתלם לחקות :) איתי

למעלה