לא מפסיקה לבכות

בוכיה1

New member
לא מפסיקה לבכות

אין לקדם הודעה זו
למען הסר ספק, אחת ממכן.
מצב כלכלי לא מרקיע שחקים. בגדול אנחנו בתהליך הבראה. החודש הוא שוב חודש קשה בגלל כל ההוצאות חג.
יש לנו היום חתונה של חברים טובים ואין לנו כסף לשים.
לא יודעים מה לעשות. כבר ויתרי על עצמי. אמרתי שיגיד שנתקעו בלי בייביסיטר. אבל גם אין לנו אפשרות לשים כסף רק עליו.
שנינו בדיכאון מזה. הרי אי אפשר לא ללכת בכלל. מצד שני, פאק מי מתחתן שבוע לפני חג?
ומה עושים? מאיפה אקריץ עכשיו 250-300?
אם אמשוך את זה הכניס את עצמי לברוך החודש.
אוף רע לי רע לי רע לי. לפעמים נמאס לי מהכלללל. יש רגעים שפשוט בא לי להעלם בתוך כל הטירוף הזה.

באמת נורא קשה

ואולי...
אם זה חברים טובים, לכתוב ברכה יפה ומושקעת, להסביר שכרגע ממש ממש אין, למרות שאתם מאד מאד רוצים, עם הבטחה לבילוי משותף על חשבונכם בעתיד כשיהיה אפשרי... כי אתם באמת אוהבים ורוצים.

נראה לי שחברים טובים, ואת יודעת מה, אפילו פחות, יכולים להבין.
לא פשעת, לא גנבת, לא עשית דבר רע, אל תענישי את עצמך בלהתבייש ולהסתגר עצב המצב הקשה.

מאחלת לכם כח להצליח לעלות, לאט לאט אבל בטוח.
ועוד מלה- אחד הדברים החשובים שאני מנחילה לילדי לאורך השנים הוא- שהכל דינמי. גם אם באותה נקודה נמוכה אין שום יכולת לראות מוצא.

שבעלך ילך ולא ישים מעטפה

אני בטוחה שאם מדובר בחברים טובים הם יעדיפו שתגיעו
ותשמחו איתם מאשר לא תגיעו בכלל

זה שאתם בתהליך הבראה זה כבר מעולה, וצריך לזכור שזה תהליך מפותל וסחרחר, ולא לינארי בכלל.

הם חברים טובים מאוד? כאלה שמודעים למצבכם הכלכלי? אם כן הייתי מדברת על זה עם בן הזוג היותר קרוב אליי ואומרת בכנות שאין לי...אני בטוחה שהם רוצים שתשמחו איתם, ולא שתממנו אותם.

חג שמח

kokula12

New member
אני חושבת שאם הם חברים טובים באמת

הם כנראה מעדיפים את נוכחותכם בחתונה ללא תלות בשווי המתנה שתביאו, מאשר שלא תבואו בכלל.

אפשר גם אולי לקנות משהו יפה וקצת יותר אישי במקום מתנה כספית. ואם מתנה כספית - לא חייבים 250-300 ש"ח לאחד... במיוחד אם אתם לא במצב כלכלי טוב כרגע.
הייתי נותנת את מה שכן מתאפשר לתת, ובאה לשמח אותם ביום המיוחד שלהם.

אופציה אחרת היא לתת את המתנה באיחור, בחודש הבא, אם את חושבת שמצבכם יהיה שונה מהותית מהחודש הזה. חושבת שגם זה יתקבל בהבנה.

(לשאלתך - לנו יש 2 חתונות בשבוע הקרוב. אז כנראה שיש מספיק שמתחתנים שבוע לפני חג, או פחות...)

אני באמת בטוחה שהמצב שלכם יתקבל בהבנה אצל החברים.

פישים

New member
לשמח אותם

ולראות בזה בילוי בעצמכם.

לברך מכל הלב ולתת מתנה כשתוכלו ובמידה שתוכלו.

מצטרפת ומוסיפה

אי אז כשהתחתנו, לפני קצת יותר מעשור, ללכת לחתונה עוד לא היה לחשב "כמה עולה מנה", וקיבלנו מחברים טובים מתנות צנועות וסמליות שסיפקו אותנו בהחלט (אחד הביא ספר, אחת הביאה מגש, דברים כאלה). יש ביניהם כאלה שהיה מאוד מבאס אותי לקבל מהם צ'ק של 500 שקל, כי אז הייתי יודעת שלבוא לחתונה שלנו היה להם עול כלכלי, ושמחתי שהביאו מתנות קטנות ואישיות שיהיו למזכרת ולא כסף - שאותו הם צריכים יותר ממני.
אם אלה חברים טובים, ואם יש מי שישמור על הילדים - לכו שניכם בכיף, תהנו מהחגיגה, ותביאו מתנה סמלית שעולה מעט ומראה יחס אישי (אולי אפילו משהו מעשה ידיכם?)

בוכיה1

New member
אתן נהדרות באמת. אבל

1. הם לא מודעים למצבנו. אפילו שהם חברים טובים. יש דברים שאנחנו בוחרים לא לספר. מתביישים.
2. היום זה החתונה. ברור שלא נרים טלפון לספר שכרגע אין לנו יכולת וכו'.

אז מה פשוט להגיע ולתפוס שיחה מחר, מחרתיים שיקבלו מתנה מאוחר יותר?

מה את אומרת על

ללכת לחתונה ביחד (כי אם הם חברים טובים אז חבל שלא תהיי שם), לשים מעטפה עם ברכה מושקעת ומחר / מחרתיים לדבר איתם?
אפשר גם לכתוב משהו בברכה, אבל לדעתי חבל וזה משהו שצריך להעשות בשיחה ישירה (אפילו טלפונית, לא חייבים להפגש)

מה את אומרת?

rnavina

New member
כן. אני לא חושבת שאתם צריכים להתבייש

והעיקר שתשמחו בשמחתם!

שhira

New member
רעיון מאולה ומקסימום עוד כמה ימים

לדבר לספר כמה נהנתם שהיתה בעיית נזילות אבל רציתם לשמוח איתם ועל כן הדחוי.

מנסה לחשוב על עצמי, היתי רק מתפעמם שמישהו עושה זאת בכדי להיות איתי (שחשב והתלבט ובכל זאת מצא פיתרון)

maytalb

New member
מכירה את הסיטואציה מצד הכלה...

חברה (לא מאוד קרובה אבל חברה) חששה מלבוא לחתונה כי לא היה לה לתת מתנה, אמרתי לה שמה שחשוב לי זה שהיא תיתן לי חיבוק גדול ותרקוד איתי, וזה היה לגמרי אמיתי.
אגב חודש אחרי זה היא הביאה לי מתנה אישית מקסימה (תכשיט שהיא הכינה - למדנו יחד צורפות)

ואגב היות והיום האירוע קחי בחשבון שעלות המנה שלכם תלך בכל מקרה, אז הכי טוב זה ללכת ולשמח אותם ולהסביר בהמשך... :)
(ואגב את לא חייבת להסביר, פשוט תקני מתנה ותגידי שרצית להביא אותה אישית ולא לאירוע...)

בוכיה1

New member
תודה. ואם כבר יש פה סיפורי הצלחה? מישהי יכולה

לספר האם הייתה במצב כלכלי קשה והצליחה להתרומם?
זה תאריך ארוך מייגע ומתסכל.

פישים

New member
אני מכירה סיפורי הצלחה

התמצית היא - 3 שנים הם חשבו שהיה להם קשה וקיטרו, ואז באמת היו להם שנתיים קשות - והצליחו להתאזן ולצאת מזה (כלומר להוריד את רמת ההחזרים להוצאה רגילה ולא כזו שחונקת את החיים).

אנחנו (הכל יחסי כמובן)

בשנים של המיתון מאוד סבלנו ממיעוט הכנסות. חשבנו אפילו לחזור לגור עם ההורים, לוותר על האוטו (אף אחת מהאפשרויות לא פשוטה מעשית או רגשית). קיבלנו עזרה מההורים, כל פעם קצת, עבדנו בכל מיני עבודות, משכנו חסכונות, עברנו לגור במקום זול, חיינו בחסכנות... בסוף נגמר המיתון ויצאנו מזה. זה קשה אבל לפחות אצלנו, עבר. תהיו חזקים והעיקר הבריאות.

ולגבי הצ'ק, בחתונה שלנו היו אורחים שהביאו מתנות צנועות (כספיות או מתנות ממש) ושמחנו בכולם, ושמחנו שכולם באו לשמוח איתנו. אם אתם לא רוצים לחלוק מה מצבכם אז יותר קשה לתמרן... אפשרות אחת - לקנות מתנה צנועה ולחלק לתשלומים בכרטיס אשראי. או להכין שובר מצויר ביד לבילוי משותף שאתם מזמינים אליו, כך שתצטרכו להוציא את הכסף רק כשתממשו את הבילוי?

אם מדובר בחברים טובים וודאי שללכת!!

הייתי נעלבת עד עמקי נשמתי לו חברים טובים לא היו מגיעים לחתונתי מסיבה זו.

כתבי ברכה עם כל כוונת הלב, אל תצייני דבר אודות המתנה זה צריך להיעשות בשיחה אישית.

את יכולה לומר שלא רצית לצאת ידי חובתך ולכן תתני מתנה במועד מאוחר יותר.

יש לנו חברים וגם קרובים שלא היה להם לתת בחתונה שלנו, את יודעת מה השמיים לא נפלו
הם באו לשמוח איתנו ואבוי להם לו היו מחליטים להעדר. אמיתי לגמרי.

מבינה את הקושי ועדיין, החיים עגולים הכל נתון לשינוי צאי ושמחי את חברייך.

למעלה