לא מעסיקים ערבים

שתי תשובות

1. היהודים מהווים בערך 0.2% מאוכלוסית העולם. האחוז של היהודים בקרב מקבלי פרס נובל, בוגרי אוניברסיטאות, סופרים והוגי דעות, בעלי הון וכל תחום אחר שבו יש יתרון לאנשים חכמים גבוה בהרבה מ 0.2%. לכן ניתן לומר שהיהודים חכמים יותר מהממוצע העולמי. (אגב, למגינת ליבו של מר שוורץ הנכבד - גם קרל מרכס וגם רוזה לוקסמבורג היו יהודים) 2. בכל צעד שנעשה על ידי הרשויות ובכל תקנה ישנם נפגעים "חפים מפשע". מסגירת פיצוציות כתוצאה מחוליגניות ייפגעו כל הצרכנים השלווים שלא יוכלו לקנות מצרכים באותן פיצויציות סגורות, מהנהגת "סלקציה" בפתח של מועדונים שנועדת למנוע מחוליגנים להכנס ייפגעו גם אנשים שחזותם לא נראית לסלקטורים למרות שהם בני תרבות, ממניעת כניסה של פלסטינים לארץ מחשש לפיגועים נפגעים פועלים שכל רצונם זה להביא אוכל למשפחתם ומהפצצה של נרחבי שיגור קסאמים יכולה להפגע מפגז טועה משפחה תמימה שאין לה שום קשר לאירועים. מילת הקסם היא "מידתיות" - עד כמה מותר לפגוע בחפים מפשע כדי להגן על חפים מפשע אחרים. אפילו בית המשפט העליון בישראל שהפך להיות, למעשה, ממשלת העל במדינה החליט במקרים מסוימים על פירוק גדר ההפרדה בגלל "פגיעה בלתי מידתית" ובמקרים אחרים דחה את העתירות נגד הגדר בגלל שלדעתו היתה מידתיות. אפשר להתווכח האם מניעת העסקתו של ערבי במסעדה רק בגלל שהוא ערבי היא מידתית או לא. גם אני נוטה להגיד שאין פה מידתיות (בהנחה שאכן זה היה השיקול היחיד במקרה זה). אבל, דבר אחד ברור לי - זו לא היתה גזענות!!

הבעיה היא לא האפליה אלא הסיבה

לאפליה, אם לא מעסקים מישהו, עסק או לא בגלל פחד או סיכון ביטחוני אז הסיבה היא פחד או סיכון ביטחוני, לא גזע ולכן זו לא גזענות, אן הסיבה היא רק בגלל מי שהוא אז זו כן גזענות, במקרה הזה לא ניתנה סיבה אחרת, ההוראה לא ניתנה ואם היא לא ניתנה מלמעלה (ככה הם טוענים, חוץ מזה אם הסיבה כן היתה ביטחונית הם היו מגנים על עצמם ולוקחים אחריות על המדיניות) אז כאן יכול להיות שזו גזענות נטו לפחות ככה זה נראה בינתיים. גם במועדונים יש אפליה, למשל לא מכנסים ערסים מאחר שערסים זה אלימות, בדרך כלל וזו עובדה, לא גזענות קל להזות ערסים על פי מראה והתנהגות, בדרך כלל גם המוצא שלהם מסגיר אותם, מה לעשות, זו האמת, אז גם כאן יש גזענות?, שבעל מועדון לא רוצה אלימות?, כאן למשל זו לא גזענות גם אם המופלה הוא בעל מאפיינים מסויימים והוא לא עשה כלום (עדיין), אם הסלקטור לא היה מכניס אדם רק בגלל שהוא שחום אז כאן זו גזענות.

sela v

New member
סיכון בטחוני

זה לתת למישהו עבודה במודיעין אם אין לו סיווג, ולא שבעל בית קפה יקבע לפי מראה ומבטא מי יכול לעבוד. מה תעשה אם ערבים עם מבטא ישראלי יהודי?

5EDEN50

New member
רמת השרון אל תרמוז לכיעור ולריח!!!

ראיתי יהודים וערבים יפים ונודפים ריח טוב! וראיתי יהודים וערבים שפחות יפים ונקיים . אין כאן מקום להכללות כי יכול אתה להתגורר ברמת השרון ולהיות הכי מסריח או הכי נקי גם גילוי שינאה ורוע אינם מצביעים על יפי נפש.

anti is gone

New member
צודק במאה אחוז

זו הסיבה שאני מאמינה שראוי להפסיק להעסיק גברים*. במהלך השנים האחרונות (כמה אלפי השנים האחרונות, זאת אומרת), הותקפו, נרצחו, הוכו ונאנסו אינספור נשים בידי גברים על לא עוול בכפן. אין ספק שגברים מהווים סיכון בטחוני לשלומן של נשים - כמו גם של ילדים ושל גברים אחרים, ראוי להדגיש. כמובן שהיו גם נשים שביצעו מעשי אלימות כלפי גברים, אך מספרן של אלה בטל בששים לעומת מספר הגברים שעשו זאת - עדות ניצחת לאופי האלים והרצחני הטבוע במין הגברי. אלימות אינהרנטית מעין זו מחייבת אותנו לנקוט בצעדים דרסטיים. * יצויין כי שיעור הגברים שתקפו נשים עולה בהרבה על שיעור הערבים אזרחי ישראל שתקפו יהודים.

לתבוע אותם ולהיכנס באם אימא שלהם

נמאס מכל הגזענים האלה. אני לא אתיחס לתגובה המטומטמת שלמטה בעניין הסיכוון הבטחוני. נראה לי בזבוז זמן, עוד ציוני שמאוכזב מהערבים... יום מקסים, תבואו לבקר באתר "מחסום" במיוחד בפורום אקטואליה.

אין חדש תחת השמש של ציון

אני לא אצטער אם אירגון עולם תחתון ערבי יגבה מהם דמי חסות של מאות אלפי שקלים כל חודש, נראה אז מי לא יעסיק ערבים, כי אם לא בכוח אז ביותר כוח.

ועוד משהו

בזמן של תחילת האינתיפאדה העולם הערבי סער, בעל מסעדה אחת (במצריים אם אני לא טועה" תלה שלט כניסה שכתוב בו "הכניסה אסור ליהודים וכלבים", לפי הלקסיקון התקשורתי של מדינת ישראל מדובר במעשה אנטישימי, ואי העסקת ערבית בבית קפה או במקום אחר היא לא אנטישימיות? וגם כאילו שמוסדות המדינה מעסיקים ערבים בצורה שווה? אין סיבה אחת משכנעת למה לא לשנוא יהודים בישראל בעולם הערבי ובעולם בכלל. מזלי שני חיי כאן ויכול להבחין בין טובים ורעים, אחרת גם אני הייתי שונא את כולם באותה מידה.

5EDEN50

New member
לוחם אמיץ אני מבינה את הכעס שלך

לחיות במקום שיש בו חוסר צדק.ובגלל זה יש לערבים(לא לכולם) שינאה ליהודים ומצד שני ואולי עקב זה יש די הרבה ערבים המסייעים למתאבדים להגשים את משימתם הם מסיעים אותם ומלינים אותם בביתם.היו גם מקרים שבהם ערבים ישראלי ביצעו דברים נגד יהודים ובשביל זה גם יש שינאה של יהודים הצועקים מוות לערבים ואף יש מקרים שיהודים ביצעו דברים בערבים וחוזר חלילה ... לכן אנחנו מחנה השלום צריכים לחשוב על צעדים ולבצע אותם צריך לחשוב על הדרך לצדק לשויון לסבלנות ולסובלנות בין שני העמים.זו דרך שאין בה מוצא. פשוט לעשות!!!!

אם הסיבה היא רק בגלל שהוא ערבי

זו גזענות, זה אם זו הסיבה היחידה, כפי שנראה במקרה המסויים הספציפי כאן זו גזענות ואני אומר את זה בתור אחד שמקפיד מאד על שימוש קמצני במושג גזענות ולא כל דבר הוא גזענות ולא כל אפליה היא גזענית, גזענות זה דבר מאד מסויים, מאד ספציפי ומאד תלוי בסיבות ובסיטואציה ומאחר וזו האשמה חמורה כל שימוש צדיר בה לדעתי מרוקנת מתוכן את המשמעות האמיתית שלה וחבל, ממש כמו שאני לא אקרא לכל דבר שואה או רצח או אפרטהייד ובכל מיני מושגים כאלה, יש יותר מידי אנשים שלא שוקלים מילים ומשתמשים בביטויים מוגזמים שלא תואמים את הסיטואציה. לגבי חרם על הבית קפה...אני גם ככה כמעט ולא שותה קפה ואם כבר אני כן זה בטח לא שמה (עכשיו בטוח לא).

זה לא עניין של גזענות אלא של רצח

פשוט . הצבא הרביעי בחוזקו בעולם פשוט רוצח נופשים על שפת הים. הם לא סתם גזענים אל אמרצחים ופושעי מלחמה.הטרור הישראלי בעזה קוצר יותר מ-15 חללים ויותר מ-50 פצועים אוניות ישראליות ירו לעבר המוני הנופשים בחוף אל-סודאניה בצפון-מערב לעזה ורצחו 15 בני-אדם לפחות ופצעו יותר מחמישים אחרים. בין ההרוגים אישה ושני ילידה, תינוק בן שנה וחצי וילדה בת שלוש; מוקדם יותר הרגה ישראל שלושה פלסטינים; גם בשעות אלה ממשיכים מסוקי הקרב להפציץ בעזה ולהרוג בפלסטינים סמוך לשעה חמש אחר-הצהריים ירו אוניות חיל הים פגזים על המתרחצים בחוף אל-סודאניה סמוך לבית לאהיא. טבח זה שביצעה ישראל נגד אזרחים תמימים באה כשעה אחת בלבד אחרי שישראל הרגה שלושה פלסטינים בני משפחה אחת ופצעה ארבעה אחרים. מסוקי קרב שיגרו טיל לעבר רכב שנסע במחנה הפליטים ג'באליא והרג את שני האחים באסל ואחד עטא אל-זעאנין ובן דודם ח'אלד יוסף זעאנין. נוסעי הרכב היו בדרכם לבקר קרוב משפחה שלהם שנפצע בהפגזה על בית חאנון. ישראל טענה כרגיל שמדובר בלוחמים שתכננו לשגר טילים לעבר ישראל. מקורות פלסטינים דחו את הטענה של ישראל ומסרו כי מדובר באזרחים וכי באסל עטא זעאנין הוא חובש בכוחות הביטחון הפלסטיניים. גם לאחר רצח עשרות הפלסטינים בחוף ממשיכה ישראל בהפצצות שלה על רצועת עזה. בשעות אלה המשיכו מסוקי הקרב להפציץ יעדים אזרחיים בעזה. מקורות פלסטיניים מדווחים על הפצצה נוספת ברחוב סלאח אל-דין בעזה. עדי ראיה מדברים על הרוגים ופצועים רבים.

סלוניק

New member
לא להפוך את ארקפה לשעיר לעזאזל.

וידוי אישי קטן - חברתי ואני נוהגים באופן די קבוע לאכול בשישי בבוקר בסניף ארקפה ברחובות. לא בית הקפה האהוב עליי, אבל ריטואל זה ריטואל, וגם אני זעמתי מאוד לנוכח הפרסום בגל"צ, ושקלתי להשתתף בהפגנה מול הסניף. בבוקר הפרסום פגשתי במקרה את אחת המלצריות ושוחחתי איתה על הנושא, והיא התלוננה על ההפיכה של ארקפה לשעיר לעזאזל, וככל הנראה גם בצדק. הבעיה היא לא בסניף או ברשת כי התופעה היא נפוצה הרבה מעבר לשלושה סניפים או לחברה מסויימת - היא מושרשת בכל החברה היהודית-ישראלית, ודוגמה טובה היא הכותב "רמת השרון" - אזרח ממוצע שחושש מפני העסקת ערבים. ארקפה היא זו שהתפרסמה אבל רק בגלל שהיא זו שעליה בוסס התחקיר. סבירות גבוהה שרשתות רבות אחרות נמנעות מהעסקת ערבים, ולא רק הם - אלא כלל חריגי החברה. לא מזמן פורסמה כתבה מרתקת בערוץ שתיים לרגל יום האיידס הבינלאומי, ובה פורסמו סיפוריהם של נשאי איידס אשר פוטרו ממקום עבודתם לאחר חשיפת מחלקתם. גם כלפיהם נטענו טענות המבוססות על חששות מוגזמים כמו "מה יקרה אם ייפול איזה קלסר ותיחתך?" (בנימוק לפיטורי נשא איידס העבד כפקיד במשטרת ישראל). אחד מאותם נשאים שפוטרו, היה עובד של חברת קפה אחרת בת"א - ארומה. אז אולי אפשר להחרים את ארקפה שנחשפה באמצעות תחקיר כחברה שמפלה ערבים אבל מסתבר שגם יריבותיה הן חברות הלוקות בסטיגמות ודיעות קדומות, ומזלן היה שלא אותם תחקרו בגל"צ. מאבק ברשת כמוהו כמאבק בטחנות רוח. במקום להלחם בארקפה יש להלחם בתופעה ישירות ולנקות אותה מן החברה הישראלית.

sela v

New member
אני לא קונה בארקפה

בנתב"ג בגלל שהם נכנעו לחרדים וסוגרים בשבת, אבל כל אחד יכול לעשות כרצונו, ולבחור את החנות בה הוא יקנה.

למעלה