לא מעסיקים ערבים

איתיet

New member
אם לא קיבלו אותו בגלל שהוא ערבי

זו גזענות. אם לא בחנו אותו עפ"י כישוריו, הייתי מטיל עליהם סנקציות.

amir4marathon

New member
אם היה אפשר...

היו נותנים לערבים לעשות רק את העבודות המלוכלות ביותר בארץ (אופס הם עושים את זה כבר...). בוא נראה, אולי אפשר לתת להם לעשות עבודות בשכר נמוך מאוד (אופס כבר עושים את זה). מה שנשאר זה לשים אותם במחנות פליטים או ריכוז (אופס, כבר עושים את זה בשטחים) ושם יכפו עליהם עבודות פרך ואת החלשים שלא עומדים בקצב העבודה יהרגו וישליחו אותם לבור עמוק עמוק או שישרפו אותם (אופס כבר עשו את זה..........ליהודים). עם ישראל שסבל כל כך מגזענות ורדיפה משתמש בתירוצים עלובים למה לא להעסיק ערבים. בדיוק ככה הרגישו היהודים בתקופת מלחמת העולם השנייה-לא רצויים במקום הולדתם. לא רצויים. אל תתפלאו אחר כך למה לערבים יש שנאה כל כך גדולה למימסד הישראלי. אני במקומם הייתי מזמן מתקומם. בושה, בושה, בושה. ואני מתחייב לא להכנס לרשת הזו ששמה חרא קפה יותר לעולם. אמיר כהן. ולכל המתפלצנים שחושבים שלעשות השוואה עם השואה לא במקום שיפתחו קצת את דוחות בצלם וכדומה ושיראו שם כמה קורבנות כיבוש יש יום יום ורעב, ועוני וכל מה שראיתם בסיוטים הכי גדולים שלכם. אז אל תתאמצו. בושה!

איתיet

New member
מבלי להכנס לשרשור התנצחויות

זו זילות שואה. מי שמוזיל שואה, שלא יבוא בטענות לאחרים. זו צביעות והתחסדות.

sela v

New member
נמאס כבר זה שאסור

לדבר על השואה. רוב האנשים בפורום זה, חלק ממשפחתם נספה או עבר את השואה, ואני לא רואה שום סיבה, שיהיה לי אסור להזכיר את הנושא. היו עוד השמדות עמים במאה הקודמת כמו בקמבודיה ורואנדה. לא רק היהודים סבלו. מספיק כבר לחשוב שהיהודים הם הכי מסכנים בעולם. לגבי דוחות בצלם, בדיוק קראתי על זה שישראל חיסלה לפני שבוע בכיר פלסטינאי, אחרי שהיה משת"פ שדי גויס בסחיטה ע"י קצין ישראלי נרצח ע"י פלבטינאים לאחר מכן. זה רק ממקור אחד, ולא בטוח 100% לנאמנות, אבל לא נראה לי שישראל עושה איזה מאמץ לכבד אפילו את מי שהיא מגייסת לכוחותיה. פעם ראשונה שאני שומע שעושים את זה בסחיטה עד עכשיו חשבתי שהפלסטינאים עושים את זה לכסף. ואני גם לא מתפלא אחרי מה שעשו לחיילי צד"ל.

5EDEN50

New member
אתי לאת לך המולדת היתה מנהר הנילוס

שבמצרים ועד נהר החידקל שבעירק ,אז עד היכן את רוצה את המולדת?

masorti

New member
טעות חמורה...

המולדת היתה מנחל אל-עריש ועד לנהר פרת.

5EDEN50

New member
מסורתי אני מדברת על דברים כתובים

לא המצאתי כלום מהראש שלי ולכן אמרתי וכתבתי נכון!

5EDEN50

New member
אמיר אין מה לעשות! נותר רק לצעוק !

כנראה שזה העת
ל צ ע ק ה !

העסקת ערבים

קודם כל, צריך להבין שאי קבלת ערבים לעבודה איננה בהכרח גזענות. לעומת זאת, אי קבלת אתיופים לעבודה זו גזענות. ערבים מהווים היום סיכון בטחוני. אפשר לצעוק עד לב השמיים שלא כל הערבים מחבלים (וזה נכון) ואפשר לטעון שאסור להפלות את כל הערבים בגלל שחלקם סייעו למחבלים לבצע פיגועי טרור (וגם זה נכון). אבל, אי אפשר לכנות את הפחד מערבים בשם "גזענות". אספר את הסיפור האישי שלי להמחשה: במשך שנים עבד בביתי גנן ערבי שהיה בא פעם בשבועיים עם כמה עובדים לטפל בחצר. מערכת היסים שלנו היתה מצוינת. כשפרצה האינטיפדה, הפסקתי את ההתקשרות איתו. הסברתי לו שאין לי טיפה של חשד שהוא עצמו לא יפגע בזבוב אבל בכל פעם שהוא בא הוא מביא איתו כמה עוזרים. מי יערוב לי שאחד העוזרים האלה איננו ערבי לאומני שיחליט לנקום את נקמת הפלסטינים דווקא אצלי בבית? עם ילדים קטנים בבית אסור לי לקחת סיכונים כאלו. פיטרתי אותו ולקחתי ישראלי יהודי במקומו (וגם עלה לי יותר ביוקר, אגב). האם אני מפנטז? במהלך השנים האחרונות היה מספר לא קטן של מקרים שבהם ערבים תקפו יהודים שעבדו אתם (המקרה האחרון היה בבית שמש שם נרצחו קשיש וילדה על ידי ערבי). האם אני, כהורה, יכול לקחת על עצמי את הסיכון הזה? לדעתי לא! האם זו גזענות? בודאי שלא. אם הייתי גזען לא הייתי שוכר גנן ערבי מלכתחילה. האם לפתע פתאום באוקטובר 2000 הפכתי להיות גזען? בודאי שלא. בקפטריה בהר הצופים שכרו ערבים והתברר שהם סייעו למחבל מתאבד להתפוצץ בקפיטריה. האם אתם מצפים שארקפה תסכן את לקוחותיה או שאתם חושבים שארקפה צריכה לעשות חיפוש גופני על מלצר בכל יום שהוא מגיע לעבודה?

sela v

New member
סלח לי

אבל כן אתה גזען. לבית שלך עדיין אף אחד לא יגיד לך את מי להכניס, אבל בעבודה בחוץ יש חוקים. מה אם היה ההיפך? אנו יודעים שאין כמעט ערבים שמעסיקים יהודים, אבל אם ערבי לא היה רוצה להכניס יהודי הבייתה שלו או להעסיק אותו? הרי בסופו של דבר הערבים יש להם חוויות לא נעימות מהמשטרה והצבא היהודי? אם היית אומר לאותו גנן, אני לא מוכן שתביא לי הבייתה פועלים מהשטחים ורוצה לראות תעודות שהם אכן ישראלים הייתי מסכים איתך. ארקפה צריכה גם לעשות חיפוש על יהודי שיש עליו סכין (כמה ילדים יהודים לוקחים סכינים לבית הספר?) בבית שמש אם אני לא טועה זה היה ערבי מהשטחים. האם צריך גם להפסיק את לימודי הערבים באוניברסיטה? ולמה אתה מוכן שבבית חולים רופא ערבי יבדוק אותך? אולי הוא ירעיל אותך?

לא גזענות

אפשר להתוכח ואינני טוען שהצדק ב 100% אתי, אבל אני מקווה שלפחות אפשר לנצל את פורום דו-הקיום הזה כדי להבהיר שלא מדובר בגזענות. גזענות זה להתיחס לבני גזע מסוים כאל גזע נחשל, לא לרצות את קרבתם בגלל סיבות כמו צורה חיצונית, ריח, או כל מאפיין אחר. הרצון שלי היום להתרחק מחברה ערבית נובע מפחד. לא מגזענות. לנקודות שהעלית: 1. החיים לא תמיד סימטריים (וכבר קבע בג"ץ, לדוגמא) כי אין לאסור על חרדי לגור בסביבה חילונית אבל אפשר לאסור על חילוני לגור בסביבה חרדית) וגם כאן אין סימטריה. אם ערבי בחיפה, לדוגמא,לא ירצה להעסיק יהודים - זוהי תהיה גזענות כי היהודים אינם מהווים סכנה בטחונית לערבים. אבל, אם ערבי פלסטיני לא ירצה להעסיק מתנחל - זו בפירוש איננה גזענות. 2. הרעיון שאני אבצע מסדר זיהוי לפועלים שהגנן מביא לביתי לא ממש נראה לי. קודם כל, כי אני בדרך כלל לא בבית, שנית כי אין לי את הכישורים לבצע מסדרי זהוי על בסיס של תמונות דהויות וחוץ מזה - לא נראה לי שהרעיון היה מתקבל בברכה. 3. כשמלון בתאילנד שם שלט "אין כניסה לישראלים" אני יכול להבין שלא מדובר בגזענות. למלון יש נסיון רע מאד עם ישראלים, אין לו את הכלים לבצע איבחון פסיכולוגי של המתארחים כדי להחליט אם הם מתאימים ולכן החליט שאיננו מקבל ישראלים וזהו. זה לא נעים אבל בהחלט לא "גזענות" 4. בכל דבר יש מידתיות. ברור שאי אפשר, לא צריך ולא מוצדק להרחיק את הערבים מכל מקום ובודאי שלא ממוסדות ומקומות עבודה ציבוריים. אבל מסעדה בבעלות פרטית יכולה להכניס את השיקול הזה במסגרת יתר השיקולים. נכון שגם ילדים יהודים לוקחים סכיניםם לבי"ס אבל עוד לא קרה שמלצר יהודי סייע לחבר שלו להכניס חגורת נפץ למסעדה. אגב, בארה"ב, לדוגמא, לילידי ארצות מוסלמיות קשה היום עד בלתי אפשרי להכנס . זה מגיע לאבסורדים. אשה ישראלית שאני מכיר עלתה לארץ מעירק כשהיתה בת כמה חדשים. היא סורבה לקבל ויזה לארה"ב .. 5. הערבי בבית שמש היה מהשטחים, הערבים במסעדה בירושלים היו ערבים ישראלים, הערבים שנתנו מחסה בביתם לרוצח מקיבוץ מצר היו ערבים ישראלים. אני חושב שההבחנה הזו שאנחנו מנסים לעשות היא קצת מלאכותית. אבל שוב להתחלה - אפשר להתווכח עד כמה סידורי הבטחון מצדיקים אפליה ויכול להיות שאפשר למצוא דרכים להעסיק ערבים בעוד מקומות אבל לא בכולם (אני מניח שגם אתה תסכים אתי שלא סביר שנגייס את בן אחותו של הנייה לחיל מודיעין גם אם יצהיר שהוא ציוני). מה שחשוב זה להבהיר שאין מדובר פה בגזענות!!

sela v

New member
ככה לא בודקים גזענות

תראה לי מישהו אחד שפומבית יגיד שהוא לא רוצה מישהו בגלל הריח? אפילו הגרמנים (נכון היה את האף היהודי), אבל הסיבות העיקריות לא היו הצורה. ככה לא משניאים מישהו אחר. אלא מוצאים דברים כמו שבכתבה מישהו רשם כתגובה שהערבים בסופר מרביצים אחד לשני, ממש!!! ואם יש כאלה יש גם יהודים יש כאלה. כמו שאמרתי בבית שלך תעשה מה שאתה רוצה, שאתה עסק, ולא משנה גודלו אסור בשום פנים ואופן להפלות. האם תרצה שיפלו מישהו כי הוא רוסי או אתיופי? אני יכול להגיד שאני לא רוצה רוסי, כי הם מהמאפיה או שתיינים, ולא אמרתי מילה אחת למשל על זה שאני לא סובל את השפה שלהם או את הריח שלהם. תראה כמה זה קל ופשוט.

sela v

New member
אותו דבר

אפשר לצאת נגד היהודים, שהם מנסים להשתלט על העולם, וקל להביא כדוגמא איך יחסית לאוכלוסית העולם היהודים יש להם יותר כסף מלאחרים.

אני חושב שאתה מפשט את העניין

הסיבה שאני אינני מכניס גנן ערבי לביתי איננה בגלל שהוא ערבי (אחרת לא הייתי מעסיק אותו שנים רבות) אלא בגלל הסיכון הבטחוני שבהעסקתו בנסיבות שנוצרו בשנת 2000. אתן לך דוגמא אחרת - נניח מציעים לך דייט עם בחורה ומתברר לך שבמשפחתה של אותה בחורה ישנה איזו מחלה גנטית שמגדילה את הסיכוי לילדים מפגרים פי 5 יותר מהממוצע בציבור. האם תהיה זו "גזענות" אם תחליט שאינך רוצה לקחת את הסיכון ותדחה את ההצעה? נתתי לך גם את הדוגמא של המלון בתאילנד שלא רוצה לארח ישראלים כי אינו מוכן לקחת את הסיכון שהתנהגותם של הישראלים לא תהיה הולמת. גם זו איננה גזענות. הדוגמא שנתת איננה רלונטית. נכון שהיהודים עשירים יותר וחכמים יותר מהממוצע בעולם. אז מה? איזה סיכון אתה לוקח כשאתה מעסיק יהודי? איזו סיבה יש לך להפלות אותו לרעה?

וואלה יובל אתה צודק,

בשעתו הגרמנים לאחר עלית היטלר לשלטון לא אפשרו ליהודים לפתוח חנויות בגרמניה , אסרו על נישואים עם יהודים, אסרו על העסקת יהודים. אם היית שואל אותם האם זו גזענות נוראה ולא מוצדקת הם היו עונים: לא חלילה משום גזענות, אלא משום שהיהודים נושאים עמם חיידקים מרעילים והם משחיתים את הדם הגרמני ואת התרבות הגרמנית. בשעתו הצלבנים( הבוש של אותה תקופה ,שכן הוא בפומבי הזדהה עמם לפני התקפת וכיבוש עיראק) האמינו כי הם עושים מצווה לעולם בזה שעושים מעשי טבח ביהודים. לא משום גזענות חלילה, אלא משום שההיהודים שוחטים ילדים נוצרים לטקס הסדר. זה היה כדילהגן על הביטחון של הנוצרים ולא משום סיבה אחרת חלילה. כל הכבוד לעמדותיך. הן מוכיחות כי הציוני הימני הממוצע עולה בעושרו וחוכמתו על מרבית אוכלוסיית העולם.( גם הצהרה יהירה זו שלך אינה חלילה גזענית, אלא פשוט ציון עובדה ידועה לך כחלק מהעם הנבחר )

נכון יובל

זה היה באמת מכוון לרמת השרון, אני שמח שאתה מתקן אותי במיוחד אם אתה מנסה להבחין עצמך ממנו.

כל אחד זה מישהו אחר

אל תחפס משמעויות נסתרות כי אין כאלה, אני מייצג אותי רמת השרון מייצג את עצמו יש נושאים רבים שבהם אנחנו מסכימים ובטח יש כאלה שלא.

sela v

New member
כסף זה דבר שאפשר למדוד

חכמה קצת קשה. השאלה איך מגדירים חכמה? האם תארים באוניברסיטה זה מדד החכמה? או ציונים במתמטיקה? כמו שאמרתי בבית שלך עשה כרצונך ואתה לא חייב לאף אחד דין וחשבון, מקום ציבורי זה שונה. האם תהיה מוכן שבעל בית קולנוע יקבע שאצלו בקולנוע מותר לעשן כי הוא לא שואל אף אחד הרי זה העסק שלו? איזה סיכון יש שמעסיקים יהודי? הנה העסיקו את וענונו בדימונה, מה קרה? יש גם יהודים מטורללים, שאיתם אפחד להיות. אני יכול לספר שעשיתי מילואים לפני כ-3 שנים בהתנחלות, והיה איזה חייל מילואימניק שדי חששתי ממנו, ולא יודע אם הוא לא היה מסוגל חלילה לעשות משהו. גם זכור לי על חילים בצבא שאמרו שהם יראו ערבי אז הם ירו, ואח"כ יגידו שהוא סיכן אותם, והרי שהוא מת אי אפשר לבדוק את הגרסה שלו. קשה להשוות בין שני הצדדים כי אין נקודה התחלתית זהה, וגם אי אפשר להשוות את מה שקורה בארץ לדברים אחרים, אפילו למשל המצב בזמנו בדרום אפריקה לא זהה. אם ערבי לא יכול לעבוד בחנות לחם, איך יכול להיות ערבי במשטרה?

למעלה