לא גזענות
אפשר להתוכח ואינני טוען שהצדק ב 100% אתי, אבל אני מקווה שלפחות אפשר לנצל את פורום דו-הקיום הזה כדי להבהיר שלא מדובר בגזענות. גזענות זה להתיחס לבני גזע מסוים כאל גזע נחשל, לא לרצות את קרבתם בגלל סיבות כמו צורה חיצונית, ריח, או כל מאפיין אחר. הרצון שלי היום להתרחק מחברה ערבית נובע מפחד. לא מגזענות. לנקודות שהעלית: 1. החיים לא תמיד סימטריים (וכבר קבע בג"ץ, לדוגמא) כי אין לאסור על חרדי לגור בסביבה חילונית אבל אפשר לאסור על חילוני לגור בסביבה חרדית) וגם כאן אין סימטריה. אם ערבי בחיפה, לדוגמא,לא ירצה להעסיק יהודים - זוהי תהיה גזענות כי היהודים אינם מהווים סכנה בטחונית לערבים. אבל, אם ערבי פלסטיני לא ירצה להעסיק מתנחל - זו בפירוש איננה גזענות. 2. הרעיון שאני אבצע מסדר זיהוי לפועלים שהגנן מביא לביתי לא ממש נראה לי. קודם כל, כי אני בדרך כלל לא בבית, שנית כי אין לי את הכישורים לבצע מסדרי זהוי על בסיס של תמונות דהויות וחוץ מזה - לא נראה לי שהרעיון היה מתקבל בברכה. 3. כשמלון בתאילנד שם שלט "אין כניסה לישראלים" אני יכול להבין שלא מדובר בגזענות. למלון יש נסיון רע מאד עם ישראלים, אין לו את הכלים לבצע איבחון פסיכולוגי של המתארחים כדי להחליט אם הם מתאימים ולכן החליט שאיננו מקבל ישראלים וזהו. זה לא נעים אבל בהחלט לא "גזענות" 4. בכל דבר יש מידתיות. ברור שאי אפשר, לא צריך ולא מוצדק להרחיק את הערבים מכל מקום ובודאי שלא ממוסדות ומקומות עבודה ציבוריים. אבל מסעדה בבעלות פרטית יכולה להכניס את השיקול הזה במסגרת יתר השיקולים. נכון שגם ילדים יהודים לוקחים סכיניםם לבי"ס אבל עוד לא קרה שמלצר יהודי סייע לחבר שלו להכניס חגורת נפץ למסעדה. אגב, בארה"ב, לדוגמא, לילידי ארצות מוסלמיות קשה היום עד בלתי אפשרי להכנס . זה מגיע לאבסורדים. אשה ישראלית שאני מכיר עלתה לארץ מעירק כשהיתה בת כמה חדשים. היא סורבה לקבל ויזה לארה"ב .. 5. הערבי בבית שמש היה מהשטחים, הערבים במסעדה בירושלים היו ערבים ישראלים, הערבים שנתנו מחסה בביתם לרוצח מקיבוץ מצר היו ערבים ישראלים. אני חושב שההבחנה הזו שאנחנו מנסים לעשות היא קצת מלאכותית. אבל שוב להתחלה - אפשר להתווכח עד כמה סידורי הבטחון מצדיקים אפליה ויכול להיות שאפשר למצוא דרכים להעסיק ערבים בעוד מקומות אבל לא בכולם (אני מניח שגם אתה תסכים אתי שלא סביר שנגייס את בן אחותו של הנייה לחיל מודיעין גם אם יצהיר שהוא ציוני). מה שחשוב זה להבהיר שאין מדובר פה בגזענות!!