לא מסתדר...

rose I am

New member
לא מסתדר...

בעבר מישהו בפורום שאל מהו הדה ז'ה וו->וקיבל מאמרים שמסבירים איך הדה ז'ה וו הינו "בעיה" פיזיולוגית בה יש מעיין "כשל" באחת האונות במוח שגורם לנו לחשוב שראינו מקרה מסויים בעבר,ולחשוב שזה כבר קרה פעם. אבל כבר הרבה זמן,שבכל דה ז'ה וו שיש לי לפחות,אני יודעת מה הולך לקרות. ואני מדברת על דברים ספציפיים. קורה שיש לי דה ז'ה וו,ואני אומרת לחברה שלי מה הולך לקרות,למשל,"בדה ז'ה וו,נורית אמרה כך וכך..." וזה קורה. אז,השאלה שלי, איך זה שאם דה ז'ה וו אמור להיות מקרה שבעודנו רואים אותו/חשים אותו אנחנו מרגישים מזוהים עם אותו מצב,איך זה שחוץ מהזדהות,אני יודעת מה עתיד לקרות לפני שזה קורה? זה אמור לקרות?

gwizard

New member
מסתדר מאוד

אם רק תפסיקי להקשיב לכל ההסברים המדעיים ותתחילי לחשוב עם הלב. תופעת הדה ז'ה וו יכולה לבוא מכמה סיבות. במידה ואת בריאה נפשית, התופעה יכולה להיגרם מראייה על חושית מתפתחת (או מפותחת). במילים פשוטות, המוח שלך קולט רשמים חיצוניים ומתרגם את זה להרגשה שזה כבר קרה לך. אם תתרגלי את הנושא אחרי זמן מה תהיי מסוגלת להבחין בין רשמים אמיתיים לבין תעתועי דמיון (שזה גם קורה מדי פעם). תתייחסי לכל הנושא כלמתנה יקרת ערך אשר ניתנה לך. מה לעשות עם זה - תלוי בך.

MetalSinagouge

New member
אגב, פעם קראתי איזה קורס 101

על קבלה, בין שאר הקלישאות שהיו שם (לכל דבר יש סיבה וכו') היה שם משהו מעניין שלא נתקלתי בו אף פעם: הם תיארו את העבר, ההווה והעתיד בתור "דיירים" בבניין אחד, ושהזמן הוא מעין אשליה שלנו, כדי להפוך את נחיים לנוחים יותר או משהו. לפי מה שאני יודע זה משהו שנתמך ע"י המדע הגדול והנפלא.

RainBird

New member
הזמן הוא אשליה. זה מוכר יחסית ולא רק לקבלה. אני נוטה לחשוב על הכל כסרט מצולם. כל רגע הוא מהות משל עצמו, ואם אתה מחבר את כולם יחד יש אשליה של תנועה, אבל בסופו של דבר, כל פריים עומד בנפרד. ארדן.

RainBird

New member
לא אשליה כמו תיכנות. אנחנו לומדים לתפוס את הזמן כך לפי שעות ודקות כבר מגיל צעיר.

MetalSinagouge

New member
כן, קשה לתפוס אחרת.

בדיוק כמו העובדה שחיי רוב הדתות נמשכות גם היום כי הדבר תורשתי כמעט כמו צבע עיניים.

EvilFlame

New member
אמממ

אני בעיקרון לחי לפי קווי זמן בעצמי חוץ מימים ולפעמים גם שנים. הזמן הוגדר והוקצב לדעתי על פי השמש השקיעה וזריחת השמש שוב ויחד עם מחזורי הירח או משהו אחר. אצלי זה לא משנה אני לא משתמש בהגדרות של שעות למשל כמעט בכלל אני עושה את מה שבא לי. אני משתעמם מזה עושה משהו אחר עייף אני נח או פשוט ממשיך. אבל בעיקרון הזמן נועד כדי אולי להלק או לעזור בחלק מהדברים או לשמור על סדר מסוים.

למעלה