לא מספיק

רננהלי

New member
לא מספיק

אף פעם זה לא מספיק כל שאיפה שאני אציב לעצמי, ברגע שאני אגיע אליה היא כבר לא שווה, ואני אכעס על עצמי שאני לא מתקדמת הלאה. דיברתי על זה הים בטיפול. לגבי העבודה בעיקר. שנה שעברה רק רציתי לעבוד, במשהו. רק לעבוד בעיקר כדי להיות מסוגלת לממן את הטיפול. ואז כשעבדתי בעבודה מקסימה, פתאום זה כבר לא הספיק לי. כי זה לא היה במקצוע שלי, אבל פחדתי לעבוד במקצוע שלי, וכעסתי על עצמי שאני לא מתקדמת. והנה, הגעתי לזה, אני עובדת במקצוע שלי. אמנם אני עדיין מתאקלמת ולוקח זמן, אבל אני עובדת ויש לי חצי משרה. ופתאום זה לא מספיק. כי זה לא מספיק שעות. כי זה רק מזוית מסויימת של המקצוע אז אני צריכה מהר מהר למצוא עוד עבודה כדי להתקדם ולהכיר עוד זוויות. לא נותנת לעצמי מנוחה נפשית וסיפוק, ישר רוצה הלאה, וכועסת על עצמי אם בא לי לנוח, כי אני חייבת להתקדם בקצב מהיר יותר. מכירים את זה? איך מתמודדים עם זה? זה כל כך מכביד

הממ...

לא חושבת שזה עניין של לא מספיק, תשני את הגישה לחיובית יותר, ותסתכלי על זה בכיוון אחר- שאת כנראה שואפת ליותר וזה מ-ע-ו-ל-ה, כי ככה בדיוק צריך, תמיד לשאוף ליותר, אבל מצד שני גם צריך לדעת לקבל את מה שיש כרגע בד בבד עם מה שרוצים שיהיה. איך עושים את זה
אולי פשוט מנסים לחיות את הרגע, מנסים למצוא את כל החיובי במצב הנוכחי שלנו ולהתמקד בו.

פאפיט

New member
יש לך עיניים גדולות

הבעיה שאת לא יודעת להגיע לסיפוק (מקוה שזה רק בענין העבודה...). את צריכה ללמד את עצמך איך להסתפק במה שיש ולהגיע לסיפוק, אולי תעשי תרגילי הרפיה.

איך הפסיכולוגית הגיבה?

אני מכירה את חוסר הסיפוק הזה ממה שיש. זה לא מצב שאפשר "להשביע" במעשים, כי כמו שכתבת - אף פעם זה לא מספיק. מה שצריך לשנות זו החשיבה הזו. אפשר להתאמן ולתרגל את ההסתכלות על חצי הכוס המלאה.

רננהלי

New member
אולי זה קצת שונה

מאיך שזה נשמע ממה שכתבתי. זה לאו דוקא הבעיה של העיניים הגדולות, שאני רוצה עוד ועוד דברים. (גם זה קיים אצלי, אבל לא מה שהתכוונתי) זה יותר לחץ שאני חייבת להתקדם בחיים ומהר, כי אני לא עומדת בקצב של כולם, והגיל שלי עף קדימה ומרגישה שאני כבר זקנה מדי למרות שאני בת 25. אז לכן אני חייבת מהר להתקדם מבחינה מקצועית כדי להיות מקצועית וטובה כבר עכשו ומיד!! אז מה שדיברתי עם הפסיכולוגית (מוזר אני בקושי זוכרת וזה היה רק אתמול) זה שהגענו לדבר על איך באופן כללי אני מתמודדת עם עצמי, ואיך אמא שלי קיבלה את הקשיים שלי. הרבה פעמים כשנכנסתי לשלב חדש בחיים, היה לי נורא נורא קשה, ובהתחלה אמא שלי הירשתה לי לעשות מה שאני רוצה ולא חייבה אותי (כמו המעבר לתיכון למשל) בכלום. ומשלב מסויים, שאצלי הוא הורגש כחד מדי, כבר החליטה שאי אפשר ככה יותר, והכריחה אותי להתמודד. וככה אני מתמודדת גם עכשו. מרשה לעצמי לתקופה להיות ילדה קטנה ומאפשרת לעצמי הרבה חופש (כמו שנה שעברה) ואז בבת אחת מכריחה את עצמי להתקדם הלאה ומפילה על עצמי את כל המטלות בבת אחת. ומרגישה לחץ נורא גדול מזה. מין מעבר חד מחוסר התמודדות לקיצוניות של כורח של התמודדות עם הרבה קושי בבת אחת. זה מה שדיברנו. ופחדתי לצאת משם עם הרגשה רעה בגלל זה, כי זה היה לי קשה, כי אני באמת לא מכירה את דרך האמצע, רק את הקיצונויות. ובסוף, כנראה עצם הפריקה עזר לי.

אם עכשיו היית מקבלת הזדמנות

חדשה, בלי הרקע שלך וההרגלים שלך. איך היית עושה את זה (התקדמות בחייך, רכישת נסיון מקצועי וכו'), בלי הטלטלות הקיצוניות שתיארת כרגע? תנסי לחבר את זה כמו עלילה, או משהו.

למעלה