לא מסוגלת ללכת לישון

גאיה ק

New member
לא מסוגלת ללכת לישון

מבלי להתייחס למצעד החיים שהתקיים היום. מצמרר. איך,איך נותנים לחרפה הזאת לקרות. איפה הנשמה? איפה צלם האנוש? רואה במצעד היום ובמצבם של ניצולי השואה את אחד המחדלים הגדולים בתולדותינו ולו בגלל הסימליות שבעיניין. לא יאומן!

גאיה את יכולה להתעודד

כי אם שמת לב מי התצטרף לאנשים שעיברו את השואה היו אילו דור שני ושלישי שלא יתנו לממשלה להזניח את הקשישים וגם כל אותם בני נוער , שהלכו לראות באירופה את המחנות ושמעו את הסיפורים ועכשיו אני בטוחה שקולם של הזקנים והחולים לא יאבד יש להם חיזוק ע"י אנשים צעירים וחזקים שלא יתנו לנו לנוח , ועוד כמה עתונאים שלא מניחים לנושא עד שהם יקבלו את הטיפול שלו הם זקוקים , הפעם הממשלה לא תוכל להתעלם מהצרכים שלהם

טומי32

New member
מצעד החיים

השימוש בתלאי הצהוב נראה לי זילות זכרון השואה, לא יודע של מי היה הרעיון....אבל בעיני מעשה לא ראוי.

גאיה לא מדובר לדעתי נטו בעובדת ניצולי

השואה. זה מתקשר לזקנה בכלל. כמה זקנים עניים חיים שאין להם כסף לקנות תנור לחורף? ביבי נתניהו יקירנו זרע את ההזזה של גיל הזקנה ובכך חסך כסף לקופת המדינה אבל העלה בצורה מכוערת את הגיל בו זכאים להתחיל לקבל קצבת זקנה אני חושבת שהגיע העת לתת את הדעת בכלל לזקנים שחיים בארץ ואחוז לא קטן מהם בחרפת רעב

גאיה ק

New member
ציפוש,מישכיני וכל מי שחושב כי מגיע לכולם

אין ויכוח ולא חדש לאף אחד מאיתנו שיש הרבה רעות חולות ועוולות במדינה. כשמדובר בניצולי השואה מדובר בכספי שילומים שהגיעו למענם ואילו חלק מהכסף זרם למקומות אחרים.. זה עושה את ההבדל וזה הבדל גדול !!

ben 911

New member
אני חושב שמי שנשא את התלאי הצהוב אז באותה...

תקופה אפלה..רשאי ויש לו זכות לשאת את אותו תלאי בכל עת שיחפוץ.

s h o o s h a

New member
מפחיד וכואב

מאז ומעולם לא רצו את היהודים כחלק משום מקום, נַגשׂוּ בנו ו'קמו עלינו לכלותינו', הגרמנים עשו כמיטב יכולתם להשמיד כל זכר לעם ולאומה הגדולה הזו, אבל לא יכלו לה. והיום, במאה ה 21, עת יש לעם היהודי מולדת, יש לו בית, היום אנו מבקשים להקיא ולהוקיע מתוכנו את שארית הפליטה של התופת ההיא. בכאב עצום ובעיניים מלאות דמעות נכתבות מילים אלו ובאוזניי מצלצלות המילים של אחת הניצולות שעלתה לשידור לפני מספר ימים לתוכניתו של נתן זהבי ואמרה בקול חזק ורם ומרעיד ומזעזע "הטעות הגדולה ביותר שלנו היא כי שרדנו". הכסף שיקבלו או לא יקבלו כבר אינו משנה בהתרחשויות אלא הביזוי והעלבון של אותם מאות קשישים שנאבקים יום יום ושעה שעה להמשיך ולשרוד. ומה הם מבקשים? לסיים את חייהם בכבוד. כ ב ו ד!!! היכן הכבוד לכל קשישנו שבנו עבורנו את המדינה הנפלאה שיש לנו? היכן כבודם אם אנו מתנערים מהם, מתייחסים אליהם בזלזול [במקרה הטוב שמישהו בכלל מתייחס], מעדיפים לשכוח מאין הגיעו ומה הם עברו? "לא נשכח ולא נסלח" זו סיסמא מצויינת. אלא שאם היא רק מהפה והחוצה אין בה כל ערך. ועושה רושם שאכן אנו לא שוכחים להם את קיומם ולא סולחים להם על הישרדותם. אחרת, איזה הסבר יכול להיות לבושה???

גאיה יקרה זה באמת דבר נורא אבל אני חושבת

שמדינת ישראל מתייחסת לכל זקנייה בחרפה גדולה. ומדינה שלא מתייחסת בכבוד לחולייה ,,נכייה,,וזקנייה... אין לה שום זכות קיום.........

חבל "שנזכרו" רק עכשיו

לתת את הדעת הדיון והמחאה ...גם אם יצליחו כבר להשיג עוד פרוטות אחדות.. האם זה יועיל אותם אנשים מסכנים כבר מאוד חולים, חלקם מגיעים לחרפת רעב...כן..וזה דור שהולך ונעלם...מה שישאר זה רק זיכרון ותחושה צורבת ואיומה שאנשים שחוו גיהנום לא יכלו להמשיך לחיות ואחר כך למות בכבוד..עוד מחדל לרזומה...העגום של פני החברה והמדיניות שבארץ.....

ben 911

New member
מותק, אצלי האסימון ירד לפני שנה או שנתיים.

כששידרו ב-TV כתבה על חסיד אומות העולם (לא זוכר כרגע את שמו) שהציל הרבה משפחות יהודיות תוך סיכון חייו וחיי משפחתו.. אותו אדם חיי (עדיין) כיום בעזובה.. שאפילו חולדות לא היו מוכנות לגור בה.

כל מי שחושב ש..

צריך להקציב כסף ל ניצולי שואה, זקנים, ילדים במצוקה,מערכת הבריאות, מערכת החינוך,שלטון החוק. ועוד ועוד הרבה הרבה עניינים חשובים אחרים. צריך להצביע על המקורות.אי אפשר להתמקד רק בשימושים. זה חוק מספר אחד בכלכלה. נסו להשוות את זה לניהול התקציב המשפחתי שלכם,אני בטוח שלכל אחד מכם יש סדר עדיפויות,והוא משתדל להוציא את כספו בהתאם לכך.יש כמובן אפשרות נוספת,להגדיל את המקורות,המשמעות היא, הגדלת שיעור המס. בקיצור להיות גבי גזית ונתן זהבי זה הכי קל. להיות שר אוצר זה כבר לא כל כך פשוט.

ben 911

New member
אם מביאים את תקציב המשפחה לדוגמא..

בזמנו היו ברשותי שתי מכוניות אופנוע מהיר וחיי מותרות מקיר לקיר.. עם הזמן כשהמצב הכביד..הידקתי את החגורה הכוונה לחגורת חיי המותרות.. אני מצפה מקברניטי המדינה לנהוג בהתאם לחיות בצנע עד כמה שאפשר לטובת רווחת אותם אנשים שלפחות יקבלו את מה שהם צריכים לחיות חיים רגילים. שיצמצמו קודם כל בתקציבי המותרות של חברי הכנסת.. עטים יקרים, לפטופים נוצצים, ארוחות שחיתות במסעדות פאר ועוד כהנה.. טוב אני יודע שאני מדבר שטויות כי אף חבר כנסת לא יסכים להדק שום חגורה.

לחברי הכנסת העלו משכורות

אבל קצבאות הם הקפיאו בשנה הקרובה מעניין שאין דין אד לאזרחי המדינה לנבחרים אילו שמעבירים חוקים מעלים ולנקקים לקצבאות מקפיאים

אכן צדקת בן. אבל גם אם משפחות המיליארדרים

היו קצת פותחים את כיסם(זה ממילא מתקזז להם ממס הכנסה) והיו "מאמצים" כמה משפחות במצוקה לדאוג להם לפעמים בתרומה למזון, לציוד לבי"ס לילדים ועוד בקצור קצת לראות מעבר לאף

זה לא התפקיד שלהם..זה התפקיד של הממשלה לדאוג

לתושביה. העשירים יכולים לתרום ולעזור אבל זהו לא תפקידים ואין על הממשלה לשמוט ידיה ולחכות לתרומות של צדקה.

יש כסף ..כשצריכים בשביל צרכים פוליטיים מוצאים

את המשאבים. הבעייה שסדרי העדיפויות נקבעים לפי הכוח הפוליטי . גם בביטוח לאומי יש עודפי כספים . מה גם שיש את הבעייה הידועה בביטוח לאומי שישנם הרבה רמאים שמקבלים קיצבה שלא באמת מגיעה להם.

למעלה