לא מוצא גיטרה...!

איתמר1

New member
לא מוצא גיטרה...!

אני מחפש לי גיטרה רצינית לסגנון של רוק-כבד או מטאל, ואתמול עשיתי סיבוב בתל אביב במספר חנויות... ניגנתי מספר גיטרות כמו: Fender HM STRAT Ibanez S- Custom Ibanez JS - Custom Charvel 475 Carvil - I have no idea modle ועוד ועוד, ואף אחת! לא הגיע לרמה של הצליל הגאוני שיש לאס-ג´י סטאנדארט שיש לי, צליל מלא ושמן עם המון המון טון בתוכו! יכול להיות שאין גיטרות בארץ ששוות משהו? או שאני מחפש משהו שבכלל לא קיים?? גם ניגנתי על גיטרה של חבר שלי Jackson - SOLOIST USA שהיא אחלה של גיטרה בפני עצמה, אבל עדיין חסר משהו! (מה שכן, היא ממש ממש נוחה!) בלי קשר - ניגנתי על גיטרה קלאסית של "אסטבה" לטענת החנות עלותה כ-12 אלף שקל, היא לא מוגברת, אני אישית לא הייתי משלם עליה 2000 שקל. *כנראה שיש לי סטאנדארטים ממש גבוההים* למישהו יש רעיון? מה לחפש? חוץ מהצליל, אני מחפש גיטרה עם גשר צף, ו24 סריגים.

איתמר1

New member
תקן אותי אם אני טועה...

אבל אני לא חושב שיש להם גשר צף כלשהו, או 24 סריגים... תודה בכל זאת על התגובה!

Toccata Fugue

New member
בקשר לגיטרה הקלאסית

קודם כל רק שתדע שהערך של הגיטרות הקלאסיות (הטובות) הוא הרבה יותר גבוה מאשר הערך של גיטרות חשמליות,מבחינת ההעלות.. שנית כל..זה שאתה לא היית משלם על הגיטרה ההיא אפילו 2000 שקל זה לא בגלל שיש לך *סטנדארטים גבוהים* זה בגלל שאתה לא מנגן קטעים שראויים לנגן אותם על גיטרה קלאסית בשווי 12000 אלף שח..ומן הסתם בטח הקטע שניגנת לא היה ברמה של אפילו חצי מזה... רק מי שמנגן קלאסית ברמה דיי גבוהה שם לב להבדלים האלה ומודבר בהבדליים עצומים! הן מבחינת הצליל והן מבחינת איכות העץ של הגיטרה. גיטרות כאלו נועדו בשביל לנגן קטעים קלאסים רציניים כי מוזיקה קלאסית היא הרבה יותר מורכבת משאר הסגנונות. וד"א בהצלחה עם החיפוש אחרי הגיטרה שאתה מחפש :)

הזמרת

New member
לפני שמתפתח פה ויכוח מיותר

"מוזיקה קלאסית היא הרבה יותר מורכבת משאר הסגנונות" אני אפילו לא אגיב על זה O.K כל מה שאני מבקש (ואני נגן פיוז´ן-בלוז)זה שתישקול מחדש את הניםוח של המישפט זה לפני שכל הפורום מתמלא בהיתנצחויות מטופשות:) (בלי לזלזל לרגע{ברצינות}במוזיקה קלסית לגיטרה)

איתמר1

New member
אוקי, אז ככה...

בוא נתחיל בזה, שלא תמיד גיטרה קלאסית עולה יותר - זה הכל תלוי באיכות. יש גיטרות קלאסיות שעולות 25 אלף דולר, כן, אני ידוע. אבל זה לא אומר שאין חשמליות שעולות במחירים כאלה בשל איכותם. אני לא מנגן קטעים שראויים לנגן אותם על גיטרה קלאסית בשווי 12 אלף שקל? - מאיפה אתה בכלל מביא את המשפט הזה? אתה בכלל יודע מה אני יודע לנגן ומה לא יודע לנגן? "הן הסתם בטח הקטע שניגנת לא היה ברמה של אפילו חצי מזה..." מה?! - אני בעד שתפסיק להתנשא פה מעלי, כי אתה בכלל לא מכיר אותי ולא מודע ליכולת הנגינה שלי. ואני כן שם לב להבדלים, ודיברתי עם המוכר בחנות בקשר למחיר ולצליל - ואתה ידוע מה? - הוא הסכים איתי! רק שהפתרון שלו לנושא היה, צריך לנגן עליה שנה כדי שהיא תתחיל להשמע טוב, כי היא חדשה. מוזיקה קלאסית היא לאו דווקא יותר מוכרכבת, אבל היא בהחלט מביאה לרמה הכי גבוה שאפשר להגיע במקצועיות מוזיקלית, כי כשלומדים קטע, עובדים על כל תיבה ותיבה בצורה הכי דקדקנית ועד לפרטים הכי קטנים כדי שהיא תצא מושלמת. כשלומדים מוזיקה קלאסית בצורה כזאת, היא יותר קשה, ועדיין לא מוכרבת מסגנונות כמו גאז ופיוזן. סתם לרקורד, אני לא תלמיד שנה א´ בגיטרה, ואני בדיוק מלטש את Asturias עד כמה שאפשר, ואני סיימתי לפענח את Mallorca והתחלתי להכנס אליה ברצינות רבה. *לפי איך שאתה תופס מעצמך, אני משער שאתה מכיר את הקטעים הנ"ל* ותודה!

איתמר1

New member
ובכלל...

אני לא הייתי קונה את ה´אסטבה´ הזאת גם ככה, כי אני סגור על ´רמיזר´ שיש במרום, שאגב נשמעת יותר טוב. את מחירה אני לא אנקוב - כדי שלא תשווא את יכולת הנגינה שלי למחיר הגיטרה חס וחלילה.

Toccata Fugue

New member
שוב בקשר לקלאסית

טוב, אולי הייתה פה התנשאות קלה מצידי וזה לא מאפיין את "אחוות הגיטריסטים" ובזאת אני מתנצל. בעיקרון התכוונתי ש"בגדול" המחיר של הקלאסיות הטובות יותר גדול מאשר החשמליות ברור שפה ושם יש חשמליות שיכולות לעלות יותר ... גם יצא לנגן כמה פעמים על קלאסית (של המורה שלי) ששוויה 25 אלף דלור ויש לה פשוט צליל של פסנתר! בקשר למה שאמרתי שמוזיקה קלאסית היא מורכבת יותר משאר הסגנונות אז המשפט נכון בחלקו מכיוון שבאמת אפשר להשוות את המורכבת לסגנון ג´אז ופיוזן, פשוט לא ציינתי את זה. אני מקווה שהגענו לעמק השווה אחרי הכל אין בכוונתי להעליב פה מישהו. נ.ב אסטוריאס היה אחד הקטעים שבזכותם נשארתי בקלאסית וחיזקו את הערכה שלי לגיטרה קלאסית! היום אני קצת אחרי זה ומתמודד ברמה דיי סבירה עם אטיוד מס 2 של וילה לובוס. אה וכמעט שכחתי..אני גם מנגן על רמירז R2 שנקנתה ממרום ואני ממש ממש מרוצה ממנה, ככה שבאמת כדי לך ללכת עליה. בהצלחה בהמשך :)

תיקון היתקבל בשמחה

ואני למרות היותי פיוז´ניסט אומר: אם זה יפה .מסובך או פשוט .זה עדיין יפה

mocko

New member
איתמר

הגיטרות שאתה מזכיר נחשבות טובות אם לא טובות מאוד בתחום הרוק . אבל זה בסדר שאתה לא מתפשר ומחפש את ה"צליל האופטימלי" מבחינתך ( כולנו בעצם בחיפוש כמעט מתמיד אחרי הצליל האופטימלי .... ) . אבל אתה קצת בבעיה - בארץ לא תוכל למצוא יותר מדי דגמים מעניינים מעבר למה שהזכרת . איזה דגמים של carvin ניסית ? יש להם כמה דגמים שלפי השמועות הם ממש מעולים לרוק .... ומה עם ESP ? אולי כדאי גם אותם לנסות , אבל אני לא בטוח איפה אפשר .... ו music man או hamer ? וזהו בערך
אז אין נסיעה מתוכננת לארה"ב בזמן הקרוב ? כי זה נשמע הפיתרון הכי טוב בשבילך . בכל חנות או שתיים תמצא את כל המבחר שיש בארץ ++ גם בקטגוריית המשומשות ( שלא מפותחת כמעט בכלל בחנויות בארץ ) תוכל למצוא שם דברים מאוד מאוד מעניינים .

tomT

New member
carvin

אני מנגן בcarvin ואני יכול להגיד שזו גיטרה טובה, כמעט לכל מטרה. מג´אז ובלוז (לבלוז רצוי לשנות את הסט-אפ ל0.11) ועד רוק ומטאל. יש מגוון רחב של סאונד שאפשר להוציא ממנה, אם יודעים איך.זאת גיטרת custom (מיוצרת לפי דרישה ובאכות גבוהה מאוד) אבל הן לא יקרות (שלי עלתה 4,000 שקל, דגם dc135 עם גשר ווילקינסון ו3 פיק-אפ´ס, של הגשר הוא האמבקר).

איתמר1

New member
תודה על התגובה!

אני אגיד לך מה, ניגנתי על ESP אמריקאית, מהדגם של קירק האמיט עם החתימה ועיתורי הגולגלות על הצאוור, והגיטרה הזאת נשמעת רע - וזה אחרי שהחליפו לה את הפיקאפים לאקטיביים שהיו אמורים לשפר אותה. ונוחה היא גם לא היתה כלכך, הצאוור שלה היה גדול לטעמי (כאחד שמנגן על גיבסון). מה שניגנתי על קארבין, אני לא יודע איזה דגם זה, אבל לטענת המוכר, היא מהגיטרות הישנות יותר והיותר איכותיות שיש להם להציע, ואולי זה בגלל המיתרים 09 שלא החליפו לה כבר שנתיים, אולי בגלל המגבר 25 וואט צעצוע שניגנתי דרכו - הגיטרה לא נשמעת טוב, אין לה סאונד טוב בכלל! יוזיק-מן והאמר, אני לא כלכך מכיר, וממה שאני ידוע הדגמים הטובים של מיוזיק-מן הם לא לכיסי. לחו"ל אני לא אסע בעתיד הקרוב, ואין לי כלכך תיכנונים לעתיד הרחוק, ככה שאני לא יודע מה יהיה בקשר לזה, ולבקש מהדודים שישלחו לי גיטרה לארץ זה בעייתי, כי אני לא יכול לקנות גיטרה שלא ניגנתי עליה. אפרופו לקנות גיטרה שלא ניגנתי עליה, חשבתי על אחת שהיא יפנית, IBANEZ RG-3120 . מהנתונים שמקבלים עליה - עץ, פיקאפים, צאוור, היא עושה רושם דיי טוב, והיא גם נראת אחלה בלי שום קשר. יש לה את כל מה שאני מחפש בגיטרה בתכלס והמחיר שלה סביר בהחלט בשבילי (מצאתי אותה ב-1150 דולר, כולל משלוח!). המחיר שלה ב-Music123 הוא 1110 - בלי משלוח. מה דעתך או דעתכם על הגיטרה הנ"ל? אני חושב שהיא צריכה להיות יותר טובה מיתר סדרה RG הזולה ופחות טובה.

tomT

New member
תגובה לתגובה

במחיר הזה עדיף לקנות גיטרה אמריקאית, בארץ או דרך האינטרנט. האמריקאיות יותר אמינות ואיכותיות בדרך כלל מהיפניות (היתה לי יפנית שהיתה רק מעט יותר מגוש עץ...כמובן שהנשים היפניות זה עניין אחר). בדרך זו תקבל תמורה בעד האגרה. אני רק לא מבין דבר אחד - למה לך גיטרה אחרת אם יש לך SG Custom??? לגוון זה טוב אבל אם אתה רוצה לשנות טון עדיף לקנות מגבר טוב מאשר לקנות גיטרה שונה ולחבר אותה לאותו מגבר(מה עם אפקטים?)

איתמר1

New member
תגובה לתגובה לתגובה

הגיטרה שיש לי היא אס-גי סטאנדארט. ואני מאוד מודע לעובדה שאמריקאיות הן יותר איכותיות. הסיבה שאני רוצה עוד גיטרה היא כי אני רוצה גיטרה עם גשר צף, ו-24 סריגים, זה די פשוט למען האמת. מגבר טוב כבר יש לי- Fender 90W Deluxe אפקטים גם יש לי - Zoom GFX-8 . אבל לא תמיד אמריקאיות זה טוב, קח לדוגמה ESP הגדם שניגנתי עליו, או Carvin הדגם שניגנתי עליו. העובדה שמשהו הוא אמריקאי ועולה יותר, לא בהכרח אומר שהוא נשמע יותר טוב.

The Exorcist

New member
תגובה לתגובה לתגובה לתגובה

דווקא יש לי את הKH של קירק, נשמעת כמו אלוהים, אבל כבר הרבה זמן שלא ניגנתי עליה... אם אתה רוצה גיטרה עם גשר צף ו24 שריגים שתתאים למטאל (או רוק כבד, לא ממש הצלחתי לעקוב) אז בהחלט הייתי הולך על איבנז. ולמשפט האחרון שלך כאן, אתה צודק בהחלט. הפנדר המקסיקנית החדשה שלי שווה יותר מהסטראט האמריקאית שלי (הצליל שלה יותר עשיר עם הפיקאפים של האמריקאית)

xflil

New member
אני מאודדדדדדדדדדד

בונה על ה-Ibanez 3120 רציתי להזכיר אותה למעלה כגיטרה מתאימה אולי
אבל אמרתי, בוא נקרא את כל השירשור ואז נוסיף, ואז הגעתי לפה.....

לגבי הקלאסית../images/Emo46.gif

ה ESTEVE הכי יקרה שמביאים לארץ היא GR-12 אז אני מניח שניגנת עליה, יתכן שהיא לא לטעמך אבל להגיד על גיטרה ברמה כזאת שלא היית משלם עליה 2000 שקל לא מראה על ה "סטאנדארטים ממש גבוהים" כמו שאתה טוען שיש לך אלא על זה שיש לך אגו גבוה מדי ושאתה לא מביו הרבה בגיטרות,אפילו שאתה מנגן אסטוריאס. אם היית מבין קצת יותר היית יודע שלגיטרות עם גשר צף אף פעם אין צליל כמו לגיטרה עם גשר קבוע [כמו ה SG שלך שאגב,רחוקה מלהיות הגיטרה הכי טובה בארץ],זה קשור להעברת האנרגיה מהמיתרים לעץ. חוץ מזה,להגיד על קלאסיקה כמו השרוול 475 שהיא לא שווה כלום זה באמת מוגזם. אל תעשה מעצמך צחוק.

למעלה