לא מוצאת התמתחות

MarkerInTheSand

New member
לא מוצאת התמתחות

היי לכולם...
אני סטודנטית למשפטים באת"א וכמו שכולם יודעים, עונת חיפוש ההתמחויות ל-2014 החלה והבעיה היא שהעונה כבר נגמרה!
נכון שהממוצע שלי הוא 80 (נו מה לעשות שאני צריכה לעבוד כדי לממן שכ"ל ושכ"ד) ואני לא בדיוק דורנר הבאה, אבל עוד משנה א' לא שאפתי להגיע לש. הורוביץ או לעליון.
ידעתי שתואר במשפטים אני אלמד רק באוניברסיטה כי הבנתי שיש הצפה בתחום וחשבתי שתואר מאת"א לפחות יקל עליי עם מציאת התמחות.
התראיינתי בארבעה משרדים בתחום המסחרי, האווירה בראיונות הייתה טובה, עניתי על כל מיני שאלות משפטיות אבל בסופו של דבר קבלתי תשובה שלילית.
הבעיה היא שכבר סוף אפריל, רוב המשרדים כבר סגרו עם סטודנטים ואני לא מקבלת זימונים יותר.
זה ממש מבאס עד לרמה שהסתכלתי על טופס להפסקת לימודים. אני פשוט לא מאמינה שבזבזתי שנתיים וחצי על כלום.
באמת שנמאס לי להגיע לפקולטה ושכולם מתייחסים אליי כמו לרווקה בת 35 שלא מוצאת חבר שיושבת בשולחן החג!
אני יודעת שאתם לא יכולים לעזור לי אבל לפחות אתם מבינים על מה אני מדברת....

Not4Sale2004

New member
השתדלי להיות סבלנית יותר, ובררנית פחות

משרדים בינוניים בתחום המסחרי ישמחו לקבל מתמחה עם ממוצע כמו שלך מאת"א. הגישי אליהם מועמדות דרך קודקס, והזימונים יגיעו.

MarkerInTheSand

New member
אני כבר לא בררנית בכלל.

אני שולחת מועמדויות כאילו אין מחר אבל לא מזמנים אותי....

sacrament

New member
קודם כל - בלי פאניקה!

אני מבינה שאת שנה ג'?
אין מה להיכנס ללחץ, אפשר למצוא התמחות גם בדקה התשעים, ואני מכירה לא מעט מאת"א שסגרו בשנה ד' ואפילו במקום טוב. תמיד יש ביטולים, תמיד יש עוד תקן שמתפנה או תיק גדול שנוחת וחייבים אליו עוד מתמחים למחלקה.
חלק מתפשרים על ההתמחות, חלק לא... אבל בסופו של דבר כולם מוצאים התמחות.
סך הכל תנאי הפתיחה שלך טובים. אם את לא מקבלת זימונים יכולות להיות כמה אפשרויות:
1. קורות החיים שלך אינם אטרקטיביים מספיק או אינם מדגישים מספיק את יתרונותייך (מוסד לימוד, ציונים, יכולות נוספות). לא צריך להתייעץ עם מומחים, פשוט תני אותם לשניים-שלושה אנשים שאת סומכת על דעתם שיגידו לך מה דעתם והאם צריך לשנות משהו. רצוי גם לכתוב מכתב מקדים ולהסביר מדוע ברצונך להתמחות שם.
2. את לא עושה שימוש במספיק מדיומים - אם את שולחת רק דרך קודקס למשל זה מסביר את זה. כדאי מאוד לשלוח גם במייל ובפקס את קורות החיים. לא מעט פעמים מקבלים זימונים בזכותם ולא באמצעות קודקס.

לגבי הראיונות עצמם - היה פה שרשור לא מזמן בנוגע לטיפים לגבי ריאיונות התמחות, את מוזמנת לעשות בו שימוש.

הכי חשוב שלא תילחצי. אני גם זוכרת את התקופה הזו כמעיקה ושכל יום מישהו אחר סיפר לי על המשרד המדהים שהוא התקבל אליו. שיהיה להם בכיף, את קחי את הזמן שלך ותזכרי שיש לך לא מעט זמן. לא צריך להיות שאנן אבל גם לא צריך להתבאס יותר מדי.

עידוdee

New member
אין מה להילחץ

אפשר למצוא התמחות טובה מאוד עם ממוצע 80 מאת"א.
איך עושים את זה? שולחים קורות חיים עם מייל קצר למיילים של המשרדים שמעניינים אותך. מגישים מועמדויות דרך קודקס, והעיקר - לא מתייאשים.

תמיד יהיו משרדים טובים שיחפשו מתמחים, אפילו חודש לפני שתסיימי התמחות יהיו משרדים שיחפשו מתמחה באופן דחוף. יודעת למה? כי אנשים מבטלים, משנים תוכניות, נדרסים, וכו'.

הייתי במצבך, ומצאתי התמחות טובה, ואני חושב שכל אחד יכול ושאין מה להיכנס ללחץ.

פחח... ארבע ראיונות זה כלום

הייתי בדיוק כמוך, למדתי באת"א והייתי עם ממוצע 80. בזמני לא הייתה מגבלה על מועד הראיונות אז הרוב סגרו התמחות בשנה ב'. רק אני משום מה חיכיתי עד שנה ג' כדי להתחיל לחפש. בשנה וחצי שלאחר מכן הייתי בעשרות (כן, אני לא מגזימה) של ראיונות, בכל תחום אפשרי - במגזר הציבורי וגם בפרטי, בירושלים, בת"א ובחיפה. וכלום, רק תשובות שליליות המשיכו לבוא. בסופו של דבר התקבלתי להתמחות חצי שנה אחרי סיום הלימודים, במשרד קטן עם עו"ד אחד. לא הכי אידיאלי בעולם, אבל התמחות. בקיצור - אל תתייאשי, בסוף כולם באמת מוצאים.

מ א י ל ה

New member
מסכימה עם גשם שארבע ראיונות זה כלום.

אני מהשנה שלך ואני מבינה שבטח זה לא קל לשמוע את כולם חופרים על זה בכל מקום.. בכל מקרה אל תתייאשי, שתדעי שעוד הרבה עדיין לא מצאו אז את ממש לא היחידה.
המשרדים הממש גדולים כנראה כבר סגורים אבל יש המון (באמת) משרדים בינוניים שנחשבים ממש טובים. לדעתי במקומך הייתי מתקשרת ישירות לכל משרד ושואלת אם עדיין הם מחפשים מתמחה.
אגב, יש משרדים שאומנם סגרו את מרץ וספטמבר 14 אבל יכולים לקחת אותך למרץ 15! אז גם זו אפשרות ולא כזו נוראה (תקחי קצת חופש) ולכן את יכולה לשאול גם אם יש סיכוי להתראיין למועד אחרי זה. (מרגע שאנחנו שנה ג' מבחינתם הם יכולים לסגור איתנו גם למרץ 20).
בקיצור, להתקשר למשרד משרד ואם כן אז לשאול מה האימייל הספציפי שלשם צריך לשלוח.
דבר שני שוב ארבעה ראיונות זה כלום ולא מראה על שום דבר, רוב מי שאני מכירה וגם אני עשו בסביבות ה5-10 ראיונות.
דבר הכי חשוב, אל תתייאשי, שני גישה, יש עוד מלא זמן עד להתמחות אז כן גם אם ייקח טיפה זמן (וגם ככה את לא בגישה שאת רוצה רק את המשרדים שבטופ) את בטוח תמצאי מקום. אין סיכוי שלא.
אז יאללה תתאפסי על עצמך, תנסי להבין בדיוק איפה היו נק' החולשה שלך בראיונות שכבר היו, אולי את צריכה לחזור עוד קצת על חומר (דווקא במשרדים קטנים\בינוניים שמעתי שלא מהססים להביא קייס בראיון וכו' אז צריך לחזור על החומר), ואני בטוחה שתמצאי.
בהצלחה.

lol65

New member
אז ככה

חברה שלי מבר אילן עם ממוצע 90 לא קיבלה שום זימון! היא דווקא בקטע הציבורי ולא רצתה פרטיים, ועם ממוצע כזה היית מצפה שיתנפלו עליה, והקו"ח סבבה עם התנדבויות והכל, וממש לא הבנו מה הבעיה. גם עכשיו אנחנו לא מבינים מה הבעיה וזה לא נראה הגיוני, ואני אישית די בטוחה שהיא פשוט התפספסה איכשהו. לבסוף, אחרי שהיא כבר ממש לא ידעה מה לעשות, קיבלה זימון מפרקליטות המדינה, הגיעה לראיון, וכבר באמצע הראיון אמרו לה שהיא התקבלה והיא סגרה שם.
מישהי אחרת, עם ממוצע 89, גם כן לא קיבלה שום זימון. אולי זה לא ישמע יפה, אבל היא העלתה תמונה שלה לקודקס, והיא כולה בלונדינית מחומצנת (שנראה די פרחי), ובואי נאמר שהיא לא ממש עושה רושם רציני למראית עין, אז אולי זה היה לרעתה. אולי משהו אחר. בסוף נמאס לה לחכות, היא הרימה טלפון לאן שרצתה, ואמרה להם שתשמעו, אני סטודטית באוניברסיטה עם ממוצע גבוה, אני יכולה לתרום המון, ואני אשמח לפחות לבוא להתראיין, גם אם לא למרץ אז לספטמבר, ובאמת זימנו אותה והיא סגרה שם.
אצלי חלק מהראיונות היו בכלל לא דרך קודקס. לא הייתי בטוחה שאני רוצה משרדים מסחריים, אז חיפשתי משרדים טובים בתחומים אחרים, שלא הופיעו בקודקס, ושלחתי מייל עם קו"ח שלי וגיליון הציונים וזומנתי.
את בכלל לא מתעניינת במגזר הציבורי? דווקא עכשיו הרבה מחלקות במגזר הציבורי התעוררו והתחילו לזמן פתאום, בעיקר למועד ספטמבר.
אל תדאגי, יש עוד מלא חבר'ה שמתראיינים ועדיין לא סגרו. תמשיכי לשלוח קו"ח גם דרך קודקס וגם באופן פרטי, תעברי שוב על קו"ח שלך, אם עשית קליניקה או התנדבות שקשורה למשפטים או שירות צבאי מעניין או כל דבר שיכול להבליט אותך- תדגישי את זה, ואל תתייאשי!
בהצלחה

rogerwater

New member
נשמע קצת הזוי

אבל ראיתי פעם שמקום מסוים קיבל רק בוגרי תל אביב וירושלים. אין לי מושג למה. ככל הנראה יש העדפה לירושלים ותל אביב ויכול להיות בתקופה שחברות שלך חפשו המקומות הטובים סגרו עם בוגרי תל אביב וירושלים.

lol65

New member
זה היה יכול להיות נכון

אלמלא העובדה שאני כן קיבלתי זימונים למקומות שהן לא קיבלו, וגם אני סטודנטית של בר אילן.

Ariel aka Rel

New member
לדעתי

תהיה "עונה" נוספת ממש בשבועות שלפני תחילת ההתמחות, מתמחים יתחילו לקפוץ ממקום למקום ולהבריז ממשרדים ואז זאת ההזדמנות הכי טובה להשתחל למשרד טוב.
וגם אם לא, אז מקסימום בספטמבר.. וקצת מתפשרים, לא סוף העולם.

מ א י ל ה

New member
לעומת שנים קודמות השנה החתימו את המתמחים

על טפסי התחייבות שנשלחו ללשכה. אז לא בטוח אם תהיה הברזה המונית כמו שנים קודמות והחלפת התמחויות, אבל בטוח יהיו מצבים חריגים ויפתחו מקומות.

יפתח00

New member
לא יודע איך לא כתבו לך את זה

אבל דורנר בכבודה ובעצמה העידה שסיימה את לימודי המשפטים בממוצע לא מזהיר במיוחד (אם זכרוני אינו מטעה אותי, משהו בסביבות השמונים).

כך שאל דאגה, יש תקווה (אני אישית עברתי כ-20 ראיונות עד שהתקבלתי למשרד מאוד מכובד).

Saladin

New member
דורנר למדה בשנות החמישים.

נראה לי שבאותה תקופה עצם הקבלה ללימודי משפטים היה מקפצה לעליון חח. אבל גם הסיפא שלך מעודדת

למעלה