הלב מתכווץ רק מלקרוא את ההודעה (ט?)
אני מאוד מסכימה עם מה שכתבו מעליי, הכעס הזה שלך מחפה על משהו אחר, איזשהו רגש שאת לא רוצה להרגיש. רגשות האדם נועדו לאותת לנו על מה שקורה בחוץ, סכנה או אולי משהו אחר... הרגש העולה ישר אל מול הסיטואציה נקרא רגש ראשוני, הוא זה שאמור לכוון אותנו למה אנחנו צריכים לעשות. מה מתאים לנו באותו רגע ומה בריא ביותר. ייתכן ואחרי חמש דקות הבחירה תהיה אחרת, אבל אנחנו חייבים להיות מודעים לאותו רגש ראשוני. רגש ראשוני, בחברה המודרנית, די נדחק הצידה וקשה לנו לקבל אותו. אני אנסה להסביר דרך דוגמא:
אדם הולך ברחוב ורואה מולו פתאום כלב נובח שנוזל לו רוק מהפה. האדם, באינסטינקט, מתרחק ממנו. לאחר אותה שנייה הוא מתחיל לחשוב לעצמו, ״איזה אידיוט אני, הוא כזה כלב קטן, הוא היה רחוק ממני, מה אני מפחד ממנו בכלל״ הוא יגיע למצב של כעס עצום כלפי עצמו רק עקב המחשבות שהגיעו לאחר האירוע. הכעס פה הוא רגש משני, כזה שגורם לנו הרבה סבל מיותר.
את יכולה לנסות לעצור רגע ולראות מה מתחבא מתחת לכעס הנוראי הזה?
ולגבי ״מגיע לי״ הזה, לא סתם שאלתי מה עשית... אם אדם
עשה מעשה אסור הוא צפוי לעונש, את לא עשית דבר שמגיע לך כך לסבול.
(אני יודעת שזה בוטה, אבל זה בדיוק מה שעזר לי, מתנצלת מראש אם פוגעת) את רצחת, אנסת, גנבת? וגם להם יש עונש מוגדר בחוק, שלאחר כמה זמן קוצבים אותו ומקצרים על התנהגות טובה.
את אומרת שאת אדם נוראי, מי אמר? איך בדיוק הגעת למסקנה הזו? זה מה שהחברה אומרת לך?
פה בפורום את נתפסת כאדם יקר, חכם, רגיש. אלה העובדות, איך זה מתיישב עם מה שאת חושבת על עצמך?
ושוב, מצטערת מאוד אם פגעתי