לא מבינה את עצמי

ליה87

New member
לא מבינה את עצמי

היי....אני נשואה בת 24 +2 בעלי בן 27.....אני לא אוהבת את חמתי...לא יודעת למה....מחפשת תשובה בתוכי ולא יודעת למה איני מוצאת. ההורים שלו קנו לנו מכונת כביסה,הביאו לנו את המייבש שלהם,אבא שלו עוזר לי בהרבה דברים ושעשיתי רישיון קנו לנו אוטו אוטומט שאוכל לנסוע....ובכל זאת אחרי שחייתי אצלהם בהריון היא תמיד אמרה זה הילד הייה שלי החיים שלי(הוא בן יחיד בעלי)והנה הוא נולד(ונולדו כבר 2)והיא אמרה מצטערת אני לא יוכל לעזור בגידול ילדים במה שאוכל אעזור אבל בזה לא...הרי אני לא יושבת סתם בבית אני נכה(עשו לה ניתוחי לב).רוצה לציין שכאשר הייה רק ילד אחד ואני הלכתי ללמוד למרות שראיתי כמה היא שונאת היא הייתה מגיעה כל יום מעיר אחרת שעה נסיעה ושמרה עליו כשהייתי בלימודים. לא יודעת למה אני מרגישה שינאה...אולי בגלל כל הריבים שאני ובעלי עברנו בגללה שגרנו אצלה(הייתה לה סוג של קינאה כי איך עוד אפשר להסביר שכאשר התחתנו לפני 6 שנים התחילו כל ההתקפי לב שלה).כן אני יודעת שהייה בינהם קשר מיוחד הוא הייה האושר של ושימח אותה כשהייתה עצובה וכד'. והנה עברה תקופה ועכשיו אני מרגישה שהיא שכחה את הבן שלה...הנה דוגמא:מתקשרת פעם בשבוע ולא תמיד...לא ראתה את הנכדים שלה חודשיים ובכל זאת השבת הזאת במקום לבוא אלינו(למרות שאני לא רוצה שתבוא בכלל)היא נסעה לאחותה שגרה יותר רחוק|(נסיעה של שעתיים+-מתיעצים איתה על המצב הכלכלי הרע שלהם.).אז למה זה כל כך אכפת לי שהיא נסעה ולא באה הרי אני לא רוצה שהיא תבוא בכלל(ודרך אגב אנחנו לא מדברים אם אחותה כבר שנה +.ולמה זה גרם לי לעשות ריב בבית שלי לפגוע כל כך בבעלי...למה אני לא מבינה למה אני רוצה שהוא ישנא אותם איך להגדיר תחושה זו ולמה זה קורה

הדסהש1

New member
את עדיין צעירה וכבר עם 2 ילדים.הרגשות שלך

נובעות מזמן מגוריכם איתם.את לא צודקת.היא אשה חולה ובודאי יודעת על השנאה שלך אליה .הוא בן יחיד תחשבי על זה.עזרו לכם בתחילת הנישואין.תדברי עם בעלך על שיקום היחסים כי טוב לא יצא מזה.והילדים יסבלו.שמתי לב שאין לך קשרים עם שאר המשפחה .אולי זה בגללך?את רוצה את בעלך בשבילך בלבד אבל זה לא כך.

ליה87

New member
אני יודעת

שאני לא צודקת אך מה אני עושה אם זה איך אני משנה את זנ

ליה87

New member
מה הכוונה שיקום היחסים?

וכן הוא מאשים אותי לפעמים שבגללי הוא התרחק ממשפחתו..ומדודה שלו שהוא קרה לה אמא פעם

הדסהש1

New member
לנסות להתקרב למשפחתו כדי לא להיות אשמה

בקרע עם אימו ודודתו.את הרי אמא .את צריכה להבין את אימו,את לקחת לה את היקר בעולם.הוא שלך.תנסי לקרב בינהם למרות שקשה לך.גם הילדים ירויחו סבתא.

פרצלה

New member
רק בריאות אני מאחלת לך

אז ככה,חמותך לא קיבלה התקפי לב מקינאה יקירתי,יותר הגיוני שבגלל תורשה לא טובה ואורך חיים לא בריא. כשנולד ילדך הראשון האישה הזו עשתה כל יום נסיעה של שעה הלוך ונסיעה חזור עלמנת לשמור לך על הילד שתוכלי ללכת ללמוד(איפה היתה אימך?) הם קונים לכם,עושים לכם ואת? את יש לטענות למה היא לא באה(למרות שאת בכלל לא רוצה שהיא תבוא,אולי היא מרגישה את זה?) את לא מבינה למה את כועסת? זלמה את רוצה שהוא ישנא אותם? ה מאוד ברור,ציפית שהיא תעבוד עבורך גם עם הילד השני וזה לא קורה ועכשיו למרות כל הטוב שהם הרעיפו עליך את הולכת ומנסה לסכסך בינה לבין בנה היחיד. את גם מאוד מקנאה בקשר החם שהיה להם ואת פשוט מנסה להרוס אותו וכנראה גם מצליחה,כל הכבוד(not) כלה מהגהינום. כן כן,עוד מעט בטח תגיע ההודעה שבה תגידי שסך הכל רצית לפרוק ולא לקבל תגובה פוגעת וכו'

ליה87

New member
אמא שלי עובדת מהבוקר עד הערב

כדי לפרנס את משפחתה ואת ילדיה שעוד גרים בבית

ליה87

New member
לא ממש לא

רציתי לקבל את האמת בפנים ואולי דרככם להשתנות ולא ציפית שתעבוד בשביל הילד השני אלה פשוט רק תציע עזרה למרות שאני לא הייתי לוקחת...אבל להראות אכפתיות

פרצלה

New member
היא כנראה לא הציעה כי אין לה כוח יותר

היא עבדה קשה עם הילד הראשון,זה שכן הסכמת כשהיא שאלה.......איך היא אמורה היתה לדעת שהפעם לא היית לוקחת את הצעתה בחיוב(או ככה את טוענת). אמא שלך עובדת קשה וזה אמור לקבוע שחמותך צריכה לעבוד אצלך? די כבר עם הפינוק,מי שמתקשה לגדל את ילדיו שלא יביא ילדים

ליה87

New member
לא....

חמותי לא צריכה לעבוד אצלי אבל אני מצפה מסבתא שיש לה בן יחיד שכן תהייה שם ושתציע...מה הכיף בלשבת כל היום בן 4 קירות ולא לבוא אפילו לבקר את הילדים.... ברוך השם לא קשה לי לגדל את ילדיי..אחרי שגידלתי 2 בהפרש כל כך קטן ושהבעל עובד מהבוקר עד הערב אז ילדים זאת לא הבעיה...כיף לי לגדל את הילדים שלי ואני נהנת מי זה פשוט מפתיע אותי שאחרי הריבים שהיא עשתה לי שהיינו גרים אצלה שרק היא תשמור על הילדים ולא תסכים שאני אקח אותם למטפלת שיש להם סבתא שחלמה אליהם התגובה שלה בזמן אמת אחרת.

פרצלה

New member
את מצפה,אז צריכה להפסיק לצפות

אנשים מבוגרים צריכים להנות מהחיים אחרי שגמרו לגדל את ילדיהם,כנראה שהספיק לה לשמור לך על ילד אחד ואין לה כוח גם עבור השני,מה בדיוק הבעיה?

ליה87

New member
אז שתפסיק להגיד

שהיא חייה בשבילנו ולא באה לראות אותנו חודשים ולא מתקשרת רק כשהמצב הכלכלי שלהם רע אז הם יתקשרו ויבקשו עזרה!!!!!אני החודש ה3 להריון המציאה כל מיני דברים לבעלי עליי שזה גרם לי לעזוב אותו אם בטן.תמיד אמרה לו אתה רק איתה אתה לא מנשק אותי....נו באמת אם את אישה מבוגרת ומסכנה אז את אמורה להבין שזה דרך חיים גם היום הילד שלי בן 3 לא תמיד מנשק אותי...מה לעשות לבכות ולעשות מלחמות

mykal

New member
חבל, את מזיקה לעצמך,

את יוצרת מתח משפחתי מיותר. והלואי ותשכילי לשנות גישה. ואומר לך קודם כל חמותך שעברה ניתוחי לב ו/או התקפי לב הרבה פעמים זה בא מלווה בדיכאון (הרפואה מכירה בכך ונותנת טיפול תרופתי לענין) והיא אכן אישה חולה. כן יש לה בן יחיד--והיא אוהבת ורוצה את הנכדים, כדי לתת להם דמי חנוכה, וקובית שוקולד, וללטף אותם. ולא אין לה כח ואין לה יכולת ואין לה אומץ לקחת אחריות לטפל בהם אז מה? זה לא מראה על חוסר אכפתיות. זה לא מראה על ריחוק. זה מראה על מגבלה פיזית והיא אמרה לך כ"כ יפה--אני אעזור במה שאוכל, ולשמור אני לא יכולה והם אכן תומכים בכם כלכלית. (מכונת כביה,יבוש) למה לשנוא? למה לא לפרגן לה על מה שכבר עשתה ועושה. תשכחי קצת מהריבים בהריון שגרת אצלה. היה עבר, מאז כבר שמרה על הילד. אין השואה בין משפחות--מיותר ולא לענין. מציעה לך--להגיד לבעלך, אני מוכנה לפתוח דף חדש עם המשפחה שלך, תעשו מפגשעם כולם ותבני מערכת יחסים קורקטית, למען הילדים שלך, ולמען בעלך--רק תרויחי מזה. בהצלחה.

גם אני שכחתי לציין אצלי -

מכונת כביסה ויבוש עוד ניחה. אבל קנו לה רכב!!! וזה לא 1000-2000 שקל בזאפ.

ליה87

New member
לא זה 3 אלף שקל

והרכב הישן שמחרנו אנו נתנו את הכסף להם ובעלי חתם להם על הלוואה של 150000 בגלל שהם קונים בלי לחשוב וכשיש בעיה בבנק ישר מתקשרים לבנם מה לעשות המצב חרא ושהם בזבזו וקנו לעצמם ועשו שיפוצים למרות שאין להם כסף אל זה לא יתקשרו להגיד

210רחלי

New member

אני אעשה קצת סדר

התחתנת עם בן יחיד שאמא שלו היתה רגילה שיש לה רק אותו והוא היה מרכז חיה בדרך זו או אחרת. עם החתונה הבטיחו לכם עזרה. גרתם אצלם כשהית בהריון. מאז נולדו לך 2 ילדים וקבלת מיבש ומכונת כביסה, למדת ולמרות הקשיים חמותך התאמצה ובאה וטיפלה בילד הראשון כדי שאת תוכלי ללמוד. ועוד ועוד. במקביל לחתונה שלכם חמותך קבלה התקף/י לב. (התרגשות? חשש? מעשנת הרבה? מבוגרת ולא שומרת על הבריאות? - למה את קושרת את זה דווקא אליך?) חמותך הבהירה שתעזור אבל לא עם הילדים. 2 ילדים כנראה מקשים עליה. היא מתקשרת אחת לשבוע במקום כל יום - כמה כלות ובנים היו מנשקים אותה לו היתה זו אמא שלהם. נסעה לאחותה (שבטח לא ראתה תקופה) במקום אליכם. לנוח ולהתפנק ולהתארח במקום להתמודד עם צעקות וריצות אחרי 2 קטנים אצל כלה שהיא בלי ספק מרגישה שלא נותנת את ה100% (בספק כמה כן) באירוח וברצון. למה זה מפריע לך? כי זה מרגיז שלא שמים את הילדים שלך במקום הראשון. כי זה מרגיז שמישהו לא חושב שהוא צריך לעשות פשרות, ויתורים והשקעה כדי לקבל בתמורה זמן איכות עם הנכדים שלו. אבל - את באמת צריכה, כמו שניסית לעשות פה בחוסר סדר, לעשות לעצמך רשימה של יתרונות וחסרונות. לדעתי תמצאי בחמותך הרבה יתרונות וגם החסרונות לא כאלו נוראים. אם את גם ככה לא רואה לארח אותה, מעולה. פשוט לקבל, שיש דברים שתקבלי ממנה ויש שלא. ואת מקבלת ממנה לא מעט בכלל. הלוואי על כולנו.

למעלה