לא מבינה את הגישה...

Niette

New member
לא מבינה את הגישה...

אחת מחברות שלי בעבודה פוטרה לא ממזמן כשהיא בחודשיי הריון מתקדמים כשהעילה לדיסקרמינציה מאוד בולטת.
הבחורה אומנם לא הכי פייטרית , אבל היא גם לא ממש עשירה ולכן חושבת לעשות מהלכים כולל פניה למוסדות להגנת זכויות נשים או אפילו לעורך דין להגשת תביעה נגד החברה כי תכלס היא נשארה ללא עבודה , לא יכולה לחפש עבודה ולביטוח לאומי היא לא זכאית כי לא חסכה מספיק שעות עבודה.
עכשיו - כולם ממליצים לה להבליג כולל האחים שלה , לשכוח מהמקרה ולהמשיך הלאה ורק אני חושבת שהיא כן צריכה להילחם ולפחות לנסות לעמוד על זכויותיה במיוחד כשיש לה סיכויים טובים לנצח.
לצערי היא כבר ממש מתחילה להסס והזמן עובר בינתיים.
הגישה הזו נראת לי מאוד מוזרה, כי אם דבר כזה היה קורה בישראל (והייתי עדה גם לכמה כאלה) , אין ספק שאנשים נלחמים על זכויותיהם ואולי אחוז קטנטן מחליט לוותר. אני גם נזכרת במקרה פרטי שלנו , כשרצינו לצאת מחוזה שכירות לפני הזמן כי הבעלים לא עמד בכל התחייבויותיו , וכשהתייעצתי עם חבריי הקנדיים , כולם המליצו לי לא להתעסק עם זה ושאין לי בכלל סיכוי. למזלי לא הקשבתי להם ולבסוף הצלחנו להיפטר מהחוזה ולא לשלם על שארית החודשים.
האם רוב הקנדיים כאלו? זה אומר שבעצם יש חוק אבל אף אחד לא ממש חפץ לאכוף אותו כי אין ביקוש? אני ממש נמצאת בהרגשות מעורבים אם לא להגיד "חסרי אונים" אחרי הסיפור עם הבחורה הזו . מה דעתכם?

זה נגד החוק בקנדה?

האם זה חוק של פרובינציה או פדראלי?
והאם זה חקיקה עיקרית או על בסיס פסיקות של בימ"ש שקובעות שזה חל בתוך איסור אפלייה כללי יותר?

lisi1818

New member
יש לחברתך סיכויים טובים

לפני מספר שנים הגיעה ידידה שלי וגם לה קרה מקרה דומה. היתה בחודש הרביעי ויום אחד הבוס שלה
החליט להעיף אותה. היא לא וויתרה הלכה לעורך דין לדיני עבודה וקיבלה פיצויים בשווי של 25 אלף דולר.
לא לוותר להוכיח לאותם מעבידים שהם לא יכולים לעשות מה שבא להם. יש חוק שאסור לפטר אשה בהריון.
בהצלחה

TamarToronto

New member
אין שום צורך בעורך דין או למוסדות להגנת זכויות נשים

כל מה שהיא צריכה לעשות זה להגיש תביעה במשרד העבודה. הליך יחסית פשוט ורוב הסיכוים שהיא אכן תזכה כי משרד העבודה פוסק לרוב לכיוון העובדים.

If you think your employer is not following the Employment Standards Act 2000 (ESA) you can call the Employment Standards Information Centre at 416-326-7160 or toll free at 1-800-531-5551 for more information about the ESA and how to file a complaint. Complaints are investigated by an employment standards officer who can, if necessary, make orders against an employer - including an order to comply with the ESA. The ministry has a number of other options to enforce the ESA, including requesting voluntary compliance, issuing an order to pay wages, an order to reinstate and/or compensate, a notice of contravention, or issuing a ticket or otherwise prosecuting an employer under the Provincial Offences Act.
Ontario Ministry of Labour
Employment Standards Inquiries
416/326-7160 (Greater Toronto Area) or 1-800-531-5551
E-mail: [email protected]

הרשי לי להתעלם מלחוות דעה על ה״קנדים״........

readytojump

New member
maybe she was fired because she wasn't good enough?

did you see her file? do you know what exactly happened and not just from her?
if there's any chance she was not fired because of her situation i wouldn't be so quick to stir the pot

Niette

New member
עונה

כעקרון אכן יש חוק בקנדה שאסור לפטר נשים בהריון , אבל רק במקרה והאפליה מתרחשת על סמך היותה של האשה בהריון , אם החברה מצליחה להוכיח שהיו לה סיבות אחרות לפטר אותה ללא קשר להריונה , אז היא לא תזכה במשפט. לא יצא לי עוד לבקר כאן בבתי משפט , אבל הבנתי שכאן המצב הוא לא כזה חד משמעי כמו בישראל לטובת נשים הרות. ולכן הרבה אנשים ממליצים לחברה שלי לא להתעסק עם זה כי יש סיכוי שהיא לא תזכה.
אבל מה שמטריד אותי יותר שכמה שאנשים כאן בקנדה נוטים לוותר בקלות , כלומר אפילו אם יש סיכויים טובים לזכות הם מעדיפים להוריד פרופיל ולא להתעמת , אפילו על חשבון המצב הפיננסי או המשפחתי. בישראל לעומת זאת יש תביעות בלי סוף , אנשים נלחמים על זכויותם.
אגב ,במכתב שנתנו לה נכתב שהיא פותרה בכלל שינוי ארגוני (מה שבעצם שקר , כי אין בחברה שלנו שום שינוי ארגוני ממשי ). והבוס המשותף שלנו מוסלמי שמאוד לא אוהב נשים , ובעיקר נשים בהריון שלא מהדת שלו (היא ממוצא חצי תאילנדי וחצי איטלקי).

readytojump

New member
so she was laid off, not fired

i'm not completely certain that there is but might be some difference in treatment of this issue because of the status

למעלה